sernik z wiaderka - 2976 przepisów (strona:119/199)

Mini serniczki z kremem cytrynowym 200

Masa serowa, pieczona bez spodu, tak jak w serniku wiedeńskim, ale jest podzielona na małe porcje i upieczona bezpośrednio w papilotkach. Chciałam, żeby moje serniczki mini były nie tylko smaczne, ale żeby były również dekoracją np. na świątecznym stole i kusiły swoim wyglądem... Składniki: 500 g sera z wiaderka (użyłam „Mój ulubiony”) 120 g cukru 3 jajka(...)moje mini serniczki. Na wierzchu wystarczy dowolnie udekorować i podać na stół Mam nadzieję, że spodobały się Wam moje mini serniczki. Może upieczecie je zamiast jednego dużego sernika i postawicie na stole paterę pięknie udekorowanych babeczek sernikowych? Decyzja należy do Was. Życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi
Sernik z brzoskwiniami, polewą i mandarynkami 135

Wykonanie: Żółtka ucieramy z cukrem, masłem i cukrem wanilinowym na gładki krem. Białka ubijamy na sztywną pianę. Kremówkę również ubijamy na sztywno. Do miski przekładamy ser z wiaderka, dodajemy utarte żółtka z masłem, kaszę, mannę, mleko i budynie ucieramy. Następnie partiami dodajemy ubite białka i śmietanę, delikatnie mieszamy. Brzoskwinie pokrojone w kostkę przekładamy do masy serowej i jeszcze(...)pieczenia, na spodzie ciasno układamy herbatniki. Przelewamy masę serową. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy około 60 minut. Następnie wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i studzimy. Gdy sernik ostygnie polewamy go polewą i dekorujemy mandarynkami. Odstawiamy w chłodne miejsce najlepiej na całą noc. Sernik jest delikatny i lekko wilgotny.    Życzę smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik "Celinka" - pod kokosową chmurką 407

zrobić ? Zwłaszcza, że mój narzeczony i brat uwielbiają serniki, więc czas uprzedzenia trzeba było pozostawić na bok. I powiem wam, że dawno nic tak pięknie nie pachniało ciastem jak podczas pieczenia się sernika. Nie lubiłam serników bo zawsze ten ser był taki suchy, a w przypadku tego sernika , ser jest dosłownie puszysty, a do tego kokosowa pianka... zjadłam(...)paczka wiórek kokosowych ( 100 gr) 5 łyżeczek cukru Wykonanie: Z wszystkich podanych składników na ciasto kruche, zagniatamy ciasto i wykładamy nim prostokątną blaszkę, nie zapominając o bokach. Ser z wiaderka miksujemy dodając następnie do niego i dalej miksując: żółtka, cukier, mleko, suchy budyń. Kiedy składniki nam się połączą i powstanie nam gęsta ale lekko lejąca masa serowa bez obaw

W Moim Magicznym Domu
Sernik biały puch na białkach 763

żółtka. Żółtka dodajemy tylko do kruchego ciasta. Sernik jest lekki, delikatny i puszysty. Talerzyk Porcelana Bogucice Składniki: Kruche ciasto: 1 szkl mąki pszennej T500 1 szkl mąki krupczatki 220 g zimnego masła 2 żółtka 80 g cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu z wiaderka 12 białek 300 g cukru 150 g masła(...)nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 1 godzinę. Jeśli w trakcie pieczenia góra będzie się zbyt mocno przypiekać nakryć papierem do pieczenia. Po upieczeniu wyłączyć piekarnik ale sernik pozostawić jeszcze na 2-3 godziny w piekarniku. Wyjąć i ostudzić. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem

Ala piecze i gotuje
pyszny pieczony sernik z kajmakiem krówkowym... 178

puszka/krówka Bakalland, jajka 10 sztuk "M", cukier 3/4 szklanki, budyń śmietankowy 2 opakowania, kasza manna 3 łyżki, polewa czekoladowa - w opisie, orzechy włoskie siekane 2 szklanki twaróg wiaderko, jogurty bałkańskie, kajmak krówka, jajka wyjąć z lodówki na kilka godzin, do temperatury pokojowej użyłam jajka "M" (jeśli są "L" to wystarczy 6-7 sztuk), jajka z cukrem mikserem utrzeć(...)mikserem połączyć składniki, nie za długo miksować forma 34x24 cm wyłożona papierem do pieczenia, do formy przelać masę sernikową, piekarnik elektryczny nagrzany na 170 C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60-70 minut, do suchego patyczka, przy uchylonych drzwiczkach zostawić na 30 minut, sernik dobrze wystudzić, najlepiej całą noc czekolada gorzka 100 gram, polewa czekoladowa mleczna

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik na kruchym cieście 119

przynajmniej dwukrotnie, u mnie ser twarogowy z wiaderka 250 ml kwaśnej śmietany 18% 120 g masła 1,5 szklanki drobnego cukru 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 2 x 40 g opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru (chodzi o proszek) 2 opakowania cukru z wanilią Uwagi do przepisu na SERNIK na kruchym spodzie: Składniki mam w temp

Zasmakuj Kuchni
najlepszy z rodzynkami "łatwy i tani" sernik... 236

sernikowy wiaderko, rodzynki - jak są miekkie to ich nie zaparzam tylko opłukuję i wszystko zmiksować ze 2 minuty ubitą pianę na sztywno dodać do masy serowej i łyżką delikatnie wszystko wymieszać tortownica 24cm - wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia, na dnie rozsypać biszkopty i do blaszki wlać masę serową piec w 200C około 45 minut - po upieczeniu sernik zostawić najlepiej

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik z brzoskwiniami i kakao 273

Jeden ze smaczniejszych serników jakie znam, tym razem zrobiłam go z dodatkiem kakao i muszę przyznać, że już sama nie wiem, który smakuje mi bardziej. ;) Jeśli macie zapas białek to tutaj możecie wykorzystać 2-3 dodatkowo. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik z brzoskwiniami i kakao Składniki Składniki na ciasto: 3 szkl. mąki pszennej 2 czubate łyżki kakao 5 żółtek(...)masła 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu dwukrotnie zmielonego (może być z wiaderka – czytajmy skład – nie kupujemy takich, które zawierają konserwanty) 3 całe jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 130 g masła 3/4 szkl. drobnego cukru Dodatkowo: 2 puszki brzoskwiń 5 białek białka, które pozostały z ciasta 0,5 szkl. cukru Instrukcje

To co lubię - gotuję i polecam
Pyszny sernik z musem jagodowym 472

chyba najlepszy sernik jaki w życiu jadłam! Delikatny, lekki, kremowy i w dodatku zwieńczony przepysznym musem owocowym. Obłędny w smaku i bardzo efektowny w wyglądzie. Polecam!   Użyłam blaszki wymiarach 32x20cm.     Składniki: Spód ciasta: 200g herbatników 60g roztopionego masła lub margaryny Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego (użyłam ser z wiaderka) 6 jajek 130g cukru szczypta(...)gładką masę *** *** Białka jaj ubijamy na sztywno ze szczyptą soli *** *** Ubite białka dodajemy do masy serowej i całość delikatnie mieszamy łyżką *** *** Masę wylewamy na spód z herbatników i wyrównujemy *** *** Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C (góra-dół) i pieczemy przez 15 minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 120’C i pieczemy jeszcze przez 90 minut . Po upieczeniu ciasto

Blog z Apetytem
Fit sernik z wiśniami 132

wiem jak Wy ale ja jestem ogromną fanką serników, nie mam jakiegoś jednego ulubionego i ciągle tworzę nowe wersje. Tym razem wymyśliłam sobie puszysty sernik w zdrowszej wersji, bo słodzony ksylitolem na orkiszowym spodzie i do tego jeszcze oblany wiśniową frużeliną, bo trzeba było zużyć zapas wiśni, które zalegały w moim zamrażalniku.  Nie będę go zachwalać, spójrzcie tylko(...)łyżki letniej wody Wszystkie składniki zagnieść na jednolite ciasto i wyłożyć nim spód tortownicy (26 cm) wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia .  Ser: 800g twarogu (może być z wiaderka) 3 budynie waniliowe  bez cukru (po 40 g każdy) 7 jajek  4 łyżki ksylitolu lub innego słodzidła szczypta soli Oddzielamy białka od żółtek, białka ubijamy na sztywna pianę

Cynamonowe szczęście
Sernik malinowo-migdałowy 206

Kremowy, rozpływający się w ustach sernik z malinami i płatkami migdałów. Mniam <3 Przepis znalazłam na stronie Matka Wariatka . Zapraszam do przygotowań! Składniki na formę o śr. 25 cm: 5 jajek 200 g cukru 1 kg dobrej jakości twarogu z wiaderka 100 ml śmietanki 30% 2 łyżeczki aromatu migdałowego 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej

My Culinary Art
Puszysty serniczek z galaretkami 680

prezentują. Ten serniczek powstał z tego co miałam pod ręka. Zazwyczaj sernik robię z kilograma sera ale akurat nie miałam tyle więc na to miejsce dałam ubitą śmietankę. Był to bardzo dobry pomysł bo śmietanka nadała masie puszystości. składniki: 700 g sera mielonego, może być z wiaderka 300 ml śmietanki 30 % 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny

Monia miesza i gotuje
Sernik z truflą czekoladową 184

z truflą czekoladową. Kremowy, wręcz satynowy. Smakuje, jak milion dolarów i jakby przygotowanie go trwało kilkanaście godzin, a tak naprawdę jest jednym z prostszych serników. Warstwa serowa przypomina sernik New Yorker, a warstwa czekoladowej trufli to po prostu poezja aksamitu. Przygotowałam go na Święta i powiem tak: pobił WSZYSTKIE inne wypieki(...)krótko. Dodać ser (jeśli używacie tego z wiaderka, należy go odsączyć, też powinien być w temperaturze pokojowej) i mąkę ziemniaczaną. Krótko wymieszać, aż składniki się połączą. Gotową masę wylać na przygotowany spód. Piec około 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni (można do niego wstawić naczynie żaroodporne z wodą). Gotowy sernik ma ściętą, lekko sprężystą powierzchnię. Studzić

Pociąg Do Kuchni
SERNIK Z MALINAMI I KRUSZONKĄ 185

piękny. Tak określam ten sernik. Przygotowałam go na chrzciny mojej małej córeczki. Każdy był zachwycony i pytał co to za ciasto :)  ~~PRZEPIS~~ Ciasto mąka 200 g.  proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki cukier puder 4 łyżki szczypta soli masło ok. 80 g.  śmietana kwaśna 1 łyżka Masa serowa twaróg z wiaderka 1 kg. lub trzykrotnie zmielony(...)Wylać na ostygnięty spód.    Dodatkowo: Maliny oprószyć mąką ziemniaczaną. Ułożyć na serniku. Drugą część ciasta zetrzeć nad sernikiem na tarce o dużych oczkach. Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, najlepiej w kąpieli wodnej. Piec około 50 minut. Wierzch musi się przyrumienić. Ostygnięty sernik oprószyć cukrem pudrem

Kuchnia Paulettes
Sernik na zimno z białą czekoladą i galaretką malinową 127

sernik jest tak banalnie prosty a obłędny w smaku. Robi się go błyskawicznie. Do galaretki możemy użyć sezonowych owoców lub całkowicie zmienić jej smak. Dla mnie typowo letnie ciasto.  Tortownica 24 cm: Spód: 250 g kakaowych herbatników pełnoziarnistych 130 g masła Masa sernikowa: 1 kg twarogu z wiaderka 6 łyżek cukru pudru 150 g białej czekolady(...)samym końcu wlewamy żelatynę i dokładnie mieszamy (możemy zmiksować bardzo krótko mikserem). Gotową masę przelewamy na herbatnikowy spód. Odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.  Na wierzch naszego sernika przygotowujemy galaretkę. Rozpuszczamy ją w wrzątku. Przelewamy na sernik gdy jest wystudzona i lekko ścięta. Ciasto odstawiamy najlepiej na całą noc do lodówki

VioletoweKucharzenie