zmiksowane na gładką masę 3 dojrzałe owoce mango) 1,5 szklanki cukru (jeśli używamy słodzonego przecieru z mango to zmniejszamy ilość cukru o połowę) 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii skórka otarta z 1 pomarańczy (ew. cytryny, limonki) Tropikalna galaretka: 2 puszki po 425 g (230 g bez zalewy) owoców tropikalnych w puszce (można zamienić(...)piekarnika, odwinąć z folii aluminiowej i pozostawić na kratce do wystudzenia na ok. 3 h. 6. Po całkowitym wystudzeniu wstawić sernik na min. 4 godziny do lodówki (najlepiej na całą noc). 7. Na drugi dzień przygotować galaretkę - owoce z puszki zmiksować na puree, przelać do rondelka, zagotować i dodać agar. Dokładnie wymieszać. Odstawić na chwilę, aby troszkę przestygło
Domowa Cookierenka Agiskupie owoców i w żołądku. Zrobiłam już ponad 30 słoiczków dżemu, troszkę zamroziłam gniecionych z cukrem. Te gnieciuchy później dodaję do sernika na zimno albo makaronu. Po rozmrożeniu wcale nie czuć, że to były mrożone owoce. Znalazłam czas, żeby w końcu coś upiec. Ciasto smaczniutkie i nie wymagające wiele pracy. Niespodziewani goście nas nie zaskoczą, to raczej
Pieprzyć z Fantazjąprostu sernik zrobiony w misce. Tylko tym razem na owocowo i powstał z tego co miałam pod reką a były to owoce borówki amerykańskiej i brzoskwinie, kilka galaretek, resztki zmielonego sera oraz dżemu. Czyli taki sernik resztkowy. Wygląda jak wygląda ale za to był bardzo smaczny i był idealnym deserem na upalny dzień bo zniknął migiem. Oczywiście
Monia miesza i gotujeduże opakowanie ciastek typu delicje około 300 g. 800 g sera na sernik ( użyłam Mój Ulubiony z Wielunia) 1 szklanka mleka zagęszczonego nie słodzonego 4 pełne łyżki cukru pudru 2 pełne łyżki żelatyny 1/3 szklanki gorącej wody Dodatkowo: 2 galaretki 3 szklanki gorącej wody dowolne owoce Wykonanie: Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i zostawić do stężenia. Dno tortownicy(...)przelać do masy serowej cały czas miksując. Kiedy składniki dobrze się połączą, wylać masę na przygotowane delicje. Na wierzch poukładać umyte i osuszone owoce. Wstawić do lodówki na 30-40 minut. Po tym czasie sernik zalać tężejącą galaretką. Ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin
Agusiowe smakołykiroku z braku swoich owoców często eksperymentuję z rabarbarem. I w ten sposób powstał delikatny sernik na kruchym, owsianym cieście. Dla koloru czerwona galaretka i ciasto np. na niedzielę gotowe 😊 Składniki (na blachę o wymiarach (22 x 34) cm): Ciasto 22 g pełnoziarnistej mąki owsianej pół łyżeczki proszku do pieczenia 13 g cukru waniliowego 15 g (łyżka) brązowego
Weekendy w domu i ogrodzieużyć. Jogurt grecki jest bardzo treściwy i tłusty - zupełnie jak śmietana. Śmietanowiec na kruchym cieście to nasze ulubione ciasto, bardzo przypominające sernik. Taki kremowy sernik, bardzo mazisty i puszysty. Do jego przygotowania idealne są owoce z kompotu. Na końcu posta znajdziecie link do kompotu, jaki ja wykorzystałam. Kompot okazał się tak pyszny, że synek wyjadł z niego
MamaOskarkaMam dziś pyszny deser, puszysty, mięciutki, aromatyczny, rozpływający się w ustach. Ja do swojego sernika użyłam ostatnich wiśni mrożonych, a Wy używajcie jakie macie, mogą być
Moje Małe Czarowaniecałej rozciągłości - zdecydowanie zasługuje na uwagę. Bardzo delikatny, wręcz rozpływający się w ustach. Słodycz złamana sokiem z cytryny i orzeźwiającym smakiem owoców. Całość zdecydowanie letnia, odrobinę wręcz egzotyczna - na upały w sam raz! Może taki lekko optymistyczny sernik odczaruje w końcu zimę...?Sernik cytrynowy z papają (na zimno) Składniki:(na tortownicę o średnicy 20 cm)spód(...)dokładnie odcisnąć, a następnie rozpuścić na parze. Ostudzić.Serek utrzeć z jogurtem, sokiem z cytryny i cukrem na gładką masę. Owoce z puszki osączyć. Połowę zmiksować blenderem, dodać do masy serowej, wymieszać. Dodać ostudzoną żelatynę, zmiksować. Dodać resztę owoców pokrojonych w kostkę, delikatnie połączyć z masą serową. Masę przełożyć do tortownicy, wyrównać powierzchnię. Schłodzić w lodówce
Pożeraczka, czyli raz adobrzecałą pewnością trudno będzie wam się od niego oderwać. Nieskromnie dodam, że wśród wszystkich dotychczasowych serników ten jest zdecydowanie najlepszy. Szczególnie polecałabym przygotować ten wypiek na jakąkolwiek rodzinną uroczystość, bo jest bardzo uniwersalny i możecie zestawić go z dowolnymi owocami. Zachęcam was do spróbowania, bo jestem przekonana, że gdy raz spróbujecie, będziecie chcieli więcej. Składniki: 500 g twarogu(...)minutach przykrywamy wierzch sernika folią aluminiową by nie spiec wierzchu. 5. Sernik pieczemy w 170 st C przez 1,5 godziny. Po upieczeniu zostawiamy sernik w piekarniku uchylając drzwi. Po wystudzeniu wyjmujemy i studzimy do temperatury pokojowej. 6. Wywracamy do góry dnem ustawiając na paterze. Dekorujemy świeżymi owocami i listkami mięty
vaniliowoczekoladowaPyszny, kremowy, wręcz aksamitny sernik na kruchym spodzie. Jest bardzo delikatny w smaku, dlatego postanowiłam wzbogacić go nieco dodając na wierzch jagody
Rozpustne gotowanieMniej znana wersja sernika na zimno. Przeważnie robione są z serków homogenizowanych a ten z sera, jest bardziej konkretny i bardziej sernikowy. I bez żelatyny. Spód: 5 batoników chocapic, 100 g migdałów bez skórki, 100 g miękkiego masła, masa serowa: 50 g miękkiego masła, 3 żółtka, skórka otarta z 1 limonki, 150 g cukru pudru, 750 g sera białego półtłustego(...)utrzeć na pulchną masę, dalej ucierając dodawać cukier puder a następne skórkę z limonki. Masa ma być pulchna. Następnie dodawać stopniowo ser. Gotową masę wymieszać delikatnie z 4oo g owoców. Masę serową ułożyć w tortownicy. Nie trzeba jej od góry wyrównywać, można zrobić łyżką „fale”. Posypać pozostałymi owocami. Wstawić do lodówki na 12 godzin. zastawa
królestwo garówDzisiejszy dzień to wyjątkowa data dla wszystkich wielbicieli sernika, gdyż obchodzimy Międzynarodowy Dzień Sernika. Z tej okazji przygotowałam sernik na zimno na ciasteczkowym spodzie
La grande e la piccola cuocaNie pytajcie dlaczego japońskie ;). Mniemam, że to przez wiśnie, które wieńczą ciasto ( o Japonii wszak mówi się, że to Kraj Kwitnącej Wiśni ), jednak pewności nie mam
Opowieści z piekarnikaowoców i w żołądku :D Zrobiłam już ponad 30 słoiczków dżemu, troszkę zamroziłam gniecionych z cukrem. Te gnieciuchy później dodaję do sernika na zimno albo makaronu. Po rozmrożeniu wcale nie czuć, że to były mrożone owoce. Znalazłam czas, żeby w końcu coś upiec. Ciasto smaczniutkie i nie wymagające wiele pracy. Niespodziewani goście nas nie zaskoczą, to raczej
Pieprzyć z FantazjąSerniczki czekoladowe z truskawkami to kolejna po serniczkach z rabarbarem propozycja na przygotowanie sernika w formie mini. Tym razem zaspokoję wszystkich czekoladoholików, gdyż te małe babeczki
Smakołyki Bereniki