wpływa korzystnie na zdrowie i sylwetkę. Moje ulubione, które najchętniej dodaję do wszystkiego to : Z warzyw : sałata szpinak brokuły cukinia papryka pomidory ogórki Z owoców : banany jabłka śliwki winogrona 4. Po czwarte - tłuszcze Najbardziej kaloryczny, ale wciąż niezbędny składnik naszej diety. Pomaga dostarczyć cenne witaminy, które są tylko rozpuszczalne w tłuszczach jak : witamina
Kuchnia EllieKlasyczne jesienne ciasto - bardzo łatwe do przygotowania i bardzo smaczne - i to przez kilka dni. Polecam wykorzystanie śliwek węgierek, które naprawdę dobrze komponują się z kakaowym smakiem. Ja przygotowałam to ciasto na weekendowy wyjazd ze znajomymi szukając czegoś co dobrze zniesie podróż i zachowa świeżość przez kilka dni. Zniknęło całe
Milion Smakówłyżeczka przyprawy do piernika · 12 daktyli · 12 śliwek · 100g rodzynek i/lub żurawiny suszonej · 100 g skórki kandyzowanej · 2 garście jagód
Bazując na smakuniej pokrojone w kostkę mięso i podsmażyłam. Wlałam do tego szklankę bulionu i gotowałam na małym ogniu. W międzyczasie pokroiłam drobno: parę ząbków czosnku suszone śliwki suszone figi i suszone morele. Dodałam owoce do mięsa razem z rodzynkami. Teraz przyprawy: sól,pieprz,ostra papryka,imbir, curry . Napiszę o niej trochę-to mieszanka przypraw (czyli masala
potrawyregionalneowocami) jak i słone. Jest dobra na każdą okazję, zarówno na gorąco jak i po przestudzeniu. Polecam również przepisy na tarty: ze szpinakiem z truskawkami z masą migdałową ze śliwkami z owocami lata z jabłkami francuską z jagodami i serkiem mascarpone z gruszkami szpinakiem gorgonzolą i orzechami Ile ludzi tyle wariacji i pomysłów na nadzienie. Ja proponuję poniższe: Ciasto
potrawyregionalneKruche, maślano - serowe mini tarty. Z nadzieniem z rabarbaru i własną konfiturą truskawkową. Zamiast rabarbaru można użyć innych owoców: truskawek, śliwek, moreli, jabłek... Polecam również moje rożki maślano serowe z jabłkami. Składniki na ciasto: na około 20 talaretek o szerokości 15cm. 125 g sera śmietankowego 125 g masła 1 cukier wanilinowy 2 łyżki cukru 150 g mąki pszennej
potrawyregionalnewięcej. Kolory jak najbardziej związane z rozpoczętym wczoraj EURO ;-) Polecam również przepisy na: tartę z owocami lata tartę ze szpinakiem , tartę z masą migdałową i śliwkami , tartę z jabłkami , tartę z warzywnym nadzieniem . tartę francuską z jagodami i serkiem mascarpone z gruszkami gorgonzolą szpinakiem i orzechami Składniki: Ciasto na kruchą tartę: 150g schłodzonego masła 250g
potrawyregionalnerabarbarem i truskawkami i maślanką ciasto z rabarbarem czerwona porzeczką i maślanką ciasto drożdżowe z rabarbarem A także kruche ciasto jak w dzisiejszym wpisie ale ze śliwkami Dzisiejsze wariacje są również z tym kwaskowatym warzywem. Składniki: 6-8 łodyg rabarbaru 250g konfitury truskawkowej 3 szklanki mąki 1,5 kostki margaryny 4 żółtka niecała szklanka cukru
potrawyregionalneposypania tarty. Smacznego! Polecam również inne pyszne TARTY TARTA Z OWOCAMI LATA TARTA Z TRUSKAWKAMI TARTA Z GRUSZKAMI SZPINAKIEM GORGONZOLĄ I ORZECHAMI TARTA Z MASĄ MIGDAŁOWĄ I ŚLIWKAMI TARTA Z JABŁKAMI
potrawyregionalnetemperaturze 180 stopni przez 40 minut. Smacznego! Zapraszam również do upieczenia: tarta z owocami lata tarta z jabłkami tarta ze szpinakiem tarta z masą migdałową i śliwkami tarta z warzywnym nadzieniem tarta z truskawkami
potrawyregionalnekremie. Można posypać je jeszcze delikatnie cukrem pudrem i zajadać. Smacznego! Polecam również przepisy na: tartę ze szpinakiem , tartę z masą migdałową i śliwkami , tartę z jabłkami , tartę z warzywnym nadzieniem . tartę francuską z jagodami i serkiem mascarpone tartę z truskawkami z gruszkami gorgonzolą szpinakiem i orzechami
potrawyregionalnewystudzeniu można je polać lukrem lub cukrem pudrem. Smacznego! Polecam inne drożdżowe ciasta: CIASTO DROŻDŻOWE Z BORÓWKĄ AMERYKAŃSKĄ DROŻDŻOWE Z KRUSZONKĄ DROŻDŻOWE ROGALIKI Z SEREM DROŻDŻOWE ZE ŚLIWKAMI DROŻDŻOWE Z RABARBAREM MAKOWIEC DROŻDŻOWE Z SEREM CZYLI STRUCLA SEROWA
potrawyregionalneSzybka zapiekanka na słodko. Makaron czekoladowy połączyłam z miodem i jajkiem, dodałam trochę śliwek i pyszną kruszonkę. 30 minut w piekarniku i deser na ciepło gotowy. Składniki 1 szkl makaronu … Czytaj dalej Zapiekany makaron czekoladowy
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyMarynowane owoce są moim ulubionym dodatkiem do pieczonych mięs i wędlin. Najbardziej lubię gruszki w occie , ale śliwki są zaraz za nimi. Tak, zdecydowanie wolę takie owoce niż grzybki co niektórym może wydawać się dziwne bo skoro jestem taka grzybnięta to przecież grzyby powinnam jeść 3 razy dziennie. No cóż, lubię marynowane grzyby , ale z owocowymi marynatami nie wygrały nigdy
Smaczna Pyzagrzybami . Od czasu do czasu pojawiały się także pierogi z mięsem , lub pierogi z mięsem, kapustą i grzybami , latem z jagodami czy truskawkami, jesienią z jabłkami lub śliwkami (wszystkie opublikowane przepisy znajdziecie tutaj ). Nie będę ukrywać, że każdy rodzaj darzę wyjątkowym uczuciem i jak bym miała wybrać swoje ulubione to byłby to naprawdę trudny wybór
Rozpustne gotowanie