homogenizowany 250 ml/waniliowy, cukier 1/2 szklanki, budyń waniliowy 3 opakowania, jajka 6 sztuk "L", mleko skondensowane słodzone 1 puszka, śmietana w proszku Snieżka 1 opakowanie, biszkopty okrągłe 200 gram, polewa czekoladowa - w opisie, kolorowa posypka - ile potrzeba biszkopty wypłyną na wierzch, chwilę odczekać i łyżką w masę serową powciskać , ale to nie przeszkadza że biszkopty są w nieładzie po upieczeniu(...)wlać prawie do pełna masę serową, piekarnik elektryczny nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, serniki piec 60-70 minut, do suchego patyczka, przy uchylonych drzwiczkach wystudzić serniki, talerzem nakryć formę, odwrócić, i wyciągać boczną formę, potem zdjąć spód i usunąć papier POLEWA: czekolada toffi 100 gram, 2 łyżki kakao, 5 łyżek śmietany gęstej 18%, w kąpieli wodnej
W Mojej Kuchni Lubięszklanki cukru pudru- 150 g masła- 150 g margaryny- 50 g kaszy manny- 50 g rodzynków- 10 jajek- skórka z jednej pomarańczy- sok z połówki cytrynypolewa czekoladowa- 2 łyżki cukru pudru- 2 łyżki wody- 2 łyżki kakao- 1 łyżeczka olejuPrzygotowanie:Składniki na ciasto kruche łączymy, zagniatamy a następnie schładzamy 15 minut w lodówce. Formę o wymiarach(...)dokładnie mieszamy a na koniec dodajemy ubite na sztywno białka. Masę wylewamy na ostudzone ciasto i pieczemy około 1 godziny w 180 C. Po upieczeniu i przestudzeniu sernik polewamy przygotowaną polewą ( wszystkie składniki na polewę mieszamy i zagotowujemy) i odstawiamy do zastygnięcia
Zainspirowana w kuchnizmielonego (może być z wiaderka) szklanka drobnego cukru do wypieków 1 opakowanie budyniu waniliowego łyżeczka otartej skórki z pomarańczy 5 jaj pół szklanki śmietanki kremówki 36% Na polewę czekoladową: 100g czekolady (gorzkiej lub mlecznej) 50ml śmietanki kremówki 36% Wykonanie: Spód: herbatniki miksujemy blenderem na proszek, dodajemy stopione masło i mieszamy do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Tortownicę wykładamy papierem(...)stopni i pieczemy 60 minut. Jeśli po tym czasie środek ciasta nie będzie ścięty i sprężysty przy dotknięciu przedłużamy czas o 10 minut. Sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Polewa: Czekoladę razem z kremówką rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dekorujemy ciasto i schładzamy minimum kilka godzin. SMACZNEGO
Smak mojej kuchni250 g masła 500 g sera białego 2 jajka 1 szkl cukru cukier wanilinowy mieszanka keksowa galaretka duża paczka herbatników polewa czekoladowa Galaretkę rozpuścić w szklance
Gotowanie jest łatwepiekarnika i odstawiamy do ostygnięcia . W międzyczasie przygotowujemy polewę serową , poprzez zmieszanie miękkiego masła z cukrem pudrem i serkiem śmietankowym dopóki nie znikną grudki. Opcjonalnie dodajcie ekstrakt waniliowy . Jeśli w mieszkaniu jest ciepło i polewa jest bardzo płynna schłodźcie ją przez 15 minut w lodówce . Gdy ciasto ostygnie można je przyozdobić polewą i opcjonalnie łuskanymi nasionami konopii . Dodatkowe uwagi(...)kremem orzechowym Ciasto z rabarbarem Ambasador z orzechówką Beza z owocami Sernik kokosowy Sernik czekoladowy bez cukru Tort czekoladowy z wiśniami Zobacz wszystkie przepisy na ciasta wegańskie lub na ciasta wegetariańskie Jeszcze więcej wegetariańskich słodkości! Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Chałwa bez cukru (wegańska) Keto fudge czekoladowo-orzechowy Ciasto Lion bez pieczenia Trufle kokosowe (keto) Brownie z kremem
WegePrzepisowocowy, czekoladowy, kawowy lub każdy inny wymyślony. Ostatnio miałam bardzo dojrzałe śliwki węgierki i postanowiłam je wykorzystać właśnie do sernika. Wyszły ozdobne kleksy w delikatnym śliwkowym smaku. Uwielbiam takie… bez spodu, bez polewy, lekko słodkie. Ciasto numer jeden na mojej Top Liście to zdecydoanie sernik! Składniki: • 1 kg sera białego mielonego • 1 puszka
To co kochamDesernik, czyli taki oszukany sernik w wersji deserowej, gdyż nie zawiera w sobie ani grama twarogu, a za to mascarpone i białą czekoladę, przez co jest lekki i delikatny.Mimo czekolady w nadzieniu i polewy czekoladowej, choinki wcale nie są za słodkie, no, oprócz zbyt słodkiej i- jak dla mnie- wręcz niejadalnej posypki, ale czego się nie robi dla dziecka(...)podkreślają świąteczny klimat na stole, zaraz przy pierniku czy makowcu :)))Nadzienie:* biała czekolada- 50 g* mascarpone- 200 g* żelatyna- 2 płaskie łyżeczki* woda- 2 łyżki* żurawina suszona- 1/3 szklankiDodatkowo:* polewa czekoladowa (czekolada gorzka- 70 g, czekolada mleczna- 70 g, olej- 1 łyżka)* wafle- 6 szt.* kolorowa posypkaNadzienie:Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej z 4 łyżkami mascarpone.W międzyczasie żelatynę
Kraina Miodem Płynącanadaje się do mrożenia (mrożony sernik czekoladowy). (Tortownica o średnicy około 22 cm) Masa: 600g serka waniliowego 200 ml śmietany 30-36% 2 łyżki cukru 3 łyżki kakao 100g rozpuszczonej czekolady (użyłam mlecznej) 2,5 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 1/4 szklanki wody Spód: 150g ciastek (oprócz kruchych użyłam herbatników w polewie czekoladowej) 40g masła 1 łyżka cukru 1 łyżka(...)lodówce - przez około 4 godziny. Przygotować galaretkę. W podgrzanej coli rozpuścić żelatynę. Miksturę ostudzić i odstawić do lodówki, aby lekko stężała. Po tym czasie galaretkę przełożyć na schłodzony sernik i ponownie wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc). Sernik można chłodzić w zamrażarce - mrożony sernik czekoladowy. (Wtedy należy go wyjąć - około 20 minut przed podaniem i kroić
Di gotujeSernik podwójnie czekoladowy ma lekką konsystencję i jest przepyszny. Poza czekoladą w swoim składzie, jest również polany dwoma rodzajami czekolady: białą i mleczną. Dla czekoladohilików istny raj ;-) SKŁADNIKI 1 kg sera twarogowego z wiaderka 100 g masła 100 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej czekolady 100 g śmietany 30% 200 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżka(...)minut. Po tym czasie uchylić drzwiczki piekarnika i tak studzić sernik. Ostudzony włożyć do lodówki na co najmniej godzinę. Schłodzony sernik wyjąć z formy, odlepić papier do pieczenia i przełożyć na sztywną podstawkę lub paterę. Polewa: Do garnuszka wlać 50 g śmietany, podgrzać, po czym dodać połamaną białą czekoladę. Mieszać podgrzewając do momentu, aż się rozpuści. Białą czekoladą
Passions hobbies lifeustawiamy na stojąco, w większej proponuję na leżąco (by masa serowa dobrze je przykryła). Na lody wykładamy masę serową (starając się by były całe zakryte). Blaszkę z sernikiem umieszczamy w lodówce. Polewa: - 100g czekolady (u mnie deserowa, może być dowolna) - 250ml kremówki 30% - 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w małej ilości gorącej wody, u mnie w 50ml - 1 łyżeczka pudru(...)mnie trzcinowy) Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, rozpuścić w gorącej kremówce, dokładnie rozmieszać, dodać rozpuszczoną wcześniej żelatynę i cukier puder i całość zamieszać. Odstawić do przestudzenia. Lekko tężejącą masą czekoladową polać nasz sernik. Przechowywać w lodówce. Jak dla mnie to ciasto najlepiej smakuje właśnie zimne, prosto z lodówki. Wówczas jest po prostu genialne, idealne połączenie smaków i konsystencja... Smacznego
Smaczne Zdrowekulki orzechowe. Zalewamy serem. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 60 – 70 minut. Chłodzimy w lekko uchylonym piekarniku. Następnie w chłodnym miejscu, najlepiej całą noc. Polewamy czekoladowym ganache. Ser: 1,5 kg sera, dwukrotnie zmielonego 8 jaj 400 g cukru kryształu 2 łyżki cukru waniliowego 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 120 ml mleka(...)razem. Formujemy kulki. Układamy na wyłożonej ciastem formie. Czekoladowe ganache: 200 g gorzkiej czekolady 150 ml śmietany kremówki Śmietankę podgrzewamy do wrzenia. Zdejmujemy z palnika. Wrzucamy połamaną czekoladę. Odstawiamy na 2 minuty. Po tym czasie mieszamy, do rozpuszczenia się czekolady. Odstawiamy do ostygnięcia, lekkiego zgęstnienia. Polewamy zimny sernik. Dekorujemy wedle uznania. The post Sernik z Kulkami
Made By Mom And Son