sernik z wiaderka - 2976 przepisów (strona:174/199)

SERNIK NA ZIMNO- CHRUPIĄCA CHMURKA Z MALINAMI 131

  Pyszny chrupiący spód na bazie sucharów i nutelli, delikatna jak mgiełka masa śmietanowa z mascarpone oraz kwaskowe maliny zalane galaretką, wszystko razem stworzyło genialną całość

Smaczne Zdrowe
Sernik z pomarańczową nutą 189

większego planu na nie i w ogóle... zebrałam zamówienia od najbliższych kto i co chciałby zjeść przy świątecznym stole i - o dziwo - zachcianki jakieś spójne tym razem :-) Na pewno sernik i szarlotka, na pewno szynka i pasztet, na pewno sałatka jarzynowa i jeszcze jakaś z fetą, na pewno jak dołożę jeszcze swoje chcenia, to z kuchni nie wyjdę(...)szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka kakao 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej aromat pomarańczowy Masa serowa: 1/2 kg sera białego (może być z wiaderka) 3/4 szklanki cukru 100 g masła 1/4 szklanki mleka 1 budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru 1 jajko aromat pomarańczowy Masa budyniowa: 600 ml soku Kubuś z pomarańczą

Czary - gary w kuchni
Chatka Baba Jagi 168

Pewnie wszyscy pamiętają to ciasto z dawnych a nawet bardzo dawnych lat ,ja ostatni raz robiłam je ponad 30 lat temu :) na zajęciach praktycznych w podstawówce

Wypieki Rene
Czekoladowy sernik na zimno z musem ajerkoniakowym i malinami 61

smaku 6 g żelatyny ( 1,5 łyżeczki ) 2 łyżeczki soku z cytryny Masa serowo-czekoladowa: 280 g twarogu półtłustego lub tłustego, zmielone przynajmniej dwukrotnie, lub dobrej jakości sera z wiaderka 180 g gorzkiej czekolady 6 g żelatyny ( 1,5 łyżeczki ) 60 ml mleka 80 g cukru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 200 ml śmietanki kremówki 36%, schłodzonej Mus ajerkoniakowy(...)Masę odstawić do przestudzenia. Pozostałą śmietankę ubić, ale nie na całkiem sztywno, tak na 3/4. Dodać ją w kilku turach do masy ajerkoniakowej, delikatnie mieszając szpatułką. Masę wylać na sernik z żelką i wyrównać. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc. Gotowy deser uwolnić z obręczy tortownicy i dowolnie udekorować. U mnie dekoracja z wiórków czekoladowych

Opowieści z piekarnika
Seromakowiec 213

ciemnej czekolady 2 płaskie łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki likieru Amaretto Masa serowa: 500 g śmietanowego sera twarogowego zmielonego 3 razy ( użyła ser z wiaderka Włoszczowa ) ziarna z 1 laski wanilii 100 g miałkiego cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka Sposób przygotowania: Masa makowa: Masę makową  wymieszać ze zmielonymi migdałami ( zmieliłam blenderem). Dodać(...)tortownicę folią aluminiową. W przepisie jest napisane , że w ten sposób piec 40 minut. Ja po takim czasie zdjęłam folię i piekłam jeszcze jakieś 20 minut. Nie należy wyjmować sernika z piekarnika dopóki nie ostygnie. ( przy otwartych drzwiczkach ) Smacznego

Różne smaki w kuchni
Placek drożdżowy z warstwą serową i śliwkami 106

wtedy wejdzie ich więcej. Ja tradycyjnie używam sera kanapkowo-sernikowego. Jeśli używacie wiaderkowy, pamiętajcie o odcedzeniu. Jeśli wybraliście zwykł ser biały, zmielcie go wcześniej. Postępujemy identycznie jak w wypadku sernika. Porcja na dużą blachę. Drukuj Placek drożdżowy z warstwą serową i śliwkami window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Kruszonka 200g mąki 75 g brązowego cukru 100 g masła Ciasto(...)lepi mimo wyrabiania, dodać trochę mąki. Odstawić do wyrośnięcia na 1,5h Masa serowa Żółtka ubić z cukrem. Dodawać po łyżce ser biały, jeśli nie był mielony lub z wiaderka, wcześniej ser zmielić. Dodać proszek budyniowy. Ubijać. 4 białka ubić z odrobioną soli na pianę. Dodać do masy serowej i wymieszać. Kruszonka Podane składniki rozetrzeć na kruszonkę. Blachę wyłożyć

Mieszam w Garnku
Syrnik koko-wiśnia (Sernik kokosowo- wiśniowy) 146

łeżeczka proszku do pieczynia łeżka śmiytōnki 17 15 dkg masła 0,5 szklōnki cukru Syrnik: 1 kg syra (joł żech doł taki presowany, ale mogecie dać i taki ze wiaderka- chyba, że wolicie ze ajmra 18 ) 1 szklōnka cukru 0,5 szklōnki ôleju 2 szklōnki mlyka 1 kisiel wiśniowy 4 żōłtka 2 jajca 2 paczki kandyzowanych wiśni(...)należy 27 trudźcie 28 bardzo 29 przecież 30 później 31 wlejcie 32 razem 33 piekarnik 34 uważajcie 35 niektóre 36 przypalać 37 przypiecze 38 ostudźcie Artykuł Syrnik koko-wiśnia (Sernik kokosowo- wiśniowy) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Sernik w kieliszkach (z karmelizowanym bananem i sosem wiśniowym) 151

https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com     Przepis pochodzi z książki Anny Starmach: "Pyszne na słodko". Oprócz łatwości w przygotowaniu deser charakteryzuje się walorami smakowymi, które

Di gotuje
Brzoskwioniowy sernik z galaretką 163

Delikatne, rozpływające się w ustach i na cieniutkim kruchym spodzie z herbatników. Składniki na tortownicę ∅ 26 cm : 15 szt. herbatników maślanych 1/3 kostki masła 1 kg twarogu sernikowego mielonego (wiaderko) 250 ml śmietanki kremówki 36% 2 opakowania galaretki krystalicznej 1 puszka brzoskwiń 2 łyżki żelatyny spożywczej 1 op. cukru waniliowego 3/4 szkl. cukru pudru Przygotowanie: Dno tortownicy wyłóż papierem(...)znów wymieszaj. Tak przygotowaną żelatynę przelej do miski z masą sernikową - całość wymieszaj za pomocą różdżki i wylej na biszkopty. Brzoskwinie pokrój na małe kawałki i powciskaj w sernik - wstaw do lodówki. (2 brzoskwinie, czyli 4 połówki zostaw na później). Gdy galaretka jest gotowa (tzn, gdy już lekko stężała, ale jest jeszcze płynna ... trzeba wyczuć ten moment :) ... wyjmujemy ciasto

Alutka-Gotuje
Ciasto czekoladowe z serowymi łatkami 127

Przepyszne czekoladowe ciasto w połączeniu z serem jak z doskonałego sernika to świetny pomysł na zbliżający się weekend! :) Jak zwykle, do ciasta proponuję moim gościom kieliszeczek czegoś mocniejszego. Tym razem w ruch poszła wódka Stanislav Cotton Candy .  Już sama nazwa wskazuje na to, że smak będzie niecodzienny, zaskakujący i bez spróbowania, naprawdę ciężko było mi określić jak może smakować(...)mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki ciemnego kakao 180 g cukru 5 jaj 125 ml mleka 125 ml oleju roślinnego Masa serowa: 500 g serka z wiaderka 100 g cukru pudru 1 opakowanie budyniu śmietankowego Ser ucieramy z cukrem i proszkiem budyniowym. Przekładamy do woreczka. Żółtka oddzielamy od białek.  Żółtka ubijamy z cukrem, dodajemy do nich

MamaOskarka
Ciasto Rajski ptak 1546

Ciasto Rajski ptak Bajeczny w wyglądzie i przepyszny w smaku serniczek na zimno udekorowany ptasim mleczkiem. Przepis na to ciasto znalazłam na stronie gotujmy.pl i od

Blog z Apetytem
Niebiańsko delikatny sernik, który rozpływa się w ustach 321

magicznych mocy, nie naprawi dzisiejszej szkody, pozwoli każdemu z Was zatrzymać się na chwilę i spojrzeć na wszystko z innej perspektywy. Składniki: 0,6 kg sera mielonego President (w wiaderku) lub innego wielokrotnie mielonego, niesłodzonego 200 g serka naturalnego, np. Twój Smak 7 jajek 3/4 szklanki cukru łyżka cukru waniliowego 2 łyżki mąki skórka otarta z jednej cytryny(...)piekarniku rozgrzanym do 170 - 180 stopni przez ok 50 minut. Po upieczeniu ciasta nie wyjmujemy z piekarnika, uchylamy drzwiczki i chłodzimy go w piecyku minimum przez godzinę. Po wyjęciu sernik studzimy jeszcze w temperaturze pokojowej. Jemy dopiero po upływie kilku godzin, jednak tak długi czas wart jest swojej ceny. Smak, delikatna konsystencja ciasta rekompensuje oczekiwania :) Podajemy sam lub posypany

Taste Of My Day
Sernik na zimno na kruchym czekoladowym spodzie oblany wiśniową frużeliną 101

  Tyle smaku w jednym kawałku ciasta i to takiego bez pieczenia. Chrupiący czekoladowy spód, kremowa warstwa sernikowa i kropka nad i - wiśniowa frużelina. Pyszne i

Cynamonowe szczęście
Seromakowiec na kruchym spodzie 217

Pewnie w Waszych kuchniach teraz ferwor pracy. Ja sobie zrobiłam krótką przerwę między sernikiem a strucla i piszę Wam przepis na sprawdzony od lat seromakowiec. Nigdy nie kupuję gotowego maku, zawszę dzień przed wypiekami przygotowuję domowy mak, mieszam biały z niebieskim, słodzę miodem i dodaję dużą ilość bakalii. Wierzch zostawiam do posypania cukrem pudrem lub robię cytrynowy lukier który daje(...)kopiasta łyżeczka mielonego cynamonu - bakalie ok. 30 dag drobno krojone: daktyle, figi, rodzynki, migdały, żurawina Masa serowa: - 1 kg dobrej jakości sera  białego, dwukrotnie mielonego, nie z wiaderka - 2 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej - 12 dag masła - 15 dag cukru pudru - 4 łyżki kwaśnej śmietany - 1/2 szklanki słodkiej śmietany kremówki 30-36% - wanilia - sok z połowy cytryny plus skórka

Apetyczna babeczka