ogórki konserwowe 1 czerwona cebula Groszek z marchewką ze słoika Majonez Sól Pieprz Wykonanie: Śledzie odsączmy i kroimy na mniejsze kawałki. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę podobnie jak i pozostałe składniki : ogórki konserwowe, cebulę oraz paprykę. Groszek przepłukujemy, odsączamy i dodajemy do sałatki. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy majonez. Wszystko mieszamy i gotowe. SMACZNEGO. (function
Smaki Ewyzielonego groszku 1 łyżeczka posiekanego koperku 250 ml kwaśnej śmietany sól, biały pieprz Wykonanie: Śledzia wymoczyć w wodzie, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w półplasterki, ogórka w paseczki, a koperek bardzo drobno posiekać. Groszek osączyć z zalewy. Wszystko przełożyć do miski. Dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać
magiczna kuchnia Kasijest to uczta dla kubków smakowych, spróbujcie więc sami! :) ŚLEDZIE GOTOWANE Składniki: - 1 kg śledzi - 1 szklanka wody - 100 mililitrów oleju - ½ szklanki octu - 4 cebule - 1 łyżeczka gorczycy białej - 1 łyżeczka majeranku - 1 płaska łyżeczki pieprzu - 1 łyżka cukru - 2 łyżeczki vegety (domowej najlepiej) - ½ łyżeczki soli - 6 ziarenek ziela angielskiego - 4 liście laurowe - cały ketchup pikantny mały słoiczek
Życie zamknięte w smakuSkładniki: 1/2 kg filetów śledziowych solonych 5 ogórków konserwowych 1 duża cebula 1 por (tylko biała część) 2 ząbki czosnku 2 łyżki musztardy 5 łyżek ketchupu, gęstego 5 łyżek oleju 1 łyżeczka cukru pieprz, papryka ostra mielona Śledzie moczymy w wodzie, około 2-3 godzin. Następnie dobrze je płuczemy, odsączamy i kroimy w kawałki. Ogórki i cebulę
Moje-pitraszeniełyżki kwaśnej śmietany posiekana natka pietruszki (mozna pominąć) sól i pieprz do smaku Śledzie odsączyć z oleju, pokroić w kostkę. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne pokroić w kostkę. Korniszony również odcedzić i pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zalać wrzątkiem ze szczyptą soli. Po 10 minutach odcedzić i dodać do reszty składników. Wszystko wymieszać z majonezem, musztardą
Czerwień i błękitodrobinę oliwy oraz posiekane świeże zioła. 3. Wszystko dobrze wymieszaj, dopraw do smaku solą. Wstaw do lodówki na 30 minut, aby smaki się przegryzły a sos schłodził. Sos tzatziki możesz przechowywać w lodówce w zamkniętym pojemniku przez 1-2 dni. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco
Chilli Czosnek i Oliwaogórki z octu 7 łyżek jogurtu naturalnego (dość gęstego) Sposób przygotowania: Śledzie obieramy ze skóry i kroimy na mniejsze kawałki jabłko obieramy i kroimy w drobną kostkę cebulę i ogórki również kroimy w kostkę mieszamy wszystkie składniki (łącznie z jogurtem) i ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem wstawiamy do lodówki, żeby wszystko się "przegryzło" ;) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćdziwnego, ich zdaniem, połączenia. Na szczęście, śledzie zarówno wszystkim gościom jak i moim rodzicom bardzo smakowały :)~ Śledzie w gęstym jogurcie naturalnym z cebulą, jabłkiem i ogórkiem kiszonym ~Składniki:350g matiasów400g gęstego jogurtu naturalnegojabłko winne np. renetaogórek kiszonypół małej cebulisól, pieprzJeśli matjasy są solone, moczymy je w wodzie przez kilka godzin. Po tym czasie wyjmujemy je i kroimy na paseczki. Jabłko
Kuchenny Skrawek Niebapiekarniku śmietana 18% 2-3 łyżki majonezusok z cytryny koperek sól, pieprz Wykonanie: Śledzie kroimy w paski, układamy na dnie salaterki, na to kładziemy sparzona cebulę. Jaja, ziemniaki i buraki ścieramy na grubej tarce. W dużym kubku mieszamy majonez ze śmietaną, przyprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Następnie na cebuli układamy starte jajka, polewamy je 2 łyżkami sosu
Kulinarne przygody Gatitysoli. W misce wymieszaj okruchy chlebowe z czosnkiem, pietruszką, oliwą i szczyptą soli. Powstałą mieszaninę rozłóż na połówkach pomidorów. Piecz przez 20-30 min - pomidory powinny zmięknąć, ale mają utrzymywać kształt. Podawaj od razu na przystawkę, albo danie główne. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco
Chilli Czosnek i OliwaPyszne połączenie śledzi z pomarańczą i słodkimi rodzynkami.składniki:6 płatów śledziowych2 pomarańcze3 ogórki kiszone1 cebula2 garście rodzynek Kresto2 garście płatków migdałowych Kresto3 łyżki majonezuFilety śledziowe jeśli solone wcześniej wymoczyć we wodzie, pokroić na małe kawałki. Pomarańcze obrać, podzielić na cząstki i pokroić na małe kawałki. Cebule obrać i pokroić w kostkę. Ogórki kiszone pokroić w kostkę. Wszystkie składniki dokładnie
Monia miesza i gotujeefekt, pozwalający na spróbowanie śledzia w trochę innym wydaniu - ze słodkim akcentem żurawiny i pikantno - słodko - kwaśnym sosem. W celu przygotowania sałatki cebulę pokroiłem w drobną kostkę i dodałem do miski. Do cebuli dodałem 100 gram dość grubo posiekanej suszonej żurawiny. Filety śledziowe a'la matias wyjąłem z zalewy, delikatnie opłukałem, aby pozbyć się nadmiaru soli, a następnie pokroiłem(...)przyprawiłem czarnym świeżo mielonym pieprzem. Otrzymany sos dodałem do pozostałych składników i całość dokładnie wymieszałem i odstawiłem na 20 minut do lodówki, aby smaki uległy połączeniu. Po tym czasie śledź był gotowy do podania. Efektowną formą podania przystawki uzyskałem nakładając śledzia do kieliszka do martini i dość mocno go w nim ubijając, a następnie stawiając odwrócony kieliszek na talerzyk
Wyprawy kulinarnetylko. Świetny również na obiadSkładniki: 0,5 kg płatów solonych 1 cytryna kilka ziaren ziela ang kilka liści laurowych 1 czerwona cebula pieprz kolorowy- 1 łyżka olej ok 3/4 szklanki Wykonanie:Sledzie moczymy, układamy w naczyniu. Cebule kroimy w piórka,posypujemynią śledzie, obsypujemy też zielem ang, dokładamy listki laurowe, posypujemy pieprzem
Z Majeczką w kuchniFasolę odsącz z zalewy i dodaj do zupy. Dodaj ocet winny, pepperoncino, dopraw solą i pieprzem i gotuj jeszcze 5 minut. Nalej zupę do miski i skrop z wierzchu oliwą. Podawaj z pieczywem, np. polanym oliwą i podpieczonym w piekarniku. Smacznego!***Podoba Ci się ten przepis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco
Chilli Czosnek i Oliwaoliwą. Warzywa i jajka oddzielnie ścieramy na tarce o dużych oczkach . Na warstwę śledzia , układamy pokrojoną w kostkę cebulę . Następnie warstwa ogórka kiszonego , którą przekładamy cienką warstwą majonezu. Na majonez starte buraki i ziemniaki, warstwa majonezu , starta marchew i starte jajka. Proponuje między warstwy , dodać odrobinkę soli i pieprzu. Udekorować pokrojoną natką pietruszki
Słodkości i nie tylkochilli, sól 1 łyżka oleju WYKONANIE Śledzie wymoczyć przez dzień-dwa w wodzie lub mleku (inaczej będą za słone). Cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę i zeszklić na łyżce oleju. Pomidory z puszki zblendować i przelać do cebuli. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, miód, koncentrat pomidorowy, doprawić pieprzem, chilli i niewielką ilością soli. Zagotować wszystko razem. Fasolę i kukurydzę przecedzić(...)wyciągnijcie ziele angielskie i liście laurowe, bo później trudno będzie to zrobić, a raczej nikt nie lubi przegryźć ziela angielskiego. Jeżeli chodzi o rybę, to polecam kubełek z Seko. Śledzie są pyszne i jest ich dużo. W sam raz na sałatki śledziowe ;-) Często robiąc sałatki śledziowe korzystam z tych na zdjęciu firmy Seko
Passions hobbies life