A tak dziś na majówkę usmażyłam te pyszne placuszki/ racuszki/ serniczki. Bo jak je zwał tak zwał, ważne że są puszyste, delikatne, kremowe i bardzo fajnie
Moje Małe CzarowanieKilka prostych składników a efekt "wow" gwarantowany:). Syrniki podbiją serca szczególnie miłośników serników. Smakują dobrze z dżemem lub śmietaną i owocami. 500g twarogu 6 łyżek kaszy manny 2 jajka 2 łyżki miodu 1 łyżka masła 1. Twaróg, jajka, miód i kaszę mannę umieszczamy w misce. Mieszamy widelcem do uzyskania gładkiej masy. 2. Rozgrzewamy patelnię, rozpuszczamy
Szefowa kuchniBłyskawiczne ciasto bez pieczenia. Przygotowanie zajmuje dosłownie 15 minut. Galaretki o dwóch różnych smakach sprawiają, że ciasto zaskakuje smakiem i trzeba dobrze się wsmakować aby odgadnąć
VioletoweKucharzeniewidok zdjęć tych słodkości :-) Na samym początku mamy tort orzechowo - kawowy i od razu są to moje smaki :-) Są też muffiny, tarty, sernik, ciasteczka, jabłecznik, rolada, desery, czy ciasta z owocami. Jest bardzo smacznie :-) Podsumowując: Świetna książka z ciekawymi propozycjami. Wszystkie przepisy nowe, większości nie robiłam, jest w czym wybierać. Każdy znajdzie coś dla siebie. Do tego książka
kruche babeczkiWystarczy kilka składników aby wyczarować pyszne ciasto! Do ciasta wykorzystałam waniliowe serki, świeże truskawki i truskawkowe galaretki. Spód ciasta to cynamonowe płatki śniadaniowe oraz biszkopciki. Całość
VioletoweKucharzenieSernik na zimno z połówkami brzoskwiń i galaretką krystaliczną z wyglądu przypominający sadzone jajka to idealna propozycja na Święta Wielkanocne. Masa sernikowa wykonana jest
Kuchnia MagdaLenySernik na zimno z połówkami brzoskwiń i galaretką krystaliczną z wyglądu przypominający sadzone jajka to idealna propozycja na Święta Wielkanocne. Masa sernikowa wykonana jest
Kuchnia MagdaLeny1-3 lutego znów poprowadziłam kolejny kurs cukierniczy. Tym razem z stricte babskim gronie – cudownych dziewczyn pełnych pasji i miłości do tego, co robią! Mam
Ostra na SłodkoDni upływają szalenie szybko i jakby nie patrzeć lada moment połowa stycznia. Tyle co witaliśmy Nowy Rok, a tu już prawie wiosna depcze nam po piętach
Kuchnia w czekoladzieIdą już idą! Zbliżają się wielkimi krokami. Tak, tak – o świętach mówię! Na krakowskim rynku błyszczy przystrojona choinka, w głośnikach słychać świąteczne piosenki, w galeriach
Ostra na SłodkoSernik z borówkami na czekoladowym spodzie (z ciasteczek). Już nie raz pisałam Wam jak moja rodzina bardzo lubi serniki. Dziś przychodzę do Was z
Słodkie okruszkiI kolejne ciacho zrobione przez mamę! Już niedługo sami będziecie rozpoznawać które są te moje, a które mojej mamci. Jak już Wam pisałam Ona zdecydowanie bardziej
Ostra na SłodkoZ czym kojarzy się Wam herbata? Bo ja przyznam bez bicia, że pierwsze skojarzenie to sok malinowy oraz cytryna. Rozgrzewająca w chłodne dni czy tak jak
Kuchnia w czekoladzieSernik na zimno z nutą cytrynową i dojrzałym owocem mango. Smaku dopełnia delikatna słodycz jagód. Ilość porcji
AniaGotuje.plPanna Cotta to delikatny deser podobny do sernika na zimno. Wspaniale smakuje z dodatkiem ulubionych owoców :-) Możesz go podawać wyjęty z formy lub tężejący w niskiej szklance jak w tym przepisie na pudding . Czas przygotowywania: 25 minut Czas tężenia w lodówce: minimum 2 godziny Ilość porcji: 6 porcji pojemności
AniaGotuje.pl