Sernik na kakaowym spodzie z brzoskwiniami. 290dodatkiem brzoskwiń, które nadają mu wspaniałego smaku i soczystości. Idealnie sprawdzi się do popołudniowej kawy :). Jeśli macie ochotę na małe co nieco, zapraszam! Składniki na sernik na kakaowym spodzie z brzoskwiniami: na formę 24 cm x 28 cm KAKAOWY SPÓD: 300 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki gorzkiego kakao 125 g zimnego masła 1 jajko
Rozpustne gotowanie
KOLOROWY SERNIK NA ZIMNO Z MUSEM BRZOSKWINIOWYM 259sernik: 4 serki homogenizow ane waniliowe po 150g każdy 2 galaretki cytrynowe 1 galaretka zielona 1 galaretka pomarańczowa 3 połówki brzoskwiń z puszki Na mus: 2 puszki brzoskwiń (- 3 szt pokrojone do sernika) 1 galaretka brzoskwiniowa (zalecam użyć 2szt - mus będzie bardziej ścisły) Galaretki rozpuszczamy w połowie wody przewidzianej na opakowaniu, odstawiamy do stężenia. Kiedy galaretka zacznie się
Walijskie Pichcenie
Ciasto "Jajo sadzone". Brzoskwiniowy sernik na zimno. 215zwał tak zwał, jedno jest pewne, jest pyszne. Delikatny ser z galaretką brzoskwiniową i puszysty biszkopt razem tworzą delikatne i pyszne ciasto. Dla mnie to sernik na zimno, pyszny i puszysty, połówki brzoskwiń zalane bezbarwną galaretką przypominają jajo sadzone a posypane pistacjami przypominają skwarki. Zapraszam na pyszny deser. Ciasto "Jajo sadzone". Brzoskwiniowy sernik na zimno. ROZWIŃ
Moje Małe Czarowanie
Senik z musem brzoskwiniowym 212Szukając ciekawego przepisu na sernik, znalazłam ten Kasi . Zmodyfikowałam wg własnych potrzeb i możliwości, a efekt możecie podziwiać poniżej. Sernik jest bardzo delikatny, wilgotny a piękny kolor zawdzięcza brzoskwiniom. Składniki: 1kg sera twarogowego, 1 1/2 cukru, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 4 jajka 8 połówek brzoskwiń z puszki w syropie, szklanka mąki, 125g masła, pół łyżeczki proszku do pieczenia(...)ciastem spód do tortownicy i podpiekamy przez 25 minut w temp. 180 stopni. Brzoskwinie (bez syropu) miksujemy na gładką masę. Ser twarogowy łączymy ze szklanką cukru, jajkami, mąką ziemniaczaną i 3/4 musu brzoskwiniowego. Dokładnie mieszamy. Wykładamy na spód, z pozostałej części musu robimy kleksy na wierzchu sernika. Pieczemy ok 80 minut w temp. 160 stopni. Zostawiamy w piekarniku
Lena Gotuje
SERNIK BRZOSKWINIOWY NA ZIMNO-UNIWERSALNY 218Pyszny sernik, łatwy w przygotowaniu, idealny na nadchodzący sezon owocowy. Świetnie smakuje ze wszystkimi owocami. SKŁADNIKI (tortownica 22 cm) 1 kg serka mielonego np. z wiaderka 3 łyżki żelatyny 3 łyżki cukru pudru puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe ok. 100 g biszkoptów lub biszkopt z połowy składników SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Galaretkę przygotować według przepisu podanego na opakowaniu, i odstawić
RAROSSA
Mini serniczki 348też się ta i to o wiele szybciej bo niecałą minutę ;). Wierzch serniczków smarujemy czekoladą i układamy na nią pokrojone owoce. Kategoria: Ciasta i ciasteczka , Deser , Serniki Tagged: biała czekolada , borówka amerykańska , brzoskwinia , budyń śmietankowy , cukier , granat , kiwi , mascarpone , mini serniczki , omiomiom , oreo , ricotta , skórka pomarańczowa
Mam apetyt na ...
Sernik z musem brzoskwiniowym 197herbatników 100 g masła 1/3 szklanki mleka Masa serowa: 500 g sera twarogowego trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera do serników) 500 g sera mascarpone 1 szklanka cukru 4 jajka 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki aromatu waniliowego Mus: brzoskwinie z jednej puszki (puszka = 850 g) 3 łyżeczki żelatyny 1/2 szklanki gorącej wody 1/2 szklanki zalewy z brzoskwiń Dodatkowo: masło(...)uchylić drzwiczki i odczekać kolejne 15 minut. Sernik wyjąć i odstawić do ostygnięcia. Mus: Brzoskwinie rozdrobnić w malakserze jak najdokładniej. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Dodać do brzoskwiń wraz z zalewą. Dokładnie wymieszać i odstawić na 15 minut do lodówki. Mus rozprowadzić na serniku. Odstawić do lodówki na co najmniej kilka godzin (aż mus stężeje
Bullio
Sernik z musem brzoskwiniowym 431herbatników 100 g masła 1/3 szklanki mleka Masa serowa: 500 g sera twarogowego trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera do serników) 500 g sera mascarpone 1 szklanka cukru 4 jajka 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki aromatu waniliowego Mus: brzoskwinie z jednej puszki (puszka = 850 g) 3 łyżeczki żelatyny 1/2 szklanki gorącej wody 1/2 szklanki zalewy z brzoskwiń Dodatkowo: masło(...)uchylić drzwiczki i odczekać kolejne 15 minut. Sernik wyjąć i odstawić do ostygnięcia. Mus: Brzoskwinie rozdrobnić w malakserze jak najdokładniej. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Dodać do brzoskwiń wraz z zalewą. Dokładnie wymieszać i odstawić na 15 minut do lodówki. Mus rozprowadzić na serniku. Odstawić do lodówki na co najmniej kilka godzin (aż mus stężeje
Bullio
Sernik na zimno z truskawkami 544truskawek można użyć innych niezbyt kwaśnych owoców. U mnie ten sernik został tak szybko zjedzony, że ledwie udało mi się zrobić kilka zdjęć. Polecam również: Sernik na zimno z brzoskwiniami. Składniki: (foremka o średnicy 28 cm) 1 kg białego sera twarogowego (może być gęsty z wiaderka) 2 galaretki truskawkowe lub inne owocowe (u mnie z owoców leśnych(...)rzadka, ani za gęsta, jeśli będzie inaczej, nie uzyskamy struktury lekkiej pianki. Masę serową partiami wyłożyć na spód z ciastek, wykładać stopniowo, aby ciasteczka nie uniosły się do góry. Sernik wstawić do lodówki na około 0,5 godziny. Ubić 300 ml śmietany z 2 łyżkami cukru pudru, jeśli sernik nie będzie od razu zjedzony, proponuję dodać śmietan-fixu
Kuchcik gotuje
brzoskwiniowy tofucznik na spodzie jaglano-sezamowym 185Wegańska wersja sernika na zimno... Brzoskwiniowy tofucznik na spodzie jaglano-sezamowym - jednym słowem pychota. Ostatnio zakochałam się we wszelkiego rodzaju tofucznikach, dlatego też staram się wymyślać ich różne wersje. SKŁADNIKI : 100 g tofu naturalnego brzoskwinia szklanka mleka roślinnego 2 łyżki sezamu 3 łyżki kaszy jaglanej 2 łyżki ksyitolu łyżeczka cynamonu WYKONANIE: kaszę jaglaną gotujemy w mleku roślinnym z cynamonem
healthy dreams
Naleśniki ze szpinakiem i fetą 307Naleśniki ze szpinakiem i fetą z dodatkiem suszonych pomidorów to bardzo zdrowa propozycja obiadowa. Połączenie szpinaku z delikatnie słoną fetą i słodkimi suszonymi pomidorami sprawia, że
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Spaghetti bolognese z papryką 232Klasyczne spaghetti bolognese z mięsem mielonym można dopełnić papryką czerwona, która nada daniu głębi. Ponadto papryka ma dwa razy więcej witaminy C niż sama cytryna. Prócz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Awokado zapiekane z jajkiem z sosem curry 251Awokado zapiekane z jajkiem z sosem curry – to przystawka, która swoim wyglądem zachwyci nie jednego niejadka. Poprzez strukturę awokado nie jest to produkt, po który często
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron ryżowy z łososiem 195Wielu z Was to danie – makaron ryżowy z łososiem może wydać się dziwne, ze względu na nietypowe połączenie składników. Większości makaron ryżowy kojarzy się z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczone warzywa z sosem curry 275Nie jestem zwolennikiem dań bezmięsnych, jednak raz na jakiś czas można i nawet trzeba zrezygnować z mięsa. Muszę przyznać że pieczone warzywa z sosem curry są
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
20 ciast idealnych na Boże Narodzenie 353ciasto na zimno przygotowane na bazie jogurtu naturalnego i galaretek 16. Ciasto 3BIT - ciasto na zimno przełożone herbatnikami, masą kajmakową, budyniem i śmietaną 17. Brzoskwiniowiec – sernik na zimno nadziany brzoskwiniami NIECODZIENNE 18. Brownie z burakami – ciasto czekoladowe nadziane startymi burakami; lekkie i puszyste 19. Rafaello na krakersach – ciasto na zimno przełożone krakersami i masą
Ugotować
“Opowiadania drewnianego stołu” – recenzja 185cytrynowym, meksykański chłodnik, kalafiorową zupę z krewetkami, sałatkę z ziemniaków i kalafiora, ziemniaczane hasselbacki, pęczotto z burakami i malinami czy sałatkę z kiełków gryczanych A na deser? Brzoskwinie pieczone z granolą, sernik lawendowy, jaśminowe tiramisu z matchą czy nawet wytrawne muffinki z hummusem. Opowiadania drewnianego stołu Autorka: Monika Walecka Wydawnictwo: Septem Data premiery: 2017 Ilość stron: 288 Artykuł
Ugotowane pozamiatane
Sernik na zimno z borówkami 226galaretki agrestowe najlepiej rozpuszczać oddzielnie, aby ostatnia nie stężała zbyt mocno. Sernik na zimno najlepiej kroi się na drugi dzień, przechowywać oczywiście w lodówce. Zobacz również: Sernik z musem z brzoskwiń
Kuchcik gotuje
5 ciast z przepisu Ewy Wachowicz 248Ciasto grysikowe bez pieczenia Ciasto na maślance Sernik z bezą orzechową Sernik z kokosem i brzoskwiniami Zebra
Pychotkaaa