sernik który pojawia się w moim domu zawsze na święta Bożego Narodzenia i Wielkanocy. Bardzo cienki spód, puszysta masa serowa i brzoskwinie dla wzbogacenia smaku. Rozpływa się w ustach i błyskawicznie znika z talerzy
Milion Smakówwykwintnych sosów do mięs. Stovit "wypuścił" na rynek mus w 5 smakach - truskawki, wiśnie, brzoskwinia z marakują, owoce leśne i cztery owoce. Mus świetnie smakuje na kromce chleba jednak ja chciałam wypróbować go jak poradzi sobie z wypiekami. Postanowiłam upiec sernik z musem wiśniowym. A zatem zapraszam po przepis. Składniki; 1 kg białego sera 3 jajka
Radość kipiąca uśmiechem.dosłownie w kilka chwil. Zamiast wykładać formę ciastkami czy biszkoptami, możemy przygotować pyszny, ciasteczkowy spód, który doda sernikowi fajnego smaczka. Składniki: 1 kg sera - może być z wiaderka 4 łyżki cukru- zmielić na puder 2 łyżki żelatyny 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe 1,5 szklanki wrzątku 150 g ciastek petit beurre pełnoziarnistych CUKRY NYSKIE 80 g masła
Z Majeczką w kuchniskosztowaniu masy dodałam jeszcze trochę ). Dodawać po 1 żółtku, miksując do połączenia po każdym dodaniu. UWAGA: Jeśli obawiacie się surowych żółtek, można je pominąć, dodatek żółtek sprawia jednak, że sernik jest bardziej puszysty i kremowy. Następnie dodawać po 1 łyżce twarogu i miksować; czynność powtarzać do wyczerpania twarogu. Dodać ekstrakt z wanilii i zmiksować. Żelatynę umieścić w małym garnuszku(...)wierzchu ułożyć owoce - większe pokrojone na mniejsze części, np. truskawki w plasterki, brzoskwinie w półksiężyce. Zalać lekko tężejącą, ale wciąż płynną galaretką. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Przechowywać w lodówce. Smacznego :) Moja rada odnośnie przygotowania formy do sernika na zimno :) Częstym problemem przy uwalnianiu sernika na zimno z obręczy tortownicy jest zrobienie tego w taki sposób
Opowieści z piekarnikagalaretką – Przepyszne, proste w przygotowaniu ciasto bez pieczenia ze spodem lekko chrupiącym, zrobionym z nutelli i sucharków. Środek jest serowo – śmietankowy i delikatnie waniliowy. Górę wieńczy mus z brzoskwiń z galaretką, pychotka! Ciasto nie za słodkie, orzeźwiające i ładnie się prezentuje. Przepis dostałam od jednej z czytelniczek Małej Cukierenki Pani Magdy Pawlaczyk, bardzo dziękuję! Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał(...)nutelli 400ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 500g gotowego sera na sernik 4-5 łyżek cukru pudru kropla pasty waniliowej lub 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 5 łyżeczek żelatyny (około 12-14g) około 150ml gorącej wody 2 galaretki brzoskwiniowe + 500ml gorącej wody 2 puszki brzoskwiń lub moreli Dodatkowo: bezy do ozdoby 1. Tortownicę o średnicy
Mała CukierenkaCiasto smakuje przeeepysznie, tak delikatnie i niesamowicie kremowo. Masa jest przyjemnie lekka i niezbyt słodka, więc możecie dodać więcej cukru. Ciasto drobinę przypomina sernik na zimno, ale moim zdaniem jest smaczniejsze. Zresztą sami spróbujcie, bo przygotowuje się je naprawdę ekspresowo. Polecam! (Tortownica o średnicy 22-23 cm) Spód: 200g herbatników 90g masła Masa piankowa: 70g pianek Marshmallows(...)śmietanki 30-36% 250 ml mleka 2 łyżki cukru pudru 3,5 łyżeczki żelatyny Wierzch: 1 galaretka (u mnie o smaku owoców egzotycznych) owoce (u mnie brzoskwinie z puszki) Przygotować spód. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować, a następnie wklepać w dno tortownicy. Przygotować masę piankową. Żelatynę należy rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. W garnuszku podgrzać śmietankę oraz mleko
Di gotujetego odrobina wanilii – nie znam deseru, w przypadku którego byłaby zbędna. Każdy wegański „sernik” obowiązkowo musi zawierać gęste mleko kokosowe – jest tłuste, a jego dodatek sprawi, że ciasto będzie aksamitne i kremowe. Poniższa wersja przygotowana jest specjalnie na święta, dlatego do środka dorzuciłam zarówno brzoskwinie jak i rodzynki, wierzch natomiast połyskuje rozpustną czekoladową polewą. Składniki na tortownicę o średnicy(...)skórka otarta z 1 cytryny ziarenka wyłuskane z ½ laski wanilii 1 szklanka gęstego mleka kokosowego, dobrze schłodzonego spora garść rodzynek, namoczona w ciepłej wodzie przez 15 minut 2 połówki brzoskwiń z puszki, pokrojone w drobną kosteczkę Polewa czekoladowa: ½ szklanki ciemnej czekolady 1/3 szklanki gęstego mleka kokosowego 1 łyżka cukru pudru Aby przygotować spód do miski przesiej mąkę, cukier puder, proszek
Roślinna - blog wegańskisoli. Następnie partiami dodawać cukier, cały czas ubijać aż cukier sie rozpuści. Przygotowaną pianę wyłożyć na pokrojone brzoskwinie. Na wierzch zetrzeć pozostałą część ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 50-60 minut funkcja góra dół. Sernik pozostawić do wystygnięcia w uchylonym piekarniku
Monia miesza i gotujeuwielbiam serniki to chyba już wszyscy wiedzą ( łącznie z kilkoma milionami widzów programu MasterChef :D ). Na blogu jest ich mnóstwo – są klasyczne , są z orzechami , karmelem , jabłkami , brzoskwiniami i bezą . Dziś stworzyłam kolejny – taki, jakiego do tej pory nie było! Na czekoladowym spodzie, z idealną, kremową, serową masą i chrupiącymi wafelkami Lusette – połączenie idealne! http://lusette.pl(...)WARSTWA: Czekoladę siekamy, zalewamy gorącą śmietaną kremówką, energicznie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Kiedy ganache czekoladowy będzie gęsty ( ale jeszcze lejący ), wylewamy go na sernik, a z białej czekolady robimy ozdobne „esy-flloresy”. Wstawiamy na całą noc do lodówki. Smacznego! Ps. Sernik bierze udział w akcji LUSETTE INSPIRUJE
Ostra na Słodkonależę do pierwszej grupy, a do drugiej już nie (toleruję jedynie serniki na zimno), to ten wypiek powstał z myślą o domownikach i musiał im on bardzo smakować, bo znikł raz dwa, a nawet dostałam pochlebne opinie. Możecie zrobić ją też z różnymi owocami, ja wykorzystałam brzoskwinie, które teraz są najlepsze, ale świetne będą także śliwki lub maliny
Fabryka pomysłówgalaretka cytrynowa 300ml śmietanki słodkiej 30% 1 galaretka jabłkowo- miętowa (Wodzisław) 3 łyżki cukru pudru do sernika 3 łyżki cukru pudru do śmietanki 4 łyżki dżemu truskawkowego (u mnie z miętą) 1 galaretka truskawkowa z pianką (Winiary) posypka czekoladowa 3 brzoskwinie (świeże) listki świeżej mięty Sposób przygotowania: 1. Formę na ciasto wykładamy folią spożywczą. Układamy warstwę maślanych herbatników
Kuchnia w czekoladziekażdym jest inny rodzaj (i kolor) czekolady. A potem okazało się, że w sklepie jest tylko jeden serek straciatella, więc musiałam użyć serków waniliowych. Mimo tych niewielkich zaskoczeń, sernik udał się doskonale i był hitem na naszym stole. Polecam gorąco i jeszcze raz dziękuję Ani za podzielenie się tym przepisem. Składniki: Spód: • 1 paczka ciastek holenderskich w czekoladzie(...)Przełożyć na masę ciasteczkową, wyrównać i odłożyć do lodówki. 8. Brzoskwinie odsączyć z syropu, nie będzie już potrzebny. Zmiksować owoce blenderem na mus i przełożyć do garnka. 9. Zagotować, ściągnąć z palnika i wsypać galaretkę. 10. Dokładnie wymieszać, ostudzić. Wylać na masę serowa i udekorować. 11. Sernik schłodzić w lodówce 3 godziny. Podawać z ulubioną kawą. Smacznego
W mojej kuchniprzyrządzenie. Dziś mam dla Was przepis zainspirowany sernikiem brzoskwiniowym , który kilka dni temu piekłam razem z mamą. Kiedy z piekarnika dolatywał jego zapach ja podpaliłam patelnię i do dzieła! Delikatne, puszyste , mięciutkie … z orzeźwiającym cytrynowym posmakiem i wypełnione po brzegi słodkim mielonym serem i soczystymi ( niesamowicie soczystymi! ) brzoskwiniami. Niebo w gębie! SKŁADNIKI: ( 6 szt ) NALEŚNIKI: * mąka
Ostra na Słodkoobdarowana sporą ilością brzoskwiń z własnego ogrodu. Najpierw zajadaliśmy się tymi wspaniałymi owocami, ale postanowiłam też część przeznaczyć do wypieku ciasta. Co by tu upiec? Czy coś co już znamy, czy iść w kierunku nowości? Zaczęłam kombinować ze składnikami jakie miałam w lodówce. Przypomniało mi się, że kiedyś jadłam u koleżanki ciasto niby sernik, niby pianka zrobiona(...)cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 opakowania budyniu śmietankowego (proszek po 40 g) 3 opakowania jogurtu typu greckiego po 400 g 8 sztuk dużych dojrzałych brzoskwiń Wykonanie: Suche składniki na kruche ciasto (mąka, proszek do pieczenia i cukier) przesiałam do misy miksera i wymieszałam. Margarynę i masło pokroiłam w kostkę i dodałam do suchych składników. Wymieszałam
Kuchnia u Krysiminuty, a następnie wymieszać do otrzymania gładkiej polewy. Odstawić w chłodne miejsce do zgęstnienia. Sernik najlepiej przechowywać cały czas w lodówce, wtedy jest najlepszy. Na górę można też położyć ulubioną galaretkę z owocami. Doskonale się sprawdza z truskawkami bądź brzoskwiniami z puszki
Calzonella.com