Słone paluchy śniadaniowe Paluchy to rewelacyjne pieczywo ,nie tylko na śniadanie . Puszyste , chrupiące z zewnątrz i przyjemnie słone od soli morskiej , a odrobina mielonego kminku nadaje
Ogrodnik w podróżyRubiny" z pieczonego buraka, podane na listkach cykorii z pleśniowym serem i gruszką to doskonała wiosenna przekąska. A wyważone połączenie smaków gorzkiego, słodkiego i słonego zadowoli każde podniebienie. Składniki: 1 duża cykoria 1 duży burak 1 ser z niebieską pleśnią 1 czerwona gruszka listki mięty do dekoracji Sposób przygotowania: Do wykonania naszej przekąski będziemy potrzebowali pieczonego buraka. Pieczenie
W SMAKObłędny kolor, mnóstwo zdrowia i wspaniały smak - a wszystko to w jednej szklance koktajlu z buraków i kefiru, który dziś dla Was przygotowałam 👌 Koktajl wzbogaciłam o
Słodko-Słony Świat Ilonypomyślał orzeszki z ciecierzycy? A jednak! Ta przekąska to alternatywa dla tradycyjnych chipsów czy słonych orzeszków. Robiłam je wielokrotnie i jestem nimi zachwycona . Grorąco polecam :) Chrupiące orzeszki z ciecierzycy Składniki: 1 szklanka suchej ciecierzycy 1 łyżka oliwy z oliwek przyprawy: papryka słodka, oregano, chili, sól Sposób wykonania: Ciecierzyce namoczyć w wodzie najlepiej na całą noc. Następnie odcedzić, zalać wodą
Smaki NataliiNajprostsze na świecie pieczone frytki z batatów - słodkawe, lekko słone, niezbyt tłuste i przepyszne! Idealne na przekąskę. Składniki: 2 duże bataty łyżka oliwy z oliwek sól zioła prowansalskie (ok. 1/2 łyżeczki) Przygotowanie: Bataty umyć, osuszyć i obrać, pokroić w paski (ok. 1cm grubości). Włożyć do miski, zalać oliwą, dodać sól i zioła prowansalskie. Dobrze wymieszać. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem
Kulinarne InspiracjeUwielbiam halloumi ! Taki niepozorny serek, który nabiera smaku i blasku po usmażeniu czy jak dzisiaj po ugrillowaniu. Jako dodatek do halloumi , dosyć słonego sera proponuję truskawki, świeżą kolendrę i miętę. Wspaniała przekąska do lampki wina…moja dzisiejsza kolacja. Trochę luksusu nie zaszkodzi! W końcu są wakacje! Grillowany halloumi z truskawkami i ziołami Składniki: 130 g sera halloumi
codojedzeniaOryginalna przekąska, w której słodycz batatów łączy się ze słonym... Artykuł SŁODKIE ZIEMNIAKI Z HALLOUMI pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEstrasznie naszło, że musiałam zrobić :) Bardzo lubię śledzie wiejskie w słoiku. Są dostępne w Lidlu i w Biedronce, jednak wolę te z Lidla. Są mało słone i można z nich wyczarować naprawdę fajną przekąskę. Wystarczy tylko poeksperymentować z dodatkami. Mój przepis ma bardzo zrównoważony smak. Przepis nie jest skomplikowany. Ponieważ nie łączę węglowodanów z białkiem, śledzia zjadłam bez pieczywa
Szczęśliwa kuchniastrasznie naszło, że musiałam zrobić :) Bardzo lubię śledzie wiejskie w słoiku. Są dostępne w Lidlu i w Biedronce, jednak wolę te z Lidla. Są mało słone i można z nich wyczarować naprawdę fajną przekąskę. Wystarczy tylko poeksperymentować z dodatkami. Mój przepis ma bardzo zrównoważony smak. Przepis nie jest skomplikowany. Ponieważ nie łączę węglowodanów z białkiem, śledzia zjadłam bez pieczywa
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comprzekąsek, koreczków, roladek. Właściwie trzy aromatyczne składniki ,a efekt osiągnięty! Podaję przepis na pastę, która nadaje się do wszystkiego. Pomimo szczypiorku jest delikatna, lekko słona i pyszna!Ze względu na ser feta pasuje do wszystkiego-przekąski,kanapki,krakersów,wytrawnych ciasteczek! Składniki opakowanie feta, u mnie 190 g 150 g sera twarogowego z kostki pół wiązki szczypiorku sól i pieprz
Z Kuchni Do Kuchnidoprawiamy do smaku. Podajemy jako dodatek do drugiego dania. Możemy zmielić w blenderze na farsz do pierogów, dodając suszony majeranek, ale i do innych słonych wypieków. Taki farsz można zamrozić i przygotować przekąski np. na Sylwestra
Moja smaczna kuchniadoskonałą nauką, pozwoliły mi ustalić kierunek którym chce podążać, pomogły sprecyzować wygląd książki. Książkę podzieliłam na 5 rozdziałów: No to Start – gdzie podaje pomysły na przekąski, startery, dobre śniadanie Zupy – wyjątkowe, słodkie i słone królowe stołu Konkretnie – czyli treściwy obiad, ciepła kolacja… Coś słodkiego – zdrowe słodycze, nietypowe lody czyli najlepsza cukiernia świata w Twojej kuchni Na zdrowie – wypijmy za kolejne
ClauditteMissCookingciasto francuskie z dowolnym nadzieniem, jakie uda nam się przygotować na podstawie zawartości naszej lodówki, tyle że o specyficznym kształcie. Nadają się świetnie jako przekąska i mogą występować w wersji słodkiej lub słonej. Do zrobienia w mniej niż pół godziny (łącznie z pieczeniem).Składniki:na słodkociasto francuskiecukiercynamonna słonociasto francuskieulubione pestolubmusztarda francuskastarty drobno parmezanSposób przygotowania:Ciasto (np. 50x25cm) rozkładamy na delikatnie
W kuchni wieczoremWitamy po nieco długiej przerwie! Święta wpłynęły na nas nieco leniwie, a do ich interwencji dołączyła również piękna pogoda, która zaowocowała w parodniowy relaks na
Symfonia SmakówChipsy z jarmużu – zdrowa przekąska Chipsy z jarmużu, ostatnio ciągle gdzieś o nich czytałam, ale zabierałam się do ich zrobienia jak sójka za morze ;) Kupiłam
Kuchnia na wzgórzu