sernik z budyniem - 4608 przepisów (strona:127/308)

SERNIK REWELACJA, SUPER PUSZYSTY, NA KRUCHYM SPODZIE, W NOWEJ ODSŁONIE 228

przygotowania masy serowej. Masa serowa: - 700g gęstego sera (używam Juliko) - 84g miękkiego masła - 1 budyń śmietankowy bez cukru (lub 40g mąki ziemniaczanej) - 5 jajek ( osobno białka i żółtka ) - 2 białka (które pozostały od kruchego ciasta) - 175 g ksylitolu lub cukru (ja lubię dodawać do sernika ksylitol w połączeniu z cukrem trzcinowym) - 1 płaska łyżeczka drobno startej skórki pomarańczowej - 1 płaska(...)może to sprawiła ich wielkość... nie wiem, sprawdzę następnym razem). Masę serową wylałam na schłodzony spód i wyrównałam. Tortownicę z sernikiem wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 160*C i piekłam 80 minut na programie góra-dół bez termoobiegu. Sernik powinien być ładnie wypieczony, także środek. Serników nie sprawdzamy patyczkiem. Sernik wyjęłam z piekarnika i odstawiłam do przestudzenia, delikatnie

Smaczne Zdrowe
Francuskie bułeczki z serem 72

300g 250g białego sera (użyłam w kostce) 3 płaskie łyżki cukru 1 jajko 1 łyżeczka budyniu waniliowego 2 łyżki mleka cukier puder do oprószenia Sposób przygotowania: Ser biały wrzuciłam do miski. Użyłam sera białego w kostce, mielonego. Można wykorzystać również ser wiaderkowy na sernik, lub zwykły twaróg. Twaróg można samodzielnie zmielić lub dobrze rozgnieść widelcem. Będzie trochę inna konsystencja(...)pozostałych moich przepisów z wykorzystaniem ciasta francuskiego, np.: ciastka francuskie z marmoladą (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/ciastka-francuskie-z-marmolada.html), francuskie ślimaczki z mięsem (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/07/francuskie-slimaczki-z-miesem.html), ciastka francuskie z budyniem (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/07/ciastka-francuskie-z-budyniem.html), francuskie rożki z jabłkiem (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/rozki-francuskie-z-jabkiem.html), gofry z ciasta francuskiego nadziewane czekoladą (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/nadziewane-gofry-z-ciasta-francuskiego.html), kremówka na cieście francuskim (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/kremowka.html),

Waniliowe Improwizacje
Sernik z jabłkami na orzechowym spodzie 172

pudrem, następnie dodajemy po jednym żółtku i miksujemy. Dodajemy ser, budynie oraz olejek i miksujemy do połączenia. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy serowej i mieszamy szpatułką do połączenia. Masę przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i pieczemy w 170 st.C przez 40 min. Upieczony sernik odstawiamy do ostygnięcia. 1 słoik jabłek podgrzewamy w rondelku

kulinarne odsłony pati
SERNIK Z MLEKIEM SKONDENSOWANYM Z PUSZKI + FILMIK 56

Sernik z mlekiem skondensowanym z puszki jest wyjątkowo mleczny, kremowo- puszysty i smaczny. Bardzo łatwy w przygotowaniu, polecam przepis.  SKŁADNIKI :  1 kg sera mielonego z wiaderka 5 jajek 1 puszka mleka słodzonego, skondensowanego 530 g  1 cukier waniliowy  100 ml śmietany 30 % 2 budynie waniliowe bez cukru, każdy po 40 g  garść rodzynek(...)misy robota przekładamy żółtka, cukier waniliowy, miksujemy, nastepnie wlewamy puszkę mleka skondensowanego.   Do masy dodajemy cały ser i miksujemy, następnie wlewamy śmietanę 30 %, mieszamy. Na koniec dodajemy budynie waniliowe i rodzynki, mieszamy.  Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy ją do sera i mieszamy. Ser wylewamy na herbatniki.  Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 170 * C, pieczemy jedną

Kulinarne Fantazje Marioli
Sernik puszysty 25020

wszystkie żółtka, cukier waniliowy oraz budynie. Cały czas miksując po troszku dolewamy olej. W osobnym naczyniu ubijamy białka na sztywno, pod koniec ubijania dosypujemy cukier. Do masy serowej dodajemy na przemian białka i  zimne mleko, mieszamy delikatnie drewnianą łyżką. Wylewamy masę na podpieczony spód. Pieczemy przez około 1 godzinę. Po godzinie sernik przykrywamy folią aluminiową, błyszczącą stroną

Gotowanie moimi oczami
Sernik krakowski 93

obowiązkowa pozycja na wszystkie święta w moim domu. Sernik można przygotować z rodzynkami lub ze skórka pomarańczową. Sernik krakowski to tradycyjny polski sernik, składający się z gęstej, twarogowej masy serowej z bakaliami (rodzynki i skórka pomarańczowa) oraz ciasta kruchego na spodzie i wierzchu (w postaci kratki). Cały sernik piecze się przez niecałą godzinę w 180 stopniach(...)miejscu, nie musi być lodówka). Do tradycyjnego sernika krakowskiego należy użyć trzykrotnie zmielonego tłustego twarogu. Składniki na ciasto jajko 125 g masła 200 g mąki 100 g cukru pudru Składniki na masę serową 1kg sera twarogowego półtłustego 1 opakowanie cukru waniliowego 100g rodzynek 5 jajek 100 g cukru 200 ml śmietany kremowej budyń śmietankowy jajko do posmarowania Wykonanie Z podanych

Pomysłowa kuchnia
Sernik pod kokosową pierzynką 189

Sernik to jedno z moich ulubionych ciast. Uwielbiam je w każdej postaci. Sernik wiedeński, z rodzynkami, makiem, czy też sernik z rosą. Każda odmiana sernika bardzo mi smakuje, dlatego też na moim blogu znajdziecie wiele różnych przepisów na sernik. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik pod kokosową pierzynką Tym razem przygotowałam sernik pod kokosową pierzynką. Pieczony(...)herbatnikach z dodatkiem polewy z białej czekolady i kokosa smakuje naprawdę rewelacyjnie. Sernik jest bardzo puszysty, wilgotny a co najważniejsze, nie opada. Tak przygotowany sernik idealnie sprawdzi się na każdą okazję. Najlepiej smakuje z dodatkiem filiżanki ulubionej kawy. Sernik pod kokosową pierzynką będzie idealnym ciastem na święta, a także na rodzinne spotkania, czy inne okazje. Jest bardzo

Przepiski.pl
Sernik 132

utrzeć wraz z cukrem waniliowym .Następnie dodać ser, budynie, oliwę i na końcu mleko, dokładnie zmiksować. Białka ubić na sztywno z szczyptą soli, dodać cukier i ubijać  do rozpuszczenia cukru, Pianę dodać do masy serowej i dokładnie ale delikatne wymieszać. Wylać na ciasto. Masa serowa jest dość  luźna. Sernik piec około 45-55 minut w temp

Moje domowe kucharzenie
Świąteczny sernik z brzoskwiniami i piernikowym kajmakiem 302

tłustego lub półtłustego twarogu (zmielonego przynajmniej dwukrotnie) lub opcjonalnie dobrej jakości ser na sernik z wiaderka (np. Wieluń Mój Ulubiony) 250 ml kwaśnej śmietany 18% 120 g masła 1,5 szklanki drobnego cukru do wypieków 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru (2 x 40 g) 1 opakowanie cukru wanilinowego (duże) Dodatkowo: 1 puszka(...)nagrzanego do 190 stopni piekarnika i podpiekamy nasz spód do zezłocenia (około 15-17 minut). Uwaga! Po wyjęciu spodu zmniejszamy temperaturę do 180 stopni (w takiej będziemy piec sernik). Przygotowujemy masę serową (w czasie, gdy podpiekamy spód): Uwaga! Wszystkie składniki na masę serową powinny być w temperaturze pokojowej. Masło miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą, jasną masę

Słodkie okruszki
Sernik z żurawiną 120

Serniki często goszczą w moim domu, więc szukam nowych smaków i pomysłów na nie. Ostatnio w jednym z programów zobaczyłam taki oto pomysł, przetestowałam i chciałam go dzisiaj Wam przedstawić. Składniki: - 1 kg sera białego dwukrotnie zmielonego - 7 jajek - 1 szklanka cukru pudru - 1 łyżka kaszy manny - 1 budyń waniliowy - 1 łyżka cukru waniliowego - 100 g suszonej żurawiny(...)kasze mannę oraz budyń. Dodajemy skórkę pomarańczową  oraz odsączoną żurawinę (żurawinę oprószamy w mące ), całość dokładnie mieszamy. Białka wraz ze szczypta soli ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy z masą serową. Blachę o wymiarach 25 cm x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy masę i pieczemy około 70 minut w 180 C. Gdy sernik jest gotowy, wyłączamy

Zainspirowana w kuchni
Sernik z brzoskwiniami 165

zbytnich umiejętności kulinarnych. Dzieciaki ale i dorośli go kochają Drukuj Sernik z brzoskwiniami window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Ciasto 5 żółtek 1 kostka masła 3 szkl mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki drobnego cukru Masa serowa 750 g sera tłustego, 1 jajko 1/2 szkl. cukru 1 budyń waniliowy 1/2 kostki masła 1 puszka odsączonych z zalewy brzoskwiń(...)cukrem i 1 łyżką mąki ziemniaczanej. wykładamy na masę serową. Na górę ścieramy na tarce pozostałą część ciasta. Pieczemy jeszcze ok 1 h. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/desery/serniki/sernik-z-brzoskwiniami/ BosowKuchni Artykuł Sernik z brzoskwiniami pochodzi z serwisu Mieszam w garnku - Blog z przepisami kulinarnymi

Mieszam w Garnku
Czekoladowy styropian 746

podobne, ale nie jak w oryginale śnieżnobiałe, tylko delikatnie czekoladowe, a to za sprawą budyniu czekoladowego, a śmietanę zastąpiłam jogurtem greckim. Obecnie na blogach królują jagodzianki i ciasta z truskawkami. Ja zaś się dzisiaj wyłamuję i piekę czekoladowy styropian. Oryginalny styropian smakuje jak sernik, ten smakuje jak czekoladowy sernik z posmakiem kokosów. To kruche ciasto dodatkowo uzupełniłam konfiturą(...)wkładamy do zamrażalnika aż stwardnieje i będzie można ją ścierać na tarce. Składniki na masę: 600 g jogurtu greckiego 100 g wiórków kokosowych 3 białka 1/2 szklanki cukru 1 budyń czekoladowy 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Mieszamy w misce jogurt z budyniem, wiórkami kokosowymi i mąką ziemniaczaną. Białka ubijamy ze szczyptą soli, stopniowo dodajemy cukier

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jogurtowy sernik wiśniowy 119

sernik powstał z pokusy na słodkie i  z tego, co było w lodówce. Wspierałem się przepisem z zeszytu, ale trochę zmieniłem. Został zjedzony w rodzinnym gronie w jedno popołudnie :) Składniki : - 400 g jogurtu naturalnego, - 3 czubate łyżki serka homogenizowanego, naturalnego, - 2 duże  jajka, - 1 budyń wiśniowy, - 1/2 szklanki cukru pudru, - 4 łyżki oleju, - około szklanki posiekanych, mrożonych

Przepisy Mikołaja
Sernik Dyniowa Złota Rosa 67

ładnie prezentuje na stole. Polecam serdecznie taką wariację na temat dyniowej wersji popularnego sernika Złota Rosa. Składniki (37 cm x 25 cm): 1 kg twarogu (przynajmniej zmielonego dwukrotnie jeśli w kostkach) 4 żółtka (białka odłożyć na pianę) 1 całe jajo 1 szklanka cukru 2 budynie waniliowe/śmietankowe każdy po 40 g (sam proszek) 1,5 szklanki puree z dyni(...)tartą, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 o C. Piec ok 50-60 minut. Masa serowa powinna być ścięta i sprężysta. Sernika nigdy nie sprawdzamy wbijając patyczek do środka, on zawsze będzie wilgotny - taki powinien być sernik. Chwilę przed wyciągnięciem sernika z piekarnika ubić odłożone białka (4 szt) na sztywną pianę. Na końcu dodać 0,5 szklanki cukru

Kocham..lubię..gotuję..
SERNIK Z PIANKĄ TRUSKAWKOWĄ 424

Sernik możecie zrobić z dowolnymi owocami, świetnie sprawdzą się tu maliny czy jagody. Poza sezonom użyjcie mrożonych owoców. Sernik prezentuje się dostojnie i na pewno zrobi wrażenie na Waszych gościach :) Wypróbujcie koniecznie! SKŁADNIKI NA SPÓD CIASTECZKOWY: 200 g herbatników (użyłam Petitki(...)ziemniaczaną, budyń, cukier i esencję zmiksuj krótko, tylko do połączenia się składników. Zacznij dodawać po jednym jajku, miksując  po 15 sekund po każdym dodaniu.  Wylej masę na schłodzony spód i wstaw torownicę do piekarnika na 15 minut.   Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 130 stopni i piecz sernik

Słodko-Słony Świat Ilony