Coś, co tylko można odczytać właśnie w oczach tego drugiego…” Patrzyłam, jak młoda kelnerka przynosi im do stolika dwa małe talerzyki. A na nich sernik. Mój sernik amaretto. I wtedy pomyślałam: „Niech ich zaczaruje!”. Życzę, aby zaczarował i Was! Składniki: 850g twarogu półtłustego 2 łyżki serka mascarpone 1 łyżka śmietany kremówki 4 jajka(...)cytryny i amaretto. Masę przełożyć do małej tortownicy (22cm) wyłożonej papierem do pieczenia, posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec 60-70min w 170C. Studzić w uchylonym piekarniku. Polewa : w garnuszku stopić masło, dodać mleko, cukier i kakao, wymieszać na gładką masę. Polać przestudzony już sernik. Artykuł Sernik amaretto pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebieniapołączyłam jedno z drugim i rozpoczęłam szkołę cukierniczą. 4. Co jest Waszą mocną stroną w gotowaniu? Zdecydowanie pieczenie. I łączenie nowych, nietypowych smaków - tak przynajmniej lubię myśleć. 5. Jakie jest Wasze popisowe danie? Czy ja wiem? Generalnie chyba ciasto, jakiekolwiek... A precyzując: sernika różne wariacje. I drożdżówki z owocami - ostatnio wszyscy się nimi zachwycają. 6. Jakie jest Wasze najzabawniejsze wspomnienie(...)zupełnie obcym osobom - na przykład panu w autobusie, który z niego wysiadając chwalił się wszystkim pasażerom, czego to on nie dostał. 10. Jakie jest Wasze ulubione ciasto? Sernik. Najchętniej pieczony, ale dodatki mogą być przeróżne. Uwielbiam je i piec, i jeść. 11. Czy jest danie/deser, bez którego nie wyobrażacie sobie życia? Hmm... Wiele jest takich
Pożeraczka, czyli raz adobrzeciasta odcinamy 1/4 i wkładamy z powrotem do lodówki. Większy kawałek ciasta wałkujemy i wykładamy nim wyłożoną papierem do pieczenia blachę (spód i 1 cm rant). Gotowe ciasto nakłuwamy widelcem i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika. Pieczemy do zarumienienia 15-20 minut. Pozostałe ciasto cienko wałkujemy i wycinamy 1 cm paski. MASA SEROWA: 1 kg zmielonego(...)oleju 2 szklanki mleka ziarenka z 1 wanilii 1/2 szklanki cukru 3 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego 400 g mrożonych jagód Gdy spód sernika się piecze przygotowujemy masę serową. Wszystkie składniki prócz jagód miksujemy na gładką masę. Z piekarnika ostrożnie wyjmujemy podpieczony spód, na nim równomiernie wykładamy masę serową, wszystko to posypujemy zamrożonymi jagodami, a wierzch ozdabiamy
Rozpustne gotowaniewstaw do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 20 minut. Następnie zmniejsz temperaturę do 120 stopni i piecz przez kolejne 90 minut. Po 90 minutach pieczenia wierzch sernika posmaruj jogurtem. Wsadź sernik ponownie do piekarnika na kolejne 15 minut. Stopniowo wyjmuj sernik z piekarnika. Dokładnie ostudź, zdejmij obręcz i wstaw do lodówki na około 8-10 godzin
Kuchnia bezglutenowaWytrawny sernik ze śledziami to kolejne danie na wykorzystanie świątecznych resztek. Nietypowy, wytrawny sernik bez pieczenia. Zostało mi parę kawałków śledzia . Za mało, żeby postanowić na stół ale w sam raz na wytrawny sernik. Taki śledziowy cheesecake to pyszna zimna przekąska na Sylwestra. Danie można przygotować wcześniej, a przed podaniem już tylko udekorować. Taki wytrawny sernik
codojedzeniaSylwester. Przepisy na Sylwestra. Przekąski na Sylwestra. Dania na Sylwestra. Menu na Sylwestra. Menu sylwestrowe, dania sylwestrowe, przekąski sylwestrowe. Drinki na Sylwestra. Finger Food. Koreczki. Grzanki
Kulinarne Przebojecukru łyżeczka mąki pszennejłyżeczka mąki ziemniaczanej2 jajka1/3 szklanki śmietanki kremówki 30% (ok. 100 ml)100 g czekolady gorzkiej2 łyżki kakaocukier waniliowy Polewa:ok. 70 g dobrej jakości czekolady gorzkiejCzekoladowy Sernik z Pajęczyną na Halloween - Sposób przygotowania:Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej - studzimy do momentu, gdy czekolada przestanie być gorąca, jednak nadal pozostanie(...)średnicy) wykładamy pergaminem, boki smarujemy masłem i wylewamy masę serową. Ciasto umieszczamy w piekarniku nagrzanym do temp. 150 stopni i pieczemy ok. 40 minut. Po tym czasie wyłączamy piec i pozostawiamy w nim czekoladowy sernik na kolejne 30 minut (pamiętajmy, że podczas pieczenia nie należy do sernika "zaglądać"). Studzimy przy uchylonych drzwiczkach.Gdy ciasto ostygnie przygotowujemy polewę:Połamaną czekoladę rozpuszczamy
Słodka Stronabędzie to książka z przepisami na moje serniki… Życie jest zaskakujące. A może to my zaskakujemy? Czy pisanie jest latwe? W czasie pracy nad swoją ksiażką o sernikach często słyszałam, że „mi to tak idzie szybko”… Co dla jednych było szybko, dla mnie stanowiło pewien etap w procesie. I wcale nie uważałam, że idzie(...)podpieczony spód, wyrównujemy i pieczemy najpierw w 200C przez 10-15 minut, a następnie w 150-160C przez 50 minut. Studzimy w uchylonym piekarniku. solony karmel 7. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i podgrzewamy na małym ogniu, cały czas mieszając aż do powstania masy karmelowej. 8. Lekko przestudzoną masą polewamy sernik. 9. Sernik chłodzimy w lodówce
Raj dla PodniebieniaPieczone kasztany w okresie świątecznym święcą prawdziwy triumf. Za każdym razem kiedy jestem na mieście ktoś je sprzedaje. Serniko-biszkopt z kremem kasztanowym Próbowałam pieczonych kasztanów, ale nie jadam ich przesadnie często. Po raz pierwszy za to ostatnio kupiłam puree z pieczonych kasztanów. Spotkałam się wcześniej z deserem wykonanym z puree ale był on bardzo prosty(...)Serniko-biszkopt z kremem kasztanowym Składniki. Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki wody 1 łyżeczka octu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Sernik: 50 dkg sera białego (bez laktozy) 12 dkg cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 żółtka 2 białka szczypta proszku do pieczenia 4 dkg margaryny (bez laktozy) Masa
mecooksjajka, żółtka, cukier, budyń, mleko, olej i aromat - całość miksujemy do połączenia składników. Podpieczony spód ciasta wyciągamy z piekarnika, smarujemy konfiturą. Na wierzch wykładamy masę serową. Sernik wkładamy do piekarnika i pieczemy około 50 minut. Beza: Do miski przekładamy białka, ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder i miksujemy przez około 7-8 minut(...)białka mają być lśniące. Beze przekładamy na gorący sernik. Wstawiamy ponownie do piekarnika i pieczemy około 15-20 minut.- zmniejszając grzanie po około 8-10 minutach do 160 stopni (uwaga czas pieczenia zależy od piekarnika - beza ma być zarumieniona) Wraz ze stygnięciem sernika na wierzchu będą pojawiać się drobniutkie kropelki rosy
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiWspaniały sernik, bez pieczenia, szybki, prosty, spójrzcie, jaki apetyczny, prawda?, z galaretką i owocami, jakie tylko mamy pod ręką doskonale się nadaje jako alternatywa każdego ciasta... Składniki: 4 jaja 1 kostka masła 1 szklanka cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny (latem nawet 10) 1 szklanka mleka 1 kg twarogu półtłustego cukier waniliowy 2 galaretki dowolnego koloru owoce dowolne(...)rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy do masy serowej. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie wmieszać w masę serową. Wykładamy na ciastka, wyrównujemy, układamy owoce, zalewamy tężejącą galaretką. Przepyszny sernik na zimno przygotowała Elżbieta Smacznego
kgwjanczewoTUTAJ Snikers bez pieczenia PRZEPIS TUTAJ Makowiec zawijany PRZEPIS TUTAJ Makowa gwiazda świąteczna PRZEPIS TUTAJ Księżniczka – ciasto bez pieczenia PRZEPIS TUTAJ Snikers, miodowo-orzechowe ciasto z dwiema pysznymi masami PRZEPIS TUTAJ Karmelowiec – ciasto bez pieczenia PRZEPIS TUTAJ Ciasto Michałek PRZEPIS TUTAJ Murzynek PRZEPIS TUTAJ Chałwowiec bez pieczenia PRZEPIS TUTAJ Cielaczek, pyszne połączenie murzynka z sernikiem PRZEPIS TUTAJ(...)pyszne karmelowe ciasto bez pieczenia PRZEPIS TUTAJ Ciasto japońskie PRZEPIS TUTAJ Król lew – ciasto bez pieczenia PRZEPIS TUTAJ Czerwony kapturek PRZEPIS TUTAJ Puszysty sernik z mlekiem w proszku PRZEPIS TUTAJ Rurociąg – efektowne ciasto bez pieczenia PRZEPIS TUTAJ Pierniczki alpejskie PRZEPIS TUTAJ Pierniczki (od razu miękkie) PRZEPIS TUTAJ Maślane ciasteczka świąteczne PRZEPIS TUTAJ Mięciutkie pierniczki PRZEPIS TUTAJ Ciasteczka serowo
Blog z Apetytemwszystko, co kochają wielbiciele słodkości. Miodowe ciasto, delikatny budyń, ser i beza przełamane lekko kwaśną domową konfiturą brzoskwiniową. Jest to spora dawka kalorii ale przecież takich serników nie pieczemy na co dzień. Za to na świąteczny lub imprezowy stół nada się doskonale. Przygotowanie tego ciasta jest dość pracochłonne i najlepiej składać je z czyjąś pomocą, żeby placki się nie połamały(...)Mąkę przesiać, sodę wymieszać z mlekiem. Wszystkie składniki zagnieść i podzielić ciasto na dwie części. Obie rozwałkować na papierze do pieczenia na wielkość blaszki. Na jedną część nałożyć konfiturę. Oba placki wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około 15-20 minut aż będą rumiane. W tym czasie przygotować bezę: białka ubić z cukrem i solą
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSernik wiedeński to król wśród serników. Tradycyjnie piecze się go bez spodu, z dużą ilością jajek i z tłustym twarogiem mielonym. A co najlepsze, ten wyjątkowo smaczny sernik prawie nie opada po upieczeniu. Zapraszam po mój sprawdzony przepis, który polecam z całego serca
AniaGotuje.pl