occie potrzebujemy twardych lecz dojrzałych węgierek, kilka goździków, odrobinę cukru i ocet spirytusowy. Domowe marynowane śliwki możemy dodawać do sałatek jarzynowych i śledziowych, pasztetów, serwować do pieczonych zimnych mięs czy deski serów. Ocet ze śliwek jest bardzo aromatyczny i smaczny. Możemy wykorzystać go do marynowania mięs przed pieczeniem ( zamiast octu balsamicznego ) lub użyć go do ponownego marynowania np. gruszek, dzięki
Atlas Smakówfasolkę, marchewkę, ciecierzycę i cukinię. Całość posypujemy posiekaną z grubsza natką pietruszki, pokruszoną fetą i ziarnami. Uwagi - my polaliśmy sałatkę tylko oliwą - zależało nam na prostym, świeżym smaku warzyw! Świeżych ziół nigdy dość, dodajcie do niej co tylko lubicie! Smacznego
Plate of Joymięsem, wymieszaj. Całość zdejmij z ognia, trochę przestudź i dodaj wcześniej przygotowaną sałatkę z warzyw. Na koniec wszystko razem delikatnie wymieszaj. Najlepiej smakuje na ciepło, ale można podawać także na zimno. Życzę smacznego
Przepisy i porady kulinarnemniejsze kawałki, układamy w misce lub na talerzu. Kruszymy na niego fetę i posypujemy drobniutko posiekaną miętą. Zjadamy. Sałatka nadaje się do jedzenia zaraz po przygotowaniu, następnego dnia już nie smakuje tak dobrze ani nie wygląda tak ładnie. Smacznego
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/papier aby odsączyć tłuszcz. Jeszcze ciepły ser wrzucamy do miski. Sos przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dodajemy do sałatki, całość mieszamy i podajemy. Możemy podać z pieczywem czosnkowym lub z bruschettą. Do tego dobre wino i kolacja gotowa. Smacznego! Oryginalny przepis tutaj
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/wlewamy 3 łyżki majonezu, pół jogurtu, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy szczyptę soli i pieprzu. Całość dokładnie mieszamy. Sałatkę układamy warstwowo (od dołu): jajka, marchewka, pierś z indyka, kukurydza, ketchup, pokruszone chipsy, sos, kilka całych chipsów do dekoracji. Smacznego
paapilotkaachlebek do odrywania- melon w szynce szwarcwaldzkiej - sery plesniowe/winogrona/bagietka Większość przepisów jest na blogu, a dziś przy okazji publikuję sałatkę na krakersach. Od kiedy zobaczyłam ją na blogu Cynamonowy pył , wiedziałam, że muszę ją zrobić. Jest efektowna i bardzo smaczna. Idealna również na świąteczny wielkanocny stół. Rolada szpinakowa z łososiem Chlebek ziołowy do odrywania składniki : na dużą porcję (można
bistro mamabyć na słodko. Te, które dzisiaj Wam serwujemy powstały, kiedy chciałam w ciekawy sposób wykorzystać pozostałe z robienia sałatki warzywa i pozostałe z obiadu mięso mielone. Świetnie spiszą się na przyjęciu imprezowym czy na kameralnej kolacji. Były bardzo smaczne i kolorowe, więc polecam! Babeczki mięsne z dodatkami SKŁADNIKI: 300 g mięsa mielonego z łopatki 3 łyżki oleju
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkitalerzu wysypujemy sezam czarny i biały, po czym obtaczamy w nim usmażoną rybkę. Na talerzach układamy sałatkę, następnie avocado i kiwi, oprószamy serkiem wędzonym, układamy rybę i pomidorki. Polewamy olejem rydzowym, który zastąpi nawet najlepszy winegret! Smacznego
Sajkofanka smakumiarę równą kostkę. Dodać odcedzone z płynu groszek i kukurydzę. Całość wymieszać. 3 łyżki majonezu wymieszać z łyżeczką musztardy. Sałatkę warzywną połączyć z sosem majonezowo-musztardowym. Doprawić do smaku solą i pieprzem. W razie konieczności dodać więcej majonezu. Smacznego
kolorowotorcikowospożyciu posiłku z zawartością tejże kaszy na pewno nie będziemy czuli się wzdęci i ociężali. Pyszne są sałatki z dodatkiem kaszy jaglanej i nie mniej pyszne - kotleciki - u mnie z dodatkiem chudej szynki i zielonej papryki. Bardzo smaczne są gorące, prosto z patelni, ale i na zimno nie tracą swoich walorów smakowych. Polecam :) Składniki: 3/4szkl kaszy jaglanej
Walijskie PichceniePrzed pieczeniem nakrajamy jabłka w plasterki i nadziewamy nimi kurczaka, pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku (funkcja: góra+dół) przez 1,5 godziny. Podajemy na wielkim talerzu z sałatką i plastrami świeżego ogórka. Do kurczaka z jabłkami bardzo pasuje ryż kolorowy (sposób 1) lub ugotowane ziemniaki z koperkiem(...)Smacznego
Kuchnia Łukaszaoliwy, sól, pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki winegretu umieść w słoiczku, zakręć zakrętką i mocno wstrząśnij. W misce umieść składniki sałatki i polej sosem. Wymieszaj i zajadaj ze świeżym pieczywem, najlepiej na świeżym powietrzu, aby wdychać wiosenne powietrze:) Życzę Wam smacznego!:) Zuzia z Chilli, Czosnek i Oliwa
Chilli Czosnek i OliwaCebulę i ogórki pokroić w kostkę. Gdy mięso przestygnie, połączyć wszystkie składniki. Dodać majonez i łyżkę ketchupu. UWAGA - jeśli robicie sałatkę na przyjęcie i chcecie żeby ładnie się prezentowała - polecam ułożyć ją warstwowo - przesmarowują kolejne warstwy sosem majonezowo-ketchupowym. Smacznego
kolorowotorcikowo