Idealna, lekka, do dań obiadowych, wszelakich mięs, pieczonych, smażonych i dań z grilla. Niezwykle lekka, zdrowa, jedna z ulubionych nowości! Główne składniki to sałata lodowa, marchew
Zasmakuj KuchniWspaniała do obiadu , wspaniała jako lunch do pracy , jak również na kolację :) Polecam ją wypróbować , potrafi zaspokoić głód w mgnienia oku :) A oto co potrzeba do
Różne smaki w kuchniRozpoczęłam zbiór cukinii z mojego ogródka. Te najmłodsze są najsmaczniejsze. Większe muszą zaczekać na inną potrawę. W tym roku udało się coś ocalić przed ślimakami i
Smaki EwyMam dla Was kolejną propozycję na idealnie delikatną rybę o świetnym maślano-estragonowym smaku. Podamy do tego puure z ziemniaków z lubczykiem i klasyczną kiszoną kapustę
Kuchnia PROzdrowotnaWitajcie!, mam dla Was coś napakowanego zdrowiem :). Często życząc komuś "dużo zdrowia" nie zastanawiamy się nad tym że może za tym życzeniem iść drobny upominek. Ot
Kuchnia PROzdrowotnamojprzepisna.pl | Wegańskie „krówki” morelowe z czerwonej fasoli Jeżeli tylko została wam fasola czerwona z wczorajszego obiadu, nie zużywajcie jej do sałatki, tylko zróbcie zdrowe ciasto. Takie coś z dużą ilością słodkich suszonych moreli, czerwonej fasoli, której nie czuć. Mi w smaku przypomina trochę krówki/batoniki karmelowe… coś takiego. To jest takie coś co się wkłada do buzi(...)daktylowy) 3 łyżki kakao szczypta soli 1 łyżka oleju kokosowego 50 ml mleka Wszystkie składniki umieścić w malakserze lub wysokoobrotowym blenderze, zmielić na jedwabiście gładką masę. Kremem posmarować ciasto. Smacznego! Wegańskie krówki morelowe Wegańskie krówki morelowe listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='1 szklanka niesiarkowanych moreli (takich ciemnobrązowych) 1 szklanka roślinnego mleka 250 g ugotowanej fasoli czerwonej (może
moj przepis nawziąć go ręki i szybko zjeść. Parówki nie tylko grzejemy i jemy z musztardą, ale wykorzystujemy do przygotowania równych dań z ich udziałem: Rogaliki z parówką i serem Sałatka ziemniaczana z parówką Naleśnik z warzywami i parówką Naleśniki z parówką i serem Naleśnik z warzywami i parówką Naleśnik z parówką i warzywami Fasolka szparagowa a’la gulasz Cukinia grillowana Składniki(...)Usmażone corn dog wykładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym i odsączamy je z nadmiaru oleju. Podwójnie panierowanie w cieście nie jest konieczne, ale parówki w cieście były bardziej puchate. Smacznego The post Parówki w cieście appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięopisana zgodnie z przeznaczeniem. Jak sytuacja wygląda na straganach to sami wiemy. Na naszych stołach królują ziemniaki w formie papki do obiadu (czas zrobić przepis na idealne „pióre”), w sałatkach lub pieczone. Ja mam dla was propozycję zupy. Pewnie powiecie, że ueeeee ziemniaczkanka. No nie taka znowu ziemniaczanka. Krem z ziemniaków z chrzanem i popcornem. Brzmi może dziwnie, ale jest(...)Podajemy z popcornem uprażonym razem ze słodką papryką lub z chipsem z dojrzewającego sera. Można też podać ze smażonym boczkiem lub z grzankami z chleba razowego. Spróbujcie, bo warto! Smacznego! Post Krem z ziemniaków z chrzanem pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN
ladykitchenzdecydowanie lepszy humor. Poza tym znalazłam bardzo obiecującą ofertę wakacyjną, co napawa mnie ogromnym optymizmem. A co do jedzenia... Brzuchy pewnie macie pełne żurku, białej kiełbasy, szynek najróżniejszych, sałatek, babek, mazurków i serników. Dlatego dzisiaj zaproponuję Wam coś zupełnie nieświątecznego, bez czego jednak większość śniadań się nie obejdzie - pieczywo. Miałam akurat w domu jogurt naturalny, i potrzebowałam bułeczek(...)blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Bułeczki posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać sezamem. Piec w 190 st. C. przez 20-25 minut. Ostudzić na kratce. Smacznego! A jakie Prima Aprillisowe żarty spłataliście wczoraj
Pożeraczka, czyli raz adobrzeKultowe galaretki drobiowe to klasyk kuchni polskiej, ale też prosta i łatwa przekąska. Wspomniane tymbaliki to wspaniała inspiracja do tworzenia własnych kompozycji galaretkowych cudów. Prostota
Kuchnia PROzdrowotnaPewnie wszyscy lubimy pieczone ziemniaczki. Jest to idealny dodatek do wielu dań głównych i komponuje się z każdym idealnie! Ziemniaki są przyrządzane na wiele sposobów: smażone
Kuchnia Łukaszaborówkami jest naprawdę smaczny. Jeśli przeszkadza Wam zapach gotowanego kalafiora to pieczony kalafior na pewno będzie Waszym faworytem. Jest to kolejne danie z serii przepisy na lato, tanie i smaczne! Przyrządzam kalafior na kolację lub jako przystawkę do drobiu. Jest warzywo, które świetnie pasuje z owocami. Latem podaję je najczęściej z jagodami. Spędzam wakacje w mojej letniej posiadłości tuż obok(...)przez 25 minut. Kalafior powinien być al dente. Wymieszaj kalafior z quinoa (komosa ryżowa), pokrojoną miętą, sokiem z cytryny i zrumienionymi orzechami. Roztop resztę masła z miodem i polej sałatkę. Podawaj na ciepło. The post Pieczony kalafior z quinoa i borówkami appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniażelazo oraz tak ważne w naszej diecie kwasy omega-3. Tuńczyk może być przyrządzany na wiele sposobów, może być smażony, grillowany, wędzony, suszony. Może być dodatkiem do wielu potraw: sałatek, zapiekanek, potraw z ryżem lub pizzy. U mnie dzisiaj grillowany stek z tuńczyka w towarzystwie warzyw, sera mozzarella oraz sosu 1000 wysp, a wszytko to owinięte tortillą. Zamiast steku(...)układamy po kilka paseczków papryki, oliwek, kilka kostek mozzarelli, kilka kawałków tuńczyka i kilka talarków cebuli. Tortille zwijamy i grillujemy przez 2 minuty. Podajemy gorące z sosem 1000 wysp. SMACZNEGO
Smak mojej kuchniNie zawsze ser musi być dodatkiem!, popularny camembert dostępny niemal wszędzie to doskonały materiał na obiadowego burgera. Obowiązkowo z ziołami i warzywami. W tym wypadku listki
Kuchnia PROzdrowotnaDziś zabieram Was w kierunku Libanu! Jedną z najbardziej popularnych potraw w krajach arabskich jest Tabbouleh – odmiana sałatki warzywnej z kaszy bulgur, z dodatkiem cebuli, czosnku oraz świeżych ziół. Ja dziś mam dla Was swoją wersję Tabbolueh z dodatkiem bobu, którego teraz pod dostatkiem na naszych targach, placach i straganach. Połączenie bobu z kaszą bulgur, orzeszkami pinii i świeżymi(...)skórek. Czosnek oraz szalotkę siekamy, dodajemy do ugatowanej kaszy. Wrzucamy bób.orzeszki pinii oraz posiekane zioła, doprawiamy sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Polewamy odrobiną oliwy i zajadamy! Smacznego
Ostra na Słodko