Taką surówkę robię bardzo często - jest bardzo smaczna a składniki są łatwo dostępne. Marchew, jabłko i por to same witaminki - z dodatkiem jogurtu naturalnego doskonale nadają
Alutka-Gotujelistki bazylii, doprawiamy odrobiną suszonej bazylii, solą ziołową i kolorowym pieprzem, całość skrapiamy oliwą z oliwek i mieszamy. Za pomocą łyżki nakładamy sałatkę na liściach sałaty. I to wszystko. Nie ma nic łatwiejszego niż przygotowanie takich „kanapeczek”. Smacznego! The post Łódeczki Caprese. Kanapki z sałaty rzymskiej appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSeler naciowy jest bardzo smacznym i zdrowym warzywem, chętnie wykorzystuję go w kuchni. Zazwyczaj przygotowuję z nim różnego rodzaju sałatki i surówki, gdyż w takiej formie najlepiej mi smakuje. Seler świetnie sprawdza się również jako składnik zupy. Moja zupa z selera jest w wersji lekkostrawnej z dodatkiem grubej kaszy jęczmiennej i śmiało można ją jeść będąc nawet na diecie. Składniki
Kuchcik gotujeSałatka, w której bazą jest delikatna kasza bulgur (może być z vermicelli ), do tego kilka smacznych dodatków. Składniki: -10 dkg kaszy bulgur -20 dkg mrożonego groszku -pojedynczy filet z piersi kurczaka -3-4 jajka -6 średnich ogórków konserwowych -2 cebulki szalotki -kilka suszonych pomidorów -ok. 2 l bulionu warzywnego -majonez Jajka gotujemy na twardo. Do trzech garnków wlewamy
Maminek kulinarnymusicie uważać, bo bardzo szybko się przypalają). Na dolną część bułki nanosimy musztardę, na nią kładziemy sałatę, mięso, ser, sałatkę ogórkową, keczup, cebulę czerwoną, pomidora, (ewentualnie jeszcze raz sałatę), majonez, nakrywamy drugą częścią bułki. Smacznego :-) P.S. Jeśli ktoś chciałby zapytać gdzie w moim burgerze jest keczup, to odpowiadam: nie ma, bo ja sama go nie lubię
Czary - gary w kuchniszklaneczce łączymy oliwę z oliwek z pieprzem cytrynowym i szczyptą soli. Tak przygotowanym dresingiem polewamy naszą sałatkę. Wszystko razem mieszamy, próbujemy. Sałatkę odkładamy na kilka minut (najlepiej do lodówki), aby smaki się przegryzły. Podajemy do obiadu. Smacznego Notes Przepis własny By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl
Słodkie okruszkiPomidorki i korniszony pokroić w plastry. Kukurydzę, fasolę i oliwki odcedzić z zalewy, fasolę przepłukać. Składki sałatki wymieszać. Na tortillach ułożyć porcję sałatki i polać sosem. Zgiąć dolny brzeg do środka, a następnie zwinąć tortille w rulon. Smacznego
Czerwień i błękitlistki bazylii, doprawiamy odrobiną suszonej bazylii, solą ziołową i kolorowym pieprzem, całość skrapiamy oliwą z oliwek i mieszamy. Za pomocą łyżki nakładamy sałatkę na liściach sałaty. I to wszystko. Nie ma nic łatwiejszego niż przygotowanie takich „kanapeczek”. Smacznego! The post Łódeczki Caprese. Kanapki z sałaty rzymskiej appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięćwierć plasterki. Całość przekładam do miseczki, następnie dodaję odsączony groszek, sos majonezowo-chrzanowy, majonez, musztardę, sporo pieprzu i sól do smaku. Sałatkę mieszam bardzo delikatnie ale dokładnie. Odstawiam do lodówki na godzinkę, aż smaki się połączą. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródProporcje regulujemy sami. U mnie w sałatce znalazły się: banany, kiwi, pomarańcza, świeży ananas, grejpfrut. Wszystko pokrojone w dużą kostkę i wymieszane. Sałatkę podajemy zaraz po skrojeniu, ponieważ im dłużej stoi, tym bardziej owoce zaczynają puszczać sok. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewydodać do jogurtu, dokładnie wymieszać, polać brokuły. Fetę pokroić w kostkę, ułożyć na brokułach z jogurtem. Całość posypać pokrojoną w kostkę papryką. Sałatka jest gotowa do spożycia od razu po przygotowaniu, może też spokojnie poleżakować w lodówce. Smacznego
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaczęści z sitkiem do gotowania na parze razem z cytryną i gotujemy 15 - 20 minut na wywarze z przypraw. Podajemy z sałatką z pomidorów i ogórka zielonego z jogurtem naturalnym doprawioną papryką ostrą mieloną i czosnkiem. Smacznego
Moje-pitraszenieskoro to ostatni dzień 2015 roku: Dużo szczęścia, pomyślności, zdrowia i miłości, uśmiechu każdego dnia, miliona pomysłów na piękne i smaczne dania oraz samych kulinarnych sukcesów w 2016 roku! Mini wrapy Ślimaczki z ciasta francuskiego Sałatka z buraków i fasoli Pasta z wędzonego tofu Kosteczki z sezamu i wiórków Orzechowe muffinki z otrębami Sałatka a'la Cezar Placki
Be Fit Be Strongchilli, solimy i pieprzymy świeżo zmielonym pieprzem. Następnie smażymy na oliwie z oliwek i kroimy w cienkie paski. Gotowego kurczaka dodajemy do sałatki. Dekorujemy pokrojonym w kostkę białym serem sałatkowym lub fetą i posypujemy garścią nasion granatu. Smacznego
Kuchnia Pani WiosnyDoprawiłam octem i cukrem do smaku. Polałam śledzie przygotowanym sosem musztardowym. Smacznego! Polecam również śledzie: śledzie smażone w zalewie octowej (klik) z czosnkiem i majerankiem (klik) sałatkę śledziową z burakami i ziemniakami (klik) śledzie po kaszubsku (klik) sałatkę śledziową z jabłkiem (klik) śledzie w oleju z cebulką (klik
potrawyregionalne