dużo wartościowego żelaza oraz cynku ! Może skusicie się na taką wersję podania wątróbki?? Zapraszam do skorzystania z przepisu na sałatkę z wątróbki drobiowej. Jest to bardzo lekkostrawne danie a w dodatku bogate w witaminy i minerały ! Na zdrowie i smacznego Składniki/4 porcje: – ok. 450 g wątróbki drobiowej – 1 główka sałaty rzymskiej – 4 małe garście roszponki – 4 kromki(...)sałatę, roszponkę i świeży koperek. Sałatę rzymską kroimy na mniejsze kawałki koperek siekamy. Wykładamy na talerze kolejno sałatę, roszponkę, grzanki pokrojone na mniejsze kawałki a na końcu wykładamy wątróbkę. Sałatkę skrapiamy oliwą z oliwek oraz posypujemy koperkiem. Artykuł Sałatka z wątróbką drobiową pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEWiadomo, że o tej porze roku trudno o świeże, chrupiące i smaczne warzywa. Mam jedną dziwną zasadę; w sklepach i na straganach wącham warzywa, nie będę kryć - głównie pomidory...nie wiem, czy macie pojęcie, jak trudno znaleźć pomidory pachnące pomidorami! Czasem (hmm, rzadko) zdarza się znaleźć właśnie takie warzywa, pachnące świeżością i latem, kupuję wówczas większą ilość i zjadamy(...)różnej postaci, byle prędko; bo zwykle takie właśnie warzywka psują się dość szybko, w przeciwieństwie do pięknych, błyszczących i "plastikowych", które mogą tygodniami leżeć w lodówce. Dziś chciałam zaprezentować sałatkę z kurczakiem i makaronem, z dodatkiem świeżych warzyw - będzie ona tym smaczniejsza, im lepsze warzywa uda nam się znaleźć! składniki: 200 g dowolnego makaronu pojedyncza pierś kurczaka ogórek zielony
6nieboprzy niewydolności serca. Cebula w kuchni ma wiele zastosowań dodawana do duszonych mięs idealnie z nimi harmonizuje; poprawia smak sałatek, sals, sosów; jest składnikiem marynat warzywnych i mięsnych; pokrojona w plastry i uduszona z niewielką ilością kiełbasy jest prostą i smaczna potrawą; z rybami, a zwłaszcza ze śledziami, tworzy pyszne dania, suche łupinki od cebuli są świetnym barwnikiem do jajek(...)wszystkich dań. Cebula cukrowa - bardzo delikatna w smaku, lekko słodkawa. Najlepiej sprawdza się na surowo. Cebula biała , nazywana też czosnkową z racji swojego delikatnie czosnkowego aromatu - idealna do sałatek, sals, delikatnych sosów, tatara. Jest łagodna i delikatna, jej biały kolor pięknie komponuje się w sałatkach i surówkach. Cebula czerwona , o delikatnie fioletowym kolorze - delikatna w smaku i aromacie, nadaje się
Codzienna kuchnia niecodziennaLubella posiada w swej ofercie także inne, ciekawe smaki: świderki z czekoladą (jestem ich bardzo ciekawa), kokardki, penne i kółka. Sałatka jest bardzo szybka w przygotowaniu: makaron zalewamy sosem pomidorowym, dodajemy tuńczyka, warzywa, posypujemy pokruszoną fetą. Prosto i bardzo smacznie! makaron mini rurki z warzywami Lubella sałata lodowa pęczek szczypiorku 20 oliwek bez pestek puszka tuńczyka w kawałku kawałek(...)sosem pomidorowym i delikatnie zamieszać. Następnie włożyć warstwę sałaty, szczypiorek, tuńczyk, oliwki, sałata, szczypiorek. Wierzch posypać pokruszoną fetą. * Dla alergików - zamiast fety można użyć uprażonych ziaren słonecznika. * Do przygotowania sałatki użyłam słoików półlitrowych takich jak TE-KLIK . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieburaka, bardzo łatwo jest je przygotować w domu. To fit danie jest nie tylko smaczne, ale i bardzo zdrowe, do tego ma mało kalorii. Robię je przynajmniej raz w tygodniu na śniadanie lub kolację. Jeszcze w lutym podam też przepis na pyszną sałatkę z buraka i jabłka, którą podawałam do gotowanego schabu. Polecam też inne dania z burakiem: – Śledziowa(...)Sałatki z buraka à la caprese – sałatka z marynowanych buraczków, sera i pestek słonecznika – Surówka z kiszonego buraka i jabłka – zakwas z buraków Składniki na sałatkę z buraka, 1 porcja: 1 burak pieczony lub gotowany ¼ sera typu włoskiego lub ser feta prażone pestki dyni sól i pieprz do smaku natka pietruszki Jak przygotować Carpaccio z buraka? Upieczonego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPastę z makreli można przygotować na wiele różnych sposobów. Dziś pokażę Wam prostą wersję, którą można podać jako smarowidło na kanapki ale także w formie sałatki. Do przygotowania pasty potrzebujemy: * 1 dużą wędzoną makrelę * 4 ugotowane jajka na twardo * 4 średnie ogórki kiszone * majonez Wykonanie: Makrelę dokładnie oczyścić ze skóry i ości, drobno pokroić. Jajka ugotować na twardo(...)nadmiaru soku. Wszystko razem ze sobą wymieszać, dodać majonez i jeszcze raz dokładnie połączyć wszystkie składniki. Odstawić do lodówki na 1-2 godzinki, aby wszystko się dobrze przegryzło. SMACZNEGO
Zrób to smacznieŚledziowa sałatka warstwowa świetnie sprawdzi się jako sałatka wigilijna i postna. Jednak dla smakoszy filetów śledziowych może być przygotowywana przez cały rok. Może nie wygląda zachęcająco (sporo osób w pierwszej reakcji ma problem z burakami) to jest zaskakująco smaczna i wyjątkowa. Przepis znalazłam na blogu Życie od kuchni. Składniki: Marynata do buraków: 2 duże buraki 0,5 litra wody
Pasja Smakujakiegoś czasu na sklepowych półkach i straganach można dostać kurki " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Korzystając z okazji postanowiłam je kupić i przygotować sałatkę z ziemniaczkami, blanszowanym brokułem, kurkami smażonymi na maśle i serem lazur. Całość polałam sosem jogurtowym z odrobiną czosnku. Mniam… To pierwsze kurki jakie jadłam w tym roku i na pewno(...)miski. Dodać pokrojony w kosteczkę ser lazur i wszystko delikatnie wymieszać. Polać przygotowanym sosem. Smacznego To też może Cię zainteresować: Kopytka z rydzami smażonymi na maśle Boczniaki w aromatycznym sosie śmietanowym z kaszą orkiszową Pulpeciki z kaszy gryczanej nadziewane kozim serem w sosie grzybowo-dyniowym Sałatka z bobem, miętą, smażonymi ziemniaczkami i fetą (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Oryginalny smakDopełnieniem każdego drugiego dania jest pyszna surówka, która moim zdaniem powinna cieszyć nie tylko smakiem, ale również wyglądem. Staram się by moje surówki były kolorowe. Dziś
Słodkie okruszkiżywienia. Po tym krótkim wprowadzeniu, przeszliśmy do części praktycznej. Tym razem gotowaliśmy pod okiem Sebastiana Krauzowicza - szefa kuchni toruńskiego hotelu Copernikus. Menu było bardzo urozmaicone i smaczne. Gotowaliśmy w grupach ( nasza grupa to: Ania - Kuchennymi drzwiami , Ania - Kalorycznie , Beata - Smak i uczucie , Grażyna - Grażyna gotuje i ja) A takie smakowitości szykowaliśmy(...)musztardzie francuskiej z miodem i żubrówka - Karczek marynowany w ciemnym piwie z przyprawami korzennymi - Sałatka ziemniaczana z grillowanym kabanosem - I dodatkowo cała masa grillowanych warzyw Mięsa marynowane były w rozmaitych marynatach, ale sądzę, że i bez marynowania byłyby smaczne. Jakość tej wieprzowiny możemy docenić własnie przy takich prostych daniach - nie dosyć że ich przygotowanie nie zajmuje dużo
Stare Garydrobiową roladę (pieczeń) z posiekanymi jajkami i serem, zamiast tradycyjnej pieczeni rzymskiej? Moim zdaniem to miła odmiana. Lżejsza, delikatniejsza, ciekawsza. Baaardzo smaczna. Smakuje zarówno na ciepło (doskonała z sosem pieczarkowym jak i pomidorowym), jak i na zimno (do sałatki, czy na kanapkę,polana ketchupem). Może wypróbujecie na Wielkanoc? 750 g mielonego mięsa drobiowego (u mnie udka bez skóry i kości
Smaki Na Talerzuodsączyć krążki cukinii z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać np. z sosem czosnkowym (zobacz przepis na: Sos czosnkowy z ziołami ). Smacznego! Jeśli szukacie również imprezowych przekąsek to zapraszam tutaj: Przepisy na Sylwestra. Przekąski na Sylwestra. oraz tutaj: Sałatki na Sylwestra – przepisy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Cukinia w cieście naleśnikowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojekuchni ogórki, będziemy robić te małosolne i pierwsze kiszone. Odpalimy na dobre grille i będziemy tworzyć wiele nowych smacznych połączeń, jak choćby burgery z grilla. Na obiad nie raz sięgniemy po chłodnik z młodą botwinką, sałatki rozgoszczą się w menu na dobre, bo kto nie lubi młodych małych ziemniaczków? Owoców będzie pod dostatkiem to i chętnie przygotujemy świeże puchate bułeczki
SMYKWKUCHNIblendera i dodać oliwę z oliwek. Miksować tak długo, aż pasta stanie się gładka i aksamitna. Gotową pastę przechowywać w lodówce. Smacznego To też może Cię zainteresować: Kuleczki sezamowe w karmelowej skorupce Stek z tuńczyka w sezamie z sałatką z rukoli i pomarańczy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Oryginalny smak