składniki a w drugiej wszystkie mokre z wyjątkiem owoców i złączyć je ze sobą. Do gotowej masy należy dodać owoce i wymieszać delikatnie. Smażyć na patelni bez tłuszczu na na złoty kolor.Podawać z bitą śmietaną i owocami :) Smacznego
Niezły Młynekkuli lepimy mniejsze kule o średnicy około 3 cm i formujemy z nich w dłoniach nieregularne placuszki Teflonową patelnię rozgrzewamy bardzo mocno, po czym układamy nasze placuszki i smażymy bez tłuszczu tak długo, aż będą rumiane i lekko nadmuchane z obu stron. PESTO Z PIETRUSZKI I CZOSNKU - 2 duże pęczki świeżej natki pietruszki - duży ząbek czosnku - 150ml oliwy
Sajkofanka smakuszklanki oliwy 2 jajka szczypta soli 300g truskawek1 łyżka wody2 łyżki masła2 łyżki cukru1 łyżka kakao Wszystkie składniki połączyłam w misie i zmiksowałam na gładką masę. Naleśniki smażyłam bez tłuszczu, z obu stron. Truskawki posypałam cukrem i lekko karmelizowałam.Cukier rozpuściłam w łyżce wody. Dodałam masło, wymieszałam. Na końcu wsypałam kakao i podgrzałam do całkowitego rozpuszczenia
bastalenawygląda po trzech miesiącach użytkowania, zarówno mojego jak i mojego syna. Jak wiadomo dzieci przywiązują mniejszą uwagę do utrzymywania przedmiotów w czystości, a i mniej uważają na zaciekający tłuszcz poza patelnię. Normalnie patelnie innych firm jakie miałam w domu miałyby już brązowe zapieczony spód, a ta? Nadal wygląda prawie jak nowa. Produkty Ballarini posiadają thermopoint, jest to ta zielona kropka(...)wystarczy tylko przetrzeć miękką stroną myjki z dodatkiem płynu do naczyń. Postanowiłam pokazać Wam patelnię w akcji z naleśnikami. Na zdjęciu wyżej widzicie naleśnik, który właśnie się smaży. Smaży się bez wcześniejszego posmarowania patelni tłuszczem, Tak dokładnie, smażyłam beztłuszczowo! Dodatkowo widać nasz Thermopoint jest czerwony, znaczy to, że patelnia jest mocno rozgrzana. Tu już przewróciłam naleśnik na drugą stronę
Blondynka Gotujewoli do smaku, może być więcej) 1 łyżeczka papryki słodkiej szczypta cayenne dodatki makaron sojowy sezam starkowana jedna marchewka Przygotowanie: Cebulę siekamy na piórka i smażymy na patelni grillowej bez tłuszczu. W garnku podgrzewamy bulion i chochelkę bulionu dodajemy do smażonej cebuli, aby wydobyć jak najwięcej smaku. Całość przelewamy do bulionu, dodajemy sos sojowy, paprykę cayenne i zagotowujemy
Niezły Młynekteraz powrót do konkretów. Sam omlet to 232,4kcal w tym 16,4g białka, 6,1g tłuszczu, 20,3g węglowodanów oraz 16,3g błonnika. Dla porcji ze zdjęcia, wzbogaconej o dodatki, wartości prezentują się następująco: 487,4kcal, 37,7g białka, 17,8g tłuszczu, 40,4g węglowodanów, 20,3g błonnika. SKŁADNIKI:40g otrębów żytnich40g banana1 jajko2 białkacynamonpół łyżeczki proszku(...)banana15g masła orzechowegoPRZYGOTOWANIE:Otręby zmielić na mąkę i zmiksować z jajkiem, białkami i drobno pokrojonym bananemDodać cynamon, proszek do pieczenia oraz wodę i ponownie zmiksować Smażyć na teflonowej patelni, bez tłuszczu, pod przykryciemPo około 1,5 minuty przekręcić ostrożnie na drugą stronę, ponownie przykryć i smażyć jeszcze około 1 minutyPóźniej pozostaje dodać ulubione dodatki i nieziemsko pyszny
peanutbuttermonsterpokroić w kostkę lub prostokąty. Podsmażyć mięso krótko (tylko do "zbielenia") na oliwie z oliwek, dodać sól i kolorowy pieprz. Przełożyć z patelni do miseczki (bez pozostałości tłuszczu ze smażenia). Szpinak umyć, pozbawić "ogonków." Odsączyć na sicie. Czosnek obrać, pokroić w cienkie plasterki. Oczyścić patelnię ręcznikiem kuchennym, dodać masło, następnie podsmażyć czosnek. Po chwili
Garniec MagaliePRZYGOTOWANIE: Jajko zmiksować z twarożkiem i mąką Dodać odrobinę cynamonu, proszku do pieczenia, wodę, miód i ponownie zmiksować Do masy wsypać jagody i wymieszać całość łyżką Smażyć na patelni teflonowej bez tłuszczu Podawać z ulubionymi dodatkami Smacznego! https://www.facebook.com/peanutbuttermonsterblog http://www.naturalnaspizarnia.pl/ http://bafavenue.pl
peanutbuttermonsterdrugie możecie nabyć w sklepie Naturalna Spiżarnia ( KLIK ) Z podanej ilości składników otrzymacie 7-8 naleśników. Cała porcja to 254kcal w tym 13,4g białka , 6,2g tłuszczu oraz 35,5g węglowodanów . SKŁADNIKI: 1 jajko 30g mąki pszennej pełnoziarnistej 5g płatków owsianych- łyżka stołowa 75ml mleka 0,5%- 1/3 szklanki 12g miodu- 1 łyżeczka szczypta soli szczypta sody oczyszczonej(...)mąką, płatkami owsianymi, mlekiem i opcjonalnie miodem Dodać szczyptę soli i sodę i ponownie zmiksować Do powstałego ciasta dodać ubite białko i delikatnie wymieszać łyżką Smażyć na patelni teflonowej bez tłuszczu Podawać z ulubionymi dodatkami Smacznego! https://www.facebook.com/peanutbuttermonsterblog http://www.naturalnaspizarnia.pl/ http://bafavenue.pl
peanutbuttermonsterłyżeczki soli Wszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszać. Masę naleśnikową umieścić w lodówce na min.30 minut. Patelnię dobrze rozgrzać. Wylewać odmierzoną porcję ciasta i smażyć cienkie naleśniki, bez dodatkowego tłuszczu. Podawać z ulubionym nadzieniem. Smacznego! * przepis pochodzi z książki Juli Child, 'Gotuj z Julią. Niezbędne przepisy i porady mistrzyni kuchni' ___________________________ /*wpis zawiera lokowanie produktu/ Naleśniki wg Juli(...)naleśników , zapomnisz o smażeniu ich na zwykłej "teflonówce". Plusów jest sporo, gdyż naleśniki na takiej patelni nie przywierają, dzięki powłoce Ecolom, którą została pokryta patelnia. Powłoka ta nie jest szkodliwa dla człowieka, powietrza czy środowiska. Patelnia jest solidna, gdyż znajdziemy w niej 5 mm dno, dzięki czemu patelnia długo utrzymuje ciepło i idealnie smaży się na niej naleśniki czy inne
CookYourselfspolszczone tortille są z chrupiące i pyszne, ponieważ są z dodatkiem smalczyku roślinnego. Smakowita Pajda zaskoczyła mnie swoja smaczną wszechstronnością zastosowania - może zastępować tłuszcz w wielu potrawach, gdzie do tej pory używana była oliwa, margaryna lub tradycyjny smalec. Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!", którego sponsorem są ZT Kruszwica(...)podzielić na 8-9 równych części, uformować kulki w dłoniach. Każdą z kulek rozwałkować wałkiem na bardzo cienkie ciasto o grubości ok. 1 mm. Placki smażymy na sucho bez dodatku tłuszczu, na dużej patelni (ok 30-32 cm średnicy), z każdej strony po ok. 1 minucie, tak aby na tortilli pojawiły się brązowe pęcherzyki. Po usmażeniu tortille
Jadło i czytadłojajko, całość wymieszać na jednolitą masę i odstawić na 15 minut. Po tym czasie delikatnie mieszając dołożyć do ciasta połowę owoców borówki. Rozgrzać teflonową patelnię i smażyć na niej, bez dodatku tłuszczu, placki z obu stron do momentu aż lekko zbrązowieją. W tym samym czasie do niewielkiego rondla wrzucić drugą połowę owoców, zasypać je łyżką cukru
Kuchnia Babci Basiziemniaków młodych 1 łyżka masła szczypta nasion chilli prażone płatki czosnku PRZYGOTOWANIE: Mięso wymieszać z wyżej wymienionymi składnikami i uformować kulki po czym lekko je spłaszczyć. Smażyć na patelni bez dodatku tłuszczu. Ziemniaki ugotować w mundurkach w lekko osolonej wodzie. Gdy będą już miękkie przełożyć je na 10 minut na patelnię z masłem i przyprawami. Niech skórka stanie się
ClauditteMissCookingśrednim ogniu ok 2 minut z każdej strony. Smażyć szparagi i jajko możemy razem na dużej patelni. Ja smażyłam oddzielnie bo jajko wymagało dłuższego czasu smażenia. Na kolejnej patelni bez tłuszczu przygotowujemy chipsy. Układamy kawałki szynki i rumienimy z każdej strony. Na talerzu układamy gotowe szparagi, na nich jajko i chipsy. Całość solimy i pieprzymy, możemy tez posypać parmezanem
Dzieje kuchennej Wiewióryłyżeczki soli Wszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszać. Masę naleśnikową umieścić w lodówce na min.30 minut. Patelnię dobrze rozgrzać. Wylewać odmierzoną porcję ciasta i smażyć cienkie naleśniki, bez dodatkowego tłuszczu. Podawać z ulubionym nadzieniem. Smacznego! ___________________________ /*wpis zawiera lokowanie produktu
CookYourself