sernik z wiaderka - 2976 przepisów (strona:37/199)

Sernik z mango (na kruchym cieście) 242

soli 100 g cukru kilka kropli aromatu pomarańczowego – użyłam Emix 4 żółtka jaj klasy L 2 łyżki naturalnego jogurtu lub 2 łyżki kwaśnej śmietany Na sernik: 1 kg sera z wiaderka (dobrej jakości) 4 jajka klasy M (osobno żółtka i osobno białka) 3 łyżki budyniu waniliowego – użyłam Emix 100 g masła 1/2 szklanki cukru mała szczypta(...)Przygotowujemy masę serową. W jednej misce ubijamy białka z małą szczyptą soli. W drugiej miksujemy żółtka z masłem. Następnie dodajemy cukier, znów miksujemy. Kolejno stopniowo dodajemy biały ser z wiaderka ciągle miksując na mniejszych obrotach. Gdzieś pod koniec dodajemy budyń (proszek). Ustawiamy mikser na najniższe obroty i dodajemy pianę z białek, krótko miksujemy. Wyciągamy formę z lodówki. Na spód

Słodkie okruszki
Sernik bez spodu z bitą śmietaną i owocami lata 182

jest świetną okazją do spotkania. Sięgnijmy po swój ulubiony przepis, zrealizujmy go z sercem i podzielmy się z bliskimi. Pozwólmy by świat na chwilę się zatrzymał. Sernik: 1 kg sera w wiaderku 6 jajek 1 opakowanie budyniu waniliowego 3/4 szklanki cukru 100g margaryny Palma Dodatki: 300ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie fixu do usztywnienia(...)studzimy. Jajka miksujemy z cukrem. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy na najniższych obrotach miksera do połączenia składników. Masę wylewamy do tortownicy o średnicy 21 cm wyłożonej papierem do pieczenia. 2. Sernik pieczemy w 160 stopniach przez około 1h. Wyłączamy piekarnik, zostawiamy lekko uchylone drzwiczki i zostawiamy go tam na minimum godzinę. Przekładamy do lodówki. 3. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem

Szefowa kuchni
Sernik kajmakowy Leniwiec 343

sił na spędzanie czasu w kuchni, to goraco polecam Wam Sernik kajmakowy dla leniwych ;) Bez jajek, bez ubijania… tak na leniucha! :)   Sernik kajmakowy – Składniki: 1kg twarogu w wiaderku (kilkukrotnie mielony) 1 budyń czekoladowy w proszku 1 budyń śmietankowy w proszku 1 opak. cukru wanilinowego 1 puszka kajmaku (460g)   Sernik kajmakowy – wykonanie

Kulinarne Przeboje
Sernik gotowany z solonym karmelem i orzechami włoskimi 132

Sernik gotowany z solonym karmelem i orzechami włoskimi przeszedł najśmielsze kulinarne oczekiwania i przebojem wdarł się na listę naszych ulubionych deserów. Jego wykonanie jest znacznie szybsze i prostsze niż tradycyjnych serników pieczonych, nie trzeba się obawiać, że sernik pęknie lub opadnie. Nam bardzo przypadło do gustu połączenie cytrynowej masy i słodkości sera z solonym karmelem(...)mogliśmy się jemu oprzeć i od razu pokroiliśmy gotowany sernik na większe porcje. Z pewnością w tym roku sernik gotowany znajdzie się wśród słodkości na wielkanocnym stole. Udostępnij Składniki na sernik gotowany z solonym karmelem i orzechami włoskimi Gotowany sernik: 1 kg sera z wiaderka (w temperaturze pokojowej) 4 jajka wielkości L 200 g masła

niecodziennikpary
Sernik stracciatella z truskawkami na zimno 199

sernik stracciatella z truskawkami. Jest pyszny, delikatny, z lekkim posmakiem mleka w proszku i wykończony orzeźwiającą galaretką. Spód: 250g herbatników 120g masła tabliczka gorzkiej czekolady Sernik: 1 kg serka z wiaderka 330 ml śmietanki 30% 1 szkl mleka w proszku 5 łyżek cukru pudru 5 łyżek żelatyny 1/3 szkl wody łyżeczka ekstraktu waniliowego 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady(...)wymieszać z ciasteczkami. Mamy otrzymać konsystencję mokrego piasku. Spód tortownicy (24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, zapiąć obręcz. Wsypać ciasteczka, wyrównać i uklepać. Spód schłodzić w lodówce.  Sernik: Żelatynę wymieszać z zimną wodą, odstawić na chwilę do napęcznienia. Podgrzać do rozpuszczenia, przestudzić. Zimną śmietanę ubić na sztywno. W misce miksera umieścić ser, mleko w proszku, cukier puder

Smakołyki Asi
sernik "bananowy królewicz" 298

wyczuwalną nutkę banana. Prezentuje się bardzo dostojnie i jest podzielne więc na większe i bardziej eleganckie okazje polecam jak najbardziej. *foremka 25*34 cm Składniki: na sernik: 1 kg sera z wiaderka 1 banan 1,5 łyżki kaszy manny 1 opakowanie budyniu bananowego 1/2 szklanki cukru 2 żółtka 2 jajka 125 g masła na ciasto kakaowe(...)widelcem. Dodać pozostałe składniki sernika i zmiksować. Przełożyć do blaszki wyścielonej papierem i piec w 170*C około godziny. Wystudzić.  Przygotować ciasto: sodę rozmieszać w mleku, wlać do mąki. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Z papieru do pieczenia wyciąć dwa kawałki wielkości blaszki, w której piekł się sernik. Białka ubić najpierw same

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Świąteczny zielony sernik korzenny 214

śniegiem, z mnóstwem świecidełek. I tak właśnie zrodził się pomysł na ten zielony korzenny sernik z mleczno-waniliową polewą :) Zapraszam do pieczenia! Składniki na zielony sernik: 1 kg twarogu z wiaderka 6 jajek w temperaturze pokojowej 60 g masła w temperaturze pokojowej 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki aromatu waniliowego 1/2 szklanki cukru 3 łyżeczki cynamonu(...)śmietanki 36% 2 łyżeczki aromatu waniliowego 2 czubate łyżki cukru pudru srebrne kuleczki cukrowe PRZYGOTOWANIE: 60 MIN CHŁODZENIE: 10 H POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Wszystkie składniki na sernik umieszczamy w misie miksera i miksujemy jedynie do połączenia składników. Zbyt długie ubijanie niepotrzebnie napowietrzy masę. Tortownicę o średnicy 23-24 cm wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy serową masę

My Culinary Art
Sernik krakowski 66

Sernik krakowski to jeden z klasycznych deserów znanych w polskiej kuchni, którego smak wędruje w głąb historii, zachowując niezmienne walory smakowe i prostotę przygotowania. Charakteryzuje

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik szachownica 179

cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki ziemniaczanej 1,5 łyżki kakao 2 łyżki oleju 2 łyżki zimnej wody szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sernik: 1 kg sera z wiaderka 5 jajek 2 opakowania budyniu waniliowego 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju skórka otarta z pomarańczy   Biszkopt kakaowy: Ubijamy białka na sztywną pianę ze szczyptą(...)pieczemy w temperaturze 180 stopni C około 30 minut.  Studzimy.  Wystudzony biszkopt kroimy na dwa blaty.  Każdy kroimy na paski równej wielkości.    Sernik: Białka ubijamy na sztywną pianę.  Żółtka ucieramy z cukrem na jasno, dodajemy stopniowo ser.  Wsypać budynie, skórkę pomarańczy i wlać olej. Zmiksować. Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać

Pyszności Słodkości
AKSAMITNY SERNIK Z BORÓWKAMI AMERYKAŃSKIMI 19171

aksamitna, ciężka i mazista... dokładnie tak jak lubię:) Borówki stanowiły doskonałe zwieńczenie całości. Sernik robi się błyskawicznie. Wystarczy wszystkie składniki umieścić w misie miksera i zmiksować, przelać masę do formy i zapiec. Pyszne i proste! Bardzo polecam! SKŁADNIKI: 1 kg sera mielonego w wiaderku (użyłam "Naturalnego" Delfiko) 5 jajek 1 żółtko 1,5 szklanki cukru 4 łyżki mąki(...)żaroodpornego (lub większej formy do pieczenia - ja użyłam w tym celu prostokątnej formy do ciasta) i nalej do niego gorącej wody, tak aby sięgała do połowy wysokości tortownicy. Piecz sernik około 70 minut, tak, aby wierzch był równo ścięty po dotknięciu go palcem. Kwaśną śmietanę dokładnie wymieszaj z cukrem pudrem. Po tym czasie uchyl drzwiczki, wysuń sernik

Słodko-Słony Świat Ilony
Sernik z brzoskwiniami i bezową pianką 69

świątecznych stołach. Zarówno sernik tradycyjny jak i z różnymi dodatkami .Proponuję przepis na smaczny sernik z brzoskwiniami, Na spodzie kruchutkie ciasto ,bezowa pianka i puszysta masa serowa .Zawsze się udaje ,a goście prozą o przepis .Jeśli nie macie pomysłu na świąteczny sernik to zachęcam. (Bardzo ważne, jeżeli używamy twarogu z wiaderka ,należy odlać płyn usadzony(...)wierzchu.) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z brzoskwiniami składniki: 250g masła 3 szklanki mąki tortowej 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru Składniki na masę serową: 1 kg twarogu 3 krotnie mielonego 2 jaja rozmiar M 1 opakowanie cukru waniliowego 1 szklanka cukru 1  100 g masła 1 opakowanie budyniu waniliowego

Olcia gotuje!
Bakaliowy sernik z cynamonową słomką ptysiową 211

polecam. A wracając do słomki ptysiowej z cynamonem od Brześć … Resztę, która Wam zostanie po przygotowaniu sernika podajcie domownikom, od tak bo jest naprawdę godna schrupania Uwielbiam ten smak Składniki: (na okrągłą tortownice 24 cm) 1/2 kg sera z wiaderka 125 g miękkiego masła 4/5 szklanka cukru 4 jajka 2 łyżeczki przyprawy do sernika 1 łyżka budyniu(...)masło (mało dobrze dodać w mniejszych kawałkach, ułatwia to miksowanie), łyżkę budyniu i 2 łyżeczki przyprawy do sernika. Całość dokładnie miksujemy. Następnie powoli łyżka po łyżce dodajemy ser z wiaderka, miksując na małych obrotach. Następnie do naszej serowej masy dodajemy ubite białka i całość miksujemy chwile (tylko do połączenia składników) na najmniejszych obrotach miksera. Na koniec do masy dodajemy

Słodkie okruszki
Sernik z wiśniami - cheesecake with cherries 215

kostki masła 1-2 łyżek kakao. Wykonanie: Herbatniki kruszymy, masło rozpuszczamy. Do masła dodajemy kakao, herbatniki I wszystko razem łaczymy. Wykładamy na spód blachy. Sernik: 1 kg sera w wiaderku 3 jajka 200 ml ubitej kremówki 200 gr cukru aromat 2 puszki wiśni 3 łyzki mąki ziemniaczanej Wykonanie: Na poczatek odsączamy wiśnie z jednej puszki od soku(...)godzinę do 1,15. Polewa: 200 ml kremówki 2 czekolady cukiernicze Wykonanie: Ubijamy kremówkę, rozpuszczamy czekoladę. Łączymy razem, jezeli nie chce się dobrze połaczyć, troszkę podgrzać.  Smarujemy sernik. :) Polewa wiśniowa. Odsączamy wiśnie z drugiej puszki. Odlewamy do szklanki 150 ml soku, dodajemy 6 łyzeczek mąki ziemniaczanej. Mieszamy. Pozostałą cześć soku zagotowujemy, dodajemy sok z kubka. Mieszamy, dodajemy wiśnie

Smaki Edyty
Świąteczny sernik z musem piernikowym 88

wyłożyć papierem do pieczenia. Masę ciasteczkową przesypać do formy i uklepując ręką wykleić dno i 1 cm krawędź (fot.1) . Twaróg zmielić 3-krotnie. Niestety do tego sernika nie polecam serków z wiaderka, ponieważ są zbyt rzadkie i wodniste. Piekarnik nagrzać do 180°C. Do miski przełożyć ser. Wbić jajka i za pomocą robota, miksować na średnich obrotach przez około(...)spodzie piekarnika ustawić foremkę, keksówkę z wrzącą wodą wypełnioną do ok. 2/3 objętości. Foremka musi stać tak - żeby ulatująca para nie leciała bezpośrednio na tortownicę z sernikiem - musi lecieć obok. Dzięki parze wodnej, sernik nie będzie suchy i nam nie pęknie podczas pieczenia. Piekarnik zamknąć i piec przez około 1 godzinę. Po tym czasie piekarnik wyłączyć, a drzwiczki tylko

Świat Ciasta