sernik z budyniem - 4608 przepisów (strona:113/308)

Najprostszy, zdrowy sernik na herbatnikach 249

sztywno ze szczyptą soli. Do żółtek dodać zmielony ser, aromat waniliowy, wsypać budynie, wlać mleko. Wszystko delikatnie połączyć z ubitymi białkami. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć 2 warstwy herbatników. Przelać masę i piec ok. 70 min w 160 stopniach. Studzić w otwartym piekarniku. Wystudzony sernik polać musem owocowym

Czarnawisienka
Sernik śmietankowy z polewą jogurtową i malinami 321

lodówki. Przestrzeganie tych kilku zasad sprawi, że wasze serniki będą idealne! Składniki: Spód: 400 g herbatników 3 łyżki kakao 100 g roztopionego masła Masa serowa: 1 kg dobrego twarogu sernikowego w wiaderku 330 ml śmietany 30% 5 jajek 1 szklanka cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (80 g) Polewa: 400 g jogurtu greckiego(...)twaróg, śmietanę, ekstrakt waniliowy i budyń. Wszystko razem krótko miksujemy, tylko do połączenia się składników. Masa serowa wyjdzie dość płynna. Przelewamy ją do tortownicy z przygotowanym wcześniej spodem z ciasteczek. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 150 stopni (grzanie góra/dół bez termoobiegu). Na dno piekarnika wstawiamy naczynie żaroodporne z wrzącą wodą. Wstawiamy sernik do piekarnika i pieczemy 70 minut

Smakowity Blog Kulinarny
Sernik wiedeński 143

SERNIK WIEDEŃSKI Składniki Składniki na ciasto : 30 dag mąki 1 cukier waniliowy 20 dag masła 10 dag cukru pudru 3 żółtka 1 łyżeczka proszku Masa serowa: 1 kg sera tłustego 3 krotnie mielonego 6 jajek 1,5 szkl cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżki kaszy manny 1 budyń waniliowy 1/2 kieliszka rumu Sposób przygotowania 1. Z podanych składników(...)waniliowym na puszysty krem , partiami dodawać twaróg kaszę manną , budyń i rum .wymieszać . Dodać ubite białka i wymieszać delikatnie łyżką . 3. Masę serową przełożyć na ciasto . 4. Piekarnik rozgrzać do temp 170 st, piec około 1 godziny , następnie wyłączyć piekarnik i lekko uchylić drzwiczki , w ten sposób ostudzić sernik. 5. Po ostygnięciu sernik można : polukrować ,posypać cukrem pudrem

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik klasyczny 112

ciast, czyli sernik. Tym razem jest to sernik bardzo klasyczny, bez udziwnień, na jasnym kruchym cieście. Ten sernik jest bardzo łatwy i powiedziałabym też, że szybki do zrobienia. Nie trzeba oddzielnie ubijać białek i długo ucierać masy serowej. Ciasta też nie trzeba chłodzić czy mrozić, a jedynie zagnieść na coś w rodzaju kruszonki. Sernik wyrasta bardzo(...)zmiksowałam z cukrem pudrem. Dołożyłam miękkie masło i znów zmiksowałam do połączenia. Następnie wmiksowałam budyń w proszku i mąkę pszenną tortową. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na koniec po łyżce dodawałam ser. Gdy masa była już zmiksowana, wyłożyłam ją na podpieczony spód. Wierzch posypałam odłożonym ciastem. Sernik ponownie wstawiłam do piekarnika i piekłam go kolejne 50 minut w 170 stopniach

Waniliowe Improwizacje
Bezglutenowy sernik z malinami 160

Taki sernik upiekłam sobie na urodziny. A co, w taki dzień trzeba trzeba się trochę rozpieszczać. Teraz postanowiłam ponownie popełnić zbrodnię i zaprosić Was na ten cudowny, kremowy wypiek. Połączenie dwóch warstw ciasta, dwóch a właściwie trzech smaków działa kusząco na narząd wzroku i zmysł smaku. Serce wypieku jest mało słodkie dlatego słodka polewa malinowa spełnia tutaj swoje zadanie(...)cukier budyń (waniliowy lub śmietankowy) 1 opakowanie cukru waniliowego 3 jajka (tylko żółtka) ½ kg sera masa czekoladowa ¼ kostki masła 1 kopiasta łyżka kakao cukier 1 opakowanie budyniu czekoladowego 1 opakowanie cukru waniliowego 3 jajka (tylko żółtka) ½ kg sera Masło i cukier zmiksować na jednolitą, puszystą masę. Dodać po kolei jajka. Cały czas miksując (na wolnych obrotach) dodawać budyń

Szybko Tanio Smacznie
Sernik bez tłuszczu 177

nieźle zaskoczona, gdy wyjęłam ciasto, następnie wystudziłam i posmakowałam, a smak miał nieziemski. Coś pomiędzy sernikiem, a ptasim mleczkiem, albo ptasie mleczko z sera :)  Muszę upiec go ponownie, taki był pyszny :D Składniki: 1 kg twarogu 6 jajek 1 szklanka cukru pudru 1 budyń śmietankowy lub 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 250 ml mleka Wykonanie: Białka ubijam na sztywno(...)wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170°C na 60 min.  Po 30-35 minutach pieczenia, wyjmuję ciasto i nakrywam wierzch folią aluminiową. Wstawiam do dalszej obróbki termicznej. Upieczony sernik zostawiam na 10 min. w gorącym piekarniku, następnie wyjmuję i usuwam folię. Odstawiam , aż całkowicie ostygnie

Ciasteczkowy Potwór
Sernik nutellowy 127

digestive w czekoladzie 80 g miękkiego masła 1 łyżeczka kakao Sernik: 800 g twarogu na sernik (u mnie wiaderkowy z Piątnicy) 200 g mascarpone 5 jajek 1/2 szkl. cukru pudru 200-250 g nutelli 1 op. cukru wanilinowego (16g) 1 op. budyniu waniliowego Ciasteczka rozdrabniamy na piach. Łączymy w misce z miękkim masłem oraz kakao. Tortownicę (śr. 21cm(...)nagrzewamy do około 170 stopni. Na dno wkładamy naczynie wypełnione gorącą wodą (można też owinąć blaszkę z sernikiem folią aluminiową i ją wstawić do naczynia z wodą). Pieczemy około 45 minut. Po tym czasie temperaturę zmniejszamy do 140 stopni i dopiekamy sernik przez około 20-25 minut. Studzimy w uchylonym piekarniku. Następnie pozostawiamy do całkowitego ostudzenia, najlepiej w lodówce

Smaki Na Talerzu
Sernik kokosowy z ananasem 199

Bardzo lubię serniki, są łatwe do zrobienia, zawsze się udają i śmiało można łączyć różne smaki. U mnie dzisiaj wersja z kokosem i ananasem. Sernik ma orzeźwiający, lekki smak, jest bardzo delikatny i kremowy. Spód kokosowy z kawałkami ananasa, masa serowa i odrobina warstwy śmietankowej. Bajka ;) Prezentuje się doskonale. Polecam. Na Wielkanoc też się nada :D Składniki(...)powykładać na spód masy kokosowej. Twaróg dokładnie zmiksować ze śmietaną, cukrem, jajkami i śmietankowym budyniem. Masę serową wylać na przygotowany wcześniej spód. Piec 15 minut w temperaturze 170 stopni, a następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i piec kolejne 80 minut. Wystudzić w piekarniku. Wystudzony sernik schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Po tym czasie śmietanę ubić

Domowa cukiernia Ewy
Sernik wiedeński 147

moja słodka propozycja na Dzień Matki. Zawsze można spróbować upiec sernik, do odważnych świat kulinarny należy:) Składniki : 1 i 1/2 kg dobrego, białego sera  15 jajek 2 szklanki cukru 20 dag masła śmietana 18% - 400 ml firmy Jogo 3 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyń śmietankowy Przygotowanie: Ser zmielić , ja mieliłam tylko raz Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę(...)ponownie zmiksować Ubić białka na pianę i dodać delikatnie mieszając pianę z masą  Piec przez co najmniej 60 min. w temp. 180 stopni C (zrobić test patyczkiem) Sernik piec w dużej blaszce, po upieczeniu pozostawić w piekarniku do ostygnięcia. Wierzch można polać czekoladą. Mój sernik był z połowy składników ( dałam 7 dużych jaj) i piekłam przez

Proste Potrawy
Sernik klasyczny 152

chleb czy bułki, to sernika z tym jakby nie patrzeć nietypowym składnikiem jeszcze nie jadłam i nie piekłam. Oczywiście nie są one w ogóle wyczuwalne :) Dzięki nim jednak sernik jest kremowy i nie kruszy się. Chyba będę częściej "popełniać" taki serniczek :) Mimo, że jak wcześniej wspomniałam, amatorką takowych nie jestem. Ten jednak warty jest upieczenia, zapewniam :) Kruchy spód(...)szklanki cukru pudru ( ja dałam 2 łyżki więcej ) 260 g kwaśnej śmietany 18 % 4 łyżki budyniu waniliowego ( proszku ) opcjonalnie - kilka kropel aromatu pomarańczowego, cytrynowego lub waniliowego ( pominęłam ) opcjonalnie - kilka łyżek rodzynek lub kandyzowanej skórki pomarańczowej ( pominęłam, dodałam natomiast gotową mieszankę przypraw do sernika ) Wykonanie: Kruchy spód: W misce wymieszać mąkę z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka, śmietanę

Opowieści z piekarnika
Kremowy sernik z pianką owocową 65

Sernik z pianką owocową Kremowy, efektowny i przepyszny sernik z delikatną pianką owocową. Ciasto palce lizać!       Składniki: ok 200g herbatników 1 kg mielonego twarogu (może być z wiaderka) 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego (ok 530g) 5 jajek 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru (każdy po 40g) Pianka owocowa: 700g świeżych lub mrożonych owoców(...)miksera, dodajemy szczyptę soli i miksujemy na sztywną pianę *** *** Pianę przekładamy do osobnej miski i odkładamy na później. W misie miksera umieszczamy ser mielony, dodajemy mleko skondensowane, żółtka i budynie (sam proszek) *** *** Całość miksujemy razem do połączenia się składników *** *** Dodajemy ubitą wcześniej pianę z białek i delikatnie mieszamy ją łyżką lub szpatułką z masą serową – nie miksujemy *** *** Całość przekładamy

Blog z Apetytem
Sernik z brzoskwiniami 127

zagnieść 3/4 ułożyć na blaszce a resztę schłodzić w zamrażalce. Masa serowa 1 kg półtłustego sera raz zmielonego 1 jajko 1 budyń śmietankowy 0,5 szkl cukru pudru 0,5 kostki masła 1 puszka brzoskwiń Ser, jajo, budyń, cukier i masło wymieszać mikserem a następnie wylać na surowym cieście. Na to położyć posiekane brzoskwinie. Białka pozostałe z ciasta ubić(...)szkl cukru i wylać na brzoskwinie a na wierzch zetrzeć pozostałe ciasto. Piec około godzinki w temp 180 stopni. Artykuł Sernik z brzoskwiniami pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
pyszny pieczony sernik daktylowy na pierniczkowym spodzie... 176

budyń, kaszkę manną i na większych obrotach krótko połączyć składniki dodać ubite białka na sztywną pianę i łyżką delikatnie wmieszać w masę serową forma 25x24 cm wyłożona papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć pierniczki, wylać masę serową do formy, parę razy suknąć o blat stołu aby odpowietrzyć masę piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, sernik piec

W Mojej Kuchni Lubię