łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól i pieprz Wszystkie składniki wymieszać dokładnie w kubeczku dodając przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać do sałatki, doprawić. Wstawić do lodówki na ok. 2h przed podaniem, by smaki się ,,przegryzły". ;) Smacznego
Kuchnia Elliekostkę. Kukurydzę odcedzić i dodać do pozostałych składników. Dodać majonez, jogurt oraz ocet ryżowy. Polecam najpierw dodać 1 łyżkę, jeśli uznacie, że sałatka jest za mało kwaskowa dodać jeszcze jedną. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego
DefinicjaSmakuogórka w plastry i wykładamy na sałatę na wszystko wrzucamy serem wiejski pestki słonecznika prażymy na teflonowej patelni, a następnie posypujemy nimi sałatkę oczywiście na końcu wszystko wymieszałam, jedynie na potrzeby zdjęcia tak to estetycznie ułożyłam :) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmajonezem i jogurtem. Doprawić solą i pieprzem. Uwaga – sprawdzona rada 1) Wygląd sałatki uatrakcyjni makaron w wersji kolorowej 2) Zamiast kabanosów można użyć innej wędliny Życzę smacznego. Komentarze oraz lajki mile widziane :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Świat Smakupietruszkę, mięte, czosnek i olej rzepakowy - ilość oleju najlepiej dostosować do własnych upodobań. Powstały miks ma być gładki i zdatny do polewania sałatki. Na talerz, bądź półmisek wykładamy kaszę, układamy wszystkie przygotowane warzywa, całość polewamy dressingiem. Smacznego
Plate of Joyfotogeniczne, ale pyszne i proste w przygotowaniu-czyli takie, jak lubię najbardziej. Dzielę się z Wami przepisem, bo wart jest wypróbowania, a sałatka w sam raz na świateczny stół. Albo na lekki, postny obiad. Wesołych i smacznych Świat! :) Składniki na 10-12 porcji: 5 sporych zmieniaków 4-5 średniej wielkości ogórków kiszonych 300 g śledzi marynowanych z cebulą (używam
Zawsze głodna!podgrzewamy. Zestawiamy z ognia. Dodajemy tuńczyka oraz bazylię i jeszcze raz całość dokładnie mieszamy. Podajemy od razu, każdą porcję dekorując pozostałą bazylią. Smacznego! P.S. Taki makaron świetnie smakuje w wersji obiadowej - na ciepło, ale też jako sałatka - na zimno. Makaronowe sałatki są bardzo sycące i doskonale sprawdzają się jako pełnowartościowy posiłek do pracy :) Ja specjalnie przygotowałam podwójną porcję tego makaronu
Ratunku obiadwrzucić porwane listki pietruszki i rozdrobnioną fetę. Do słoiczka przełożyć wszystkie skladniki dresingu, zakręcić i bardzo dokładnie wymieszać. Tak przygotowanym sosem polać sałatkę,wymieszać i odstawić na minimum 15 minut aby smaki się połączyły. Można podawać...Smacznego
Gosia gotujerobimy czubkiem łyżki fale na ziemniakach .Ziemniaki posypujemy mieloną słodką papryką oraz pokrojonymi nowalijkami ( np.koperek,natka pietruszki ) . Z jednej strony dajemy sałatkę, a z drugiej mięso polane sosem. Teraz pozostaje nic innego jak tylko życzyć SMACZNEGO
Przepisy i porady kulinarnepraskę czosnek i dodajemy do miksera, potem bazylię i oregano. delikatnie doprawiamy solą i pieprzem. Miksujemy. Sos przekładamy do osobnego naczynia. Sałatkę oblewamy sosem po nałożeniu jej na talerz. Ja dodatkowo wykorzystałam płatki kwiatków :) jadalnych !!!! Smacznego
ClauditteMissCookingłyżki czerwonego octu winnego 1 łyżka miodu pszczelego 2 ząbki czosnku Przygotowanie sosu: wszystkie składniki blendujemy i przelewamy do buteleczki. Przygotowanie sałatki: Buraki myjemy, obieramy i kroimy na plastry. Smarujemy oliwą i wrzucamy na grilla. Smacznego
ClauditteMissCookingposzatkowanego drobno koperku, soli, pieprzu, cukru i soku z cytryny robimy sos - mieszając wszystko aż do jednolitej konsystencji 3/ Polewamy sos na sałatkę między kawałkami łososi i wbijamy w niego przepołowione na pół talarki ogórka kiszonego. SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotnacienkie talarki główki rzodkiewki oraz ser pokrojony w kostkę. Na tarce o dużych oczkach ścieramy obraną marchew i dodajemy do sałatki - mieszamy wszystko. 2/ Dodajemy pesto i sól do smaku i jeszcze raz mieszamy. SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotnaKuzynka nazwała ten sos " sałatka agica"... Zresztą nazwa nie jest ważna, najważniejsze jest to, że sosik jest bardzo smaczny i z powodzeniem można go stosować jako zdrowsza alternatywa dla ketchupu. Taki sos nadaje się jako dodatek do mięs, na kanapki, na pizze, może również podkręcać smak sosów pomidorowych. Dzięki temu, że warzywa są mielone, a nie miksowane, stryktura sosu jest
IMPRESJA SMAKU