Potrzebowałam czegoś orzeźwiającego. Nie miałam czasu na zakupy. Użyłam tylko to co miałam w lodówce. Otworzyłam ją, potem zamknęłam oczy i dałam się ponieść. Po raz
Blondynka Gotujemasy. W tym cieście sprawdzą się właściwie wszystkie owoce sezonowe, które są kwaskowe w smaku. Można wykorzystać także truskawki lub inne słodsze owoce, pamiętając jednak, by dodać mniej cukru do masy serowej i czekoladowej. Pieczenie: Temperatura - 170ºC Czas - 45-60 minut, do ścięcia masy twarogowej Sernik jest pyszny, nieprzesadnie słodki, ale naprawdę MOCNO czekoladowy. Wiśnie
Cooking MonsterŚliwki to o tej porze roku jeden z najłatwiej dostępnych owoców. Od dawna wiadomo, że wpływają korzystnie na zdrowie i urodę. Do ich cennych właściwości można zaliczyć również tę, że są idealnym dodatkiem do ciast. Dzisiaj proponuję sernik z dodatkiem śliwek i kruszonką. Ciasto:1/2 kostki margaryny2 łyżki oleju1 szklanka mąki pszennej2 łyżki mąki ziemniaczanej1 i 1/2 łyżeczki
Praktyczna pltermoobieg na 10 minut, potem zmniejszam na 130 stopni i piekę jeszcze 35 minut. Wyłączam piekarnik i zostawiam uchylone drzwiczki aż sernik wystygnie. Warstwa pomarańczowa: Pomarańcza obieram i filetuję. Przekładam miąższ, i sok który puściły owoce do miski i miksuję blenderem. Żelatynę namaczam w łyżce zimnej wody. Dodaję kilka łyżek musu pomarańczowego i rozpuszczam żelatynę w mikrofalówce. Śmietanę(...)zimną ubijam z pudrem na sztywno. Dodaję mus pomarańczowy i mieszam. Wylewam na zimny sernik i wduszam w masę mandarynki. Wstawiam do lodówki do stężenia. Galaretka pomarańczowa: Sok pomarańczowy podgrzewam żeby był gorący, dodaję galaretkę i rozpuszczam ją w soku. Jak przestygnie i lekko zacznie tężeć wylewam na masę pomarańczową i wstawiam do lodówki. Przed podaniem posypuje wiórkami
wesoła kuchniaprostu uwielbiamy, więc i Wam polecam do wypróbowania. Po upieczeniu ciasto leciutko opada, jednak nadal pozostaje dość wysokie i równe. Przed podaniem posypałam sernik cukrem pudrem, ale możecie udekorować go polewą czekoladową, kajmakiem albo owocami, według uznania. składniki: 1 kg twarogu z wiaderka 6 jajek (żółtka i białka oddzielnie) 1 szklanka cukru cukier waniliowy 2 budynie waniliowe(...)wykładam papierem do pieczenia. Na dnie układam herbatniki. Delikatnie wylewam masę (jest bardzo rzadka). Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piekę około godziny. Pod koniec przykrywam sernik papierem do pieczenia, żeby wierzch za bardzo się nie przypiekł. Po upieczeniu zostawiam sernik w uchylonym piekarniku do całkowitego ostygnięcia
babka w formieprzepiękny dzień, chciałabym podzielić się z Wami najlepszym przepisem na sernik na zimno. Wyjątkowo prosty, wyjątkowo smaczny, lekki, w sam raz na spotkanie z przyjaciółmi! Ponadto jego przygotowanie nie zabiera dużo czasu. Na wierzch możecie ułożyć również inne owoce, aczkolwiek szczerze polecam wykorzystać nektarynki – sprawdzają się idealnie. Przepis na tortownicę o średnicy 21 cm, z której wychodzi(...)masę serową i wkładamy na chwilę do lodówki, by delikatnie stężała. Następnie wyjmujemy ciasto z lodówki i układamy pokrojone owoce. Całość przekładamy do lodówki do czasu aż galaretka całkowicie stężeje. Dekorujemy listkami mięty. Smacznego! Artykuł Sernik na zimno z nektarynkami FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be Strong, a po ukrojeniu kawałka w środku ma urocze wzorki z makaronu. Tylko ciiiii, nie mówcie dzieciom, co to. Niech sami spróbują zgadnąć;) Sernik za każdym razem może smakować inaczej w zależności od dodanych owoców. Ja wykorzystałam wiśnie w syropie, ale równie pysznie będzie smakował z frużeliną albo musem z truskawek, prażonymi jabłkami, porzeczkami lub jagodami. Paluszki lizać(...)makaronie poukładać kilka wisienek, zalać masą jogurtową. W międzyczasie nagrzać piekarnik do 170stC z postawionym na dnie naczyniem z gorąca wodą. Tortownicę przykryć z wierzchu folią aluminiową (dzięki temu sernik pozostanie biały z wierzchu), wstawić do piekarnika, piec ok 30 minut, aż środek masy będzie ścięty. Po upieczeniu sernik pozostawić na kilka minut w piekarniku z uchylonymi drzwiami
Obiad gotowyMówiłam Wam kiedyś, że wiele lat temu serniki mogły dla mnie nie istnieć? Miłością do serowych ciast zapałałam dość późno, ale to taki rodzaj miłości, który z pewnością zostanie ze mną na zawsze! Dzisiejsza propozycja to taka mini wersja sernikowa. Jeśli przygotujecie wcześniej kruche ciasto to przygotowanie "farszu" i upieczenie zajmie wam dosłownie 45 minut! Ciasto jest kruche(...)maślane, a masa z ricottą jest kremowa, z lekko cytrynową nutą! Pyszna!Idealnie smakuje ze świeżymi owocami. Sami długo zastanawialiśmy się z jakimi owocami najchętniej byśmy ją zjedli i tu chyba przeważyła nasza tęsknota za ciepłą i słoneczna pogodą. Zamarzyliśmy o letnich owocach! Potrzeba zjedzenia słodkich truskawek czy malin była tak silna, że jedyne
Plate of Joyroztopionego masła 1 łyżka Nutelli Masa serowa: 1 kg twarogu do serników 1/2 szklanki śmietany kremówki 36% 3/4 szklanki drobnego cukru 4 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub 1 laska wanilii 250 g Nutelli Dodatkowo: 1/2 słoiczka dżemu truskawkowego owoce do ozdoby Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciastka, Nutellę i masło wrzucamy(...)piekarnika i delikatnie wykładamy na górę masę waniliową. Wkładamy ponownie do piekarnika i pieczemy dodatkowe 60 minut w 150 stopniach. Sernik studzimy w lekko uchylonym piekarniku, następnie schładzamy w lodówce przez co najmniej 6 godzin. Dekorujemy ulubionymi owocami
Mania Gotowaniawzględów zdrowotnych nie mogę sobie pozwalać na niego zbyt często, być może też dlatego tak bardzo mi smakuje (teoria zakazanego owocu tutaj odgrywa duże znaczenie :)). Na blogu dzieliłam się już z Wami wieloma przepisami na serniki: Zainteresowanych zapraszam tutaj – serniki . Dziś zupełna nowość – sernik dyniowy na spodzie ciasteczkowym To wersja dla osób zapracowanych, ale też
365 dni dookoła kuchniDziś na moim stole gości pyszny sernik na zimno bez pieczenia. Pracochłonny może nie jest tylko wymaga czasu by go przygotować. Myślę ze warto poświecić czas,efekt jest wspaniały.W dzisiejszym koszyku z owocami znalazły się truskawki, borówki i maliny.Te ostatnie wykorzystałam do przygotowania pysznego tortu na zimno bez pieczenia z kremem na bazie szampana i czekolady
Kulinarne pyszności MolkiŚwiąteczny sernik pomarańczowy Z czym kojarzą Wam się Święta, bo mi z sernikiem. Tym razem do przygotowania mojego sernika wykorzystałam sok z pomarańczy i skórkę kandyzowaną. Wiem, że pomarańcze kojarzą się bardziej z Bożym Narodzeniem. Ale teraz te soczyste owoce dostępne są przez cały rok, więc dlaczego nie wykorzystać tego cudownego smaku J. Proponuję więc wam Przepis(...)świąteczny sernik z nutą pomarańczy, domowym cukrem waniliowym i słodkimi kandyzowanymi skórkami pomarańczowymi. Ten sernik najlepiej smakuje po 2 dniach od upieczenia. Nuta pomarańczy dodaje mu cudownego smaku. Przepisy na najlepsze serniki znajdziecie tutaj. Polecam Wam Przepis na świąteczny sernik pomarańczowy: Składniki na dużą blachę Świątecznego sernika pomarańczowego: 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięniedużych, ale intensywnie czerwonych owoców. Najbardziej lubię truskawki same - bez cukru, bez śmietany, tak po prostu. Lubię czuć czysty smak owocu a nie dodatków. Ale domownicy wolą je w deserach więc z części zrobiłam puszysty sernik - będzie im smakował :) ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzajagodowy jest idealnym uzupełnieniem ciast, tortów, serników. Pyszny, lekki i stabilny mus przypadnie do gustu każdemu. Co to jest mus jagodowy? Musy owocowe od kremów owocowych różnią się tym, ze zawierają dużo większą ilość owoców. Stabilizowane są żelatyną lub galaretą owocową (można też użyć agar jeśli ktoś preferuje) Ubita śmietana spełnia rolę spulchniającą i rozrzedzającą mus. Bez śmietany(...)przygotowania i atrakcyjny smak. Najczęściej stosuję je do tart , tartaletek , ciast musowych, jako warstwa tortu lub uzupełnienie do serniku. Czas potrzebny do ich przygotowanie jest niewielki, a efekt zaskakujący. Poniżej przedstawiłam mus z jagód , jednak Ty możesz użyć również innych owoców. Pamiętaj, że do żelatyny nie dodajemy : kiwi, świeżego ananasa, papai i mango , owoce te sprawią, że galaretka
SmartBake.plRabarbar i truskawki kroimy i zasypujemy w garnku cukrem. Po ok. 15 minutach owoce gotujemy przez około 10 minut (do czasu aż owoce puszczą sok, a rabarbar zmięknie). Obie mąki łączymy z wodą (najlepiej blenderem aby nie było grudek) i wlewamy do owoców. Gotujemy na małym ogniu tylko do zgęstnienia (masa będzie gęściejsza niż budyń). Gorącą masę(...)wyrównujemy. Na wierzch wylewamy masę serową. Tortownicę wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 75 minut. Upieczony sernik studzimy do temperatury pokojowej a następnie wstawiamy go na całą noc do lodówki. Przed podaniem dekorujemy go świeżymi owocami i oprószamy cukrem pudrem. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else
dom-agi.pl