serniki pieczone - 8402 przepisów (strona:40/561)

SERNIK DYNIOWY 153

kolejny sernik do mojej kolekcji... tym razem nieco inny - pieczony sernik dyniowy z serka mascarpone i jogurtu greckiego, na cienkim spodzie biszkoptowym. Jest to lżejsza i mniej kaloryczna wersja sernika.  Delikatny i puszysty ... j est rewelacyjny!  Korzystajcie póki dynia w sklepie 😉 Składniki: Spód: 3 jajka 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki(...)drewnianą. Wystudzony spód wkładamy ponownie do tortownicy i wykładamy na niego gotową masę sernikową. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 170 stopni i pieczemy przez 50-60 min. Studzimy w wyłączonym piekarniku. Gotowy, wystudzony sernik posypujemy przed podaniem cukrem pudrem. Rada: Wyczytałam, że sernik ma intensywniejszy smak dyniowy, gdy puree z dyni przygotujemy wcześniej i zamrozimy. W czasie

Kuchnia MagdaLeny
Super sernik Sądeckiego PTT Beskid 194

Prezentuję dzisiaj przysmak z przepisu Ewy, który towarzyszy górskim wędrówkom Sądeckiego PttNS Beskid. Najlepszy sernik jaki jadłam, kocham ten przepis za to, że nie muszę mielić sera, a smak jest wyśmienity.  Lekko wilgotny, pod bezowo - kokosową pierzynką, na kruchym spodzie, a do tego garść żurawiny, wiśni lub innych bakali, (wiśnie mile widziane z posmakiem wiśniówki :).Składniki na ciasto(...)macie blendera to wystarczy zwykły mikser z ostrą nakładka do rozdrabniania, aby dobrze rozdrobnić ser. 2. Gotową masę serową przelewamy na przygotowane ciasto. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C i pieczemy sernik przez 40 minut, następnie na wierzch wylewamy bezowo - kokosowa polewę i pieczemy jeszcze ok 10-15 minut. Po upieczeniu sernik odstawić do wystudzenia.Składniki na warstwę bezowo

Apetyczna babeczka
Waniliowy sernik gotowany 172

Sernik bez pieczenia. Prawdziwa słodka gratka, delikatny w smaku o budyniowo-kremowej konsystencji, na warstwie maślanych herbatników, choć ma w sobie białą czekoladę nie jest przesłodzony. Idealny. Nie wymaga wielkich umiejętności kulinarnych, wyjdzie każdemu. Składniki: Kwadratowa tortownica 24/24 cm 1 kg mielonego twarogu z wiaderka używam Piątnica 5 jajek 20 dag masła ½ szklanki cukru 16 g cukru z prawdziwą(...)zalać resztą masy i przykryć ostatnią warstwą herbatników, udekorować rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.  Pozostawić w temp pokojowej do ostygnięcia, następnie włożyć na całą noc do lodówki aż sernik stężeje. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Sernik czekoladowy z pralinami orzechowymi i czekoladową bezą 155

przemian z pokrojonymi pralinami. Ostatnia warstwa ciasta ma przykrywać praliny. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 189oC. Piec około 45 minut aż masa serowa zetnie się na wierzchu. Czekoladę do bezy również rozpuścić z dodatkiem mleka. Po ok. 40 minutach pieczenia sernika ubić białka ze szczyptą soli, dodając porcjami cukier, a pod koniec mąkę ziemniaczaną. Na końcu wmieszać do bezy(...)czekoladę i wyłożyć na spód sernika. Temperaturę zmniejszyć na 140 o C (120 o C jeśli pieczemy na termoobiegu). Piec aż beza zetnie się, ok. 45 minut. Sernik ostudzić, schłodzić, przechowywać w lodówce

Czerwień i błękit
Lekko kokosowy sernik z malinami i kruszonką 383

formy o wymiarach dolnych około 22 x 33 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Wylepić nią spód formy lekko przyklepując. Drugą część kruszonki włożyć z powrotem do lodówki. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C. Na czas nagrzewania piekarnika blachę z kruchym ciastem wstawić do lodówki. Przed pieczeniem ciasto nakłuć widelcem. Podpiec wstępnie przez 10 – 13 minut, do lekkiego zarumienienia ciasta. Masa(...)serową przelać na podpieczony kruchy spód ( może być ciepły ), na masie poukładać maliny. Z lodówki wyjąć pozostałą kruszonkę i posypać nią wierzch sernika. Piec w temperaturze 170° C przez około 75 minut. Dobrze upieczony sernik powinien być na środku ścięty i sprężysty przy dotyku patyczkiem ( warto sprawdzić to po mniej więcej godzinie i w razie potrzeby przedłużyć czas pieczenia

Opowieści z piekarnika
SERNIK KRAKOWSKI 167

ozdobiony kratką i polany lukrem. SKŁADNIKI Ciasto: (forma 24 x 24 cm) 40 dag mąki 20 dag masła szklanka cukru pudru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany 18% 2 żółtka Sernik: 1kg białego sera (najlepiej  trzykrotnie zmielonego) 1szklanki cukru cukier waniliowy 2 budynie waniliowe lub 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 jajka Lukier 7 łyżek cukru(...)oraz budyń wymieszać, na końcu dodać sztywną pianę z białek i wszystkie składniki delikatnie w połączyć. Na ciasto wylać masę serową na wierzchu ułożyć kratkę z pasków ciast. Sernik piec w nagrzanym piekarniku około godziny w temperaturze 180 C. Cukier puder oraz sok z cytryny dokładnie połączyć i polukrować  nim gotowy sernik. rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Fit sernik na jogurcie 99

wiele mniej niż w tradycyjnym serniku. Także możemy zjeść taki kawałek bez żadnych wyrzutów sumienia. Choć jest to sernik bez sera, to w smaku bardzo przypomina zwykły pieczony sernik. [embed]https://youtu.be/jIw4EegMeww[/embed] Składniki na fit sernik na jogurcie (tortownica o średnicy 24 cm): Spód: 8 (35 g) łyżek otrębów pszennych 200 ml jogurtu greckiego(...)musi być zimny). Wyrównujemy i wkładamy na piekarnika. Pieczemy w 180 C przez około 45 min. Następnie uchylamy piekarnik i nie wyjmujemy sernika dopóki nie wystygnie. Dzięki nie narażaniu go na gwałtowną zmianę temp powinien nie opaść zbyt radykalnie. [caption id="attachment_8081" align="aligncenter" width="1024"] Fit sernik na jogurcie[/caption]   Zobacz inne przepisy na lekkie ciasta

e-PrzepisyKulinarne
ziemniaki,twaróg,jogurt grecki=pyszny sernik z nektarynkami i miętą na herbatnikach... 144

masę serową forma 30x15 cm wyłożona papierem do pieczenia, na dnie formy poukładać herbatniki i wylać masę serową piekarnik nagrzany na 190 C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, do suchego patyczka, sernik dobrze wystudzić w formie - sernik jest wilgotny, puszysty, aromatyczny............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik mocno czekoladowy 153

Herbatniki drobno rozkruszyć. Masło rozpuścić z kakao, wlać do herbatników i wymieszać. Konsystencja ma przypominać mokry piasek. Dno tortownicy o śr. 23cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wsypać herbatniki i dobrze docisnąć. Wstawić do lodówki. Sernik: Do misy miksera wbić jajka, dodać cukier i chwilę miksować aby jajka były tylko lekko ubite. Cały czas(...)ucierając na średnich obrotach dodawać ser, śmietankę i rozpuszczone w kąpieli wodnej czekolady Goplana Klasyczna Gorzka. Masę serową wylac na spód z herbatników. Piekarnik nagrzać do 160 stopni. Sernik piec 60 minut, następnie wyłączyć grzanie i studzić go przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Gdy będzie zimny przełożyć do lodówki i chłodzić najlepiej całą noc. Dekoracja: 1,5 czekolady Goplana

Smakołyki Asi
Sernik orzechowy - Biały Michałek 326

połowy wodą*. Masę serową przełożyć do tortownicy i wstawić do gorącego piekarnika (u mnie na 2 półkę od dołu), po 15 min zmniejszyć temperaturę do 120*C i piec sernik przez kolejne 105 minut (czyli w sumie 2 godziny). *blachy z sernikiem nie należy wkładać w formę z wodą, po prostu w piekarniku "gdzieś tam niżej" ma stać naczynie(...)parującą wodą - bo to para wodna sprawia, że sernik wyjdzie taki kremowy, nie wysuszony i później nie opadnie). 6. Po upływie czasu pieczenia piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki i zostawić sernik do wystudzenia. Następnie sernik wstawić do lodówki - najlepiej na całą noc. 7. Wierzch: śmietankę zagotować i zdjąć z ognia. Dodać połamaną czekoladę, wymieszać. Białe Michałki pokroić

Kto ugości moich gości?
Sernik bez pieczenia 175

Sernik bez pieczenia Czy da się przygotować pyszny sernik bez dodatku sera z wiaderka, a używając jedynie zwykłych kostek białego sera? Tak! Na dodatek jest to idealne letnie ciasto, bez pieczenia, najlepiej smakujące na zimno. Wystarczą jedynie 2 kostki białego sera, kruche ciastka, jogurt naturalny i żelatyna – składniki, które praktycznie zawsze mamy w lodówce. Szybkie ciasto(...)miksujemy do dokładnego połączenia z masą serową. Masę wylewamy na spód ciasta i wstawiamy do lodówki na około 2 godziny. Ciasto smakuje jeszcze lepiej posypane wiórkami kokosowymi. Artykuł Sernik bez pieczenia pochodzi z serwisu Taste and Cook

Taste and Cook
Sernik z brzoskwiniami 216

Dziś klasyka klasyki wśród ciast: sernik z brzoskwiniami! :) Na kruchym spodzie, z prawdziwą wanilią i skórką cytrynową, przykryty kruszonką. Pycha! Idealna propozycja na zbliżajace się święta. Sernik piekłam w dużej tortownicy o średnicy 26 cm, masy serowej jest jednak tak dużo, że spokojnie starczy Wam na sporą prostokątną blachę. Składniki na spód i kruszonkę: 2 szklanki mąki(...)powierzchnię masy serowej. Na wierzchu rozsmarowujemy resztę piany z białek. Ścieramy na tarce resztę kruchego ciasta, które do tej pory chłodziło się w zamrażarce. Pieczemy na dolnym poziomie piekarnika w temperaturze 170 stopni – sernik w tortownicy będzie potrzebował ok. 1 godziny i 10 minut, sernik na dużej blaszce ok. 1 h. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, uchylamy

Ciastkozercy
Sernik z brzoskwiniami 2260

Dziś klasyka klasyki wśród ciast: sernik z brzoskwiniami! :) Na kruchym spodzie, z prawdziwą wanilią i skórką cytrynową, przykryty kruszonką. Pycha! Idealna propozycja na zbliżajace się święta. Sernik piekłam w dużej tortownicy o średnicy 26 cm, masy serowej jest jednak tak dużo, że spokojnie starczy Wam na sporą prostokątną blachę. Składniki na spód i kruszonkę: 2 szklanki mąki(...)powierzchnię masy serowej. Na wierzchu rozsmarowujemy resztę piany z białek. Ścieramy na tarce resztę kruchego ciasta, które do tej pory chłodziło się w zamrażarce. Pieczemy na dolnym poziomie piekarnika w temperaturze 170 stopni – sernik w tortownicy będzie potrzebował ok. 1 godziny i 10 minut, sernik na dużej blaszce ok. 1 h. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, uchylamy

Ciastkozercy
Sernik delikatny, puszysty, tradycyjny 109

podróży i czekam na prom w Dover. Pozdrawiam   Wczoraj nie miałam już możliwości zrobić zdjęć see ok był gorący. Jak tylko dotrę na miejsce to zaraz dodam zdjęcia. Sernik jest naprawdę pyszny. Ugotować oskrobane i drobno pokrojone ziemniaki. Jak już będą miękkie odcedzić, lekko przestudzić i zmielić przez maszynkę razem z serem. Ser powinien być trzykrotnie zmielony, musi(...)pieczenia przesiać przez sitko i dodać do masy, wymieszać. Rodzynki zalać wrzącą wodą, zostawić na 5 minut, odcedzić , dodać do masy. Ubić białka na sztywną pianę i powoli dodać do masy, bardzo delikatnie wymieszać, ale już łyżką. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku do 160 C i piec godzinę i 15 minut. Sernik

Kuchnia Pokoleń
Kokosowy sernik gotowany z rodzynkami 194

roku na Wielkanoc nie piekłam sernika a zrobiłam gotowany. Delikatny i smaczny. Dla tych co nie mają ręki do pieczenia ten przepis jest idealny. Łatwo i smacznie i to się liczy. Sernik podałam na talerzyku od Galeria Cuda Świata - antyki&design . Koniecznie zajrzyjcie bo są tam cudne talerze i n ie tylko. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni