sernik z brzoskwinia - 667 przepisów (strona:20/45)

Sernik na zimno z brzoskwiniami 140

powiedział, że tort musi być tradycyjny? U nas po raz kolejny w roli tortu sprawdzil się sernik na zimno. Tym razem przekładany brzoskwiniami. Składniki: serek homogenizowany naturalny 500 g, 3 galaretki  u mnie były cytrynowe, 3 opakowania śmietany 30% (po 330 g), brzoskwinie w puszce, 1/4 szklanki cukru, 3 szklanki wrzątku do przygotowania galaretek. Przygotowanie: Galaretki rozpuścić

Państwo Wojtczuk gotują
Sernik popołudniówka 169

łyżeczki cukru  łyżeczka skórki otartej z pomarańczy * lub: * 3 duże połówki brzoskwiń (z puszki w syropie) łyżeczka cukru waniliowego lub łyżeczka aromatu waniliowego 4 łyżeczki cukru  Prezentowane w przepisie ilości cukru można dowolnie modyfikować. Z ilości podanej w przepisie otrzymamy średnio słodki sernik. Łasuchom proponuję zwiększyć ilość cukru. Wykonanie: Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną

Garniec Magalie
Podsumowanie wakacji - lipiec i sierpień 195

Zupa krem z batatów i marchwi z pikantną prażoną ciecierzycą Parmezanowa tarta z pieczarkami, cebulką i boczkiem   Aromatyczne kotlety mielone Słodkości: Mocno czekoladowy "łaciaty" sernik z wiśniami Placek drożdżowy z serową pierzynką, brzoskwiniami i kruszonką Bananowe ciacha owsiane  Inne: Domowe mleko kokosowe + szybki koktajl bananowy Dżem wiśniowy z kardamonem Pojawiły się także inspiracje i podsumowanie miesiąca: #Inspiracje(...)kruszonką Wegańskie lody - 2 smaki Naleśniki kokosowe z kremem z chia i musem z brzoskwiń   Gumi-jagodowe ciacho kokosowe Inne: Domowe masło kokosowe   Top 5 najpopularniejszych wpisów wakacji to: Domowe masło kokosowe   Krokiety z pikantnym farszem i parówką Mocno czekoladowy "łaciaty" sernik z wiśniami Domowy wiejski garnek, czyli niezawodny jednogarnkowiec Domowe bajgle z kurczakiem w sezamie

Cooking Monster
Torcik na zimno 183

solidnie zabieram się do pracy. Na początek urodzinowy torcik dla czterolatki. Ponieważ upał dały nam "popalić", więc torcik tylko  na zimno. Bardzo smaczny z borówką, brzoskwinią i malinami. Zapraszam. SKŁADNIKI Na spód sernika : 4 paczki kruchych ciastek  50 g masła   Masa  I warstwa 1 kg sera mielonego  500 ml śmietanki 30% (kremówki) 7 łyżeczek żelatyny(...)wiaderka ) 5 dag masła 1 galaretka np. wiśniowa ( tu dowolność) Na wierzch: 25 dag malin 25 dag borówki 2 galaretki truskawkowe 2 galaretki cytrynowe 1 puszka brzoskwiń WYKONANIE Na początek rozpuszczamy dwie galaretki czerwone i dwie żółte i odstawiamy, by sobie stygły. Będą potrzebne do dekoracji. Tortownica ok 25 cm. Potrzebne będzie podwyższenie, ponieważ torcik jest wysoki. Ja zrobiłam

W kuchennym oknie Ewy
Sernik Teściowej 196

kokosowymi, do masy serowej można dodać rodzynki, a jeśli ktoś nie lubi, brzoskwinie. W każdym razie to taka moja baza sernikowa, wstęp do eksperymentów, który już sam w sobie smakuje niczym niebo. Przepis dodaję do akcji sernikowej zorganizowanej przez Zaytoon na blogu Cynamon i oliwka. Sernik Teściowej 3 szkl. mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szkl. cukru(...)masy żółtkowo-serowej delikatnie wmieszać pozostałe składniki, na końcu dodać pianę z białek oraz ewentualnie wybrane przez siebie składniki, np. opakowanie rodzynek lub puszkę odsączonych i pokrojonych w kostkę brzoskwiń. Gotową masę wyłożyć na podpieczony spód i wstawić do piekarnika, temperatura nadal powinna wynosić 180 C. Piec ~50 minut. PS. Moja mama bardzo często przed włożeniem do piekarnika ubijała jeszcze

Przepysznik - BLW i nie tylko
Sernik z brzoskwiniami 154

łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli - 300 g herbatników maślanych na spód ciasta Sposób wykonania : Odsączyć brzoskwinie z soku i pokroić ,blaszkę ( 36cm x 21cm) wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć herbatnikowy spód. Blaszka może być większa bo też już robiłam, wtedy sernik jest troszkę niższy. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą białą masę ,im lepiej utrzemy tym bardziej(...)robię to ręką żeby było delikatniej i nie uciekło powietrze z masy . Masę wykładamy na herbatniki a na wierzch układamy brzoskwinie . Można też wyłożyć połowę masy potem brzoskwinie i na wierzch masę serową ale wtedy nie widać brzoskwiń i ciasto nie jest takie efektowne. Wstawiamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i pieczemy 70 minut ( grzałka góra ,dół ) Sprawdzamy patyczkiem

Wypieki Rene
Aksamitny sernik z czekoladą i kilka wskazówek jak upiec idealny sernik 1076

piec w piekarniku z parą. Wstawiamy wtedy na dno piekarnika jakieś naczynie z gorącą wodą (ja w tym celu wykorzystuję np. metalową puszkę po brzoskwiniach).  Po upieczeniu nie należy od razu wyjmować sernik z piekarnika. Uchylamy lekko drzwi piekarnika i zostawiamy sernik jeszcze na godzinę. Następnie wyjmujemy go w piekarnika i pozostawiamy do całkowitego ostudzenia

Obiad gotowy
Ciasto brzoskwiniowe z kaszy manny 447

kolejny niesamowicie smaczny przepis na ciasto z kaszy manny z dodatkiem soczystych brzoskwiń ! Ciasto to , jak wszystkie z kaszy manny jest niezwykle łatwe i szybkie. Swoim smakiem pozytywnie zaskoczy nawet tych , którzy tego typu ciast nie darzą wielkim zamiłowaniem! A niektóry na pewno pomylą to ciasto z sernikiem ! SKŁADNIKI: ( tortownica 16 cm ) CIASTO: * mąka – 120 g * jajko

Ostra na Słodko
Sernik z białą czekoladą i musem brzoskwiniowym 844

jajka 200-300 g białej czekolady (dałam 2 tabliczki) 2-3 łyzki mleka Mus brzoskwiniowy 4 połówki brzoskwiń galaretka brzoskwiniowa z cukrem 0,5 szkl. gorącej wody Przygotowanie Spód. Ciasteczka pokruszyć na proszek, dodać kakao i rozpuszczone, ostudzone masło. Jeśli sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej to na tym etapie przygotowań należy szczelnie owinąć formę folią aluminiową (dla pewności(...)całą noc w temperaturze pokojowej (w piekarniku). Rano przygotowałam mus i wstawiłam do lodówki. Mus brzoskwiniowy. Brzoskwinie zmiksować, dodać galaretkę rozpuszczoną w 0,5 szkl. gorącej wody. Galaretkę wymieszaną z puree brzoskwiniowym wstawić do lodówki. Tężejącą galaretką polać wierzch sernika. Sernik wstawić do lodówki na kilka godzin.    Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Sernik na kruchym spodzie z orzeźwiającym musem brzoskwiniowym 224

łakomczuszków, którzy wolą lekkie, owocowe i nie za słodkie smakołyki 😃  Składniki : 2 puszki brzoskwiń lub innych owoców  2 galaretki brzoskwiniowe + 450 ml gorącej wody 12 sucharków 300 g nutelli  400 ml śmietany kremówki 30% lub 36%  500 g sera na sernik 5-6 łyżek cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny (około 150 ml gorącej wody

Słodka Strefa
Sernik z brzoskwiniami + film 152

Przepyszny delikatny, aksamitny i wilgotny z soczystymi brzoskwiniami i bezową czapeczką po prostu rozpływa się w ustach, to sernik idealny na święta i nie tylko... Jest troszkę pracochłonny ale bardzo prosty w wykonaniu, polecam wypróbowanie przepisu . składniki na okrągłą tortownicę(...)masa serowa 1 kg zmielonego sera białego 3 żółtka szklanka cukru opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru sok z jednej cytryny łyżeczka proszku do pieczenia brzoskwinie z puszki ( ok 10 połówek brzoskwiń

Smakowite Dania
Sernik z brzoskwiniami babci Basi 172

godziny w temp. 180 st . C ( gdyby wierzch placka za bardzo się spiekał , należy przykryć go folią aluminiową, błyszczącą stroną do ciasta ) Przestudzony sernik lukrujemy : lukrem : puder cukier rozrobiony sokiem z brzoskwiń ( taka ilość , aby powstała gęsta polewa ) lub posypujemy cukrem pudrem ! Smacznego

Pysznosci Babci Basi
SERNIK BROWNIE Z BRZOSKWINIAMI 176

pieczenia Masa 1 kg   sera białego (z wiaderka) 4   jajka 3/4 szklanki cukru 1 torebka cukru waniliowego 60 g budyniu waniliowego 30 g mąki kartoflanej 1 puszka brzoskwiń Opis przygotowania: Ciasto czekoladowe: 1.Miękkie masło, cukier, wodę i kakao gotujemy na małym ogniu, aż składniki się połączą. Odstawiamy do wystudzenia. 2. Ubijamy pianę z 4 białek ze szczyptą(...)jajkami, cukrem, cukrem waniliowym, budyniem oraz mąką kartoflaną. 2. Wylewamy sernik delikatnie na ciasto. *Sernik ma dość płynną konsystencję, nie należy się tym przejmować, pod wpływem pieczenia ciasto urośnie, zgęstnieje, a co najważniejsze po upieczeniu niewiele opadnie. 3. Wyrównujemy. Układamy brzoskwinie odsączone z zalewy i pokrojone w plastry. 4. Wkładamy do piekarnika, rozgrzanego do 180 st. C. Pieczemy

Marcepanowa kuchnia
Ciasta 154

kokosowa Sernik na święta Sernik na zimno na serkach homogenizowanych Sernik na zimno z musem truskawkowym Sernik na zimno z truskawkami Sernik z mango Szarlotka sypana Szarlotka z brzoskwiniami Szarlotka z cynamonem Świąteczny piernik Świąteczny piernik 2 Truskawkowiec

Aga w kuchni
Sernik wiedeński z kaszką kukurydzianą 193

Bezglutenowy sernik z kaszką kukurydzianą, oparty na klasycznym przepisie na sernik wiedeński.  Bez spodu ale z  dodatkiem rodzynek, skórki pomarańczowej i brzoskwiń, przykryty orzeźwiającą galaretką pomarańczową. Klasyczny, świąteczny wypiek, zwięzły, puszysty i wilgotny. Składniki: 1 kg mielonego twarogu - używam twarogu gotowego, który odsączam na gazie przed użyciem 2 szklanki cukru pudru 1 kostka masła lub masła(...)wymieszać.  Wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą. Na wierzchu sera poukładać cienko pokrojone plastry brzoskwiń lub moreli z puszki.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 80 minut. Jeśli po 60 minutach nie cały sernik wyrośnie to należy włączyć termoobieg i dopiec go w wyższej temperaturze. Po upieczeniu gorący sernik będzie

Ze smakiem bez glutenu

Proponowane wyszukiwania