Po świętach taki pyszny obiad u mnie. A co u Was na poświątecznych stołach? Idealny gulasz z rostbefu wołowego i dodatkowo brązową, chrupiącą soczewicą, ogórkiem kiszonym
Moje Małe CzarowanieS k ł a d n i k i: - około 20 śliwek - 2 gruszki - 3 łyżki cukru - 3 łyżki mąki - 3 łyżki masła - 2 łyżki
Gocha gotuje!S k ł a d n i k i: (na 30 knedli) - 1 kg ziemniaków - 2 duże lub 3 mniejsze jajka - 2 szklanki mąki pszennej
Gocha gotuje!S k ł a d n i k i: - 2 i 1/4 szklanki mąki pszennej - 2/3 szklanki cukru - 0,5 łyżeczki soli - 3 łyżki
Gocha gotuje!Składniki (na 36 pierogów): ∙ 3 szklanki mąki pszennej ∙ 30 g świeżych drożdży ∙ 1 szklanka + 2 łyżki mleka ∙ 1 łyżeczka soli ∙ 18,5 łyżeczki cukru ∙ 2
Gocha gotuje!Gdy na dworze szaro, buro i chcecie poprawić sobie humor , nic lepiej go nie poprawi jak to ciasto :) Do pełnego szczęścia potrzebne będą śliwki ;) gdy w
Różne smaki w kuchniWytrybowany, wyluzowany, czyli pozbawiony kości kurczak. Kiedy kości jest mniej można znacznie więcej włożyć nadzienia tak, aby stało się znaczącym dodatkiem do obiadu. Kurczaka napełniłam przepyszną
https:KKuchniaMniamJeżeli lubicie kruche ciasta to musicie wypróbować poniższy przepis - czyli wypiek z budyniem i śliwkami. Smaczne połączenie smaków. Ciasto najlepiej smakuje kolejny dzień po upieczeniu. Składniki
UgotowaćOstatnio wiele osób trafiało na bloga przez wyszukiwanie przepisu na ciasto ze śliwkami, co uświadomiło mi, że bardzo dawno nic takiego nie robiłam. A że babcia
Słodkie inspiracjeIntegralny element każdej jesieni: ciasto kruche ze śliwkami. Dziś w amerykańskiej wersji, jako 'paj' - upieczone w okrągłej formie do tarty, z kratką z ciasta na wierzchu
Słodkie inspiracjePuchate, lekko słodkie ciasto drożdżowe z kwaśnymi śliwkami i chrupiącą kruszonką. Jak to drożdżowe - najlepsze pierwszego dnia, dla mnie obowiązkowo jeszcze ciepłe (a zdjęcia robiłam, gdy
Słodkie inspiracjeW tym sezonie pojawiło się na blogu kilka nowych ciast ze śliwkami: puszyste i delikatne, na oleju, z żółtymi śliwkami - klik chrupiące i kruche plum pie
Słodkie inspiracjePierwszy dzień wiosny za nami, a matka natura udowadnia nam, że o nim nie zapomniała. Dziś od rana słoneczko nieśmiało wygląda zza chmur. Mam nadzieję, że
Gawron w rosolePyszny i sycący gulasz wołowy z suszonymi śliwkami. Liście laurowe, jałowiec i czerwone wino podkreślają walory mięsa. Przygotowanie go wymaga trochę czasu, ale zapewniam, że warto
Oryginalny smakRoladki drobiowe z mozzarellą w sosie śliwkowym zawinięte w plastry suszonej szynki, cudownie doprawione ziołami – tymiankiem, rozmarynem i oregano. To takie połączenie włoskiej kuchni (mozzarella
Pociąg Do Kuchni