Ciasto kajmaczek to bardzo smaczny i szybki w przygotowaniu deser, który nie wymaga pieczenia. Ciasto ze względu na dodatek sera z wiaderka, można porównać do sernika na zimno. Ubita śnieżka dodaje mu puszystości i lekkości a masa kajmakowa cudownego, słodkiego smaku. Ciasto kajmaczek to bardzo smaczny deser, który można przygotować w 15 minut. Ciasto jest szybkie, łatwe i bardzo(...)się z przepisem na pyszne ciasto kajmaczek. Idealny deser, który możecie przygotować, kiedy najdzie Was ochota na małe co nieco. PRZEPIS NA CIASTO KAJMACZEK Składniki 500 g twarogu z wiaderka 2 śnieżki (bita śmietana w proszku) 1 szklanka mleka 2 galaretki przezroczyste 2-3 łyżki masy kajmakowej 2 łyżki cukru pudru 500 ml wrzątku 200 g herbatników kakaowych Wykonanie
Alle Dobre!czekolady mlecznej 150 g mąki pszennej 100 g cukru 3 jajka szczypta soli Galaretka z malinami: 2 galaretki malinowe lub truskawkowe 500 g malin Sernik z białą czekoladą: 1 kg białego sera w wiaderku* 200 g sera mascarpone 500 ml śmietany kremówki 36% 300 g białej czekolady 2-3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 6 łyżeczek(...)dzięki temu maliny nie będą pływać po całej galaretce). Gdy częściowo się zsiądzie, wlej resztę galaretki, a sernik wstaw do lodówki na minimum 12 godzin. Przed podaniem krój nożem zanurzonym we wrzątku. *Do serników na zimno zalecam wykorzystanie sera w wiaderku ze względu na jego gładką strukturę. Ważne jest jednak, aby był to w 100% zmielony twaróg
Food SquareJest bardzo lekki i puszysty, a do tego naprawdę smaczny. Zawsze się udaje, a jak wiadomo serniki bywają kapryśne. Składniki wiaderko dobrego twarogu (1 kg) 5 żółtek 2 budynie bez cukru (proszek) puszka słodzonego mleka skondensowanego ok. 500-530g Przygotowanie Białka oddzielić od żółtek. Kolejno białka ubić na sztywną pianę, odstawić. Pozostałe składniki mieszamy do połączenia i dodajemy(...)później, 40 min w 150. Po upieczeniu zostawiamy w uchylonym piekarniku do wystudzenia. Ja piekłam w tortownicy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia, papier dość sporo wystawał nad tortownicę. Sernik jest bardzo delikatny, właściwie to pianka sernikowa. Można zrobić polewę czekoladowa lub cukier puder do ozdoby. Autor przepisu: Beata Artykuł Sernik z mlekiem skondensowanym pochodzi z serwisu Wasze
Wasze PrzepisyPrzepis trochę zmieniłam, ale nie za bardzo kilka detali. Sernik wyszedł bardzo smaczny, nie za słodki. Z racji użytego twarogu tłustego, a nie sera z wiaderka jak to było przy serniku czekoladowym ten wyszedł o trochę cięższej konsystencji. I już wiem jaki serniczek będzie królował w tym roku na naszym świątecznym stole Składniki: Spód(...)części piekarnika. Piec przez 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni C i piec przez kolejne 90 minut, do czasu aż masa serowa się zetnie (sernik może znacznie urosnąć, ale na pewno równo opadnie do właściwej wysokości). Sernik wyjąć z piekarnika i odczekać około 10 minut aż powierzchnia się wyrówna, następnie wyłożyć śmietanę
Państwo Wojtczuk gotująsmakiem takiego twarogu i chyba jutro pokuszę się o zrobienie sernika, ma on wtedy totalnie inny smak i żaden inny zrobiony na twarogu z "wiaderka" mu się nie równa. Dlatego robiąc ten sernik najlepiej samemu kupić twaróg w sklepie i go zmielić przynajmniej dwukrotnie, niż kupować ten w "wiaderku", ten twaróg, zmielony samemu zagwarantuje(...)Gotową masę wylewamy na wcześniej podpieczony spód, na wierzchu układamy kratkę i smarujemy rozbełtanym żółtkiem. Pieczemy około godziny w 180 stopniach. Po upieczeniu, wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik do wystygnięcia. Zimny sernik lukrujemy i wkładamy do lodówki najlepiej na noc. Najlepszy jest po schłodzeniu w lodówce. Smacznego
Piekę, bo lubiębloga : revolucjawkuchni . Sernik mnie zafascynował i musiałam zrobić i ja ;) W przepisie Ewa podała , żeby użyć sera białego . Masę serową zrobiłam z sera z wiaderka . Ilość żelatyny nieco zwiększyłam . Sernik był i to dość ważna uwaga , mięciutki , rozpływający się w ustach. Na początku bałam się , że masa mi się nie zsiądzie , ale byłam w wielkim błędzie :) uffff(...)Wymiary blaszki : 29 cm x 24 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 20 - 30 minut Składniki: Masa serowo - śmietanowa 800 g sera białego mielonego ( może być ser z wiaderka ) 500 ml śmietanki kremówki 30 % 250 g cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny (dodałam 6 łyżeczek , jeśli ktoś lubi masę bardziej zwartą to proponuje 7, 8 łyżeczek) cukier wanilinowy
Różne smaki w kuchniBardzo delikatny sernik z kokosem. Sernik zrobiony na bazie sera twarogowego z wiaderka i śmietanki kremówki, dzięki czemu jest bardzo kremowy i gładki. Dodatek wiórków kokosowych nadaje mi kokosowego smaku. Sernik robiłam dwa razu, ponieważ pierwszy raz użyłam mniejszej formy i podczas pieczenia sernik wypłynął poza blaszkę i popękał od góry. Dlatego ważne jest(...)Składniki: Ciasto: 250 g mąki 140 g margaryny 140 g cukru pudru 2 jajka 2 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka 8 żółtek 6 białek 250 g margaryny 370 g cukru (2 niepełne szklanki) 1 ½ budyniu waniliowego bez cukru 100 g wiórków kokosowych 250 ml śmietanki 30% kilka kropel aromatu waniliowego Przygotowanie
KuchniaWeDwoje.plpudru 150 g masła 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 18% 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia na masę serową: 1 kg sera na sernik (może być z wiaderka) 1 opakowanie budyniu waniliowego łyżka mąki ziemniaczanej 5 żółtek 300 ml śmietanki kremówki 120 ml oleju 1 szklanka cukru pudru skórka otarta z pomarańczy 1/2 szklanki rodzynek(...)serową. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na białą puszystą masę. Następnie dodać ser, mąkę ziemniaczaną,budyń, olej i skórkę z pomarańczy. Krótko ale dokładnie zmiksować (długie ubijanie spowoduje, że sernik opadnie). Na końcu delikatnie wmieszać bitą śmietanę i rodzynki . Większą część ciasta wyjąć z lodówki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach na dno foremki wyścielonej wysoko papierem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasernik z gruszkami i kokosową kruszonką – Zapraszam na nowy, pyszny sernik w Małej Cukierence. Jest wilgotny, aromatyczny, z soczystymi gruszkami. Wygląda apetycznie i jest prosty w przygotowaniu. Taki jesienny, waniliowy sernik. Bardzo polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Prosty sernik(...)użyłam masła w temperaturze pokojowej) 80g jasnego brązowego cukru (można użyć białego) 60g wiórków kokosowych Masa serowa – składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 800g gotowego sera na sernik (użyłam sera z wiaderka) 1 budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru 20g mąki ziemniaczanej 200g cukru 2 łyżeczki cukru z wanilią 250g serka mascarpone 4 jajka 3-4 nieduże gruszki
Mała CukierenkaJeśli szukacie inspiracji na inne desery bez pieczenia, zapraszam Was serdecznie do obejrzenia tych wpisów . Składniki na masę serową: 1 kg sera na sernik (może być z wiaderka) 400 ml śmietany kremówki 0,5 szklanki cukru 2 galaretki cytrynowe 1 łyżka żelatyny 500 ml wody Składniki na kokosową posypkę: 120 g kokosu 60 g masła 4 łyżki cukru(...)Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia i odstawiamy do ostudzenia. Blaszkę wykładamy herbatnikami. Ubijamy mocno schłodzoną śmietanę kremówkę z cukrem, aż do uzyskania sztywnej konsystencji. Do ubitej śmietany dodajemy ser na sernik i mieszamy na niskich obrotach miksera, aż do uzyskania jednolitej masy. Nie przerywając mieszania wlewamy ostudzoną galaretkę i miksujemy do połączenia składników. Gotową masę odstawiamy na chwilę do lodówki
Ciastkozercynawet osoba bez dużego doświadczenia, jeśli chodzi o wypieki. Minimalna ilość potrzebnych składników i prostota wykonania powinna zachęcić Was do zrobienia tego pysznego deseru. Do tego sernika użyłam gęstego sera twarogowego z wiaderka, jeśli macie ser w kostce, to należy go co najmniej 2 razy zmielić w maszynce. Zamiast(...)truskawek można użyć innych niezbyt kwaśnych owoców. U mnie ten sernik został tak szybko zjedzony, że ledwie udało mi się zrobić kilka zdjęć. Polecam również: Sernik na zimno z brzoskwiniami. Składniki: (foremka o średnicy 28 cm) 1 kg białego sera twarogowego (może być gęsty z wiaderka) 2 galaretki truskawkowe lub inne owocowe (u mnie z owoców
Kuchcik gotujePrzepyszny w smaku, kremowy i o ciekawym wyglądzie sernik, który smakuje jak... sernik z czekoladą :) uwielbiam go! Mama piecze go od lat (wiem, że przepis dostała od kogoś z rodziny), ja sama też piekłam już z 3-4 razy, ale nigdy nie doczekał się zdjęcia :) taki jest pyszny, że znika moment! W końcu i na niego(...)żadnych dodatków, ulepszaczy, zagęstników. Najlepiej wychodzi z takiego domowego, ale jeśli nie macie to warto kupić dobry ser i po prostu go zmielić (nie każdy z wiaderka nadaje się na sernik - przetestowane wielokrotnie!). Kochani, przy okazji... Wesołych Świąt i szczęśliwego Nowego Roku! :) Składniki: Murzynek: 2 szkl. mąki pszennej 1/4 szkl. przegotowanej wody 1 margaryna 4 jajka
Kolorowy Przepisownikżywy krzaczek bazylii. „Dziś w nocy będziesz mój” myślisz sobie i działasz. Chwilę później z piekarnika wyjeżdża on! Duży, ciężki, pachnący nieco specyficznie, ale elektryzujący wszystkie zmysły sernik bazyliowo-brzoskwiniowy. On, który zapoczątkowuje nowy, podniecający i pełen upojnych wieczorów okres w twoim życiu. Okres ziołowych ciast! Bierzcie więc i jedzcie, a potem na siłownię! Ćwiczyć swoje łydki(...)odstawiacie. Bazylię myjecie, oskubujecie listki, robicie pesto w moździerzu (lub bardzo drobno siekacie nożem). Jakkolwiek to brzmi, ser przepuszczacie przez maszynkę do mięsa… Chyba że macie wiaderko gotowego twarogu do serników. Ten czy inny – koniec końców wkładacie do misy miksera i miksujecie z cukrem, dodajecie (ale jedno po drugim, a nie na raz) wszystkie jajka, wlewacie śmietankę
GRUBY WAŁEKbloga : revolucjawkuchni . Sernik mnie zafascynował i musiałam zrobić i ja ;) W przepisie Ewa podała , żeby użyć sera białego . Masę serową zrobiłam z sera z wiaderka . Ilość żelatyny nieco zwiększyłam . Sernik był i to dość ważna uwaga , mięciutki , rozpływający się w ustach. Na początku bałam się , że masa mi się nie zsiądzie , ale byłam w wielkim błędzie :) uffff(...)Wymiary blaszki : 29 cm x 24 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 20 - 30 minut Składniki: Masa serowo - śmietanowa 800 g sera białego mielonego ( może być ser z wiaderka ) 500 ml śmietanki kremówki 30 % 250 g cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny ( dodałam 6 łyżeczek , jeśli ktoś lubi masę bardziej zwartą to proponuje 7, 8 łyżeczek ) cukier wanilinowy
Słodkości i nie tylko