Truskawki już co raz droższe, ale nadal dostępne i całkiem smaczne. Nie mogę więc przejść obojętnie obok ciasta, które zrobiła Mama i nie podzielić się z
Kuchnia w czekoladzieOwoc mango to jeden z ulubionych owoców mojego męża ,więc jak zobaczyłam w sieci ten przepis to nie mogłam nie spróbować go zrobić - okazał się
Swojskie jedzonkoNo to prawdziwa bomba dziś na talerzu. Ciasto z ryżu, smakuje obłędnie, niczym najlepszy sernik kokosowy z jagodami. Pracy niewiele, smak obłędny, polecam zróbcie sobie
Moje Małe CzarowaniePyszny i orzeźwiający deser sernikowy z nutą cytryny i sorbetem truskawkowym. Idealny na zbliżającą się majówkę! Składniki na ok. 4 porcje: Krem sernikowy: 500 g sera
CzarnawisienkaBardzo ciekawe ciasto, które wyglądem i nieco smakiem przypomina sernik. Ciasto jest lekkie i delikatne o konsystencji pianki. Świetnie smakuje z owocami... w mojej ulubionej wersji są to brzoskwinie 💜 Źródło Składniki: ciasto: mąka pszenna 3 szklanki, cukier 0,5 szklanki, żółtka 6 szt, skórka starta z cytryny 1 łyżeczka, masło lub margaryna 250 g, sól szczypta, masa: białka
kulinarne odsłony patigodzinie wierzch ciasta polać śmietanką wymieszaną z cukrem. Piec jeszcze 20 minut. Studzić w uchylonym piekarniku. Sernik najlepiej smakuje kolejnego dnia, po wychłodzeniu. Dekorujemy wiśniami lub innymi ulubionymi owocami. Smacznego
Słodki ZakątekWłoska pokusa Wszystko co dobre w jednym cieście - migdały, czekolada, mak... Czekoladowy tort Pavlovej Tort Pavlovej to beza udekorowana bitą śmietaną i owocami, k... Czekoladowa chmura Gdy podarowałam kiedyś mamie książkę "Nigella gryzie&qu... Sernik z sosem malinowym Sernik z sosem malinowym to wysoki, bardzo puszysty i delika... Post Ciasto krówka pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakupełnoziarnistej, z migdałami i sezamem. Zapieczony jogurt grecki, syrop klonowy i porzeczki nadają jej niepowtarzalnego smaku. Wilgotna o konsystencji sernika, nie wymagająca zdolności kulinarnych. Porzeczkę czerwoną możecie śmiało zamienić na inne owoce sezonowe. Warta wypróbowania. Przepis na okrągłą foremkę do tarty o średnicy 24 cm 45 g migdałów - użyłam migdałów w słupkach bez skórki
Piekarz-Kucharz-GarkotłukPrzepis na najprostszy sernik na zimno. W sam raz na upały. Najlepiej smakuje ze świeżymi owocami zatopionymi w galaretce. Ja najczęściej używam truskawek.Sernik nie jest bardzo słodki. Jeśli wolicie, możecie
BullioDoskonałe ciasto pomarańczowe na biszkopcie z owocami. Najpierw robimy remanent w kuchni żeby zobaczyć co możemy upiec i potem, to już łatwizna. Biszkopt: 6 jaj
chleba naszegomamy. Firmówka- niby nie taka spektakularna jak ze sklepu, ale uwielbiałam to ciemne ciasto i domowy krem na wierzchu posypany kakao. Jogurtowy sernik- wiecie, taki w stylu jogurt plus galaretka, biszkopty na spód i owoce na wierzch. No i biszkopt z galaretką. Klasyk nad klasykami. Z kremem budyniowym. I owocami- latem głównie truskawkami, zimą z czymś
les mirabellesPyszne i aromatyczne egzotyczne mini serniczki z ananasem, wiórkami kokosowymi i cytrynową nutą. Posmakują każdemu łasuchowi :) Składniki: Spód: 250 g herbatników z czekoladą 3 łyżki wiórek
Na Ciasteczkowych Papierachjest równie smaczne. Upiekłam go na imieniny męża, bardzo się starałam i na szczęście nie opadł tak jak to zwykle bywa z sernikami :) Do masy śmietanowej dodałam brzoskwinie z puszki, ale można dodać inne owoce lub owoce suszone: rodzynki, czy żurawinę. Ciasto wychodzi nie za słodkie, ale smaczne. Warto dodać owoce, które urozmaicą smak ciasta. Składniki
Niebieski kubek z kawa~jogurtowo-twarogowy sernik na zimno z granatem (w środku) i domową granolą z nerkowcami~
breakfast of dreamsPyszny, soczysty, delikatny sernik z dodatkiem malin ukrytych pod lekką budyniową pianką. Jest wyjątkowy!!! Piekłam go zazwyczaj z brzoskwiniami, ale dopiero dodatek
Rozpustne gotowanieMusze przyznać ,że połączenie jabłek z serem nie do końca do mnie przemawiało. Ale okazało się ,że sprawdza się świetnie . Kruche ciasto , kwaskowe , soczyste jabłka i
Malinowa KawiarenkaMacie ochotę na sernik? Ja dość często ;) zwłaszcza jak mogę wprowadzić do przepisu domowe nalewki, likiery lub konfitury. Dziś właśnie taki sernik cytrynowe latte
SzczyptaSmaQLeśne mini serniczki? Leśne, bo z jagodami? Przecież nie muszą być z jagodami. Jeśli nie macie jagód użyjcie innych owoców. Kremowe mini serniczki, o ta
Blondynka Gotujeskładniki* 500 g sera śmietankowego waniliowego w wiaderku* 250 ml słodkiej śmietany 18% z kartonika* 1 bita śmietana w proszku śnieżka* 3 galaretki w ulubionych smakach
Mix smakuMówiąc szczerze nie przepadam za ciastami z owocami. Tzn są takie, które uwielbiam ale muszą być naprawdę wyjątkowe. Jabłeczniki i drożdżowe z owocem kocham, ucierane robię tylko Małżonowi bo sama raczej nie przepadam, za sernikami na zimno również, i biszkoptem z galaretką także. A tart nie wykonałam zbyt wielu gdyż jem je właściwie tylko ja i też
Dzieje kuchennej WiewióryWiśnie to taki owoc, za którym jedni przepadają, a drudzy wręcz przeciwnie.Kwaśny … raczej nadający się do przetworów czy też soków i kompotów niż do
Ostra na SłodkoRodzinka ostatnio zażyczyła sobie sernik na zimno. Musiałam więc spełnić ich życzenie;) Przygotowałam pyszny sernik na czekoladowo- ciasteczkowym spodzie, z truskawkową masą serową
Z miłości do słodkościSkładniki na biszkopt:5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę serową
Świat Ciastaciasto będzie efektowniej wyglądać po przekrojeniu *** *** Na wierzchu układamy owoce wciskając je delikatnie w ciasto *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175’C i pieczemy przez około 50 minut – aż warstwa serowa całkowicie zastygnie *** *** Kroimy po wystudzeniu. Ciasto podczas studzenia lekko opadnie- jest to naturalne zjawisko przy sernikach *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: CIASTA BEZ PIECZENIA(...)TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Sernikobrownie z owocami pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemwypuścił" na rynek mus w 5 smakach - truskawki, wiśnie, brzoskwinia z marakują, owoce leśne i cztery owoce. Mus świetnie smakuje na kromce chleba jednak ja chciałam wypróbować go jak poradzi sobie z wypiekami. Postanowiłam upiec sernik z musem wiśniowym. A zatem zapraszam po przepis. Składniki; 1 kg białego sera 3 jajka 1 szkl. cukru kryształu
Radość kipiąca uśmiechem.delikatny i puszysty, a nie ciężki i twarogowy. Niestety ubita śmietana kremówka nie daje tego samego efektu. Zrezygnowałem jednak z dodatku masła, które wydawało mi się, że sprawi, że sernik będzie za ciężki. Agar w moim przepisie postanowiłem zagotować w mleku, chociaż wydaje mi się, że w oryginalnym przepisie mogła być to również woda. Co do samej galaretki(...)przygotowanie jej ze świeżo wyciśniętego soku z malin, który aż tak klarowny nie jest. Śmiało możecie tutaj również pokombinować z innymi owocami. Uprzedzając pytania, czy agar możemy zastąpić żelatyną, od razu mówię stanowcze nie. Agar nadaje sernikowi zupełnie inną konsystencję. Masa serowa jest bardziej stabilna i ma piankową konsystencję. Również charakterystyczna jest agarowa galaretka, która przypomina bardziej żelkę
Food Squarewręcz kremowa masa serowa z waniliową nutą. Całość udekorowana hojną ilością aromatycznych, duńskich, a więc lekko kwaśnych, poziomek. Najwybredniejsi wzdychali z rozkoszy nad talerzami. Niektórzy nie chcieli uwierzyć, że sernik jest pieczony, bo ze swoją delikatną i aksamitną konsystencją, mógłby łatwo uchodzić za taki na zimno. Jednym słowem - sernikowe mistrzostwo. Jeśli nie macie już poziomek (a nie macie(...)sezon. Można też pokusić się o maliny, te jeszcze bowiem dzielnie trzymają się na krzaczkach. W ostateczności można śmiało wspomóc się owocami mrożonymi, truskawkami na przykład, które do poziomek zbliżone są chyba najbardziej. I jeszcze jedno - sernik jest malutki; tak jak wspomniałam, zużyć chciałam ostatnie zapasy. Polecam więc od razu podwoić ilość składników i upiec w większej formie
Pożeraczka, czyli raz adobrzenapęcznienia. Z wiśni odlewam ok. szklanki soku. Pozostałe owoce przekładam do garnka, dodaję wodę i delikatnie rozdrobniam blenderem ( nie wszytskie - część pozostawiam w całości). Pulpę wiśniową zagotowuję, wyłączam gaz i przekładam do niej napęczniałą żelatynę. Odstawiam do wystudzenia. Śmietankę ubijam a następnie mieszam z wystudzonymi wiśniami. Wykładam na sernik. . Galaretka: - 2 galaretki wiśniowe - 2 szklanki wrzącej wody + szklanka(...)studzę od czasu do czasu mieszając aby żelatyna nie osadzała sie na dnie. Półściętą wylewam na ciasto. * jeżeli sernik robimy bez wiśni do masy można dodać ulubione dodatki ( namoczone rodzynki / kandyzowaną skórkę pomarańczową ) ** jeżeli używamy wiśni mrożonych: owoce rozmrażamy na sicie, sok jaki powstaje przy rozmrożeniu odlewamy do sporządzenia galaretki, zaś owoce umieszczamy w garnku, dodajemy
kawawszklance