Przepis dla prawdziwych ,,czekoholików", czyli ciasto podwójnie czekoladowe. A tak naprawdę przepis nie tylko dla wielbicieli czekolady, a dla wszystkich łasuchów, bo mało kto mógłby się
Kuchnia Łukaszakońca jest... sernik! Z nadmiaru mikołajkowych słodyczy postanowiłam upiec coś nieco innego.... Nie minęło pół godziny odkąd zabrałam się do pracy, a tarta już była gotowa do pieczenia. Po kilkunastu minutach w całym domu unosił się niesamowity zapach czekolady i piernika... Spód kruchutki - jak na tartę przystało, masa serowa - kremowa, intensywnie czekoladowa, a biała polewa - idealnie wieńcząca cały
Kuchnia ElliePo cieście Zebra , przyszedł czas na czarno – biały serniczek w paski, który dodatkowo wzbogaciłam skórką z pomarańczy, która daje niesamowity smak i aromat. Składniki: 1 kg
Smakowy Rajproszek do pieczenia 1 łyżeczka Dodatkowo: twaróg z wiaderka jaja 6 szt cukier 1 szklanka budyń śmietankowy 80 g masło 100 g żurawina suszona 50 g Polewa czekoladowa: kakao niesłodzone 6 łyżek masło 150 g cukier 100 g wiórka z pomarańczowej czekolady do posypania Wykonanie: 1. Do misy wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dodajemy żółtka cukier(...)stopniach przez godzinę .Po upieczeniu wyjmuje z pieca i zostawiam do ostygnięcia. 3. Do garnka wkładam masło wsypuje cukier i rozpuszczam i dopiero wtedy dodaje kakao. Gorącą polewą polewam sernik i posypuje wiórkami z pomarańczowej czekolady. Wykonanie domowego jogurtu jest tak proste , że nawet dziecko mogło by samo zrobić
Różowa kuchniawyobrażam sobie idealny sernik. Lekki jak puch, odrobinę mazisty i słodki w punkt. Dodatek malin sprawia, że jest orzeźwiający i wygląda niezwykle. Sprawdźcie! Składniki: spód: - 200 g czekoladowych herbatników - 70 masła masa serowa: - 1 kg dobrej jakości sera z wiaderka (u mnie President ) - 1 i 3/4 szklanki cukru pudru - 5 jajek - 200 ml śmietanki 30% - cukier wanilinowy(...)było grudek. Całość wylewamy na podpieczony spód. Ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy 1h 10 min w 180 stopniach, Środek sernika nadal może wydawać nam się luźny, ale bez obaw, po ostygnięciu będzie idealny. Po upieczeniu możemy zostawić sernik do ostygnięcia w uchylonym piekarniku. Gdy sernik ostygnie możemy przystąpić do wykonania polewy: W rondlu rozpuszczamy łyżkę masła, dodajemy
Cook&Lovepiekarnika i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Przygotowujemy polewę: śmietanę i podzieloną na kostki czekoladę przekładamy do rondelka i podgrzewamy od czasu do czasu mieszając, aż zacznie wrzeć. Polewę pozostawiamy na jakieś 5 minut, aby lekko przestygła i wylewamy na wystudzone ciasto. Wierzch seromakowca posypujemy uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów. Kiedy polewa ostygnie, ciasto wkładamy do lodówki. Po jakiś(...)attachment_8563" align="aligncenter" width="1024"] Seromakowiec[/caption] Zobacz inne przepisy na świąteczne ciasta: Makowiec Na Biszkopcie Ciasto Słonecznikowiec Gwiazda Drożdżowa Z Makiem Aksamitny Sernik Z Bezą Babka Piaskowa Rolada Czekoladowo-Śliwkowa Bûche De Noël Davida Gaboriaud Artykuł Ciasto Seromakowiec (seromak) pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarnemasie sernik jest wystarczająco słodki. Jeśli ktoś woli jeszcze bardziej słodszy może sobie oczywiście dosłodzić. Prosty i pyszny, idealnie sprawdzi się na wielkanocnym stole. składniki: masa 1 kg zmielonego sera, u mnie z wiaderka 1 puszka masy kajmakowej Helio 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny spód 200 g herbatników pełnoziarnistych 120 g masła na wierzch polewa czekoladowa posiekane
Monia miesza i gotujeSłonecznikowiec , to jedno z najsmaczniejszych ciast jakie kiedy jadłem! Jest po prostu przepyszne . Składa się z biszkoptu czekoladowego, przełożonego kremem na bazie śmietanki kremówki z masą
Kuchnia ŁukaszaCiasto Wuzetka, lub jeszcze inaczej zwane Ciasto W-Z, jest jedno z najpopularniejszych ciast w Polsce i wcale się temu nie dziwię! Jest to pyszne
Kuchnia ŁukaszaKorzenny smak, to świąteczny must have. U mnie jednak w dosyć ciekawej odsłonie, bo nie tylko korzenny, ale korzenno-czekoladowy, czyli to co polubi każdy!
Kuchnia ŁukaszaUwielbiacie ciasta czekoladowe? To znaczy ten przepis jest w sam raz dla Was! Lekkie, puszyste, wilgotne ciasto czekoladowe z obłędnie pysznym kremem ganach. Nie ma
Kuchnia Łukaszapowtarzać się jak bardzo uwielbiam sernik, dorzucam do listy "najlepsze ciasta" i ten - czekoladowy z malinami. Na przywołanie jeszcze ciepłych dni, by chociaż lato zostało z nami do końca tego miesiąca. Składniki na spód 250g herbatników czekoladowych 100g masła masa serowa 750g twarogu tłustego dwukrotnie zmielonego 4 jajka 1 opakowanie budyniu czekoladowego 3/4 szklanki cukru 120 ml śmietanki(...)łyżka kakao polewa czekoladowa 100g gorzkiej czekolady 75ml śmietanki 30% Dodatkowo maliny do dekoracji Sposób przygotowania Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, boki wysmarować masłem/margaryną. W rondelku rozpuścić masło. Herbatniki pokruszyć drobno, dodać rozpuszczone masło i wyłożyć nimi dno tortownicy. Włożyć do lodówki. Masa serowa - do dużej miski wbić jajka, dodać cukier i zmiksować na puszystą
pink envelopesernika dodałam pokruszone "ludki" z sezamu i słonecznika w karmelu, ale można też nic nie dodawać lub dodać startą czekoladę, rodzynki , świeże owoce itp. 1 kg twarogu 6 łyżek cukru pudru cukier waniliowy 1 szkl.śmietany 36 % 100 ml mleka 4 łyżki żelatyny duże opakowanie herbatników kilka pokruszonych "ludków" z sezamu i pestek w karmelu polewa czekoladowa Blaszkę
Moje domowe kucharzenieżelatyny (zależy od gęstości sera) 500 ml śmietanki kremówki POLEWA: 10 dag masła 3 łyżki cukru 3 łyżki kakao 5 łyżek dowolnej śmietany 1 łyżeczka żelatyny DODATKOWO: herbatniki czekoladowe do wyłożenia dna formy garść siekanych orzechów i płatków migdałowych - niekoniecznie WYKONANIE: W garnku umieścić ser, całe jajka, cukier, żelatynę i cukier waniliowy. Podgrzewać cały czas mieszając. Kiedy w masie(...)Dodać śmietanę i szybko ją wymieszać. Na koniec wsypać suchą żelatynę i powolutku podgrzewać cały czas mieszając, aż polewa stanie się gładka. Odstawić z palnika i nadal mieszać, aż masa zacznie stygnąć i lekko gęstnieć. Polewę wylać na schłodzony sernik, wierzch posypać orzechami i migdałami. Formę ponownie wstawić do lodówki aby ciasto całkowicie stężało. Sernik sprawdził się
Kuchenne zapiski EdytySernik to chyba moje ulubione ciasto. Można go zrobić na wiele sposobów i za każdym razem uzyskać inny efekt smakowy i wizualny. Zazwyczaj robiąc serniki idę na łatwiznę i robię sernik na herbatnikach, z gotowym serem z wiaderka. Taki sernik wychodzi puszysty i delikatny. Ja jednak przyznam szczerze, że wolę serniki cięższe, takie mokre(...)Dziś postanowiłam zrobić właśnie taki sernik. Zrobiłam je na kakaowym cieście budyniowym. Sernik zrobiłam tylko z 0,5kg sera, więc jest nieduży, ale tak smaczny, że już połowa zniknęła. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto: 3/4szkl. mąki tortowej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3szkl. cukru pudru 40g budyniu czekoladowego w proszku 1 łyżeczka kakao gorzkiego
Waniliowe Improwizacje