polewamy śmietaną wymieszaną z jajkami i przyprawami, posypujemy serem i pieczemy ok 25 min w temp 180 st Tartę podajemy z sałatką lub salsą. Szynka Włoska Hańderek do tarty jest doskonałym dodatkiem. Polecam wędliny Hańderek ponieważ są smaczne
Gotowanie jest łatwePrzepyszna sałatka z ciepłym kurczakiem i fetą. Idealna na letnie przyjęcia czy grille. Polecam, bo jest szybko, smaczna i zdrowa! Składniki : * mix sałat * 0,5kg mięsa z uda kurczaka * ulubiona przyprawa do kurczaka * kilka pomidorków koktajlowych * 100g sera feta * 3 łyżki pestek dyni * 3 łyżki pestek słonecznika * oregano, sól, pieprz * świeży koperek Przygotowanie : Kurczaka pokroić
Magiczne Życie Martyupały najlepszy jest arbuz. W połączeniu z fetą tworzą wspaniały i smaczny duet, który wspaniale nas orzeźwi i lekko posili w gorący dzień. Dodatek mięty sprawia, że sałatka jest jeszcze bardziej orzeźwiająca i świeża. składniki: ok 350 g arbuza bez skóry 200 g sera sałatkowego typu feta kilka listków świeżej mięty Arbuza pokroić w dużą kostkę. Jeśli pestki nam przeszkadzają
Monia miesza i gotujemiski, wkruszyłam ser feta. W małej miseczce wlałam oliwę z oliwek, do której wsypałam przyprawy i zalałam nią sałatkę. Sałatkę wyłożyłam na talerz, na nią położyłam upieczony ser i wszystko skropiłam wspomnianym już sosem owocowym. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujetalerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu. Falafele podawać gorące, bezpośrednio po przygotowaniu , z ulubionymi dodatkami: z sałatką, hummusem, harissą, same, w picie lub w tortilli. U mnie z dipem jogurtowym z kolendrą . SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi 15 falafeli. Falafele należy smażyć bezpośrednio po uformowaniu w kotlety . Dodatek sody oczyszczonej sprawia, że falafele
Gospodyni MiejskaDodajemy majonez, sok z cytryny, sól oraz pieprz (do smaku). Wszystko mieszamy ze sobą dokładnie. Do połówek ananasa wkładamy po porcji sałatki. Na wierzchu można ułożyć troszkę drobno pokrojonej dyni (nada to ładny akcent kolorystyczny). I… podajemy :) Smacznego
MyCookBook.plinspiracji na danie z olejem lnianym natknęłam się na przepis na sałatkę i właśnie ona poszła na pierwszy ogień do wypróbowania. Sałatka w sam raz do pracy, jest dosyć sycąca - jeśli lubicie ten zdrowy olej - zachęcam wypróbowanie. Smacznego! Składniki: 2 garści rukoli 50 g makaronu, u mnie penne garść kiełków (u mnie kiełki brokułu) 3 pomidory suszone 1 ząbek czosnku
psgotujemypaznokcie. Rozgrzewa i jest lekkostrawna. Poleca się ją rekonwalescentom i chorujących na nieżyty górnych dróg oddechowych. Ale przede wszystkim jest smaczna i uniwersalna. Można ją podać jako dodatek do dań obiadowych, nadaje się do zup, do sałatek a nawet na desery. Zobacz jaki pyszny sernik-jagielnik można wyczarować z kaszy jaglanej ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzakroimy w ósemki,cebulkę kroimy w cieniutkie półplasterki mieszamy ze sobą wodę,ocet,olej ,sól, pieprz, i wlewamy do sałatki,jak chwilę się przegryzie to można dodać jeszcze octu,ale to już jak kto lubi, smacznego
Swojskie jedzonkoziele angielskie wsypywałam wedle uznania do każdego słoika. Zalewę zagotowałam i zalałam nią ogórki. Na koniec została jeszcze pasteryzacja. Smacznego! A jak lubicie ogórki to polecam pyszną OGÓRKI KANAPKOWE W SŁODKO OCTOWEJ ZALEWIE Z KURKUMĄ SAŁATKĘ SZWEDZKĄ Z OGÓRKÓW W SŁOIKACH SAŁATKĘ Z OGÓRKÓW MARCHEWKI I CEBULI
potrawyregionalneogórek kiszony (obrany ze skórki) jajka jabłko Składniki wymieszałam. Dodałam sól,pieprz,łyżkę musztardy dijon, łyżkę majonezu i łyżkę jogurtu bałkańskiego. Sałatka gotowa, idealnie pasująca do kanapek. Nie tylko od od święta a wręcz na co dzień. Smacznego
potrawyregionalnewody. Dodałam kukurydzę konserwową. Na koniec główny składnik, czyli tuńczyk. Odlałam z niego olej i dodałam go do sałatki. Wymieszałam wszystkie składniki. Pozostało już tylko dodać jogurt i majonez. Doprawiłam wszystko solą i pieprzem. Smacznego
potrawyregionalnebędziemy mieli już na nią ochotę, to możemy zrobić sobie z niej zapiekanki. Na bułkę lub chlebek nakładamy pozostałą sałatkę, a na nią ścieramy lub dajemy paski sera. Zapiekamy w 190 stopniach 5-10 min. Smacznego
Gotowanie...to proste !plasterki i rozkładamy na talerzu. Na wierzchu układamy ser I na to sałatę. Orzechy podprażamy na suchej patelni I posypujemy nimi sałatkę. Doprawiamy do smaku I skrapiamy oliwą. W ten oto sposób powstała szybka I zdrowa kolacja. Smacznego
Smaki Przyprawy i KoloryWinogrona przekrawamy i pozbywamy się pestek. Pokrojone na mniejsze kawałki dodajemy do sałatki. Granat kroimy na połowę i nad miską z sałatką wystukujemy wnętrze granatu. Całość mieszamy. Przed podaniem polewamy likierem bananowym i posypujemy płatkami migdałów. Pycha. SMACZNEGO
Smaki Ewy