Sernik jest fenomenalny w smaku! Jest niebiańsko kremowy, lekki jak chmurka i bajecznie słodki! Obiecuję zakochasz się w smaku tego ciasta! A pomyśleć, że kiedyś nie znosiłam piec serników. Spód: 75 g masła 200 g ciastek oreo Masa serowa: 1 kg waniliowego twarogu 0,5 szklanki cukru 16 g cukru waniliowego 40 g budyniu śmietankowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej(...)kilka minut do lodówki. Masa serowa: Piekarnik nastawiamy na temperaturę 180*C (bez termo obiegu). Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy. Do misy miksera wykładamy ser z wiaderka, dosypujemy cukier I cukier waniliowy, miksujemy do połączenia składników. Następnie wsypujemy budyń oraz mąkę ziemniaczaną. Kolejno wbijamy po jednym jajku i czekamy aż połączą się z masą. Wyłączamy mikser
VioletoweKucharzenieFantastyczna tarta bezglutenowa z mąki gryczanej, wypełniona sernikiem na zimno, z dodatkiem truskawek i borówek oraz galaretką krystaliczną. Masa sernikowa wykonana jest z twarogu sernikowego z dodatkiem jogurtu greckiego zamiast śmietanki kremówki, dzięki temu jest mniej kaloryczna, a w smaku delikatna i rozpływająca się w ustach. Jeżeli chodzi o spód gryczany to dla mnie jest on bezkonkurencyjny i o niebo(...)mąki gryczanej 100 g masła 1 jajko 3 łyżki erytrolu/ksylitolu 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego) 4-5 łyżek zimnej wody Nadzienie: 500 g twarogu mielonego (może być z wiaderka) 200 g jogurtu greckiego 1/2 szklanki mleka 2 łyżeczki żelatyny 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 2-3 łyżki erytrolu/ksylitolu Dodatkowo: ok. 250 g truskawek ok. 100 g borówek
Kuchnia MagdaLenymacie sprecyzowanych planów jakie ciasto przygotować na świąteczny stół to mam dla Was bardzo apetyczną propozycję, a do tego szybką do zrobienia. Lekki i rozpływający się w ustach przekładany sernik krówkowy z truskawkową polewą #lowicz #dzem #konfitura #truskawki. Przepis podaję na blachę o wymiarach 25x25 cm. Ciasto ciemne: - 6 dużych jaj - 20 dag cukru - 12 dag mąki pszennej(...)formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym do 175 C piekarniku przez ok. 35-40 minut. Po wystudzeniu przekrawamy blat na połowę. Masa: - 1 kg sera mielonego w wiaderku - 1 puszka kajmaku krówkowego 400g - 3 łyżki żelatyny - 1/2 szklanki gorącej wody 1. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, a następnie odstawiamy ją aby przestygła. Ser miksujemy z kajmakiem
Apetyczna babeczkaSernik na wypasie w jesiennym klimacie - z jabłkami, kajmakiem i orzechami. Jest to sernik gotowany w garnku, a nie pieczony w piekarniku. Sernik przygotowany na biszkopcie z gotowaną masą serową z dodatkiem soku jabłkowego. Pod masą serową znajdziemy kawałki jabłek smażonych na maśle, a na masie serowej - kremowy mus jabłkowy przygotowany na bitej śmietanie(...)śmietanki 30% 1 łyżka cukru 1 łyżka cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny Masa serowa: ok. 300 g twarogu sernikowego (może być z wiaderka) 2 jajka 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru z wanilią 1 budyń waniliowy (40 g) 80 g masła 1/4 szklanki soku jabłkowego Dodatkowo
Kuchnia MagdaLenySernik na wypasie w jesiennym klimacie - z jabłkami, kajmakiem i orzechami. Jest to sernik gotowany w garnku, a nie pieczony w piekarniku. Sernik przygotowany na biszkopcie z gotowaną masą serową z dodatkiem soku jabłkowego. Pod masą serową znajdziemy kawałki jabłek smażonych na maśle, a na masie serowej - kremowy mus jabłkowy przygotowany na bitej śmietanie(...)śmietanki 30% 1 łyżka cukru 1 łyżka cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny Masa serowa: ok. 300 g twarogu sernikowego (może być z wiaderka) 2 jajka 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru z wanilią 1 budyń waniliowy (40 g) 80 g masła 1/4 szklanki soku jabłkowego Dodatkowo
Kuchnia MagdaLenyCześć Kochani, dawno na blogu nie było deseru, trzeba to naprawić :) Przychodzę do Was dziś z przepisem na przepyszny i bardzo łatwy do zrobienia deser
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuWarstwowy deser sernikowy Uwielbiam proste desery. Kilka chwil, a efekt cieszy oczy i podniebienie. Dziś zapraszam was na warstwowy deser sernikowy. Prosty w przygotowaniu i naprawdę
Słodkie okruszkiBrownie sernikowe – DomoweTorty.com Mieliście kiedyś dylemat – czy upiec coś mocno czekoladowego, czy może ukręcić sernik? Ten przepis powstał właśnie z myślą o takich dylematach, a raczej po to, byśmy już więcej nie musieli takich dylematów rozstrzygać! Ciężkie, wręcz ociekające czekoladą, wilgotne Brownie, przełamane smakiem puszystej serowej, śmietankowej masy, daje niepowtarzalnie pyszny smak. Wykończenie polewą czekoladą i świeżymi truskawkami sprawia(...)czekolady 3 jajka 275 g. cukru łyżeczka sody łyżeczka zapachu waniliowego DO OZDOBY: 6-8 dużych truskawek SKŁADNIKI NA MASĘ SEROWĄ: 1/2 kg. sera twarogowego zmielonego (może być z wiaderka) 250 g. masła/margaryny do pieczenia 1 szk. cukru pudru łyżeczka zapachu waniliowego SKŁADNIKI NA POLEWĘ: 250 g. masła/margaryny do pieczenia 3 łyżki kakao 3 łyżki wody
Domowe TortyCiąg dalszy siedzenia w domu, zamówiłam zdrową mąkę konopną...to będzie pierwsze z niej ciasto. Jako jedyna mąka jest zdrowa, co prawda nie ma właściwości
Wypieki ReneSkładniki: (blaszka 25x35 cm) (szklanka 250 ml) Twaróg 1 kg u mnie z wiaderka Jajka L 6 Budyń śmietankowy 2x 40g Cukier szklanka Mleko w proszku 1 i 1/2 szklanki Mleko 1i 1/2 szklanki Olej 3/4 szklanki Przygotowanie: Mo misy robota wbijamy żółtka, wsypujemy cukier, budynie, mleko w proszku oraz dodajemy twaróg całość miksujemy do połączenia się składników. Kolejno(...)kąpieli wodnej w temperaturze 170 stopni przez ok 1 h. ( Blaszkę z ciasto wkładam do większej blaszki lub naczynia żaroodpornego. Do większej blaszki wlewamy gorącą wodę do połowy wysokości sernika. Wkładamy bo nagrzanego piekarnika i pieczemy tak przez ok. 60 minut). Jeśli sernik w trakcie pieczenia zacznie się mocno rumienić przykrywamy folią aluminiową. Po tym czasie studzimy sernik
Kulinarne przygodypolewą z białej czekolady i chrupiącymi bakaliami zawsze świetnie smakuje i szybko znika z Bożonarodzeniowego stołu. Składniki: Masa serowa: 6 jajek 1kg białego sera trzykrotnie zmielonego lub z wiaderka 220g cukru 16g cukru wanilinowego 80g budyniu śmietankowego 3/4 szklanki oleju 200g mleka w proszku 1.5 szklanki mleka szczypta soli Polewa: 100g białej czekolady 200g śmietany 30% 1 łyżka(...)mikserem. Po tym czasie dodać ubite białka, wlać mleko, całość dokładnie i delikatnie wymieszać szpatułką. 2. Spód tortownicy o średnicy 26cm, wyłożyć pierniczkami i wlać wcześniej przygotowaną masę serową. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 60-70 minut. Po tym czasie pozostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach aż do wystudzenia. 3. Polewa: Żelatynę namoczyć
Szalona Kuchnia EwelinyCiasto, które łączy w sobie smak sernika i piernika jednocześnie, wilgotne, nie za słodkie a do tego smak brzoskwiń. Mimo, że gościło na moim świątecznym stole uważam że doskonale nadaje się do upieczenia także już po świętach. Jest dość szybkie w wykonaniu i myślę że każdego zachwyci ten smak. Przepis znalazłam tutaj. Składniki na ciasto: 4 szklanki mąki(...)pieczenia. Pieczemy w temp. 170 st. C przez ok 20 minut( na złoty kolor). Masa serowa: 1 kg dwukrotnie zmielonego twarogu lub tak jak u mnie gotowy ser "z wiaderka" 1 szklanka cukru pudru 200 g masła 1 budyń śmietankowy 3 jaja Ser ucieramy z cukrem pudrem i całymi jajami. W garnku roztapiamy masło i dodajemy małymi porcjami
Słodka Kraina WypiekówSeromakowiec , czyli ciasto, które łączy dwa ulubione wypieki bożonarodzeniowe w jednym. Jeżeli ktoś nie wie na co się zdecydować - czy na wspaniały sernik z babcinego przepisu, czy na genialny makowiec teściowej, może warto pomyśleć o połączeniu tychże smakołyków w jedno. Seromakowiec jest bardzo prosty w przygotowaniu. I choć zazwyczaj tego nie popieram, masę makową można także zastąpić gotową(...)pomarańczowej lub innych bakalii Składniki masy serowej 4 jajka rozm. M 1 szklanka cukru 3/4 kostki (ok. 150 g) miękkiego masła 1 kg białego sera, mielonego (może być z wiaderka) 1 opakowanie budyniu waniliowego (proszek) Polewa 2 tabliczki gorzkiej czekolady 100 ml śmietanki kremówki 30% Jak przygotować? Zimne masło kroję w kostkę, dodaję do mąki, wrzucam sól. Siekam składniki
W kuchni Karmel-itkilekko palonego masła* 2 białka szczypta soli Masa serowa: 1/2 szklanki cukru pudru 75 g miękkiego masła 3 żółtka czubata łyżka konfitury z pomarańczy 600 g twarogu sernikowego (z wiaderka) 1 łyżka skrobi ziemniaczanej 2 białka szczypta soli Beza: 4 białka szczypta soli 3/4 szklanki białego cukru 2 łyżki płatków migdałowych * należy roztopić masło w rondelku i pozwolić(...)fot.4) , wierzch przykryć szczelnie folią aluminiową (fot.5) i umieścić formę w piekarniku rozgrzanym do 175 ºC. Po około 50 minutach pieczenia ciasta (kiedy po ściągnięciu folii sernik jest ścięty w dotyku) ubić bezę. W razie konieczności przedłużyć trochę czas pieczenia. Cztery białka (dokładnie oddzielone od żółtek) ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. (Nie ubijać dłużej niż
Świat CiastaDziś zapraszam na taki delikatny nieco egzotyczny serniczek bez pieczenia z dodatkiem soczystego mango w masie serowej i chrupiącymi pestkami granatu w puszystej piance z
Cynamonowe szczęścieCiasto cielaczek ze śliwkami Pyszne połączenie puszystego murzynka z kremowym serniczkiem zwieńczone dodatkiem soczystych śliwek. Ciasto jest bardzo proste i w miarę szybkie w wykonaniu, a
Blog z ApetytemPrzepis pochodzi z super książki "Domowe wypieki" autorstwa Joanny Niedobeckiej. Znajdziesz tu przepisy na wszelkie słodkości, całoroczne i sezonowe: torty malinowe, karmelowe i czekoladowe, w kształcie pociągu czy ula, serniki orzechowe, kajmakowe i dyniowe, ciasta straciatella, makowce i szarlotki, florentynki, muffinki i ptysie, bezy i zapiekany deser lodowy. A jeśli jesteś wielbicielem pralinek, koniecznie przestudiuj ostatni rozdział. Piecz, smakuj(...)mąki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej lub skrobi 2 łyżki wody 1 szklanka cukru 100 g czekolady gorzkiej Składniki na krem 500 g serka mascarpone 250 g twarogu z wiaderka (naturalnego) 2 łyżeczki cukru waniliowego 80 g cukru 4 łyżki zimnego mocnego naparu z herbaty ( niecałe pół szklanki i 2 torebki) u mnie Teekanne 300 g słodkiej śmietany
Z Kuchni Do KuchniMocno czekoladowe wilgotne ciasto i masa serowa, a do tego wiśnie... czy może być coś lepszego? Czekoladowy spód: 200 g gorzkiej czekolady 200 g masła
Słodka Kraina Wypieków