mojprzepisna.pl | Miękkie ciastka a’la pierniczki Wiem, wiem nie czas na pierniki, ale ja muszę Wam ten przepis dać, bo pewnie przed świętami mi z
moj przepis namojprzepisna.pl | Miękkie ciastka a’la pierniczki Wiem, wiem nie czas na pierniki, ale ja muszę Wam ten przepis dać, bo pewnie przed świętami mi z
moj przepis namojprzepisna.pl | Miękkie ciastka a’la pierniczki Wiem, wiem nie czas na pierniki, ale ja muszę Wam ten przepis dać, bo pewnie przed świętami mi z
moj przepis namojprzepisna.pl | Miękkie ciastka a’la pierniczki Wiem, wiem nie czas na pierniki, ale ja muszę Wam ten przepis dać, bo pewnie przed świętami mi z
moj przepis nasamej wielkości to możecie upiec oba placki jednocześnie, jeśli nie to pieczecie jeden, a następnie drugi. Beza kokosowa: 200 g wiórek kokosowych 4 białka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka maki ziemniaczanej Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier cały czas miksując aż powstanie gęsta, lśniąca beza. Następnie dodajemy wiórki kokosowe wymieszane z mąką ziemniaczaną i delikatnie mieszamy. Przekładamy(...)Ananasowy sernik na makowcu Hawana
Cynamonowe szczęścieJuż szybko ,,Tłusty czwartek", a więc sama pora, aby zacząć zbierać przepisy na same tłuste, pyszne, słodkie przepisy. Dzisiaj jest jeden z takich przepisów, czyli
Kuchnia ŁukaszaŚwiatowe Dni Młodzieży trwają w najlepsze, ja podobnie jak większość Krakowa uciekłam w Polskę, byle z dala od tego tłumu, hałasu i zgiełku. Na ten czas
psgotujemyDziś długo wyczekane ciacho na blogu, które już dosłownie 3 albo 4 miesiące czekało na dodanie! Moja mama przygotowała je z przepisu Kasi Guzik z bloga
Ostra na Słodkosałatka z rukolą, podana w zjawiskowej misce Blossom, polecanej w rankingu naczyń marki La Rochere! Sałatka zachęca… ZOBACZ PRZEPIS FIT SERNIK BEZ PIECZENIA – aż 20 g białka na porcję 200 kcal! | GYMBEAM Wysokobiałkowy fit sernik! To kremowe ciasto o smaku orzecha laskowego z dodatkiem kakao. Całość na pysznym chrupiącym spodzie i bez… ZOBACZ PRZEPIS Placuszki(...)cukinii to świetny sposób na wykorzystanie cukinii – jeśli nie masz pomysłu, co z niej przygotować, wypróbuj ten… ZOBACZ PRZEPIS Miękkie i proste drożdżówki z makiem Świeże, pachnące domowe drożdżówki z makiem – kto o nich nie marzy? Okazuje się, że przygotowanie pysznych bułeczek nie jest… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto Kinder Bueno bez pieczenia w zdrowej wersji
Via GustoDzisiaj przygotowałam ciasto na zimno, serniczek o lekkim smaku cytryny, bardzo pyszny w dodatku lekki i puszysty. Przypomina mi ptasie mleczko, jednak tutaj mamy jeszcze herbatniki
Kulinarne Fantazje Mariolimasy makowej, dokładnie wymieszać.Miód i olej kokosowy (można zastąpić masłem) podgrzać i wlać do maku z bakaliami i wymieszać dokładnie.Jeśli będziemy używać jej do klusek z makiem-taka masa jest dobra, jeśli jednak zdecydujemy się na makowca, jak w tym przepisie, musimy dodać na koniec pianę z dwóch białek i delikatnie wmieszać w masę makową! Do tego(...)upieczeniu nie wyciągamy od razu ,ale uchylamy drzwiczki piekarnika i pozwalamy mu jeszcze siedzieć 10 minut. Następnie wyciągamy go ,studzimy i wkładamy w chłodne miejsce najlepiej na noc. Sernik z lodówki jest pyszny! Podany z kawą dosmaczoną meksykańskim syropem z agawy , nie ma sobie równych! Smacznego
Z Kuchni Do KuchniDzisiaj przepis na pyszny i kremowy serniczek z białą czekoladą w środku. Łatwy w przygotowaniu i smaczny. Polecam SKŁADNIKI : 1 kg sera wiaderkowego 5 jajek 2
Kulinarne Fantazje Marioliwielkanocne są na pewno różne u każdego z nas, ale jedno jest pewne. Babka wielkanocna musi być na stole . Uwielbiam babki wszelakie, te cytrynowe, czekoladowe, pomarańczowe z czekoladą, z makiem i wiele , wiele innych. Dzisiaj mam dla Was kolejny przepis na przepyszną babkę, niesamowicie puszystą, lekko wilgotną (nie ma nic gorszego niż sucha babka!), połączyłam w niej moje ulubione(...)ciasto, jeśli jest wilgotny dodaj 10 -15 minut czasu - babkę studzimy i posypujemy cukrem pudrem *Możesz też wypróbować mój przepis na Babkę Wielkanocną z pomarańczami , Cytrynowy Sernik z mascarpone lub Domową puszystą chałkę . NAJLEPSZE KRUCHE BABECZKI CYTRYNOWO -TYMIANKOWE Z KREM BUDYNIOWYM - 300 g mąki - 200 g masła - 100 g cukru - 1/4 łyżeczki proszku
SMYKWKUCHNIszczypta soli 1 łyżka zimnej wody 2 łyżki cukru pudru 3 żółtka frużelina wiśniowa: 500 g wiśni wydrylowanych 3 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki maki ziemniaczanej 2 łyżeczki żelatyny masa serowa: 400 g sera twarogowego półtłustego 150 g jogurtu greckiego 100 ml śmietany kremówki 2 czubate łyżki kakao 1/2 budyniu śmietankowego 1 łyżka cukru waniliowego(...)wstawiam do nagrzanego piekarnika termoobieg temp 180 stopni na pięć minut, po czym zmniejszam na 140 stopni i piekę jeszcze 45 minut. Wyłączam piekarnik i zostawiam uchylone drzwiczki, żeby sernik wystygł w nim. Jak będzie zimny dekoruje polewą, frużeliną
wesoła kuchniaSkromna babeczka. Złośliwcy mogli by ją upchać w kategorię pieczywa, tego ciemnego, zdroworozsądkowego, zdrowszego. Znalazła się w niewdzięcznym towarzystwie na świątecznym stole . Niedopasowana do tradycyjnych, ociekających lukrem mazurków, serników, makowców. Miałam dylemat, wspominać o niej? Tak, ponieważ kolejny jej kawałek o kolorze kawy z mlekiem, popijam właśnie poranną kawą z mlekiem. Nadal pyszna, a to już trzeci jej poranek. Słodka(...)drobną kostkę. Posypujemy cukrem waniliowym i odstawiamy. Mleko wlewamy do rondelka, dodajemy do niego golden syrop lub miód, łyżkę mleka w proszku i podgrzewamy, aż składniki się połączą. Studzimy. Maki - żytnią i pszenną, mieszamy ze sobą. Jaja wbijamy do większej miski i ubijamy z cukrem, aż zrobią się puszyste i zbieleją - czyli około 5 minut. Wlewamy powoli do ubitych
Kronika Piekarnika