Często gotuję na skrzydełkach wywar na zupę . Potem albo obieram je i robię z nich farsz do pierogów lub pasztecików , albo obsmażam panierowane. To jest propozycja podobna. Ugotowane skrzydełka po obraniu rozdrabniam i robię z nich knedel na parze. Podaje z sosem zrobionym na bazie wywaru w którym się gotowały ( trzeba pamiętać by odlać go trochę w czystej formie zanim
Buniabaje w kuchniPilaw to jedno z tych dań które za każdym razem wychodzą mi trochę inaczej. A to dodam odrobinę nowej przyprawy. A to czegoś nie dodam. Zmienia
Buniabaje w kuchnijest syta , szybka i mogę ,, wyliczyć ,, dokładnie 2 porcje gotując (co jest u mnie bardzo ważne bo nie lubię jak mi zostają resztki).I co śmieszne to z 2 skrzydełek kurczaka mam zupę i z ugotowanych skrzydełek i warzyw - farsz do krokietów . Czytaj więcej
Buniabaje w kuchnipoprawnie, czy nie. Przyrządzam ją tak jak lubimy. Nie trzymam się tu żadnych proporcji, wszystko wrzucam na oko. Proporcje składników dostosowuję do garnka, w którym gotuję :) Składniki: 3 - 4 skrzydełka lub 1 udko z kurczaka 2-3 marchewki 1 pietruszka w korzeniu 0,5 średniego selera ok. 0,5 małego kalafiora 10 cm kawałek pora 1 mała cebula(...)średniej wielkości ziemniaki mała śmietana 12% pieprz kostka rosołowa warzywna kawałek masła do usmażenia cebuli 2 listki laurowe 4 - 5 ziarenek ziela angielskiego Wykonanie: Skrzydełka zalewam zimną wodą i na bardzo małym ogniu gotuję wywar. Podczas gotowania zbieram z powierzchni tworzące się szumowiny. Wrzucam listki laurowe i ziele angielskie. W między czasie obieram warzywa. Marchewkę kroję w cienkie plasterki, pietruszkę
Blondynka GotujeSkładniki: puszka kukurydzy puszka groszku puszka ananasa w plastrach lub kawałkach (nie wylewamy soku!) słoik selera konserwowego w paskach 250-300g wędzonego mięsa z kurczaka (nogi lub skrzydełka) 2-3 łyżki majonezu połowa białej części średniego pora woreczek ryżu sól, pieprz Do wrzącej osolonej wody wkładamy woreczek ryżu i gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Kukurydzę, groszek, seler i ananas
Pudełko rozmaitościSkładniki Kalafior 1 kalafior Marchew 2 duże marchewki Pietruszka 1 pietruszka Por Liść laurowy 2 liście Ziele angielskie 3 ziarna Mięso mogą być skrzydełka, piersi, korpus Woda 2,5 litra Vegeta 2 łyżki Śmietana 18% Sól Pieprz Koperek Ziemniaczki opcjonalnie (ja tym razem jadłam z chlebem) Wykonanie: Do dużego garnka wlewamy 2,5 litra wody, wsypujemy pół […] The post
Kulinarne PrzebojeKurczak z piekarnika to danie, które uwielbiają zarówno dorośli, jak i dzieci. Jest to również jedna z najzdrowszych form przygotowania mięsa z kurczaka, ponieważ nie wymaga
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zupa koperkowa – to zupa, która kojarzy mi się z wiosną oraz latem. Jest delikatna w smaku, a jednocześnie pyszna. Moje córeczki ją uwielbiają i mogłyby
Kulinarne PrzebojeNie każdy lubi kapustę i kapuśniak, jednak pokażę Wam jak przygotować delikatny w smaku domowy kapuśniak. Kwaskowaty smak kiszonej kapusty złagodzi nam słodka marchewka . Zupę możecie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Tym razem będzie przepis na pyszny rosół z kaczki. Kaczka, to jedno z najlepszych mięs do ugotowania pysznego buliony, albo rosołu. Mięso to ma sobie zdrowy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Krupnik tradycyjny – dla jednych zmora dzieciństwa, dla innych ulubiona zupa. Ja na szczęście należę do tych osób, które krupnik uwielbiają i mogłabym go jeść na
Kulinarne PrzebojeKalafior to bardzo uniwersalne warzywo, z którego możemy przygotować wiele dań. Można go jeść na surowo, jednak my polecamy bardziej wykwintne posiłki, które idealnie nadają się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pokażę Wam jak przygotować bardzo szybką i bardzo prostą marynatę do karkówki na grilla. Do jej przygotowania użyjemy zarówno jogurtu naturalnego, który sprawi, że mięso będzie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!