wiaderka, budyń śmietankowy 2 opakowania, kasza manna 4 łyżki, biszkopty 200 gram, puder cukier do posypania - ile potrzeba Składniki temperatura pokojowa= białka ubić w pojemniku na sztywną pianę ze szczyptą soli, w misce utrzeć mikserem żółtka, cukier, syrop z ananasa w puszce do spienienia z 2 minuty na najwyższych obrotach. Do jajek dodać ser z wiaderka, budyń, kaszę(...)około 55 minut, jeśli patyczek wyjęty ze środka nie jest suchy to na termoobiegu w 150C z 8 minut dopiec, w foremkach mocno wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem - sernik z syropem ananasowym i owocami jest wyjątkowo delikatny, lekki, rozpływa się w ustach i chce się jeść i jeść, szybko znika z talerza............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięMasa serowa, pieczona bez spodu, tak jak w serniku wiedeńskim, ale jest podzielona na małe porcje i upieczona bezpośrednio w papilotkach. Chciałam, żeby moje serniczki mini były nie tylko smaczne, ale żeby były również dekoracją np. na świątecznym stole i kusiły swoim wyglądem... Składniki: 500 g sera z wiaderka (użyłam „Mój ulubiony”) 120 g cukru 3 jajka(...)moje mini serniczki. Na wierzchu wystarczy dowolnie udekorować i podać na stół Mam nadzieję, że spodobały się Wam moje mini serniczki. Może upieczecie je zamiast jednego dużego sernika i postawicie na stole paterę pięknie udekorowanych babeczek sernikowych? Decyzja należy do Was. Życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz
Kuchnia u KrysiWykonanie: Żółtka ucieramy z cukrem, masłem i cukrem wanilinowym na gładki krem. Białka ubijamy na sztywną pianę. Kremówkę również ubijamy na sztywno. Do miski przekładamy ser z wiaderka, dodajemy utarte żółtka z masłem, kaszę, mannę, mleko i budynie ucieramy. Następnie partiami dodajemy ubite białka i śmietanę, delikatnie mieszamy. Brzoskwinie pokrojone w kostkę przekładamy do masy serowej i jeszcze(...)pieczenia, na spodzie ciasno układamy herbatniki. Przelewamy masę serową. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy około 60 minut. Następnie wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i studzimy. Gdy sernik ostygnie polewamy go polewą i dekorujemy mandarynkami. Odstawiamy w chłodne miejsce najlepiej na całą noc. Sernik jest delikatny i lekko wilgotny. Życzę smacznego
Sama słodycz i szczypta chilizrobić ? Zwłaszcza, że mój narzeczony i brat uwielbiają serniki, więc czas uprzedzenia trzeba było pozostawić na bok. I powiem wam, że dawno nic tak pięknie nie pachniało ciastem jak podczas pieczenia się sernika. Nie lubiłam serników bo zawsze ten ser był taki suchy, a w przypadku tego sernika , ser jest dosłownie puszysty, a do tego kokosowa pianka... zjadłam(...)paczka wiórek kokosowych ( 100 gr) 5 łyżeczek cukru Wykonanie: Z wszystkich podanych składników na ciasto kruche, zagniatamy ciasto i wykładamy nim prostokątną blaszkę, nie zapominając o bokach. Ser z wiaderka miksujemy dodając następnie do niego i dalej miksując: żółtka, cukier, mleko, suchy budyń. Kiedy składniki nam się połączą i powstanie nam gęsta ale lekko lejąca masa serowa bez obaw
W Moim Magicznym Domużółtka. Żółtka dodajemy tylko do kruchego ciasta. Sernik jest lekki, delikatny i puszysty. Talerzyk Porcelana Bogucice Składniki: Kruche ciasto: 1 szkl mąki pszennej T500 1 szkl mąki krupczatki 220 g zimnego masła 2 żółtka 80 g cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu z wiaderka 12 białek 300 g cukru 150 g masła(...)nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 1 godzinę. Jeśli w trakcie pieczenia góra będzie się zbyt mocno przypiekać nakryć papierem do pieczenia. Po upieczeniu wyłączyć piekarnik ale sernik pozostawić jeszcze na 2-3 godziny w piekarniku. Wyjąć i ostudzić. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem
Ala piecze i gotujepuszka/krówka Bakalland, jajka 10 sztuk "M", cukier 3/4 szklanki, budyń śmietankowy 2 opakowania, kasza manna 3 łyżki, polewa czekoladowa - w opisie, orzechy włoskie siekane 2 szklanki twaróg wiaderko, jogurty bałkańskie, kajmak krówka, jajka wyjąć z lodówki na kilka godzin, do temperatury pokojowej użyłam jajka "M" (jeśli są "L" to wystarczy 6-7 sztuk), jajka z cukrem mikserem utrzeć(...)mikserem połączyć składniki, nie za długo miksować forma 34x24 cm wyłożona papierem do pieczenia, do formy przelać masę sernikową, piekarnik elektryczny nagrzany na 170 C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60-70 minut, do suchego patyczka, przy uchylonych drzwiczkach zostawić na 30 minut, sernik dobrze wystudzić, najlepiej całą noc czekolada gorzka 100 gram, polewa czekoladowa mleczna
W Mojej Kuchni Lubięurocze? Sernik w kropeczki zachwyca nie tylko najmłodszych domowników... Składniki: Czekoladowe ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 3 żółtka 2 łyżki serka naturalnego homogenizowanego 3/4 szklanki brązowego cukru 1 łyżka cukru waniliowego Delecta 1/2 łyżki masła czekoladowego 250 g margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta 2 łyżki kakao Masa serowa: 1 kg sera białego zmielonego w wiaderku(...)odkładamy na 1/2 godziny do schłodzenia w lodówce. Masa serowa: Żółtka ucieramy (miksujemy) z cukrem i cukrem waniliowym Delecta. Dodajemy margarynę i dalej ucieramy. Porcjami dodajemy ser z wiaderka, nie przerywając miksowania. Na koniec wsypujemy budyń śmietankowy Delecta, jeszcze chwilę miksujemy. W osobnej misce ubijamy na sztywno białka. Następnie delikatnie, za pomocą drewnianej łyżki mieszamy masę serową z białkami
Słodkie okruszkiprzynajmniej dwukrotnie, u mnie ser twarogowy z wiaderka 250 ml kwaśnej śmietany 18% 120 g masła 1,5 szklanki drobnego cukru 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 2 x 40 g opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru (chodzi o proszek) 2 opakowania cukru z wanilią Uwagi do przepisu na SERNIK na kruchym spodzie: Składniki mam w temp
Zasmakuj Kuchnisernikowy wiaderko, rodzynki - jak są miekkie to ich nie zaparzam tylko opłukuję i wszystko zmiksować ze 2 minuty ubitą pianę na sztywno dodać do masy serowej i łyżką delikatnie wszystko wymieszać tortownica 24cm - wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia, na dnie rozsypać biszkopty i do blaszki wlać masę serową piec w 200C około 45 minut - po upieczeniu sernik zostawić najlepiej
W Mojej Kuchni LubięJeden ze smaczniejszych serników jakie znam, tym razem zrobiłam go z dodatkiem kakao i muszę przyznać, że już sama nie wiem, który smakuje mi bardziej. ;) Jeśli macie zapas białek to tutaj możecie wykorzystać 2-3 dodatkowo. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik z brzoskwiniami i kakao Składniki Składniki na ciasto: 3 szkl. mąki pszennej 2 czubate łyżki kakao 5 żółtek(...)masła 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu dwukrotnie zmielonego (może być z wiaderka – czytajmy skład – nie kupujemy takich, które zawierają konserwanty) 3 całe jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 130 g masła 3/4 szkl. drobnego cukru Dodatkowo: 2 puszki brzoskwiń 5 białek białka, które pozostały z ciasta 0,5 szkl. cukru Instrukcje
To co lubię - gotuję i polecamchyba najlepszy sernik jaki w życiu jadłam! Delikatny, lekki, kremowy i w dodatku zwieńczony przepysznym musem owocowym. Obłędny w smaku i bardzo efektowny w wyglądzie. Polecam! Użyłam blaszki wymiarach 32x20cm. Składniki: Spód ciasta: 200g herbatników 60g roztopionego masła lub margaryny Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego (użyłam ser z wiaderka) 6 jajek 130g cukru szczypta(...)gładką masę *** *** Białka jaj ubijamy na sztywno ze szczyptą soli *** *** Ubite białka dodajemy do masy serowej i całość delikatnie mieszamy łyżką *** *** Masę wylewamy na spód z herbatników i wyrównujemy *** *** Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C (góra-dół) i pieczemy przez 15 minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 120’C i pieczemy jeszcze przez 90 minut . Po upieczeniu ciasto
Blog z Apetytemwiem jak Wy ale ja jestem ogromną fanką serników, nie mam jakiegoś jednego ulubionego i ciągle tworzę nowe wersje. Tym razem wymyśliłam sobie puszysty sernik w zdrowszej wersji, bo słodzony ksylitolem na orkiszowym spodzie i do tego jeszcze oblany wiśniową frużeliną, bo trzeba było zużyć zapas wiśni, które zalegały w moim zamrażalniku. Nie będę go zachwalać, spójrzcie tylko(...)łyżki letniej wody Wszystkie składniki zagnieść na jednolite ciasto i wyłożyć nim spód tortownicy (26 cm) wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia . Ser: 800g twarogu (może być z wiaderka) 3 budynie waniliowe bez cukru (po 40 g każdy) 7 jajek 4 łyżki ksylitolu lub innego słodzidła szczypta soli Oddzielamy białka od żółtek, białka ubijamy na sztywna pianę
Cynamonowe szczęścieKremowy, rozpływający się w ustach sernik z malinami i płatkami migdałów. Mniam <3 Przepis znalazłam na stronie Matka Wariatka . Zapraszam do przygotowań! Składniki na formę o śr. 25 cm: 5 jajek 200 g cukru 1 kg dobrej jakości twarogu z wiaderka 100 ml śmietanki 30% 2 łyżeczki aromatu migdałowego 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej
My Culinary Artprezentują. Ten serniczek powstał z tego co miałam pod ręka. Zazwyczaj sernik robię z kilograma sera ale akurat nie miałam tyle więc na to miejsce dałam ubitą śmietankę. Był to bardzo dobry pomysł bo śmietanka nadała masie puszystości. składniki: 700 g sera mielonego, może być z wiaderka 300 ml śmietanki 30 % 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny
Monia miesza i gotujez truflą czekoladową. Kremowy, wręcz satynowy. Smakuje, jak milion dolarów i jakby przygotowanie go trwało kilkanaście godzin, a tak naprawdę jest jednym z prostszych serników. Warstwa serowa przypomina sernik New Yorker, a warstwa czekoladowej trufli to po prostu poezja aksamitu. Przygotowałam go na Święta i powiem tak: pobił WSZYSTKIE inne wypieki(...)krótko. Dodać ser (jeśli używacie tego z wiaderka, należy go odsączyć, też powinien być w temperaturze pokojowej) i mąkę ziemniaczaną. Krótko wymieszać, aż składniki się połączą. Gotową masę wylać na przygotowany spód. Piec około 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni (można do niego wstawić naczynie żaroodporne z wodą). Gotowy sernik ma ściętą, lekko sprężystą powierzchnię. Studzić
Pociąg Do Kuchni