sernik z wiaderka - 2976 przepisów (strona:29/199)

Sernik z wiaderka 778

Przepis na ten sernik dostałam od bratowej. Jest to sernik na serze z wiaderka. Ja użyłam waniliowego z wanilią. Miałam ogromne obawy bo ser był dość rzadki, ale wyszedł mega delikatny i puszysty. Sernik dość mocno wyrasta więc użyjcie wysokiej blaszki, co prawda opada ale jak na sernik i tak jest wysoki. W przepisie jest

Ewa w kuchni
Sernik krakowski 162

ciasta półkruchego na serniku. Rady : - Wszystkie składniki masy serowej powinny mieć temperaturę pokojową. - Na sernik krakowski najlepszy jest dobry, tłusty, prawdziwy twaróg, nie „z wiaderka”. Jeśli chcecie naprawdę dobry sernik – zaopatrzcie się w dobre składniki. - Do ciasta półkruchego proponuję dodatek wody różanej. Wystarczy odrobina, a podniesie walory smakowe całego wypieku. - Piekąc spód ciasta blaszkę wykładamy

mojewypiekiinietylko
Sernik gotowany na kruchym cieście makowym 4144

przepis na  sernik gotowany , który przygotować można na bazie gęstego twarogu z wiaderka, lub twarogu mielonego. Do sernika na kruchym cieście makowym polecam wykorzystać twaróg zmielony w domu, nada on masie serowej zwartej konsystencji bez dodatku dużej ilości mąki, a sernik nie będzie miał mazistej, lekko budyniowej konsystencji jak wtedy, gdy skorzystamy z sera wiaderkowego. Sernik

Smakołyki Bereniki
Deser serowy przekładany malinowym musem 237

Miałam ser w wiaderku do wykorzystania, a ochoty na sernik pełnowymiarowy i pieczony raczej nie, więc wymyśliłam to, co zawsze się sprawdza i co zawsze chce mi się robić, czyli deser na zimno! Składniki na foremkę 22x12: Spód: * 100 g ciasteczek maślanych * 40 g stopionego masła * 4 szt. czekoladek z orzechami i likierem Masa serowa: * 250 g sera

Zdrowa Kuchnia Sowy
Sernik warzony 96

przy nim troszkę roboty. Ale czasem warto. A mowa o serniku na zimno, który robi się z własnoręcznie przygotowanego/uwarzonego sera z mleka, jajek i śmietany. Taki ser następnie uciera się z masłem i cukrem. Taki sernik na zimno smakuje zupełnie inaczej niż serniki z sera z wiaderka czy serków homogenizowanych. Jest zbity, ciężki, lekko maślany w smaku(...)Świetnie się kroi i ładnie wygląda. Z powodzeniem mógłby udawać sernik pieczony ze względu na swoją konsystencję. Taki ser nadaje się również jako masa do innych ciast. Ja dziś zrobiłam tradycyjną wersję na ciastkach i z galaretką, bo dawno takiej nie było. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2l mleka (użyłam 2%, ale najlepsze jest mleko tłuste) 500ml śmietany

Waniliowe Improwizacje
Sernik z brzoskwiniami i kokosem 14

Sernik z brzoskwiniami i kokosem to obok sernika na kruchym spodzie kakaowym , jeden z moich ulubionych serników. Jest to sernik na kruchym spodzie , który poza masą serową zawiera owoce a także słodką bezę kokosową. Co prawda nie jest to ciasto do zrobienia w 5 minut, aczkolwiek można je dość sprawnie przygotować. Ciasto to jest świetnym deserem podanym przy(...)szybko rozprowadzamy bezę na podpieczonym serniku i kończymy pieczenie ciasta przez następne 20 minut. Ciasto kroimy po wystudzeniu. Zachęcam was do sięgnięcia po przepis na sernik z brzoskwiniami i kokosem i życzę smacznego. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Sernik z brzoskwiniami i kokosem Składniki na sernik z brzoskwiniami i kokosem. Kruche

MeCooks
Sernik z dodatkiem kaszy manny 162

stosuję tą metodę wykorzystując ser z wiaderka). Jeśli tak jak ja (i moja rodzina) lubicie serniki polecam Wam mój przepis. Miłego dnia moi drodzy, wracam do mojego sernika póki jeszcze jest Składniki: (na tortownicę 24 cm) 700 g białego sera z wiaderka 125 g margaryny 1 i 1/2 łyżki kaszy manny błyskawicznej (u mnie Młyny Stoisław(...)krótko miksujemy. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Pianę z białek dodajemy do masy serowej, krótko miksujemy na małych obrotach. Masę przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną tortownicy. Sernik wkładamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika na środkowy poziom. Pieczemy około 45 minut, po tym czasie wyłączamy gaz i zostawiamy sernik w piekarniku jeszcze około 20 minut

Słodkie okruszki
Sernik na zimno z truskawkami i galaretką 23

cudowny sernik królewski , to naszym zdaniem wcale nie mniej udany i co najmniej tak samo pyszny! Sernik z truskawkami na herbatnikach jest efektowny i efektywny i ma spore szanse na zyskanie Twojej sympatii. Dlaczego? Po pierwsze w przeciwieństwie do przepisu na sernik z rosą , poziom trudności w tym wypadku jest minimalny, po drugie podobnie jak sernik(...)łyżki cukier: 3 – 4 łyżki Wierzch sernika: truskawki: 400 – 500 g galaretka truskawkowa: 1 op. Sernik na zimno z truskawkami przepis Przygotowanie: Do przygotowania sernika potrzebne będą: tortownica 20 – 22 cm, mikser, garnek, łyżka oraz kubek. Używaj składników wyjętych bezpośrednio z lodówki. Dotyczy to zwłaszcza twarogu z wiaderka oraz śmietany. Zimne produkty przyspieszą w dalszej

Kuchnia Na Wypasie
Sernik dyniowo-kokosowy 57

myślenie. Jednym z efektów jest właśnie pieczony sernik dyniowo-kokosowy . Kruche czekoladowo-kokosowe ciasto dobrze pasuje do wilgotnej, lekkiej serowej masy o smaku dyni i kokosa. Sernik dyniowo-kokosowy przypadł Bartkowi do gustu i już mnie pyta, jakie jeszcze smaczne pomysły na resztę dyni kryją się w mojej głowie. Udostępnij Sernik dyniowo-kokosowy – składniki Czekoladowo-kokosowe(...)żółtka 1 jajko 100 g wiórek kokosowych 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 łyżki kakao Masa serowo-dyniowa: 1 kg dobrej jakości sera z wiaderka 1 puszka mleka kokosowego (400 ml) 300 g puree z dyni 5 jajek wielkości M 3 / 4 szklanki cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Czekoladowo-kokosowe

niecodziennikpary
Serowy Makowiec z Brzoskwiniami 4552

Serowy Makowiec z Brzoskwiniami – Pyszny sernik z makiem i brzoskwiniami na kakaowym, kruchym cieście. Wilgotny, waniliowy, ładnie pachnie i apetycznie wygląda. Brzoskwinie dobrze smakują z makiem i przypieczonym, chrupiącym ciastem. Jest prosty w przygotowaniu, uda się nawet na bardzo mokrym serze z wiaderka. Do przepisu użyłam kupnego, suchego zmielonego maku. Bardzo polecam! (zmodyfikowany przepis ze strony przyślij przepis(...)pszennej (użyłam tortowej) 200g masła lub margaryny 110g cukru 5 żółtek 3 łyżki kakao bez cukru 2 łyżki kwaśnej śmietany 12% Masa serowa: 1kg gotowego sera na sernik (użyłam sera z wiaderka) 190g cukru 4 jajka 1 budyń śmietankowy bez cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią Masa makowa: 5 białek 90g suchego, zmielonego maku (kupiłam zmielony, suchy

Mała Cukierenka
Szybkie ciasta wielkanocne. Proste przepisy dla zabieganych 11

następnie wstawić do rozgrzanego piekarnika. Po upieczeniu, kiedy babka nabierze złocistego koloru, możemy ją ozdobić kwaśnym lukrem z soku z cytryny, dodając tym samym wyjątkowego świeżego smaku. Sernik na zimno z wiaderka To idealny wybór dla tych, którzy poszukują szybkiego i łatwego przepisu na pyszny deser wielkanocny. Jego największą zaletą jest fakt, że nie wymaga pieczenia , co znacznie(...)skraca czas przygotowania. Wystarczy jedynie zmiksować ser z wiaderka z ulubionymi dodatkami, takimi jak śmietana, cukier, owoce, a następnie równomiernie rozprowadzić masę na spodzie z herbatników. Po wstawieniu do lodówki na kilka godzin sernik zastyga, zmieniając się w kremową i puszystą masę. Jest niezwykle prostą, ale równocześnie wyjątkowo smaczną przekąską, która zaspokoi apetyt każdego łasucha. To doskonałe rozwiązanie

Słodkie okruszki
Sernik bez spodu 774

sobą wszystkie składniki w jednej misce. Mokry, delikatny i kremowy w smaku, czyli taki jak większość z nas lubi. Składniki na sernik: 1kg sera na sernik ( u mnie z wiaderka ) 6 jajek 120 g masła 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżki mąki pszennej szklanka drobnego cukru do wypieków 3 łyżeczki ekstraktu waniliowego Przygotowanie sernika(...)dodaniu wszystkich jajek, stopniowo dodajemy ser, ciągle ucierając masę. Wsypujemy obie mąki i dodajemy ekstrakt waniliowy. Masę przelewamy do tortownicy ( śr. 24cm ), wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Sernik wkładamy do nagrzanego do 180st. piekarnika, zmniejszamy temperaturę do 150st. pieczemy przez 1,5 godziny. Studzimy zostawiając sernik w wyłączonym piekarniku, lub przy lekko uchylonych drzwiczkach. Polecam również przepis

NiePieprz.pl
Sernik na zimno 236

być, ważne, że jest galaretka, a poza tym trzeba było przykryć to, że sernik jest krzywy (ciiiii… ;) ). Składniki: 1 kg sera na sernik (może być z wiaderka) 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 400 ml śmietany kremówki 2 łyżki żelatyny + ok. 100 g biszkoptów na spód, 3 opakowania galaretki, truskawki Ser na sernik

Ciastkozercy
Sernik Izaura z borówkami 86

/wp-content/uploads/2022/07/sernik_izaura_z_borowkami.jpg Sernik Izaura to jedno z ciast z mojego dzieciństwa. Będąc w domu rodzinnym podczas wakacyjnego wypoczynku, postanowiłam przypomnieć sobie jego smak, a że na przydomowym krzaczku dojrzały już borówki, sernik wzbogaciłam o ich dodatek. To sprawiło, że sernik Izaura z borówkami zyskał na smaku, nabrał letniego charakteru i oczywiście bardzo szybko zniknął z talerzy. Sernik(...)będzie to polewa sernika. Pozostałą masę wymieszać z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, delikatnie wmieszać je w czekoladowe ciasto, najlepiej robić to partiami, aby nie zniszczyć struktury piany. Masa serowa: Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie, ciągle miksując na niewielkich obrotach, partiami dodawać ser z wiaderka. Do masy

niecodziennikpary
Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami 126

szczypta soli morskiej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Bita śmietana: 300 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki mascarpone 2 łyżki cukru pudru z prawdziwą wanilią Sernik z białą czekoladą: 1 kg białego sera w wiaderku* 200 g sera mascarpone 200 ml śmietany kremówki 36% 500 g białej czekolady 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 6 łyżeczek żelatyny Dodatkowo: 1 kg truskawek(...)również przekroić na połówki i ułożyć wokół rantu formy (jak na zdjęciu). Na truskawki wylej delikatnie gotową masę serową. Sernik wstaw na kilka godzin, a najlepiej na całą noc do stężenia. *Do serników na zimno zalecam wykorzystanie sera w wiaderku ze względu na jego gładką strukturę. Ważne jest jednak, aby był to w 100% zmielony twaróg

Food Square

Proponowane wyszukiwania