sztywno ze szczyptą soli. Do żółtek dodać zmielony ser, aromat waniliowy, wsypać budynie, wlać mleko. Wszystko delikatnie połączyć z ubitymi białkami. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć 2 warstwy herbatników. Przelać masę i piec ok. 70 min w 160 stopniach. Studzić w otwartym piekarniku. Wystudzony sernik polać musem owocowym
Czarnawisienkalodówki. Przestrzeganie tych kilku zasad sprawi, że wasze serniki będą idealne! Składniki: Spód: 400 g herbatników 3 łyżki kakao 100 g roztopionego masła Masa serowa: 1 kg dobrego twarogu sernikowego w wiaderku 330 ml śmietany 30% 5 jajek 1 szklanka cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (80 g) Polewa: 400 g jogurtu greckiego(...)twaróg, śmietanę, ekstrakt waniliowy i budyń. Wszystko razem krótko miksujemy, tylko do połączenia się składników. Masa serowa wyjdzie dość płynna. Przelewamy ją do tortownicy z przygotowanym wcześniej spodem z ciasteczek. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 150 stopni (grzanie góra/dół bez termoobiegu). Na dno piekarnika wstawiamy naczynie żaroodporne z wrzącą wodą. Wstawiamy sernik do piekarnika i pieczemy 70 minut
Smakowity Blog KulinarnySERNIK WIEDEŃSKI Składniki Składniki na ciasto : 30 dag mąki 1 cukier waniliowy 20 dag masła 10 dag cukru pudru 3 żółtka 1 łyżeczka proszku Masa serowa: 1 kg sera tłustego 3 krotnie mielonego 6 jajek 1,5 szkl cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżki kaszy manny 1 budyń waniliowy 1/2 kieliszka rumu Sposób przygotowania 1. Z podanych składników(...)waniliowym na puszysty krem , partiami dodawać twaróg kaszę manną , budyń i rum .wymieszać . Dodać ubite białka i wymieszać delikatnie łyżką . 3. Masę serową przełożyć na ciasto . 4. Piekarnik rozgrzać do temp 170 st, piec około 1 godziny , następnie wyłączyć piekarnik i lekko uchylić drzwiczki , w ten sposób ostudzić sernik. 5. Po ostygnięciu sernik można : polukrować ,posypać cukrem pudrem
Sama słodycz i szczypta chiliciast, czyli sernik. Tym razem jest to sernik bardzo klasyczny, bez udziwnień, na jasnym kruchym cieście. Ten sernik jest bardzo łatwy i powiedziałabym też, że szybki do zrobienia. Nie trzeba oddzielnie ubijać białek i długo ucierać masy serowej. Ciasta też nie trzeba chłodzić czy mrozić, a jedynie zagnieść na coś w rodzaju kruszonki. Sernik wyrasta bardzo(...)zmiksowałam z cukrem pudrem. Dołożyłam miękkie masło i znów zmiksowałam do połączenia. Następnie wmiksowałam budyń w proszku i mąkę pszenną tortową. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na koniec po łyżce dodawałam ser. Gdy masa była już zmiksowana, wyłożyłam ją na podpieczony spód. Wierzch posypałam odłożonym ciastem. Sernik ponownie wstawiłam do piekarnika i piekłam go kolejne 50 minut w 170 stopniach
Waniliowe ImprowizacjeTaki sernik upiekłam sobie na urodziny. A co, w taki dzień trzeba trzeba się trochę rozpieszczać. Teraz postanowiłam ponownie popełnić zbrodnię i zaprosić Was na ten cudowny, kremowy wypiek. Połączenie dwóch warstw ciasta, dwóch a właściwie trzech smaków działa kusząco na narząd wzroku i zmysł smaku. Serce wypieku jest mało słodkie dlatego słodka polewa malinowa spełnia tutaj swoje zadanie(...)cukier budyń (waniliowy lub śmietankowy) 1 opakowanie cukru waniliowego 3 jajka (tylko żółtka) ½ kg sera masa czekoladowa ¼ kostki masła 1 kopiasta łyżka kakao cukier 1 opakowanie budyniu czekoladowego 1 opakowanie cukru waniliowego 3 jajka (tylko żółtka) ½ kg sera Masło i cukier zmiksować na jednolitą, puszystą masę. Dodać po kolei jajka. Cały czas miksując (na wolnych obrotach) dodawać budyń
Szybko Tanio Smacznienieźle zaskoczona, gdy wyjęłam ciasto, następnie wystudziłam i posmakowałam, a smak miał nieziemski. Coś pomiędzy sernikiem, a ptasim mleczkiem, albo ptasie mleczko z sera :) Muszę upiec go ponownie, taki był pyszny :D Składniki: 1 kg twarogu 6 jajek 1 szklanka cukru pudru 1 budyń śmietankowy lub 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 250 ml mleka Wykonanie: Białka ubijam na sztywno(...)wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170°C na 60 min. Po 30-35 minutach pieczenia, wyjmuję ciasto i nakrywam wierzch folią aluminiową. Wstawiam do dalszej obróbki termicznej. Upieczony sernik zostawiam na 10 min. w gorącym piekarniku, następnie wyjmuję i usuwam folię. Odstawiam , aż całkowicie ostygnie
Ciasteczkowy Potwórdigestive w czekoladzie 80 g miękkiego masła 1 łyżeczka kakao Sernik: 800 g twarogu na sernik (u mnie wiaderkowy z Piątnicy) 200 g mascarpone 5 jajek 1/2 szkl. cukru pudru 200-250 g nutelli 1 op. cukru wanilinowego (16g) 1 op. budyniu waniliowego Ciasteczka rozdrabniamy na piach. Łączymy w misce z miękkim masłem oraz kakao. Tortownicę (śr. 21cm(...)nagrzewamy do około 170 stopni. Na dno wkładamy naczynie wypełnione gorącą wodą (można też owinąć blaszkę z sernikiem folią aluminiową i ją wstawić do naczynia z wodą). Pieczemy około 45 minut. Po tym czasie temperaturę zmniejszamy do 140 stopni i dopiekamy sernik przez około 20-25 minut. Studzimy w uchylonym piekarniku. Następnie pozostawiamy do całkowitego ostudzenia, najlepiej w lodówce
Smaki Na TalerzuBardzo lubię serniki, są łatwe do zrobienia, zawsze się udają i śmiało można łączyć różne smaki. U mnie dzisiaj wersja z kokosem i ananasem. Sernik ma orzeźwiający, lekki smak, jest bardzo delikatny i kremowy. Spód kokosowy z kawałkami ananasa, masa serowa i odrobina warstwy śmietankowej. Bajka ;) Prezentuje się doskonale. Polecam. Na Wielkanoc też się nada :D Składniki(...)powykładać na spód masy kokosowej. Twaróg dokładnie zmiksować ze śmietaną, cukrem, jajkami i śmietankowym budyniem. Masę serową wylać na przygotowany wcześniej spód. Piec 15 minut w temperaturze 170 stopni, a następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i piec kolejne 80 minut. Wystudzić w piekarniku. Wystudzony sernik schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Po tym czasie śmietanę ubić
Domowa cukiernia Ewymoja słodka propozycja na Dzień Matki. Zawsze można spróbować upiec sernik, do odważnych świat kulinarny należy:) Składniki : 1 i 1/2 kg dobrego, białego sera 15 jajek 2 szklanki cukru 20 dag masła śmietana 18% - 400 ml firmy Jogo 3 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyń śmietankowy Przygotowanie: Ser zmielić , ja mieliłam tylko raz Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę(...)ponownie zmiksować Ubić białka na pianę i dodać delikatnie mieszając pianę z masą Piec przez co najmniej 60 min. w temp. 180 stopni C (zrobić test patyczkiem) Sernik piec w dużej blaszce, po upieczeniu pozostawić w piekarniku do ostygnięcia. Wierzch można polać czekoladą. Mój sernik był z połowy składników ( dałam 7 dużych jaj) i piekłam przez
Proste Potrawychleb czy bułki, to sernika z tym jakby nie patrzeć nietypowym składnikiem jeszcze nie jadłam i nie piekłam. Oczywiście nie są one w ogóle wyczuwalne :) Dzięki nim jednak sernik jest kremowy i nie kruszy się. Chyba będę częściej "popełniać" taki serniczek :) Mimo, że jak wcześniej wspomniałam, amatorką takowych nie jestem. Ten jednak warty jest upieczenia, zapewniam :) Kruchy spód(...)szklanki cukru pudru ( ja dałam 2 łyżki więcej ) 260 g kwaśnej śmietany 18 % 4 łyżki budyniu waniliowego ( proszku ) opcjonalnie - kilka kropel aromatu pomarańczowego, cytrynowego lub waniliowego ( pominęłam ) opcjonalnie - kilka łyżek rodzynek lub kandyzowanej skórki pomarańczowej ( pominęłam, dodałam natomiast gotową mieszankę przypraw do sernika ) Wykonanie: Kruchy spód: W misce wymieszać mąkę z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka, śmietanę
Opowieści z piekarnikaSernik z pianką owocową Kremowy, efektowny i przepyszny sernik z delikatną pianką owocową. Ciasto palce lizać! Składniki: ok 200g herbatników 1 kg mielonego twarogu (może być z wiaderka) 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego (ok 530g) 5 jajek 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru (każdy po 40g) Pianka owocowa: 700g świeżych lub mrożonych owoców(...)miksera, dodajemy szczyptę soli i miksujemy na sztywną pianę *** *** Pianę przekładamy do osobnej miski i odkładamy na później. W misie miksera umieszczamy ser mielony, dodajemy mleko skondensowane, żółtka i budynie (sam proszek) *** *** Całość miksujemy razem do połączenia się składników *** *** Dodajemy ubitą wcześniej pianę z białek i delikatnie mieszamy ją łyżką lub szpatułką z masą serową – nie miksujemy *** *** Całość przekładamy
Blog z Apetytemzagnieść 3/4 ułożyć na blaszce a resztę schłodzić w zamrażalce. Masa serowa 1 kg półtłustego sera raz zmielonego 1 jajko 1 budyń śmietankowy 0,5 szkl cukru pudru 0,5 kostki masła 1 puszka brzoskwiń Ser, jajo, budyń, cukier i masło wymieszać mikserem a następnie wylać na surowym cieście. Na to położyć posiekane brzoskwinie. Białka pozostałe z ciasta ubić(...)szkl cukru i wylać na brzoskwinie a na wierzch zetrzeć pozostałe ciasto. Piec około godzinki w temp 180 stopni. Artykuł Sernik z brzoskwiniami pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa Kuchniabudyń, kaszkę manną i na większych obrotach krótko połączyć składniki dodać ubite białka na sztywną pianę i łyżką delikatnie wmieszać w masę serową forma 25x24 cm wyłożona papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć pierniczki, wylać masę serową do formy, parę razy suknąć o blat stołu aby odpowietrzyć masę piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, sernik piec
W Mojej Kuchni Lubię