słodkie - 12682 przepisów (strona:285/846)

Korzenne ciasto dyniowe 160

temat dyni, wyczytałam też, że pestki dyni pomagają zwalczać chorobę lokomocyjną [źródło: TU ] - heh, coś właśnie dla mnie :) Dynia nadaje się nie tylko na przetwory , ale również do słodkich wypieków czy pieczywa , no i oczywiście wszelkiego rodzaju zup . W tym sezonie dynię wykorzystywałam już w wielu potrawach: Pikantny krem z dyni - przepis wkrótce na blogu Chleb dyniowy z ziarnami słonecznika

Grunt to przepis!
Chrupiąca pierś z kaczki- Jak przygotować pierś kaczki do smażenia 514

dużą porcję: 1 pierś z kaczki ze skórą 1 łyżeczka soli gruboziarnistej najlepiej morskiej lub kamiennej 3-4 łyżki oleju rzepakowego do smarzenia na marynatę: 100 ml słodkiego wina białego lub japońskiego wina Mirin 1 łyżeczka nasion kolendry 1 łyżeczka pieprzu seczuańskiego 1 łyżeczka kolorowego pieprzu (czerwony, czarny, biały i zielony) szczypta soli dodatkowo na surówkę: ogórek śwież (pokrojony

Sztuka gotowania w/g Samiry
Pisco to nie tylko Pisco Sour. 117

Suka . Okazało się, że Pisco może być podstawą bardzo wielu cocktaili i że tu ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia. Drinki mogą być ostre (z papryczką chili) jak również słodkie, z dodatkiem syropów owocowych, z dymem ziół... . Potem za barem stanęliśmy my, dając popis kreatywności i słowiańskiej fantazji. Mój drink składał się oczywiście z pisco, do którego oprócz obowiązkowego lodu

królestwo garów
Pizza dwa w jednym 138

lodówki.  Do szklanki lub większego kubka wsypujemy 2 łyżki mąki, rozkruszamy drożdże, dodajemy odrobinę soli i szczyptę cukru .  Podlewamy letnią wodą i mieszamy. Powinna powstać konsystencja słodkiej śmietanki. Odstawiamy do wyrośnięcia.  Jeśli drożdże nie urosną, są niedobre i musimy , niestety, kupić inne. Do miski wsypujemy mąkę, posypujemy resztą soli,robimy dołek i wlewamy wyrośnięty rozczyn drożdżowy. Wyrabiamy

W kuchennym oknie Ewy
Koktajl z selera naciowego z kiwi, imbirem i miodem + film 188

Smaczny i gęsty koktajl z selera naciowego, kiwi oraz imbiru i miodu to doskonale oczyszczający, odchudzający i pełen witamin napój. Seler naciowy znakomicie komponuje się z słodko- kwaśnymi owocami kiwi oraz imbirem i miodem, co daje mu bardzo wyrazisty i oryginalny smak. Taki koktajl to znakomita propozycja dla osób dbających o linię. składniki na 2 porcje 5 łodyg selera naciowego

Smakowite Dania
Babka – zebra 171

Normal 0 21 Jajka – 6 szt Mąka pszenna – 2,5 szkl Cukier – 1 szkl Olej- ¾ szkl Woda gazowana – ¾ szkl Proszek do pieczenia – 2,5 łyżeczki Kakao słodkie – 3 łyżki Mąka pszenna – 2 łyżki Cukier puder Tłuszcz Bułka tarta   Normal 0 21 Jajka wbić do miski, ubić wsypując powoli cukier aż do uzyskania gęstej puszystej masy. Następnie dodajemy na przemian

Camilla w kuchni
Kurczak Gong Bao 宮保雞 136

porcje. Zbyt duża ilość składników w woku spowoduje ich duszenie, a nie smażenie. Dania azjatyckie są kumulacją samych zalet. Wspaniały smak i aromat, paleta barw, szybkość i prostota przygotowania. Słodko – kwaśny smak z nutą pikanterii, to prawdziwa uczta dla smakoszy tej kuchni… i nie tylko. Gorąco polecam. Smacznego.   Wydrukuj przepis The post Kurczak Gong Bao 宮保雞 appeared first

mojewypiekiinietylko
Lody z jarzębiny. Z cynamonem 179

pomieszałam kilka powieści, nie mających ze sobą wiele wspólnego, jeśli o treść chodzi... Ale nie to jest przecież najważniejsze! Mimo wszystko, czytanie warto sobie umilić czymś dobrym. Najlepiej słodkim. I czekoladowym (spójrzcie za okno, a z pewnością potrzeba zjedzenia czekolady stanie się silniejsza). Tym razem jednak na czekoladę spojrzałam tylko, unosząc brew, a z zamrażalnika wyjęłam lody. I to naprawdę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Raspberry hibiscus cake 131

jestem najlepsza w zdobieniu deserów. Różowy hibiskusowy krem podbił serca wszystkich. Do tego świeże maliny i mus malinowy, różowe bezy nadające całości chrupkości i kakaowy biszkopt. Całość niezbyt słodka, lecz pyszna i piękna! Niezwykle kobieca. Składniki (na tortownicę o średnicy 16 cm): Kakaowy biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru pudru 1/3 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki kakao Krem hibiskusowy

Mango Papaja
Kluski kładzione drożdżowe 102

łyżki. Gotować 6-8 minut. Nie wkładać naraz za dużo klusek, powinny swobodnie pływać. Wyjmować łyżką cedzakową. Kluski można podawać do dań mięsnych, z różnymi sosami lub na słodko. Kluski należy przygotować tuż przed podaniem. Nie lubią leżeć, twardnieją. zastawa

królestwo garów
Racuchy dyniowe 140

Racuchy dyniowe łatwo zrobić, a przy tym są pyszne i słodkie. Świetnie nadają się na obiad, a jeśli podać je np. z bitą śmietaną również spełnią rolę świetnego deseru. Składniki: 300 g musu z dyni 50 g jogurtu naturalnego 2 jajka 1,5 szklanki mąki 3 łyżki cukru 2 łyżki oleju 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli ¼ łyżeczki

Mama Gotuje
Pasta paprykowa przepis prosty a pasta ostra 240

była taka miła, że się przepisem swym ze mną podzieliła, jako, że przepis lekko zmodyfikowałam to tu go podaję. Sos polecam ! Pasta paprykowa 2,5 kg czerwonej papryki słodkiej  15 dkg ostrej papryki  2 główki czosnku  25 dkg cukru  4 ziarna angielskie  1/ 2 szklanki octu spirytusowego  3/4 szklanki oleju  1 opakowanie

Kuchnia na wzgórzu
Dżem z białych brzoskwiń 139

Oetker , 350 g cukru. Przygotowanie: Z brzoskwiń  zdejmujemy skórkę i wyjmujemy pestki. Miąższ kroimy w kosteczkę i zasypujemy cukrem na 10 minut. Jeśli lubicie bardziej słodkiej dżemy to możecie zwiększyć ilość cukru. Podsmażamy na patelni na małym ogniu, ok. 30 minut. Po tym czasie dodajemy żel fix i zwiększamy gaz, gotujemy ok. 5 minut. Przekładamy do wyparzonych słoiczków

Aga w kuchni
Puszyste drożdżowe bułeczki ze śliwkami 182

żywymi organizmami, wymagają obudzenia i nakarmienia – najlepszą dla nich pożywką są ciepły płyn i cukier. Zawsze sprawdzajcie datę podaną na opakowaniu.   Świeże drożdże będą jasnożółte lub jasnobeżowe, słodko pachnące, gładkie i zbite – ale będą dawały łatwo się skruszyć. Stare, popsute, będą brudno-szare, nie będą miały miłego zapachu tylko zapach kwasu i fermentacji, a zamiast dać się pokruszyć – będą

Karo in the Kitchen
Batoniki mocy (bez glutenu i cukru) 195

czasu na śniadanie, odczuwacie spadek energii w ciągu dnia lub nagły napad głodu. Napakowane samymi naturalnymi składnikami, z dużą zawartością potasu, wapnia, magnezu, błonnika, antyoksydantów i witamin. Zamiast cukru słodkie daktyle. Batoniki na długo dają energię, sycą i najważniejsze: nie sposób zjeść ich za szybko. Niech moc będzie z Wami ;-) Składniki: (14-16 szt. batoników) 350 g miąższu z bardzo

maniapieczenia

Proponowane wyszukiwania