W serii przetworów ze śliwek nie mogło także zabraknąć nalewki śliwkowej. Nalewka jest aromatyczna i delikatna w smaku, wiem co mówię bo już ją nie raz
Moje Małe CzarowanieTo jedno z tych ciast, które można zrobić na szybko, kiedy mamy ochotę na coś słodkiego. Robi się szybko i równie szybko znika. ciasto : 1 szkl
Polska ZupaTaką nutellę robię już od kilku lat. Głównie ze względu na córkę, która nie przepada za tradycyjnymi powidłami. Tą nutellę wręcz uwielbia. Jest doskonała do
Smakołyki AsiHello Autumn! Dziś zaproponuję Wam szybki i smaczny deser: śliwki pod owsianą kruszonką :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldHello Autumn! Dziś zaproponuję Wam szybki i smaczny deser: śliwki pod owsianą kruszonką :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldDzisiaj zapraszam na ciacho typowo jesienne, ze śliwkami. Bo z czym kojarzy nam się jesień? Jabłka, śliwki, dynia i rozgrzewające przyprawy jak cynamon, goździki, kardamon. Tych
Mieszam w GarnkuDziś kolejny przepis na wykorzystanie śliwek, najpopularniejszego owocu września. Przepis na zupę ze śliwek znalazłam gdzieś w starych gazetach i na początku nie byłam do niego
Moje Małe CzarowanieKlasyczne knedle ze śliwkami węgierkami polane słodką, orzechową polewą. Ten ciekawy dodatek nadaje nowy smak tradycji :) Polecam! KNEDLE: 1 kg ugotowanych ziemniaków 1 szklanki mąki pszennej
https:KKuchniaMniamUwielbiam karmelizować owoce – każde! A, że mamy sezon na śliwki, to właśnie one są dziś moimi bohaterkami. Połączone z delikatną ricottą i chrupiącymi grzankami tworzą
Ostra na SłodkoDzisiaj coś dla mnie, czyli obiad dla jednej osoby. Czasami czekam na takie dni z utęsknieniem, bo kiedy reszta chce spaghetti, mielone albo pierogi to ja
bistro mamaChutney to rodzaj gęstego słodko-kwaśnego pikantnego sosu używany w kuchni indyjskiej, popularny również w krajach europejskich. Dzięki dodatkowi przypraw jest bardzo aromatyczny. Stosowany do potraw
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Prosty i nieskomplikowany sposób na wykorzystanie śliwek. Jeżeli znudziły wam się zwykłe powidła polecam ten przepis, lekko kwaskowe z kakaową nutą. Składniki 2,5 kg śliwek
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyŚliwkowych szaleństw ciąg dalszy. Dziś przedstawiam powidła śliwkowe, mega pyszne, mega zdrowe, bez cukru, gotowane metodą babci. Moja babcia gotowała je w wielkim żeliwnym garnku aby
Moje Małe CzarowanieNastał czas węgierek, a tym samym czas robienia powideł. Nie produkuje przetworów hurtowo, ale kilka słoików musiałam zrobić. Jeżeli boicie się mieszania, ten przepis jest dla
Polska ZupaZa oknem już jesiennie chłodno i deszczowo, więc idealnym dodatkiem do popołudniowej herbaty będzie przepyszne, aromatyczne ciasto ze śliwkami. Puszyste, wilgotne od owoców, pachnące cynamonem
Mała Cukierenka