Kiszona kapusta jest nie tylko smaczna, ale również niskokaloryczna i bardzo zdrowa. Zawiera mnóstwo witaminy C oraz witaminy z grupy B, witaminę A, E, K i
Di gotujeWitam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na śledzie z rodzynkami – po sułtańsku, śledzie są bardzo smaczne i proste w przygotowaniu. Jeżeli ktoś jeszcze nie robił takich śledzi (w co wątpię), to polecam wypróbować przepis. Do przygotowania śledzi będziemy potrzebowali: 400 g filetów śledziowych a`la Matias – solonych około 100 g rodzynek 250 g cebuli 100 g koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka miodu(...)smaku sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem na: Śledzie po sułtańsku Przygotowanie: Filety śledziowe są słone, dlatego przed przygotowaniem sałatki płuczę je w zimnej wodzie, zalewam zimną wodą i odstawiam na około 2-3 godziny do namoczenia w międzyczasie zmieniam wodę. Czas moczenia zależy jak słone mamy śledzie. Cebulę kroję w cienkie półplasterki (piórka). Następnie cebulę
Uwaga Babcia GotujeDziś szybka sałatka z sałaty rzymskiej. Do niej kilka dodatków i mamy fajna propozycję na przekąskę czy kolację. Kolorowo i smacznie, w sam raz na jesienną pogodę. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniorzechami. Ser chevre to francuski ser z krowiego i koziego mleka. Bardzo lubię chevre, bo jest delikatne w smaku. Do sałatki z buraczkami najczęściej dodaję świeży ser chevre typu feta. Jest również wariant z białą pleśnią. Jest równie smaczny ale już trochę inny w smaku. Pieczone buraczki Składniki: na 4 porcje 1 kg buraków 100 g sałaty 1 łyżka masła
codojedzeniadłuższej przerwie spowodowanej zaangażowaniem się w inny projekt wracam do dodawania przepisów. Na start zaczynamy od bardzo prostej, szybkiej sałatki z kiwi, pomarańczą oraz słonecznikiem. Jeżeli masz 5 minut wolnego czasu i ochotę na coś lekkiego oraz smacznego gorąco polecam. Z podanej ilości składników otrzymasz jedną porcję. Składniki 50 g dowolnego miksu sałat 1/2 pomarańczy 1 kiwi 2 łyżki łuskanego
Programista w kuchnismoothie i koktajle! Ajjj, już mi ślinka cieknie od samego czytania! Dziś pokażę Wam mój super patent na pyszną owocową sałatkę – można ją zabrać na drugie śniadanie do pracy albo pyszny, lekki deser do popołudniowej kawki. Świeżo, lekko, smacznie – bez obaw o zbędne kalorie! Wystarczy, że do słoika włożycie swoje ulubione owoce pokroicie w kostkę i gotowe! TRUSKAWKI
Ostra na SłodkoHej! Ta surówka z marchewki jest bardzo smaczna, a przy tym niesamowicie prosta w wykonaniu. Stanowi świetny dodatek do obiadu. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pyszniepowrocie do domu, zaczęłam przeczesywać internet aby smaki odtworzyć. Udało się. Przepis znalazłam na tej stronie. Sałatkę robiłam i z warzyw grillowanych tradycyjnie na grillu i w piekarniku. I jedna i druga wersja równie smaczna. Może te tradycyjne miały nieco więcej dymowego aromatu. Bardzo polecam, szczególnie jako dodatek do mięs z grilla. Ale świetnie smakuje również
Stare Garyużyłam 3. Więc wszystko zależy od awokado. Taki majonez jest idealny dla wegan. Świetnie komponuje się także w kanapkach czy sałatkach. Jeśli tak jak ja lubicie drób to grillowana pierś z kurczaka z takim majonezem to para idealna. Smacznego Artykuł Majonez z awokado pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeBardzo lubię ugotowane w całości buraki. Idealne do jedzenia od tak, ale i w sałatkach czy na kanapkach są wyśmienite. Z surowych buraków lubię miksować koktajle
Moja smaczna kuchniaMają doskonale wyważony smak, balansują pomiędzy krainą łagodności a zdecydowaniem — brokuły, zielone kwiaty, które z chęcią dokładamy do sałatek, mogą zagrać także pierwsze skrzypce w zielonej
Moja smaczna kuchniaNo i teraz czas na moja ulubioną, kruchutką, typową sałatkę z brokułem i kurczakiem. Dla mnie jest pyszna i bardzo sycąca. Zaliczam ją do dań, które
Justa próbuje gotowaćkostkę buraka, pietruszkę oraz natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz octem balsamicznym lub sokiem z cytryny. Jeżeli sałatka jest wg Was za sucha dodać odrobinę oliwy z oliwek. Odstawić do lodówki by smaki się przegryzły. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówzrumienienia się z obydwu stron. Na półmisku ułożyć opłukaną i osuszoną rukolę, suszone pomidory, oliwki, a następnie ułożyć na sałatce zgrillowane plastry sera. Skropić całość wysokiej jakości oliwą z pierwszego tłoczenia oraz świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Smacznego
Wino Francja Kuchniaczarnuszka). Wykonanie: Kapustę kroimy i umieszczamy w misce lub pojemniku na lunch do pracy. Dodajemy plasterki rzodkiewki, awokado (jeśli zabieracie sałatkę do pracy, to proponuję awokado i oliwę dodać zaraz przed spożyciem), zmielone pestki dyni, oliwę i przyprawy. Smacznego
Jeść, by żyć w zdrowiu