już trochę czasu minęło od kiedy go zrobiłam, ale smak i tak jest niezapomniany. Polecam Wam sernik w kolejnej odsłonie, tym razem ze śliwka kalifornijską i bakaliami, czyli mocno nadziany :) Składniki: 1 kg twarogu 8 jaj 2 opakowania budyniu 250 gram masła 1,5 szklanki cukru 150 g śliwki kalifornijskiej 1 opakowanie mieszanki bakaliowej Wykonanie: Śliwki zalewam gorącą
Ciasteczkowy Potwórwinnym sosie, tortillą hiszpańską oraz z marynowanymi oliwkami. Ukoronowaniem kolacji był deser. Jedliśmy doskonały, delikatny i kremowy domowy sernik na zimno, polany sosem malinowym, a także jeden z bardziej typowych deserów hiszpańskich, crema catalana. Jest to coś w rodzaju naszego budyniu, z tym, że przygotowany on jest na bazie mąki kukurydzianej, dodatkowo przykryty chrupiącą kołderką karmelową. Reasumując
Kulinarne przygody Gatitybarwach biało czerwonych. Miłego świętowania! Składniki: 1 kg sera dwukrotnie zmielonego 6 jajek 1,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 kostka masła 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki - u mnie pszenna 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mleka opakowanie herbatników petit beurre CUKRY NYSKIE 250 g malin cukier puder(...)pianę z białek, dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy. Na dno prodiża układamy warstwę herbatników, wylewamy masę serową. Na wierzch gęsto układamy obok siebie maliny. Pieczemy 60 minut. Kiedy sernik ostygnie, posypujemy cukrem pudrem
Z Majeczką w kuchnipierniczki (zamiast pierniczków można dodać inne ulubione ciastka) jajka, cukier, olejek waniliowy mikserem utrzeć do białości i spienienia dodać zmielony na drobnym sitku w maszynce do mięsa twaróg, wsypać budyń, kaszę manną, wlać olej, i kawałeczki posiekanego marcepanu, mikserem połączyć składniki bez długiego mieszania masę serową wlać do formy, z dwa razy stuknąć o blat stołu, aby odpowietrzyć masę piec(...)nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 60 minut, do suchego patyczka, studzić przy uchylonych drzwiczkach potem w chłodnym miejscu najlepiej całą noc - bardzo smaczny, wilgotny, aromatyczny sernik, jest bardzo łatwy do wykonania, jedyny jego mankament to taki, że szybko znika z talerza..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSernik zawsze się udaje, jest delikatny i puszysty. SKŁADNIKI: Ciasto kruche: 1,5 szklanki mąki 5 dag masła, 5 dag margaryny, 3 żółtka, 1,5 łyżki cukru, 1 łyżka cukru waniliowego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Masa serowa: 1,5 kg sera białego, 1/2 kostki masła, 10 jajek, 1 szklanka cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1 opakowanie budyniu(...)cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami na puszystą masę. Dodaję zmielony ser, budyń, mąkę krupczatkę oraz rodzynki. Ucieram. Białka ubijam na sztywną pianę. Pianę dodaję do masy serowej. Delikatnie mieszam. 3. Masę serową wykładam na ciasto na blaszce. Wyrównuję. Piekę 1 godzinę w temperaturze 180 stopni. Do przygotowania sernika użyłam rodzynek MIX JUMBO, które otrzymałam do testowania od sklepu SKWORCU
Tradycyjna kuchnia Kasimega łatwy i bardzo smaczny sernik gotowany. Przygotowanie tego sernika zajmie Wam dosłownie kilkanaście minut, a pałaszowanie sprawi dużo radości Składniki: – 1kg sera (używam sera z wiaderka z firmy Piątnica) – 1 puszka kajmaku (510g) – 200g miękkiego masła – 2 jajka – 2 budynie o smaku toffi Dodatkowo: – 200g herbatników – 100g orzechów włoskich – 170g(...)wymieszać. Następnie przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzić, delikatnie dociskając łyżką. Do garnka z grubym dnem włożyć miękkie masło, ser, jajka, 450g masy kajmakowej, wsypać budynie i wszystko dokładnie zmiksować do połączenia się składników. Następnie garnek postawić na małym ogniu i ciągle mieszając gotować przez około 10 minut, do chwili aż będą powstawać pękające pecherzyki powietrza
Smaki Arminerozdrabniaczu, jeśli są twarde to wymoczyć je w letniej wodzie 30 minut żółtka, cukier utrzeć do białości mikserem na dużych obrotach do masy dodać twaróg z wiaderka, twaróg śmietankowy, budynie, kaszę manną, olej, olejek pomarańczowy i połączyć składniki dodać zmiksowane morele i mikserem połączyć składniki, białka ubić na sztywno, dodać do masy serowej i teraz tylko łyżką delikatnie połączyć składniki(...)25x24 cm, keksówka silikonowa 20x15, formę dużą wyłożyć papierem do pieczenia, na dnie w formach poukładać biszkopty, wlać masę serową piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, serniki piec około 60 minut, w formach zostawić do wystudzenia, najlepiej na całą noc z formy silikonowej wyjąć sernik, duży jest w formie do zabrania, 1 szklanka pudru cukru
W Mojej Kuchni LubięSernik bez sera czyli sernik na śmietanie. Znakomita alternatywa dla tradycyjnego sernika. Składniki oraz sposób przygotowania Ciasto: 3 szkl. mąki tortowej 1 kostka margaryny 6 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżki śmietany 18% 1/2 szklanki cukru To wszystko zagnieść na ciasto, podzielić na 3 części. 2/3 części rozłożyć na blachę, a 1/3 zostawić na kruszonkę(...)Masa: 3 duże śmietany 18% 2 budynie śmietankowe 1 szkl. cukru Wszystko wymieszać, a z 6 białek ubić pianę na sztywno. Dodać do masy delikatnie mieszając. Całość wylać na ciasto i posypać kruszonką. Piec w 180st przez ok. 1h. Autor przepisu: Marta Kasprzycka Artykuł Sernik bez sera pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze PrzepisyVermucie. Do tego chrupkie migdały i wypiek gotowy. Zapraszam. Składniki : Na sernik : 500 g twarogu trzykrotnie zmielonego 250 g śmietanki 36% 4 jajka duże 160 g masła 130 g miałkiego cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 60 g budyniu śmietankowego 15 ml likieru amaretto (lub mała buteleczka aromatu migdałowego) 20 g gęstej pasty migdałowej(...)dużej formy wlewamy wrzątek i ustawiamy na najniższy, stopniu w piekarniku. keksówkę ustawiamy na środkowej półce w piekarniku. Po 30 minutach przykrywamy wierzch sernika folią aluminiową by nie spiec wierzchu. 5. Sernik pieczemy w 160 st C przez 1,5 godziny. Po upieczeniu zostawiamy sernik w piekarniku uchylając drzwi. Po wystudzeniu wyjmujemy i studzimy do temperatury pokojowej
vaniliowoczekoladowaserników. Z przepisu wychodzi duża blacha ciasta. Najlepiej użyć śmietany i jajek w temperaturze pokojowej. Styropian – sernik bez sera z jagodami: ok. 1,3 litra śmietany 18% (4 x po 330 g) * 5 białek 1 szklanka cukru pudru 2 opakowania budyniu śmietankowego jagody lub inne owoce (maliny, wiśnie, porzeczki) 1 łyżka mąki ziemniaczanej + 1 łyżka cukru z wanilią(...)temperaturze pokojowej do całkowitego ostygnięcia. Styropian lekko opada, ale nie poniżej wysokości, do której był wlewany. Gotowy placek możemy posypać cukrem pudrem. Przechowujemy w lodówce. Post Styropian – sernik bez sera pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuopakowanie, twaróg z wiaderka naturalny 1 kg , budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 4 łyżki, kulki wafelkowe w czekoladzie 200 gram, herbatniki 150 gram, cukier puder - ile potrzeba Cukier, żółtka, cukier wanilinowy utrzeć mikserem do białości na "kogel mogel" z 3 minuty na najwyższych obrotach. Dodać twaróg z wiaderka, budyń waniliowy, kaszę manną i mikserem "krótko" połączyć składniki. Pianę ubić(...)masę serową, bez miksera. Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie formy ułożyć herbatniki, wylać masę serową, wygładzić wierzch. Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut do suchego patyczka, sernik w formie wystudzić dobrze i przed podaniem posypać pudrem cukrem. - Sernik z twarogu z wiaderka, pieczony na herbatnikach
W Mojej Kuchni LubięSernik to przepyszne ciasto, w dodatku łatwe w przygotowaniu. Dzisiaj przepis dla zabieganych, czyli szybkie w przygotowaniu ciasto. Upiekłam go na herbatnikach oraz polałam czekoladą i posypałam kokosem. Wyszedł bardzo smaczny, polecam. SKŁADNIKI : 200 g herbatników maślanych 1 kg sera wiaderkowego, dowolnego lub smakowego 5 jajek 2 budynie waniliowe(...)chwilę ucieramy. Dodajemy cały ser i wsypujemy budynie, dokładnie mieszamy. Ser wylewamy na herbatniki i pieczemy w piekarniku około 45 minut w temperaturze 180 % C. Ciasto po upieczeniu studzimy. Czekoladę łamiemy na kawałki, wlewamy mleko i podgrzewamy w mikrofalówce 1 minutę, mieszamy aż składniki się połączą. Czekoladę wylewamy na sernik, równo rozsmarowujemy i posypujemy kokosem. Ciasto
Kulinarne Fantazje Mariolibiałej czekolady sprawiły ,że był to najszybciej zrobiony ale i najszybciej zjedzony sernik jaki robiłam-polecam gorąco do kawki..... Składniki: forma o śr. 23cm Spód: 200g markiz kakowych (ja użyłam ciastek Hit z kremem czekoladowym) 40g masła Masa serowa: 800g sera 1szkl cukru pudru 1 budyń waniliowy (proszek - 40g) 50g miękkiego masła 3 jajka Dodatkowo: 250g borówek amerykańskich(...)boków i wsadzić do lodówki. Masa serowa: W misie miksera umieścić ser i na małych obrotach lekko go zmiksować w celu napowietrzenia. Po kolei dodawać cukier puder i budyń. Później dodać masło i zmiksować na gładką masę. Na końcu dodawać po jednym jajku. Gotową masę wylać na schłodzony spód i obsypać borówkami. Piec w 175 st przez 50 min (grzałka
Swojskie jedzonkosprawił , że sernik wyglądał iście królewsko! Są jeszcze wiśnie na targach , więc może Ktoś z Was się skusi? SKŁADNIKI: ( tortownica 24 cm ) SPÓD : * herbatniki – 200 g * masło – 100 g MASA SEROWA : * mielony twaróg – 1 kg * jajka – 5 szt * masło – 50 g * śmietana 30% – 125 ml * cukier – 1 szkl *budyń waniliowy(...)Żółtka miksujemy z twarogiem , masłem , kremówką ,cukrem i budyniami na gładką masę. Białka ubijamy na sztywno. Pianę delikatnie łączymy z masą serową. Wylewamy do tortownicy wyłożone ciasteczkami. Wstawiamy do nagrzanego na 165C piekarnika na 90 minut. Zostawiamy do całkowitego ostudzenia. CAŁOŚĆ : Galaretkę rozpuszczamy wg. przepisu na opakowaniu. Wiśnie układamy na górze sernika. Zalewamy galaretką. Wstawiamy do lodówki na 3 godziny
Ostra na Słodkoróżnymi smakami. Nie taki diabeł straszny :) Jeśli mamy dobry przepis bazowy na sernik to można kombinować - zmieniać spody, polewy, dodatki czy smak masy serowej. Dziś przepis na sernik do którego nie użyłam tradycyjnego cukru. Substancją słodzącą jest w tym wypadku dżem morelowy słodzony ksylitolem i sam ksylitol (cukier z kory brzozy), który ze względu na niski indeks glikemiczny(...)ubić z miękkim masłem i ksylitolem. Następnie stopniowo dodawać ser twarogowy, mascarpone i dżem. Ciągle miksując dodać budyń. Suszone morele przekroić na połówki i wymieszać z masą. Białka ubić w osobnym naczyniu na sztywną pianę i delikatnie wymieszać szpatułką z masą serową. Sernik piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku ok 50-55 minut. Jeśli góra wcześniej się zarumieni
Ze smakiem i z pasją