sernik z budyniem - 4108 przepisów (strona:122/274)

Kakaowy sernik z czereśniami 215

szklanki mąki 250 g masła 1 szklanka cukru 2 jajka 2 żółtka 3 łyżki kakao 1 budyń czekoladowy 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany  Masa serowa: 2 białka 100 g cukru 2 jajka 200 g mleka 1 budyń waniliowy 500 g twarogu 75 g oleju czereśnie - około 50 dag Czereśnie obrać, umyć i wydrylować(...)twaróg. Nie przerywając mieszania wsypać budyń i wlać mleko oraz olej. Na końcu dodać ubite na sztywno białka i delikatnie ze sobą wymieszać. Masę serową wylać na podpieczony spód. Ułożyć czereśnie a na wierzch zetrzeć resztę ciasta z zamrażarki. Wstawić ponownie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około godziny. Kroić gdy sernik całkowicie wystygnie

My simple kitchen
SERNIK Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ 101

Kolejna odsłona sernika! Pyszny sernik z białą czekoladą pieczony na herbatnikach. Doskonały na każdą okazję. Polecam na każdą porę roku. Mało słodki w smaku i doskonały w konsystencji. Po prostu wyśmienity! Składniki: 1 kg twarogu trzykrotnie mielonego 200g białej czekolady 1 cukier waniliowy 3 jaja 250g śmietanki 30% 150g cukru 1 budyń waniliowy Ponadto: 2 opakowania herbatników Czekoladę należy(...)Jaja należy ubić z cukrem a następnie stopniowo dodawać ser i na koniec czekoladę. Masę twarogową wylać na herbatniki. Piekarnik nagrzać do 175oC i pec w nim sernik przez 15min, a następnie zmniejszyć temperaturę do 140oC i piec przez 90min. Sernik po upieczeniu będzie miał zapieczone brzegi i drżący środek. Sernik studzić w piekarniku

Słodki Zakątek
Lekki sernik 171

bakaliami możecie je pominąć. Serniki mają jeszcze jedną zaletę, zawsze się udają. Mogą popękać, mogą opaść, ale i tak są smaczne. A teraz zapraszam Was na lekki sernik. Składniki Ciasto 200 g mąki 50 g cukru 1 żółtko 120 g masła Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier, żółtko i pokrojone na drobno masło.Wszystko razem zagnieść, uformować kulę(...)twarogu śmietankowego 3 jajka 180 g cukru 200 ml śmietany kremówki 2 łyżki budyniu śmietankowego 3 łyżki rodzynek Dodatkowo 1 żółtko 2 łyżki mleka cukier puder do posypania Białka oddzielić od żółtek. Ubić pianę z białek na sztywno. Twaróg  zmiksować z żółtkami , cukrem i budyniem, a następnie dodać śmietanę. Miksować krótko tylko do połączenia się składników.Wsypać rodzynki, dodać

O kuchni z uczuciem
pyszny pieczony sernik na jogurcie greckim z cytrynową nutą bez tłuszczu... 141

żurawina suszona 1 szklanka, galaretka cytrynowa 1 opakowanie żółtka, cukier, kardamon,anyż,skórkę cytrynową w robocie utrzeć do białości z 5 minut na dużych obrotach do ubitej masy wsypać budyń, tartą bułkę, dać jogurt grecki, olejek cytrynowy i na średnich obrotach robota mieszać z 2 minuty do połączenia składników z białek ze szczyptą soli ubić sztywną pianę, dać do masy(...)grzanie góra/dół, piec około 60 minut, następnie na termoobiegu dopiec z 5 minut, po upieczeniu w piekarniku zostawić na 30 minut, blaszkę wyjąć i dobrze sernik jogurtowy wystudzić w chłodnym miejscu, najlepiej całą noc suszoną żurawinę zalać ciepłą wodą na 10 minut i na sitku dobrze odsączyć, na serniku położyć żurawinę, zalać tężejącą galaretką rozmieszaną

W Mojej Kuchni Lubię
cytrynowy sernik z lawendową nutką 166

Piekłam w ramach akcji "Ciasto na niedzielę". Pyszne, różne i różniste serniki znajdziecie w tym tygodniu również u: Bożeny , Iwony , Dagmary , Joanny , Magdy , Lidii, Elżbiety , składniki: spód: 200 g ciasteczek owsianych 100 g masła masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego 5 jaj 3/4 szkl cukru opakowanie budyniu śmietankowego łyżka ekstraktu cytrynowego polewa: 50 g masła jajko 1/2 szkl cukru(...)delikatnie wymieszać. Masę wylać na schłodzony, ciasteczkowy spód. Na wierzch powrzucać jagody. Przykryć folią aluminiową. Na dno piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni włożyć dużą formę z gorącą wodą. Sernik umieścić na środkowym poziomie piekarnika. Zamknąć drzwiczki, piec 10 minut. Po tym czasie temperaturę zmniejszyć do 160 stopni i piec kolejną godzinę (bez zaglądania do środka. Następnie wyłączyć piekarnik

6niebo
Idealny sernik z mlekiem w proszku (szybki, równy, bez pęknięć) 108

Dodatkowo dzięki olejowi sernik długo pozostaje świeży. Polecam! (Tortownica o średnicy 18 cm) Spód: 100g kruchych ciasteczek/herbatników 30g masła/margaryny Masa: 1 kg kilkakrotnie mielonego twarogu (może być z wiaderka, ale dobrej jakości)  1/2 szklanki mleka w proszku (nie granulowanego; 1 szklanka = 250 ml) 1/2 szklanki cukru    2 jajka   1 budyń śmietankowy/waniliowy(...)pieczenia. (Boków nie wyściełać i niczym nie smarować.) Przygotować masę serową. Wszystkie składniki wymieszać jedynie do dokładnego połączenia się. (Masy nie należy zbyt długo mieszać, ani napowietrzać, aby sernik nie opadł podczas pieczenia.) Całość przelać na ciasteczkowy spód i wstawić do rozgrzanego piekarnika.  Piec około 60-70 minut w 180 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy. Wierzch ciasta powinien być

Di gotuje
Sernik z mlekiem i brzoskwiniami 198

szkl. mleka 2 jajka 4 żółtka 1 szkl. cukru 2 cukry waniliowe 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 1/2 szkl. oleju Beza: 4 białka 1/2 szkl. cukru Dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń Sposób przygotowania: Jajka i żółtka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy mleko budynie, olej i zmielony w maszynce ser. Miksujemy na gładką masę. W blaszce (25x36) wyłożonej papierem(...)pokrojone brzoskwinie lekko je wciskając. Pieczemy około 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, następnie zmniejszamy temperaturę do 150-160 stopni i pieczemy jeszcze około 25 minut. Nad sernik do piekarnika wkładamy pustą brytfannę, żeby się ładnie upiekł i nie spalił. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec stopniowo dodając cukier. Ubijamy z cukrem do momentu, aż będą

Kolorowy Przepisownik
Ciasto ajerkoniakowe 93

pięknie prezentował obok piernika, sernika i makowca. Ciasto ajerkoniakowe Składniki: Biszkopt jasny: 5 jajek 5 łyżek cukru opakowanie cukru wanilinowego 5 łyżek mąki 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia Biszkopt czekoladowy: 5 jajek 5 łyżek cukru opakowanie cukru wanilinowego 2 łyżki czekolady w proszku 5 łyżek mąki 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia Masa: opakowanie budyniu waniliowego 375 ml mleka

PatiGotuje
AKSAMITNY SERNIK NA HERBATNIKACH 313

Zawsze jest pora na dobry sernik, czy to święta czy po świętach, zawsze smakuje tak samo dobrze. A ten wychodzi zawsze, jest delikatny,wilgotny i puszysty...palce lizać! Składniki: 1 kg sera dwukrotnie zmielonego  6 jajek  1,5 szklanki cukru  1 opakowanie cukru waniliowego  1 kostka masła 1 budyń waniliowy  2 łyżki mąki(...)mlekiem. Miksujemy. Dodajemy ostudzony tłuszcz, miksujemy. Ubijamy pianę z białek, dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy. Na dno prodiża układamy warstwę herbatników, wylewamy masę serową. Pieczemy 60 minut. Kiedy sernik ostygnie polewamy polewą, posypujemy wiórkami czekoladowymi

Z Majeczką w kuchni
Sernik z brzoskwiniami 476

przygotowujemy zawsze dobrze wyszedł.   Sernik z brzoskwiniami – składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 1 kostka margaryny 250g 3 łyżki cukru 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia Beza: 5 białek 1 szklanka cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Masa serowa: 1 kg twarogu (2-krotnie zmielony) 2 jajka 3/4 szklanki cukru 2 budynie waniliowe 3/4 kostki margaryny 3/4 szklanki(...)rondelka i na bardzo małym ogniu ciągle mieszać aż do połączenia składników a następnie przelać do czystej miski. Następnie dalej miksować dodając twaróg i rozpuszczone w mleku budynie. Wylać na warstwę ciasta. Wyłożyć na wierzch odsączone kawałki brzoskwiń. 3. Ubijać białka aż zaczną się robić sztywne, a następnie po trochu dodawać cukru cały czas miksując aż cukru nie będzie czuć

UgotujmyTo.pl
Sernik ze śliwkami 113

zwykłego twarogu trzykrotnie zmielonego) 4 jajka 1 czubata szklanka cukru pudru 1 op. budyniu smietankowego (ja użyłam waniliowego) 100 g masła (lub margaryny) śliwki cukier puder do posypania Wykonanie: Masło dokładnie utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami. Dodać ser i zmiksować. Następnie dodać budyń i ubitą na sztywno pianę z białek. Delikatnie wymieszać. Masę serową przełożyć do wyłożonej papierem(...)skórką do dołu). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na pierwsze 15 minut, a następnie temp. obniżyć do 160 stopni i piec jeszcze przez ok. 40 min. Wystudzony sernik posypać cukrem pudrem. Smacznego

MyCookBook.pl
Sernik z galaretką 97

przepis na sernik z galaretką, ale nie jest to sernik na zimno, tylko sernik pieczony w piekarniku. Dla niektórych pewnie będzie to zaskoczeniem i niecodziennym połączeniem. Ja jednak często spotykam się z takim sernikiem na różnego rodzaju uroczystościach organizowanych w domach weselnych. Z tego co zaobserwowałam, to takie serniki cieszą się dużym wzięciem wśród gości, więc(...)postanowiłam też taki zrobić. Do sernika wykorzystałam ser biały samodzielnie mielony, a na spód dałam herbatniki. Sernik wyszedł fajny, przyjemnie cytrusowy ze świeżym posmakiem. Polecam. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 750g białego sera półtłustego 200g serka homogenizowanego waniliowego 100ml śmietany 30% 3/4szkl. cukru 3 jaja 1 łyżka masła 1 budyń waniliowy bez cukru ok. 200g herbatników 1 galaretka

Waniliowe Improwizacje
świąteczny sernik pomarańczowy na piernikowym ślimaku 180

świąteczny wypiek przystało to sernik na bogato. Zawiera w sobie mnóstwo smaków, wszystkie jakie kojarzą nam się ze świętami: pomarańcza, piernik, powidła, sernik, czekolada. Jego wykonanie zajmie trochę więcej czasu ale efekt jest tego wart. Na świątecznym stole takie ciasto na pewno zrobi furrorę. *tortownica 26 cm Składniki: na ciasto piernikowe: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki(...)skórki i budynie, wlać olej i zmiksować. Białka ubić na pianę, dodać do masy serowej, wsypać bakalie i wymieszać. Masę serową przelać do tortownicy zalewając piernikową roladę.  Blaszkę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 170*C i piec około godziny.Po upieczeniu pozostawić na godzinę w uchylonym piekarniku a następnie porządnie wystudzić (najlepiej przez noc). Sernik mocno wyrośnie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik królewski - idealny i prosty 109

dyniowy   Sernik królewski Czas przygotowania: 90 minut Proporcja na formę o wymiarach 26 x 26 cm Składniki Ciasto kakaowe: 2 szklanki mąki pszennej 3 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki cukru 170 g zimnego masła pokrojonego na kawałki 2 jajka Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka 180 g cukru 1 budyń waniliowy(...)budyń. Następnie dodajemy pozostały ser, po jednym jajku, a na koniec śmietankę. Miksujemy tylko do połączenia składników. Masę wylewamy na podpieczone ciasto, a na wierzch ścieramy na tarce o grubych oczkach pozostałą część ciasta. Pieczemy przez około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Na dnie piekarnika warto ustawić naczynie z wodą. Po tym czasie studzimy sernik przez

Kulinarne przygody Gatity
Truskawkowo- serowa fantazja 470

pyszny sernik z musem truskawkowym. Jutro Walentynki, więc koniecznie musicie przygotować to ciasto dla swojej drugiej połówki.  SKŁADNIKI: Ciasto kruche: 1 szklanka mąki, 1/2 kostki margaryny, 2 żółtka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki cukru pudru, Masa serowa: 700g mielonego białego sera, 5 jajek, 100g masła, 2/3 szklanki cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżki budyniu śmietankowego(...)oraz budyń. Ucieram. Białka ubijam na sztywno. Pianę dodaję do masy serowej. Delikatnie mieszam. Masę wykładam na ciasto na blaszce. Wyrównuję. Piekę około godziny w temperaturze 170 stopni. 3. Mus truskawkowy: Truskawki miksuję blenderem na gładki mus. Mus przelewam do garnka i doprowadzam do wrzenia. Wsypuję galaretki. Mieszam i odstawiam do przestudzenia. Gęstniejący mus wykładam na przestudzony sernik. Wyrównuję

Tradycyjna kuchnia Kasi