już gotowe do podania Ja lubię dodać do nich troszkę więcej curry, wtedy mają bardziej intensywny smak. Życzę Wam szampańskiej zabawy sylwestrowej i smacznego! Szczęśliwego Nowego Roku! A jeśli szukacie przepisu na efektowną sałatkę, zapraszam tutaj: Sałatka Gyros z kurczakiem – prosty przepis krok po kroku Artykuł Śledzie w sosie musztardowym z curry – przepis krok po kroku pochodzi
Okiem Blondynki by McBlondiwymieszać. Skropić oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem. Składanie – klopsy podgrzać w mikrofali, to samo zrobić z naleśnikami. Na ciepły naleśniki rozłożyć sałatkę, pokrojone klopsy, pastę z awokado. Zawinąć i natychmiast podawać. Smacznego
Kuchnia PokoleńPyszna, zdrowa i bardzo soczysta surówka z czarnej rzepy jest wspaniałym dodatkiem szczególnie do dań mięsnych. Polecam ją również jako samodzielną witaminową przekąskę z dodatkiem razowego
Kuchcik gotujeCałość dokładnie zwijamy i zjadamy na zimno lub przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 5 minut. SMACZNEGO! :) Spróbujcie również tortilli z oscypkiem i serem halloumi oraz sałatki z grillowanym halloumi
Bez Cebulikoperkiem ( natką pietruszki) to posypujemy z wierzchu sałatkę. Można oczywiście posypać jeszcze mielonym pieprzem i polać oliwą. Smacznego
Proste PotrawyŚwiątecznym stole (ale i na co dzień) nie może zabraknąć sałatki śledziowej. Wersja z jabłkiem i porem to szybka i smaczna propozycja, która powinna wszystkim przypaść do gustu :-) Ilość porcji
AniaGotuje.plodstawić na 3 godziny. Do każdego słoika wrzucić po kawałku listka laurowego i nakładać sałatkę razem z zalewą, a na wierzch sałatki wlać po łyżce oleju. Pasteryzować 20-30 minut. Życzę Smacznego
talerz przyjemnościpaprykę pokroić w kostkę. Cebule i czosnek drobno posiekać. Natkę pietruszki i mięte posiekać. Oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz wymieszać. Wszystkie składniki sałatki połączyć. Odstawić na 10 minut, żeby smaki się przegryzły. Smacznego! *Zamiast bulguru można użyć kaszy kuskus
Obiad gotowypasteryzuję w garnku z wodą - 20 minut od momentu zagotowania się wody. Potem wyjmuję słoiki, dokręcam, przekręcam do góry dnem i odstawiam do wystygnięcia. Sałatka jest gotowa do spożycia już następnego dnia po wykonaniu. Smacznego
Ze smakiem bez glutenupewnej książce kulinarnej natknęłam się na pomysł ze smażoną fetą i od razu urodził się w mojej słowie pomysł na wykorzystanie tego patentu w sałatce. Smażona feta jest zarazem delikatna i chrupiąca, jet bardzo smaczna aczkolwiek aby smażenie jej zakończyło się sukcesem a nie przypaloną patelnią należy plaster sera feta smażyć w dobrze rozgrzanym tłuszczu. Dużej ilości tłuszczu rzecz jasna
Mango Papajaczosnkiem. Pomidory, paprykę i ogórek kroimy w drobną, równą kosteczkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy sok z cytryny, oliwę i przyprawy. Sałatkę odstawiamy na 30 minut aby smaki się przegryzły. Gotowe! ;-) Smacznego! Lubicie kuchnię arabską? Macie swoje ulubione dania z tej części świata
SMYKWKUCHNIpomyślał, że śledź znajdzie amatora o tej porze? No może nie sam, tylko w sałatce. Stanowi bowiem tylko dodatek. A całość jest lekka i smaczna. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniepomidorem kroimy natkę pietruszki można dodać także rukolę Mieszamy wszystko w miseczce dodajemy fasolę oliwę z oliwek doprawiamy solą i pieprzem i zjadamy :) Sałatka może nie wygląda rewelacyjnie ale jest zdrowa i pożywna SMACZNEGO
Mała w garnku mieszaPyszna, zdrowa i bardzo sycąca sałatka z selera naciowego, ciecierzycy i pora, wzbogacona suszonymi pomidorami i jabłkiem. Podana z ugotowanym jajkiem przybiera postać kompletnego posiłku, idealna
Kuchcik gotujebyć gorzkawa. Pozostałą w lodówce część pokrojonych warzyw mieszam z majonezem i przyprawiam w miarę znikania sałatki. W ten sposób mam dłużej świeżą sałatkę, która wymieszana z majonezem nie może stać za długo. Smacznego
Ze smakiem bez glutenu