O rety, czemu wcześniej nie wpadł mi w ręce ten przepis? :) Ciacho pierwsza klasa. Nie trzeba go piec, jest bardzo łatwe w przygotowaniu, pięknie się prezentuje
Domowa Cookierenka Agiciastem przekładamy kruche placki Można polać czekoladą lub po prostu posypać z wierzchu cukrem pudrem. Jeśli dla kogoś jedna i druga wersja podania będzie za słodka, to sernik jest też smaczny bez ozdabiania z wierzchu. Na zdrowie! :) Biorę udział w akcji
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comPodejrzewam, że większość jest przejedzona po Świętach i wolnym, mało kto myśli teraz o słodkościach i pieczeniu ciasta, ale na ten sernik z rosą na
dom-agi.plJeśli ktokolwiek pyta mnie czy pamiętam co było moim pierwszym samodzielnym wypiekiem, to bez chwili zastanowienia odpowiadam: sernik z zieloną galaretką. Wyglądał fatalnie, ale smakował całkiem całkiem. Chyba mam jeszcze gdzieś na niego przepis... I jak siebie znam, to za chwilę zacznę go szukać. Pamiętam jego smak, jakby to było wczoraj. Czytaj więcej
bistro mamapotrafili się skupić na tu i teraz , bo na kolejny taki dzień przyjdzie nam czekać całe dwanaście miesięcy. Zdrowych, wesołych, spędzonych w rodzinnej atmosferze Świąt, karpia bez ości i najsłodszego sernika, zachwycających prezentów rozpakowywanych przy dźwiękach kolęd i oczywiście szczęśliwego Nowego Roku! Dziękuję też ogromnie za wszystkie życzenia - wszystkim razem i każdemu z osobna. Sprawiają mi one naprawdę wielką
Pożeraczka, czyli raz adobrzewyrobić na jednolitą gładką masę. Tak przygotowanym ciastem wyłożyć spód blachy. jeżeli ciasta używamy jako spód po np. sernik można go używać bez wstępnego chłodzenia czy podpiekania. Wystarczy na ciasto wyłożyć masę i piec. Ciasto na babeczki również nie wymaga chłodzenia, ciasto tylko rozwałkowujemy wykrawamy kółeczka
RAROSSArozpływa się w ustach. Wielbicielą zbitych, ciężkich serników może nie przypaść do gustu. Sernik upiekłam na spodzie brownies, jednak można również użyć herbatników choć nawet bez żadnego spodu byłby przepyszny. Polecam!! Sernik na mleku skondensowanym i spodzie z brownie Składniki: Brownie: · 50 g masła
Mania GotowaniaChyba moje jedno z wielu ulubionych ciast. 3 warstwy sernika pasują do siebie idealnie, tworząc bardzo lekki i pyszny serniczek. Bardzo dobrze smakuje z borówkami, truskawkami jak i innymi owocami :) Podaję porcję na małą blaszkę. Składniki na biszkopt: -3 małe jajka -0,5 szklanki mąki orkiszowej -1/3 szklanki ksylitolu(może być cukier) Białka ubić na pół sztywno, powoli wsypywać(...)wysokości pół metra na dywan (nie odwracając blaszki) a następnie wstawić do uchylonego piekarnika na około 10 minut. Składniki na masę: - 1 cytrynowa galaretka(najlepiej bez cukru-posłodzić ksylitolem) -0,5kg białego sera do serników -0,5l kremówki -1-2 łyżeczki żelatyny Galaretkę i żelatynę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i przestudzić. Do sera dodać ubitą kremówkę i przestudzoną
Smaczne Zdrowewykonanie też jest niczego sobie, no ale... Właściwie nie wiem dlaczego do tej pory nie umieściłam jeszcze tego przepisu... ?!? Tak czy inaczej nie może się bez niego odbyć żadna impreza, a tym bardziej święta!!! Sernik z pianką mojej Mamy ♥ Składniki: Ciasto: 2 szkl. mąki; 1/4 szkl. śmietany kwaśnej; 100 g margaryny; 3 żółtka; 1/2 szkl. cukru; 2 łyżeczki proszku(...)miksujemy, ale niezbyt długo (serniki tego nie lubią :) ) Masa ma mieć konsystencję kwaśnej śmietany. Wylewamy przygotowany ser na ciasto. Pieczemy 1 godz. w temperaturze 190 stopni. Pianka: białka pozostałe z ciasta i masy serowej; 1 szkl. cukru. Z pozostałych białek można zrobić na wierzch sernika piankę, ale nie jest to konieczne... (ja lubię bez, mąż lubi z... ) Białka ubijamy
Miksturownikktóry jest połączeniem tych dwóch, niezwykłych składników. Czekolada w wypiekach i deserach jest niezastąpiona. Ale któż wyobraża sobie dobry deser bez aromatycznej kawy? W moim serniku ten aromat kawy jest delikatny, nie przeszkadza w delektowaniu się ciastem. Polecam Sernik kawowy na czekoladowym spodzie składniki na spód: 250 g czekoladowych ciastek owsianych 50 g gorzkiej czekolady 70 g masła składniki
Przysmaki Karolkitemu szybkiemu i prostemu deserowi dodają smaku, koloru i lekkości, a także urody. Ten sernik szykowałam na małą, wysoką foremkę o średnicy 18cm. Jeśli chcecie robić go w większej tortownicy, np. w standardowej o średnicy 21-22cm – podwójcie ilość składników. Sposób wykonania pozostaje bez zmian. Rozpinamy obręcz tortownicy, na dno wykładamy papier do pieczenia (lepiej) lub folię aluminiową(...)misy malaksera i mielimy. Wlewamy masło i łączymy ciastka z masłem. Wysypujemy masę do tortownicy i równą warstwą uklepujemy – mnie najwygodniej robi się to dnem szklanki. Uklepany spód sernika schładzamy w lodówce. Żelatynę zalewamy 3 łyżkami zimnej wody i zostawiamy do napęcznienia. Po 10 minutach zalewamy ją wrzątkiem, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia i studzimy. Nie gotujemy i nie podgrzewamy już
Karo in the KitchenSernik na zimno z truskawkami to idealny deser na letnie dni. To lekka i orzeźwiająca wersja tradycyjnego sernika, która zachwyci każdego smakosza. Przygotowanie tego przysmaku
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!masła lub margaryny 2 jajka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( użyłam gotowy w wiadereczku ) 4 jajka pół szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 szklanka mleka w proszku 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) Pianka: 1 śmietanka typu ,,Śnieżka'' 200 ml zimnego mleka 2 kopiaste łyżki mleka(...)Śnieżki można ubić 1 szklankę śmietanki kremówki 30 % Sernik można pokroić na 30 sporych kawałków. Blaszka o wymiarach 24 cm x 35 cm. Budynie bez cukru i na pół litra mleka każdy. Sernik podałam na talerzyku, który otrzymałam od Galerii Cuda Świata
Izabelawkuchni