sernik z brzoskwinia - 667 przepisów (strona:23/45)

Biszkopt z masą śmietankowo serową i brzoskwiniami. 200

Upały nie odpuszczają, ale ciasto na niedzielę musi być. Tym razem biszkopt z brzoskwiniami i masą ze śmietany i sera. To ciasto po raz pierwszy jadłam dawno temu u koleżanki. Robiła je, jej mama. Zawsze się zajadałyśmy, było tak pyszne. Zrobiłam swoją wersję, ale myślę, że proporcje są idealne. Ciasto wszystkim smakowało :) Najbardziej mojemu tacie, zjadł cztery kawałki, jeden(...)szklanka mąki tortowej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na masę: 500 ml śmietanki 30% 400 g. sera do serników (użyłam Mój Ulubiony z Wielunia) 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń kilka kostek gorzkiej czekolady kilka kostek białej czekolady Wykonanie: Białka ubić ze szczyptą soli, dodając partiami cukier i cukier waniliowy. Dodać żółtka, dalej

Agusiowe smakołyki
Sernik Jadzi (z brzoskwinaimi) 270

Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubijać do momentu aż piana będzie gładka, lśniąca i sztywna. Pianę wyłożyć na brzoskwinie.  Na pianę zetrzeć na tarce o grubych oczkach mocno schłodzone pozostałe ciasto. Przygotowany sernik wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika. Piec około 60-70 minut. Upieczony sernik wystudzić i posypać cukrem pudrem. Uwaga

In my kitchen
Sernik brzoskwiniowy z winogronami 157

firmy Skawa 2 garści płatków czekoladowo karmelowych Lion Sernik: 1 kostka margaryny 0.5 kg sera białego 2o g żelatyny spożywczej 2 szklanki mleka 1 szklanka zimnej wody 2 żółtka 2 cukry waniliowe pół łyżeczki olejku pomarańczowego lub cytrynowego 1 galaretka brzoskwiniowa 4 łyżki cukru pudru 3 duże brzoskwinie lub 5 małych- obranych ze skórki i pokrojonych w kostkę kiść(...)żelatyną oraz galaretkę brzoskwiniową. Mieszamy. Kiedy składniki się połączą dosypujemy pokrojone brzoskwinie i wylewamy na spód tortownicy. Odstawiamy do lodówki na ok 15 minut. 3. Na delikatnie zastygniętym serniku układamy winogrona. Wstawiamy ponownie do lodówki. 2 galaretki truskawkowe rozpuszczamy w ok 0.75 ml wrzątku. Przestudzone wylewamy na sernik i odstawiamy do całkowitego stężenia. Sernik najlepiej przygotować wieczorem

Kuchnia w czekoladzie
Sernik z musem brzoskwiniowym 264

szkl cukru pudru 1 galaretka brzoskwiniowa 1,5 szkl wody 5 łyżeczek żelatyny 0,5 l kremówki 30%  Mus brzoskwiniowy 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe Gellwe 0,5 l soku z brzoskwiń (z puszki)* 2 łyżeczki żelatyny Gellwe Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubić na sztywno z cukrem. Ubijając dodawać po jednym żółtku i ubijać do momentu aż masa będzie(...)masa zastygła.  Mus brzoskwiniowy: Galaretki i żelatynę rozpuścić w 0,5 l gorącym przegotowanym soku i odłożyć do lekkiego stężenia. Odsączone brzoskwinie zmiksować blenderem na mus. Do tężejących galaretek wlać mus, wymieszać, wylać na zastygły sernik i odłożyć do lodówki do stężenia. * Jeśli soku nie będzie 0,5 l uzupełnić wodą

Ala piecze i gotuje
Ciasto piernikowo serowe 219

Ciasto, które łączy w sobie smak sernika i piernika jednocześnie, wilgotne, nie za słodkie a do tego smak brzoskwiń. Mimo, że gościło na moim świątecznym stole uważam że doskonale nadaje się do upieczenia także już po świętach.  Jest dość szybkie w wykonaniu i myślę że każdego zachwyci ten smak. Przepis znalazłam  tutaj. Składniki na ciasto: 4 szklanki mąki

Słodka Kraina Wypieków
Sernik z musem brzoskwiniowym na spodzie z nutelli i sucharków 355

W oryginale na wierzchu były brzoskwinie zalane galaretką. Takie ciasto przyniosła do pracy Jola z okazji swoich urodzin. Wszystkim oczy wychodziły z orbit, a ślinianki nie

bistro mama
Deser z płatkami ryżowymi ,brzoskwinią w galaretce i gruszką 152

dostępnych składników.  Warto zrobić dzień wcześniej. To kolejny sposób na wykorzystanie płatków ryżowych błyskawicznych. ***przepis na ten sernik ze zdjęcia już niebawem ;-)  Składniki płatki ryżowe błyskawiczne u mnie  KUPIEC mleko deserki dla dzieci np.waniliowo-bananowy dojrzałe brzoskwinie dojrzałe gruszki przeźroczysta galaretka u mnie dodatkowo do dekoracji pełnoziarniste wafelki Familijne 2GO  nadziane puszystym mleczno-czekoladowym kremem

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik na zimno z brzoskwiniami 392

jest w użytym serze. Wykonanie jest proste, jedynie potrzebna jest cierpliwość jeśli chodzi o zastygnięcie sernika. Sernik można zrobić na herbatnikach lub upiec szybki biszkopt.       masa serowa: 1 kg sera (użyłam twaróg Hanusi z Mlekovity) 1 puszka brzoskwiń 1 galaretka truskawkowa lub brzoskwiniowa 8 łyżeczek żelatyny lub 2 galaretki brzoskwiniowe 1/2 szklanki cukru pudru biszkopt(...)powrotem do foremki tak by góra była jako spód. Brzoskwinie pokroić na mniejsze kawałki. Sok z brzoskwiń zagotować, dodać żelatynę lub galaretki (już nie gotować) i mieszać do czasu rozpuszczenia się, wystudzić. Ser z cukrem pudrem zmiksować, dodać sok z rozpuszczoną żelatyną, dokładnie wymieszać i połączyć z pokrojonymi brzoskwiniami. Masę serową wylać na biszkopt do foremki, wierzch wyłożyć płatkami migdałowymi

Kuchcik gotuje
MAŚLANE NALEŚNIKI W SYROPIE Z KARMELIZOWANYMI BRZOSKWINIAMI 176

jestem królową serników to już mówiłam, ale że królową naleśników?! O tak tak! Uwielbiam wszelkiego rodzaju naleśniki i mogłabym je zajadać codziennie! Na słodko, wytrawne, a nawet słone – wszystkie uwielbiam! Dziś mam dla Was przepis na przepyszne maślane naleśniki z karmelizowanymi brzoskwiniami w słodkim syropie. Idealne na słodki obiad albo podwieczorek. Z gałką lodów waniliowych smakuje jeszcze lepiej

Ostra na Słodko
Sernik z brzoskwiniami -przepis dostałam już bardzo dawno od rodziny 245

Sernik to ciasto że zawsze jest na czasie i zawsze pysznie smakuje czy to święta czy po świętach, ja akurat piekłam go na święta, a teraz zamieszczam przepis ,bo nie mam go jeszcze na blogu i polecam   składniki na ciasto można przygotować dzień wcześniej i dać do zamrażarki a rano wyciągnąć 3 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki kryształu(...)puszka brzoskwiń przygotowanie wcześniej ubijamy białka z 1 szklanką cukru na sztywno i odkładamy Teraz ucieramy biały ser dodajemy żóltka oraz budyń i sok z cytryny a na końcu proszek do pieczenia, potem dajemy pianę i mieszamy już łyżką i dajemy pokrojone brzoskwinie i mieszamy kolejność 1 połowę ciasta zetrzeć i nałożyć biały ser z brzoskwiniami a na to ścieramy

Moje Wyroby
Sernik z jeżynami i kokosową bezą 222

Podczas urlopu uraczyła mnie tym smakołykiem przyjaciółka... jeju jaki ten sernik jest pyszny! Dodatek jeżyn sprawia, że sernik jest delikatnie kwaskowaty co idealnie łączy się z słodkim serem i pyszną pianka kokosową. Można użyć innych owoców (np brzoskwiń) jednak w sezonie warto skorzystać z tego co daje nam ogród/pole - dlatego też genialnie będzie smakował z malinami

sierotka maRysia w kuchni
Sernik na zimno z truskawkami 138

owocami. Ciasto bez pieczenia, przekładane herbatnikami więc szybkie w wykonaniu. Do ciasta możemy wykorzystać inne owoce, na przykład brzoskwinie lub porzeczki. Przepis ze strony Moje Kuchenne Rewelacje z moimi zmianami. Polecam!          Sernik na zimno z truskawkami   Składniki na formę 24x24cm:   Na masę serową: 120 g miękkiego masła 3/4 szklanki cukru 1 łyżka

Smak mojej kuchni
Sernik z brzoskwiniami 135

ilością masy serowej, wymieszać dokładnie. Masę serową wylać na biszkopty, wyrównać wstawić do lodówki. Brzoskwinie obrać ze skórki, usunąć pestkę i pokroić w plasterki, ułożyć na zastygniętym serniku. Galaretkę rozpuścić w 700 ml wody, by była sztywniejsza, ostudzić i lekko tężejąca wylać na sernik, schłodzić

Camilla w kuchni
Sernik z brzoskwiniami 176

masę serową. Na masie ułożyć brzoskwinie, kawałek przy kawałku (fot.1) . Następnie równo wyłożyć ubitą pianę. Wyciągnąć z zamrażalnika drugi kawałek ciasta i go zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posypując nim wierzch ciasta (fot.2) . Całość piec w temp. 180ºC około 1 godziny (maks. 1 godz. 20 minut). Po 30 minutach od momentu włożenia sernika do piekarnika blaszkę można przykryć folią(...)aluminiową, tak aby nie spalił nam się wierzch ciasta. Zdecydowanie najsmaczniejszy jest na drugi dzień. Sernik jest puszysty i wilgotny. Pycha :) Sernik zainspirowany przepisem na blogu - Na Miotle

Świat Ciasta
Śnieżny sernik z mlekiem skondensowanym wg Aleex 299

kuchni. A więc zaczynamy świąteczną, kulinarną przygodę. Na początek proponuję Wam śnieżny sernik z mlekiem skondensowanym inspirowany przepisem z Kwestii smaku . Sernik jest pyszny, delikatny, kremowy i bardzo ciekawy w smaku. Ja podałam go z brzoskwinią, ale można serwować go z musem śliwkowym, makowym lub czekoladą. Polecam. Składniki: Spód: • 1 paczka (około 250 g) ciastek pełnoziarnistych Digestive(...)czasie od razu zmniejszyć temperaturę do 120 stopni C i piec jeszcze przez 90 minut. 9. Przygotować wierzch: w misce wymieszać śmietanę z cukrem pudrem. Po 90 minutach pieczenia sernik wysunąć z piekarnika, rozprowadzić na powierzchni powstałą masę i wstawić z powrotem do piekarnika. Piec przez 15 minut. 10. Wyłączyć piekarnik i studzić sernik przez 5 minut

W mojej kuchni