sernik z brzoskwinia - 667 przepisów (strona:28/45)

Sernik z mlekiem i brzoskwiniami 206

Dziś kolejny sernik, wczoraj upiekłam dwa :) a w sumie to trzy, bo dwa takie same. Musiałam spożytkować biały wiejski ser, ponieważ za późno było na jego zamrożenie. Składniki: Spód: biszkopty, herbatniki lub cisto półkruche Masa serowa: 1,20 - 1,50 kg sera białego 2 szkl. mleka 2 jajka 4 żółtka 1 szkl. cukru 2 cukry waniliowe 2 budynie śmietankowe(...)blaszce (25x36) wyłożonej papierem do pieczenia układamy biszkopty. Wylewamy masę, a na niej układamy pokrojone brzoskwinie lekko je wciskając. Pieczemy około 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, następnie zmniejszamy temperaturę do 150-160 stopni i pieczemy jeszcze około 25 minut. Nad sernik do piekarnika wkładamy pustą brytfannę, żeby się ładnie upiekł i nie spalił. Białka ubijamy

Kolorowy Przepisownik
Truskawkowy sernik na zimno w wersji deseru 174

Składniki na 4 pucharki: kubełek 400 ml serka homogenizowanego 4 paczuszki herbatników pół kilograma truskawek 2 łyżki cukru dowolne owoce do dekoracji ( u mnie czereśnie, brzoskwinie i truskawki) bita śmietana 4 kostki czekolady Truskawki myjemy i obieramy z szypułek, kilka zostawiamy a resztę miksujemy z dodatkiem cukru w blenderze na mus. Herbatniki kruszymy na piasek (ja robię to w miseczce(...)przy pomocy tłuczka. Do pucharków dajemy pokruszone herbatniki, następnie około 2 - 3 łyżek serka, polewamy musem z truskawek, ozdabiamy bitą śmietaną, owocami i czekoladą. Szybkie i pyszne :) Truskawkowy sernik na zimno w formie deseru

Bon Appetit Małgorzaty
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI 123

czas upływa strasznie szybko.Pragnę się z Wami podzielić moim sprawdzonym przepisem na pyszny serniczek,zawsze się udaje,rozpływa w ustach,mocno wilgotny....rewelacyjny.Mój mężuś nie przepada za sernikami,ale tym zajada się z uśmiechem na twarzy. Ciasto:   200g margaryny 2 szklanki mąki 8 łyżek cukru 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wszystkie składniki na ciasto(...)pianę z białek. Na podpieczonym cieście położyć trochę masy serowej,ułożyć brzoskwinie,przykryć masą serową,znowu brzoskwinie i reszta masy serowej.Wyrównać powierzchnię.Ciasto wstawić do piekarnika na ok 45 min w 180stC.Z pozostałego ciasta można powycinać foremkami gwiazdki.Po 45 min gdy sernik już dobrze wyrośnięty i przyrumieniony można ułożyć gwiazdki na nim,posmarować białkiem i ponownie wstawić

Niespełnione zdolności kulinarne
Puszysty sernik z brzoskwiniami na cienkim spodzie 74

sernik który pojawia się w moim domu zawsze na święta Bożego Narodzenia i Wielkanocy. Bardzo cienki spód, puszysta masa serowa i brzoskwinie dla wzbogacenia smaku. Rozpływa się w ustach i błyskawicznie znika z talerzy

Milion Smaków
Sernik na ciasteczkowym spodzie z musem wiśniowym STOVIT - naturalnie owocowe. 133

wykwintnych sosów do mięs. Stovit  "wypuścił" na rynek mus w 5 smakach - truskawki, wiśnie, brzoskwinia z marakują, owoce leśne i cztery owoce. Mus świetnie smakuje na kromce chleba jednak ja chciałam wypróbować go jak poradzi sobie z wypiekami. Postanowiłam upiec sernik z musem wiśniowym. A zatem zapraszam po przepis. Składniki; 1 kg białego sera 3 jajka

Radość kipiąca uśmiechem.
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI NA CIASTECZKOWYM SPODZIE 318

dosłownie w kilka chwil. Zamiast wykładać formę ciastkami czy biszkoptami, możemy przygotować pyszny, ciasteczkowy spód, który doda sernikowi fajnego smaczka.   Składniki: 1 kg sera - może być z wiaderka 4 łyżki cukru- zmielić na puder 2 łyżki żelatyny 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe 1,5 szklanki wrzątku 150 g ciastek petit beurre pełnoziarnistych CUKRY NYSKIE 80 g masła

Z Majeczką w kuchni
Sernik na zimno z owocami 411

skosztowaniu masy dodałam jeszcze trochę ). Dodawać po 1 żółtku, miksując do połączenia po każdym dodaniu. UWAGA: Jeśli obawiacie się surowych żółtek, można je pominąć, dodatek żółtek sprawia jednak, że sernik jest bardziej puszysty i kremowy. Następnie dodawać po 1 łyżce twarogu i miksować; czynność powtarzać do wyczerpania twarogu. Dodać ekstrakt z wanilii i zmiksować. Żelatynę umieścić w małym garnuszku(...)wierzchu ułożyć owoce - większe pokrojone na mniejsze części, np. truskawki w plasterki, brzoskwinie w półksiężyce. Zalać lekko tężejącą, ale wciąż płynną galaretką. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Przechowywać w lodówce.   Smacznego :) Moja rada odnośnie przygotowania formy do sernika na zimno :) Częstym problemem przy uwalnianiu sernika na zimno z obręczy tortownicy jest zrobienie tego w taki sposób

Opowieści z piekarnika
Proste, chrupiące ciasto z nutellą, musem brzoskwiniowym 768

galaretką – Przepyszne, proste w przygotowaniu ciasto bez pieczenia ze spodem lekko chrupiącym, zrobionym z nutelli i sucharków. Środek jest serowo – śmietankowy i delikatnie waniliowy. Górę wieńczy mus z brzoskwiń z galaretką, pychotka! Ciasto nie za słodkie, orzeźwiające i ładnie się prezentuje. Przepis dostałam od jednej z czytelniczek Małej Cukierenki Pani Magdy Pawlaczyk, bardzo dziękuję! Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał(...)nutelli 400ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 500g gotowego sera na sernik 4-5 łyżek cukru pudru kropla pasty waniliowej lub 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 5 łyżeczek żelatyny (około 12-14g) około 150ml gorącej wody 2 galaretki brzoskwiniowe + 500ml gorącej wody 2 puszki brzoskwiń lub moreli Dodatkowo: bezy do ozdoby 1. Tortownicę o średnicy

Mała Cukierenka
Ciasto na zimno z pianek Marshmallows 364

Ciasto smakuje przeeepysznie, tak delikatnie i niesamowicie kremowo. Masa jest przyjemnie lekka i niezbyt słodka, więc możecie dodać więcej cukru. Ciasto drobinę przypomina sernik na zimno, ale moim zdaniem jest smaczniejsze. Zresztą sami spróbujcie, bo przygotowuje się je naprawdę ekspresowo. Polecam! (Tortownica o średnicy 22-23 cm) Spód: 200g herbatników 90g masła  Masa piankowa: 70g pianek Marshmallows(...)śmietanki 30-36% 250 ml mleka 2 łyżki cukru pudru 3,5 łyżeczki żelatyny Wierzch: 1 galaretka (u mnie o smaku owoców egzotycznych) owoce (u mnie brzoskwinie z puszki) Przygotować spód. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować, a następnie wklepać w dno tortownicy.  Przygotować masę piankową. Żelatynę należy rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. W garnuszku podgrzać śmietankę oraz mleko

Di gotuje
Sernik z tofu 129

tego odrobina wanilii – nie znam deseru, w przypadku którego byłaby zbędna. Każdy wegański „sernik” obowiązkowo musi zawierać gęste mleko kokosowe – jest tłuste, a jego dodatek sprawi, że ciasto będzie aksamitne i kremowe. Poniższa wersja przygotowana jest specjalnie na święta, dlatego do środka dorzuciłam zarówno brzoskwinie jak i rodzynki, wierzch natomiast połyskuje rozpustną czekoladową polewą. Składniki na tortownicę o średnicy(...)skórka otarta z 1 cytryny ziarenka wyłuskane z ½ laski wanilii 1 szklanka gęstego mleka kokosowego, dobrze schłodzonego spora garść rodzynek, namoczona w ciepłej wodzie przez 15 minut 2 połówki brzoskwiń z puszki, pokrojone w drobną kosteczkę Polewa czekoladowa: ½ szklanki ciemnej czekolady 1/3 szklanki gęstego mleka kokosowego 1 łyżka cukru pudru Aby przygotować spód do miski przesiej mąkę, cukier puder, proszek

Roślinna - blog wegański
Sernik z brzoskwiniami i bezą 268

soli. Następnie partiami dodawać cukier, cały czas ubijać aż cukier sie rozpuści. Przygotowaną pianę wyłożyć na pokrojone brzoskwinie. Na wierzch zetrzeć pozostałą część ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 50-60 minut funkcja góra dół. Sernik pozostawić do wystygnięcia w uchylonym piekarniku

Monia miesza i gotuje
SERNIK MEGA CZEKOLADOWY LUSTETTE – obłędny! 180

uwielbiam serniki to chyba już wszyscy wiedzą ( łącznie z kilkoma milionami widzów programu MasterChef :D ). Na blogu jest ich mnóstwo – są klasyczne , są z orzechami , karmelem , jabłkami , brzoskwiniami i bezą . Dziś stworzyłam kolejny – taki, jakiego do tej pory nie było! Na czekoladowym spodzie, z idealną, kremową, serową masą i chrupiącymi wafelkami Lusette – połączenie idealne! http://lusette.pl(...)WARSTWA: Czekoladę siekamy, zalewamy gorącą śmietaną kremówką, energicznie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Kiedy ganache czekoladowy będzie gęsty ( ale jeszcze lejący ), wylewamy go na sernik, a z białej czekolady robimy ozdobne „esy-flloresy”. Wstawiamy na całą noc do lodówki. Smacznego! Ps. Sernik bierze udział w akcji LUSETTE INSPIRUJE

Ostra na Słodko
Serowa tarta z brzoskwiniami 195

należę do pierwszej grupy, a do drugiej już nie (toleruję jedynie serniki na zimno), to ten wypiek powstał z myślą o domownikach i musiał im on bardzo smakować, bo znikł raz dwa, a nawet dostałam pochlebne opinie. Możecie zrobić ją też z różnymi owocami, ja wykorzystałam brzoskwinie, które teraz są najlepsze, ale świetne będą także śliwki lub maliny

Fabryka pomysłów
Sernik w herbatnikach - bez pieczenia 437

galaretka cytrynowa 300ml śmietanki słodkiej 30% 1 galaretka jabłkowo- miętowa (Wodzisław) 3 łyżki cukru pudru do sernika 3 łyżki cukru pudru do śmietanki 4 łyżki dżemu truskawkowego (u mnie z miętą) 1 galaretka truskawkowa z pianką (Winiary) posypka czekoladowa 3 brzoskwinie (świeże) listki świeżej mięty Sposób przygotowania: 1. Formę na ciasto wykładamy folią spożywczą. Układamy warstwę maślanych herbatników

Kuchnia w czekoladzie