Gdzie się nie obejrzę wszędzie widzę śliwki . Staram się wykorzystać ten okres jak najlepiej potrafię. Na moim stole gościły już knedle ze śliwkami , przyszedł więc czas
Pobite gary BarbaryTą bezglutenową, wegańską przekąski objadam się ostatnio po pracy. I wciąż nie mam dość 😊 Najpierw przygotowałam wersję z normalnymi liśćmi szałwii, a potem pomyślałam, że doskonale
Weekendy w domu i ogrodzieIntensywnie czekoladowe i wilgotne ciasto brownie, tym razem w wersji z pieczonymi śliwkami. Jest szybkie i łatwe w przygotowaniu. Idealne do popołudniowej herbatki. W środku idealnie
cool and mintyJesień jest kapryśna, pogoda raczej nas nie rozpieszcza. Ale jesień jest też pyszna. Możemy zbierać owoce ciepłego lata i cieszyć się śliwkami, dyniami, grzybami i żurawiną
Ugotowane pozamiataneKońcówka lata wiąże się z wykorzystaniem w mojej kuchni dużej ilości pomidorów (mam bzika na punkcie ich smaku, zapachu, kolorów i uprawy) i papryki. Dziś przedstawiam
Weekendy w domu i ogrodzieJesienią u mnie w kuchni zdecydowanie królują śliwki. To właśnie wtedy śliwki są najlepsze- najsłodsze i najsmaczniejsze. Można z nimi zrobić dosłownie wszystko. Najczęściej oczywiście robię
Pobite gary BarbaryCiasto drożdżowe, bez wyrabiania jest świetnym pomysłem dla zapracowanych lub leniwych czy w ogóle niepiekących. Przepis znalazłam z przepisu Ewy Wachowicz z lekkimi moimi modyfikacjami. Ciasto
Ana Mari's worldCiasto drożdżowe, bez wyrabiania jest świetnym pomysłem dla zapracowanych lub leniwych czy w ogóle niepiekących. Przepis znalazłam z przepisu Ewy Wachowicz z lekkimi moimi modyfikacjami. Ciasto
Ana Mari's worldPoczątek września to dla mnie symboliczny początek jesieni. Wraz z rozpoczęciem szkoły zmienia się znowu rozkład dnia całej rodziny: młodzież idzie do szkoły, młodsza młodzież –
WiszniówkaU Was też już robi się jesiennie ? Dziś pogoda iście listopadowa , a tu dopiero wrzesień się zaczął. Nie pozostaje nic innego jak uprzyjemnić sobie
Malinowa KawiarenkaDzisiaj będzie tort. Tak - tort. Kto czyta moje wpisy na bieżąco, ten na pewno wie, że za nimi nie przepadam. Poświęcam się tylko na wyjątkowe okazje
My simple kitchenTradycyjny przepis na lekkie, letnie i pyszne ciasto z dużą ilością śliwek. Z kilku zaledwie podstawowych składników, które zawsze mamy pod ręką. Idealne na zakończenie
cool and mintyOd jakiegoś czasu myślałam o stworzeniu przepisów dedykowanych dzieciom. Wiele mam pisało do mnie z pytaniem, czy w najbliższym czasie mam zamiar stworzyć cykl dla najmłodszych
La grande e la piccola cuocaNic nowego, nic wymyślnego. Smak mojego dzieciństwa. Gdy zapiekany w prodiżu pachniał na całe mieszkanie, nie mogłam się doczekać i często parzyłam język gorącymi śliwkami. Taka
KucharzycaDrożdżówka ze śliwkami to już klasyka. Zawsze się uda, zawsze smakuje, i można zjeść jeszcze na ciepło - taka najsmaczniejsza. Dzieci i Pan mąż chcieli tylko
Piekarz-Kucharz-Garkotłuk