serniki pieczone - 8402 przepisów (strona:104/561)

Sernik wiedeński 1516

Sernik wiedeński  to król wśród serników. Tradycyjnie piecze się go bez spodu, z dużą ilością jajek i z tłustym twarogiem mielonym. A co najlepsze, ten wyjątkowo smaczny sernik prawie nie opada po upieczeniu. Zapraszam po mój sprawdzony przepis, który polecam z całego serca

AniaGotuje.pl
Czekoladowy sernik z bananami i gruszką 151

śmietanę kremówkę i mieszam mikserem. Czekoladę roztapiam w kąpieli wodnej, i lekko przestudzoną dodaję do sera cały czas miksując. Na końcu dodaję budyń. Masy nie wyrabiam za długo żeby sernik się nie napowietrzył. Chodzi tylko o połączenie składników. Do sera wlałam też cały sok z cytryny jaki uzyskałam. Gruszki: Gruszki obieram ze skóry, zostawiam ogonki, wycinam za to końcówkę(...)Układam biszkopty, wylewam 1/2 masy serowej, układam gruszki wciskam je w masę. Wylewam resztę sera. Piekarnik nagrzewam do temperatury 180 stopni termoobieg. Wstawiam miskę z wrzącą wodą. Wstawiam sernik i piekę 20 minut, po czym zmniejszam na 130 stopni i piekę jeszcze 40 minut aż zetnie się środek. Wyłączam piekarnik, uchylam drzwiczki i zostawiam do ostygnięcia w nim. Zimny

wesoła kuchnia
Sernik czekoladowo-cytrynowy z kruszonką 187

pochwaliła, więc coś musi w nim być. Wydaje mi się, że idealnie sprawdzi się na wielkanocnym stole - wygląda bardzo ładnie, a smakuje wyjątkowo. Goście z pewnością nie będą rozczarowani. Sernik czekoladowo-cytrynowy z cytrynowo-migdałową kruszonką Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) spód: 115 g ciastek digestive 45 g masła 1 łyżka kakao masa serowa: 700 g serka(...)wylać masę czekoladową, na wierzch delikatnie, żeby się nie wymieszały, cytrynową. Wierzch posypać kruszonką. Piec w 160 st. C. przez 60-70 minut, aż masa serowa się zetnie. Na koniec podnieść temperaturę do 200 st. C. i podpiekać 5-10 minut, aż kruszonka się zrumieni. Sernik ostudzić w uchylonym piekarniku, a następnie schłodzić w lodówce przez noc. Smacznego! Wczoraj

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Romantyzmu niedosyt i bazyliowy sernik. Z truskawkami 144

wyłożonym papierem do pieczenia. Podpiec w 180 st. C. przez 12 minut. Ostudzić. Ricottę, cukier, skórkę i sok z limonki, kremówkę, jajka i mąkę zmiksować na gładką masę. Ewentualnie dodać barwnik, połączyć. Masę serową wylać na podpieczony spód. Na wierzchu ułożyć przekrojone na pół, pozbawione szypułek truskawki. Formę wstawić do piekarnika razem z naczyniem wypełnionym wodą. Piec(...)przez 10 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 120 st. C. i piec kolejne 50 minut. Ostudzić  piekarniku, a następnie schłodzić w lodówce przez noc. Smacznego! Koloru, niestety, bazylia nie oddała, więc wspomogłam się barwnikiem spożywczym. Oczywiście, można go pominąć - wtedy smak sernika będzie jeszcze większym zaskoczeniem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Wielkanocne pyszności 2018 682

szpinakiem i mozzarellą Deser Najlepsze sernikobrownie z malinami Sernik z musem rabarbarowym Bułeczki wielkanocne Babka z jabłkami i orzechami Cytrynowe ciasto jogurtowe z jagodami Najlepsze brownie na świecie Mazurek różano-kawowy Muffiny jagodowe z kruszonką orzechową Sernik marmurkowy z Nutellą Chlebek do odrywania z czekoladą Sernik waniliowo-czekoladowy Sernik chałwowy Najłatwiejszy mazurek z kajmakiem i czekoladą(...)Tarta serowa z truskawkami i rabarbarem Ślimaczki z żurawiną i białą czekoladą Mazurek podwójnie różany z białą czekoladą i prażonymi migdałami. Sernik z pieczonym rabarbarem i imbirową kruszonką Przepis na wielkanocny pudding jabłkowy Gordona Ramsaya Mazurek królewski z białą czekoladą i kajmakiem Mini serniczki z ciasteczkami oreo     Mazurek z wiśniami i czekoladą Babka z advocatem Czekoladowe

karmelowy
Sernik bardzo kokosowy z białą czekoladą pod kruszonką 198

gotowego sera na serniki 260 g białej czekolady 130 g masła 32 g cukru waniliowego 60 g cukru pudru 6 jajek puszka mleka kokosowego mała puszka (165 ml) śmietanki kokosowej sok z połowy cytryny na kruszonkę: 100 g zimnego masła 4 łyżki cukru 1/2 szklanki wiórków kokosowych 120 g mąki pszennej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Piekarnik nagrzać(...)szybko się nie rumieniła i piec 1 godzinę w tmp. 175*C. Po tym czasie tmp. zmniejszyć do 100*C, usunąć arkusz folii i piec dalej jeszcze od 30 do 45 min. Gdy sernik jest już upieczony, wyłączyć piekarnik i pozostawić ciasto w uchylonym piekarniku do ostygnięcia. Ostudzony wstawić do lodówki by całkowicie stężał

Sztuka gotowania w/g Samiry
Sernik cytrynowy z Wiśniami 217

ilości tych małych czerwonych kuleczek do blaszanych, podłużnych dzbanów. Mama spędzała dużo czasu na zaprawianiu pysznego kompotu wiśniowego, który później był nieodzownym towarzyszem niedzielnych obiadów. Dzisiaj wiśnie wykorzystałam do sernika, który zadowoli nie jedno podniebienie.  SKŁADNIKI:   150 g  mąki  200 g cukru  1 łyżeczka ekstraktu waniliowego szczypta soli  3 jajka 75 g masła(...)cukru, przesianym kakao i szczyptą soli. Do mieszanki dodajemy miękkie masło oraz 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego. Ciasto zagniatamy na kruszonkę. Spód tortownicy (24 cm) wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy tłuszczem i wysypujemy tartą bułką. Przygotowaną kruszonkę rozkładamy równomiernie dociskając do spodu tortownicy.  2. Twaróg utrzeć na gładką masę ze pozostały cukrem, startą skórką cytrynową, 3 jajkami, kremówką, aromatem

vaniliowoczekoladowa
Sernik mascarpone z polewą i toffi 173

puszysty i delikatny. Do zrobienia karmelu wykorzystałam tutaj mleko zagęszczone, takie z tubki, sprawdziło się tutaj znakomicie. Zapraszam do zabawy przy pieczeniu tego sernika. Aha, zapomniałam dodać że jest tu mnóstwo pysznej czekolady. No to zaparaszam serdecznie. Sernik mascarpone z polewą i toffi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
sernik z kajmakiem i suszoną śliwką 140

woreczka foliowego i schładzamy w lodówce przez ok 30 min. Po tym czasie ciastem wylepiamy dno, wyłożonej papierem do pieczenia .tortownicy (24 cm średnicy lub małej blaszki). Sernik wychodzi wysoki. Pieczemy w 180 st. C przez ok 15 min. składniki na masę serową: 1000 g białego sera 100 g masła, miękkiego 150 g cukru pudru 1 budyń waniliowy(...)sztywno białka i stopniowo dodajemy je do masy serowej, mieszamy przy pomocy np. szpatułki. Gotową masę przekładamy na upieczony spód. Całość pieczemy w 160 st. C przez ok. 60 – 90 min. Po tym czasie pozostawiamy sernik w piekarniku, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy go do całkowitego wystudzenia. składniki na wierzch: ok 5 łyżek masy kajmakowej 200 g suszonych śliwek

Domowy Smak Jedzenia
Lekki sernik z nutą bananową :) 182

konsystencji. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, gdzie na spód układamy namoczone w mleku biszkopty i na to wlewamy naszą masę serową. Do nagrzanego piekarnika na 180 stopni wkładamy sernik i pieczemy ok. 50 minut. Po ostygnięciu obsypujemy go kakao i przyozdabiamy bananem :) SMACZNEGO

Zdrowie na języku :P
SERNIK ZEBRA PIERNIKOWA Z MUSEM Z PIECZONYCH POMARAŃCZY – 3 PIĘTROWY! 194

szkl * mąka pszenna – 1,5 szkl MUS Z PIECZONYCH POMARAŃCZY: * duże, soczyste pomarańcze – 4 szt * galaretka pomarańczowa – 2 op * cukier – do smaku Ps. pieczenie pomarańczy sprawia, że smak staje się bardziej intensywny! DEKORACJA: * pierniki serca w czekoladzie i listki waflowe – KOPERNIK SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Serniki najlepiej upiec wieczorem i zostawić przez noc do wystudzenia! MASA(...)Tortownice wykładamy papierem do pieczenia i na środek dna wlewamy na przemian po 3 łyżki ciemnej masy i masy serowej i sera , aż do momentu wykończenia mas. ( Tak robimy w malej i w dużej tortownicy ) Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 40 – 45 minut. Studzimy. MUS Z PIECZONYCH POMARAŃCZY: Przygotowujemy go, gdy serniki są już calkiem

Ostra na Słodko
Japoński sernik "Cotton Japanese Cheesecake" światowy hit 10961

czym upiec. Sernik zrobiłam z takich skłądników jak podaje autorka na Youtube.  Moja opinia: japoński sernik to nic innego jak seflet serowy (pyszny suflet) lub sernik minimalistyczny piecze sie go w 170 stopniach nie 15 minut a 35 minut ( chyba, ze to wina mojego piekarnika) Czy dobry?  bardzo dobry. Jednak porcja musi być wielkosci sushi(...)Więc jeśli ktoś robi przyjęcie w japońskim stylu - będzie idelany. Zostanę przy serniku wieldeńskim lub królewskim. Japoński będę robić z podwojonych składników sera.  Ich proporcje : 3 jaja 120 gram białej czekolady 120 gram kremowego serka Moje proporcje: 3 jaja 100 gram czekolady białej 200 gram kremowego serka z Wielunia. Czekoladę roztopiłam w kąpieli wodnej. Odstawiłam. Białka ubiłam ze szczyptą

AZgotuj!
Sernik na migdałowym spodzie z borówkami 130

Borówki amerykańskie mam w swoim ogrodzie, zebrałam dosyć sporo więc musiałam coś wykombinować.Padło na pyszny, lekki sernik na migdałowym spodzie z dodatkiem musu z borówek.Jest pyszny. Składniki: Spód 300 g migdałów mielonych 150 g masła Masa serowa 1 kg twaróg półtłusty 1,5 szk oleju 1 szk cukru 1 szk mleka 2 całe jajka 4 żółtka(...)górę posypać resztę borówek. Borówki oprószyć mąką i wymieszać.Tortownicę od dołu obłożyć folią aluminiową (może w czasie pieczenia skraplać się masło i przypalać w piekarniku) i włożyć do nagrzanego piekarnika na 170 st na 60 min. Wyłączyć piekarnik i pozostawić sernik do wystudzenia. Mus: do borówek dodać konfitur fix cukier i doprowadzić do wrzenia. Gotować około

Ala piecze i gotuje
Sernik na zimno z serków homogenizowanych 391

Jako, że mamy piękne, upalne lato nie dogrzewam maleńkiej kuchni piekarnikiem i ciągle popełniam ciasta bez pieczenia. Puszysty sernik na zimno z serków homogenizowanych to przepis, który ma już swoje lata, ale wciąż jest aktualny. Co roku spotykam go w wielu domach. Jest bardzo uniwersalny, ponieważ sernik można zrobić z każdymi owocami, a w dodatku jest dość tani

Poezja smaku
Sernik gotowany z jabłkami i 3 urodziny bloga 156

mnie dzieje, mniej piekę, ale na szczęście mam w zapasie kilka przepisów ;) Dziękuję Wam, że ciągle zaglądacie na mojego bloga, że dzielicie się ze mną swoimi spostrzeżeniami, opiniami i zdjęciami. Jesteście kochani, wiele to dla mnie znaczy. Nie będę się zbytnio rozpisywała, po prostu jeszcze raz powiem DZIĘKUJĘ! Dzisiejsze małe "święto" uczczę gotowanym sernikiem z prażonymi jabłkami - delikatny, kremowy, rozpływa(...)adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na ciasto: 600 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 175 g cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego 200 g masła 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 jajka Wszystkie składniki przełożyć na stolnicę i szybko zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na 3 części, każdą

Domowa cukiernia Ewy