serniki pieczone - 8402 przepisów (strona:33/561)

Sernik dyniowy z figami 165

pieczone to już poezja smaku. Warto korzystać z ich obfitości, bo to dobra inwestycja w zdrowie. Gęsta kremowo - mazista konsystencja sernika i delikatny aromat dynii to wypiek dla koneserów serników dyniowych. Spód sernika z wyrazistym aromatem prażonych orzechów laskowych i wykwintny smak pieczonych fig idealnie wpisują się w jesienne klimaty. Gdy masz upieczoną dynię przygotowanie sernika(...)jajku miksując tylko do połączenia składników masę serową wyłożyć na przygotowany spód orzechowy, wyrównać szpatułką. W masie serowej ułożyć 1-cm grubości plasterki fig, następnie lekko je wcisnąć sernik piec w 180`C 30 minut. Początkowo studzić w uchylonym piekarniku, następnie na kratce. Podawać schłodzony, najlepiej przez całą noc w lodówce

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik z bezą 148

stopni na godzinę. Po tym czasie wykładamy na sernik bezę - białka miksujemy na sztywno, a następnie wsypujemy cukier i miksujemy jeszcze przez chwilę - pieczemy jeszcze przez 30 minut. Upieczony sernik zostawiamy(...)uchylonym piekarniku aż wystygnie, a następnie wstawiamy na kilka godzin do lodówki. P.S. Przed wyłączeniem piekarnika sprawdźcie sernik patyczkiem, czy na pewno się upiekł. Z tej ilości składników piekłam sernik w tortownicy 26 cm, jeśli masie tortownicę 21 cm wystarczy połowa składników

Czary - gary w kuchni
Sernik gotowany z czekoladowym kajmakiem (na herbatnikach) 954

Przepyszne ciasto dla wszystkich smakoszy serników. To również propozycja dla tych, którzy z różnych przyczyn boją się piec serniki. Ciasto jest dosyć wysokie i słodkie dzięki temu bardzo wydajne ;) Oczywiście możecie użyć zwykłego kajmaku i też będzie pysznie. Polecam :) Masa serowa: 1 kg serka na serniki z wiadereczka 4 jajka 200 g masła 1 szkl domowego cukru waniliowego

Smakołyki Asi
Sernik z rosą 261

się obowiązkowym ciastem w każde święta u mnie w domu. Jest przepyszny, pachnący i cudownie wygląda! SERNIK Z ROSĄ średnie ok 2 h duża blacha Ciasto: * 3o dag mąki mąki * 10 dag cukru * 10 dag margaryny (miękkiej) * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 2 żółtka (białek zostawiamy) * 1 całe jajko Masa: * 1 kg sera białego 3 razy przemielonego * 1 budyń(...)150/180 stopni aż wierzch się zarumieni. Następnie miksujemy białka które nam zostały na sztywną pianę dodajemy 1/2 szklanki cukru, jeszcze chwilkę miksujemy i wykładamy na wierzch sernika. Pieczemy do zarumienienia. Gdy sernik się upiecze jeszcze ciepły ( nie gorący - ok 10 minut po wyłączeniu gazu) przenosimy w chłodne miejsce aby wyszła rosa! Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
Sernik Tahini (Tahini cheesecake) 164

ciastka mieszamy z sezamem oraz masłem i miodem. Wykładamy nimi dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, dociskamy, odstawiamy na 5 minut do lodówki. W tym czasie robimy masę serową. masa serowa: Do misy miksera wkładamy przemielony ser biały (użyłam już gotowego sera na sernik z wiaderka), dodajemy całe jajka, śmietanę, cukier, cukier waniliowy, mąkę ziemniaczaną oraz Tahini.  Wszystko(...)czasie zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy jeszcze około 15 -20 minut. Sernik studzimy w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Do piekarnika, w którym pieczemy sernik dobrze jest wstawić naczynie żaroodporne z wodą, aby sernik nie pękał. polewa:   Pastę sezamowa łączymy ze śmietaną i lekko  podgrzewamy. Polewę rozsmarowujemy na ostudzonym serniku

Bon appetit mon amie
Sernik delikatny i "Panny roztropne" 167

jogurtach greckich ) i puszysty sernik, przypominający nieco biszkopt. Może dlatego, że sera w nim niewiele w porównaniu z liczbą jajek i pieczony jest w kąpieli wodnej (podobnie do crème brûlée ). Ciasto szybko znika. Niemniej mój sernik wyszedł dość żółty w środku, a nie biały jak ten, o którym pisałam wcześniej. Mam już pomysł, jak zmienić ten przepis(...)upieczeniu wyłączyć piekarnik, lekko uchylić drzwiczki i pozostawić sernik w piekarniku do ostudzenia. Przed podaniem chłodzić sernik przez kilka godzin (a najlepiej przez noc) w lodówce. Podczas pieczenia sernik bardzo wysoko wyrasta i ma się wrażenie, że za chwile wyjdzie z formy. Ale spokojnie. Po uchyleniu drzwiczek piekarnika opada. Trzeba wtedy łopatką lub nożem oddzielić brzegi ciasta

Weekendy w domu i ogrodzie
Sernik z pianką na kruchym spodzie 221

jest sernik z rosą, czyli z kropelkami złotej słodkiej rosy wypływające na powierzchnię bezy, ponieważ ta pianka jest lekko podpieczona i kropelki nie wychodzą na powierzchnię sernika. Ale jak zmniejszycie temperaturę pieczenia do ok. 120 stopni po wyłożeniu ubitego białka na sernik i bardziej wysuszycie piankę białkową, to jest szansa, że za jakiś czas pokaże się rosa(...)jego rozpuszczenia. Masa serowa: Mieszamy mikserem składniki: ser, żółtka i cukier, dodajemy 1 budyń , na koniec wlewamy rozpuszczone masło, wszystko dokładnie miksujemy. Przekładamy masę serową do formy, pieczemy sernik ok. 1 godz. w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni C. Następnie zmniejszamy temperaturę na 150 stopni, wyjmujemy sernik wykładamy na niego masę białkową, którą wyrównujemy, a następnie grzebieniem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik na kruchym cieście z wiśniami. 159

Bardzo lubię piec serniki, za każdym razem wymyślam nową wersję. Mam jeszcze kilka pomysłów. To ciasto akurat bardzo lubimy. Polecam Wam taki sernik, można go upiec na świąteczny stół. Idealnie kruche ciasto, aksamitna masa serowa, pachnące wiśnie i słodkie dodatki, bita śmietana, czekolada i migdały...czego chcieć więcej. Idealnie pasuje z filiżanką aromatycznej kawy. Do upieczenia sernika użyłam(...)trzy razy ), całość dokładnie ucieramy. Na koniec białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z masą serową. 3. Pieczenie: Masę serową wykładamy równomiernie na ciasto i pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 60 - 70 minut do zrumienienia. Upieczony sernik dokładnie studzimy. 4. Masa wiśniowa: Wiśnie przekładamy do garnka, dodajemy cukier i wlewamy gorącą wodę, następnie zagotowujemy, zdejmujemy

Izabelawkuchni
Sernik z jabłkami karmelizowanymi w pomarańczach 205

Dziś w poście na słodko... Sernik...moje ulubione ciasto...uwielbiam piec serniki,  za każdym razem można zrobić go inaczej, tym razem pobawiłam się smakami winnych jabłek i soczystych pomarańczy, w takiej formie teraz smakują najlepiej! Składniki Blaszka o wym 24/28 cm Ciasto: 1 czubata szklanka mąki pszennej 10 dag masła lub margaryny 1 jajko 1 łyżka śmietany(...)pokroić na grube plastry.w rondelku zagotować syrop pomarańczowy wrzucić jabłka i szybko obsmażyć delikatnie mieszając. Odstawić chwilę przestudzić osączyć i wyłożyć na wierzchu sernika,posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do nagrzanego do 180*c piekarnika i piec około 55 minut. Studzić ciasto przy otwartych drzwiczkach

Wanilia i Kardamon
Sernik z kulkami czekoladowymi siostry Anieli. 256

blaszki, następnie zalewamy masą serową. Na wierzch sera ścieramy resztę ciasta. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 175 / 18o stopni. Mój sernik piekł się około 55 minut wasz piekarnik zapewne piecze inaczej więc czas pieczenia należy kontrolować. Upieczony sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach wyłączonego piekarnika. Zimny sernik polałam lukrem czekoladowym ale nie koniecznie musicie go lukrować. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik. 174

syna :) Zażyczył sobie taki zwykły z polewą czekoladową. Z polewy zrobiłam esy floresy, żeby było trochę dekoracyjnie :) Ten sernik piekę od lat. Kiedyś piekła go maja babcia, tylko dzieliła ciasto na dwie części i robiła kratkę na górze sernika. Moja wersja jest bardziej leniwa :) Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki 1/3 szklanki cukru 1 żółtko 1 jajko(...)Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i wmieszać delikatnie do masy serowej. Gotową masę wylać na ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec około 1 godzinę. Upieczony sernik zostawiam w piekarniku do wystudzenia przy lekko uchylonych drzwiczkach. Czekoladę połamać na kawałki i roztopić w rondelku dodając mleko. Cały czas mieszać. Gotową polewą udekorować wystudzony sernik

Agusiowe smakołyki
SERNIK ZEBRA(CZEKOLADOWY) 562

ciemnej. Tak aż do wyczerpania ciasta. Tortownica będzie prawie pełna, ale nie ma obaw nic nie wypłynie, bowiem ciasto  gwałtownie nie rośnie. I teraz chyba najważniejsze, czas pieczenia: sernik wkładamy do nagrzanego do 100*C piekarnika i pieczemy 80 minut, na termoobiegu. Następnie zwiększamy temperaturę do 125*C i dopiekamy jeszcze 50 minut( też termoobieg). W drugim etapie

Smaczne Zdrowe
Sernik z bezą/rosą 115

Kocham serniki i chyba robię ich najwięcej. A dzisiaj prezentacja jednego z moich ulubionych.Zapraszam do pieczenia:) Sernik z rosą [blacha o wymiarach 23 cm na 37 cm] Składniki: Ciasto: • 3 szklanki mąki pszennej • 250 g masła lub margaryny • 3 żółtka • 1/2 szklanki cukru • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: … Czytaj dalej Sernik z bezą

gotuj ze mną
Sernik ananasowy z kokosową nutą 158

urodziny zamiast tortu wymyśliłam sobie taki sernik. Trochę obawiałam się połączenia smaków, ale niepotrzebnie, bo było pysznie ;) Zdjęcie pozostawia niestety wiele do życzenia, ale co poradzę, że dni coraz bardziej szare, bure i ponure i nawet przy oknie w samo południe nie ma efektu "światła dziennego" (kasztany mi zasłaniają słońce nawet jak świeci:P). Składniki: 1,20 mielonego twarogu(...)zbyt gęsta rozrzedzamy koktajlem ananasowym i postępujemy tak do wyczerpania składników. Blaszkę (23x28cm) wykładamy papierem do pieczenia i rozkładamy herbatniki (lub biszkopty). Masę ostrożnie wykładamy łyżką, wyrównujemy wierzch. Sernik pieczemy 20 min. w 180 stopniach, 1 godzinę w 160 stopniach i 20 minut w 130 stopniach. Studzimy w otwartym piekarniku

Kolorowy Przepisownik
Sernik z żurawiną 156

szklanki cukru pudru 4 jajka wielkość M 1 przyprawa do sernika 1/2 szklanki żurawiny świeżej 1 szklanka śmietany kremówki 30 % dekoracja: orzechy pekan melisa świeża żurawina 2 łyżki musu żurawinowego Spód: Ciastka kruszę blenderem, dodaję roztopione masło i mieszam. Dno formy o średnicy 22 cm wykładam papierem do pieczenia. Wysypuję masę ciasteczkową i dociskam ręką. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp(...)pomocą wykałaczki robię esy floresy. Do piekarnika wstawiam miskę z gorącą wodą, nagrzewam do temp 180 stopni termoobieg i wstawiam sernik. Piekę 20 minut, zmniejszam na temp 120 stopni i piekę jeszcze 40 minut. Sernik ma się ściąć, ale może się jeszcze trząś. Wyłączam piekarnik uchylam drzwiczki i studzę go. Jak ostygnie wstawiam do lodówki

wesoła kuchnia

Proponowane wyszukiwania