sadzone na słodko Mazurek czekoladowy bez pieczenia BLOG: http://lawendowydom.com.pl/ Mazurek kajmakowy BLOG: http://smacznapyza.blogspot.com/ Sernik 3-składnikowy z białą czekoladą BLOG: http://slodkieinspiracje.blogspot.com/ Sernik na Wielkanoc BLOG: http://smakuje.blox.pl/ Ciasto kakaowe bez mleka BLOG: http://slodkiezapomnienie.blogspot.com/ Babka czekoladowo rumowa BLOG: http://only-my-simple-kitchen.blogspot.com Babka caffe latte BLOG: http://olainthekitchen.blogspot.com/ Wielkanocna babka ucierana z karmelkami BLOG: http://picante-jalapeno.blogspot.com/ Babka
Kuchnia BazyliiWesoły deser bez pieczenia. Truskawkowo bananowy sernik z kilku składników :-) Czas przygotowywania: około 20 minut Czas chłodzenia: minimum 4 godziny Ilość: tortownica średnicy 20-22 cm Składniki: • 2 dojrzałe banany • 500 g rozmrożonych truskawek • 400 g serka homogenizowanego waniliowego • 6 łyżek żelatyny i szklanka wrzątku • 4 łyżki cukru • 2 duże wafle w bloczku(...)można pominąć, wówczas mogą go jeść również osoby na diecie bez glutenu
AniaGotuje.plcukru pudru (jeśli lubimy bardzo słodkie, możemy dodać dwie). Miksujemy i gotową masę wylewamy na spód ciasteczkowy. Chowamy do lodówki do wstępnego stężenia na około 1 h. 5. Galaretkę bez żelatyny dzielimy na pół (odsypujemy do osobnych woreczków, pojemników) i rozrabiamy w 3/4 szkl. bardzo gorącej wody. Wstawiamy do zimnej wody, ale tylko do lekkiego przestudzenia (dlatego tylko do lekkiego(...)gdyż taka galaretka tężeje już podczas stygnięcia, w przypadku normalnej galaretki, czekamy do całkowitego wystygnięcia i dopiero jak zaczyna tężeć to zalewamy owoce) Kiedy galaretka lekkiego przestygnie, układamy na serniku truskawki i zalewamy galaretką. Chowamy do lodówki do całkowitego stężenia. Przed podaniem obsypujemy chipsami z kokosa lub płatkami białej czekolady. Smacznego
Gotowanie...to proste !Pyszny, aromatyczny sernik z masłem orzechowym i czekoladową polewą. Wygląda wspaniale i tak też smakuje. Nie za słodki, kremowy, na spodzie z daktyli. Sernik
Mała Cukierenkasposób na ich wykorzystanie, jeśli ktoś nie przepada za bezami . Orzechowca przełożyłam gotowanym sernikiem o smaku kajmaku. Połączenie, które smakuje rewelacyjnie :) Polecam! CIASTO ORZECHOWE: 1 1/2 szklanki białek (ok 8szt) szczypta soli 2 jajka 3/4 szklanki cukru 250g orzechów włoskich 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia SERNIK GOTOWANY: 1 kg twarogu zmielonego 1/2 szklanki cukru 400g
https:KKuchniaMniampory piekłam. Taki smak kojarzy mi się z dzieciństwem i smakiem sernika na wsi. Delikatne ciasto, które jest tylko na spodzie i dużo, dużo masy serowej, bez zbędnych dodatków, taki właśnie sernik klasyczny. Musiał być pyszny, bo duża blacha sernikowa zniknęła wciągu dwóch dni. Powoli dostrzegam ile się zmieniło już w moim gotowaniu, cały czas się uczę, sporo się
dom-agi.plOd wczoraj kolejny dłuższy weekend czyli przede mną jeszcze wolny poniedziałek. Pogoda w dalszym ciąg słoneczna, w niektóre dni aż za bardzo. Jednym słowem żyć nie
ciastkarnia na kruchym spodziezamiast owoców i bakalii. I z polewą czekoladową. Idealny na chłodny dzień. K1 twierdzi, że w ogóle najlepszy ze wszystkich. ;) Ciekawa jestem, czy Wam zasmakuje. Składniki: Spód: (sernik można piec również bez spodu) 160 g ciastek oreo/neo bez nadzienia 60 g miękkiego masła Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciastka rozdrobnić na proszek, połączyć(...)chałwę, wymieszać. Masę serową wylać na ciasteczkowy spód, wyrównać. Formę z sernikiem ustawić w piekarniku na kratce. Do naczynia poniżej wlać gorącą wodę. Piec w 180°C przez 10 minut, następnie obniżyć temperaturę do 160°C i piec jeszcze 50 minut. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Zimny sernik polać czekoladą. Można podawać od razu po ostudzeniu, ale schłodzenie w lodówce
Pełny talerznich może być malinowa galaretka, a tak naprawdę każda, jaką akurat macie w domu lub jaką dostaniecie w najbliższym sklepie. Jednak nie będę ukrywać - z taką domową galaretką sernik będzie smakował o niebo lepiej. Przekonajcie się sami ;) Spód: 170 g ciastek kokosowych lub herbatników maślanych 45 g masła Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego lub tłustego lub dobrej(...)Dodać roztopione masło, wymieszać. Powinna powstać masa ciasteczkowa o konsystencji mokrego piasku. Przygotować tortownicę o średnicy 24 cm - spód wyłożyć papierem do pieczenia, boki natomiast folią spożywczą ( dzięki temu bez problemu uwolnimy gotowy deser z obręczy tortownicy ). Masę ciasteczkową wysypać na spód tortownicy, wyrównać i dobrze docisnąć. Wstawić do lodówki do schłodzenia, na około 30 minut. Masa serowa: Wszystkie
Opowieści z piekarnikamnie na blogu jest. - Jeszcze nie robiłam, ale wszystko przede mną. Ciasto, które przysparza Ci najwięcej trudności… Rolada biszkoptowa. Babka z bakaliami, czy bez? - Bez. Czy lubisz owoce morza? - Nie. Najpiękniejsze miejsce na Ziemi, Twoim zdaniem, to… Riva del Garda - Włochy. Najlepszy sposób na wypoczynek…- Sen. Twoja ulubiona zupa. - Pieczarkowa. Potrawy z grilla, czy z piekarnika? - Z grilla. Blogi(...)www.inapinkenvelope.blogspot.com www.patricia-bakes.blogspot.com www.chochelka.blox.pl www.cookplease.blogspot.com www.cook-land.blogspot.com www.cupcakefactory.pl www.beniova.blogspot.com www.kulinarnezapiskiolki.blogspot.com www.przykuchni.blogspot.com A oto moje pytania do nominowanych: 1. Miasto na świecie, które chcesz odwiedzić. 2. Biel czy czerń? 3. Sernik z rodzynkami czy bez? 4. Czekolada biała czy gorzka? 5. Ulubione ciasto. 6. Pies czy kot? 7. Z czego czerpiesz inspiracje blogowe? 8. Ulubiona książka (niekoniecznie kulinarna). 9. Ulubione danie
Mania WypiekaniaPrzepyszny w smaku sernik, którego można jeść bez końca.... ;-) Zapraszam do wykonania! SKŁADNIKI: - 1/2 kg twarogu sernikowego - 1/2 szklanki cukru - 2 galaretki cytrynowe - garść drobno posiekanych orzechów włoskich - 2 galaretki wiśniowe - wiśnie bez pestek (świeże lub ze słoika) - herbatniki do wyłożenia blachy Galaretki cytrynowe rozpuścić w 800 ml gorącej wody. Przestudzić. Zmiksować ser z cukrem, dodać orzechy(...)czasie rozpuścić galaretki wiśniowe w ok. 800 ml wody. Kiedy masa twarogowa jest już gotowa, wyłożyć wiśnie i zalać gęstniejącą galaretką wiśniową. Całość zostawić na kilka godzin w lodówce. Sernik jest rewelacyjny w smaku, cudownie winny, po prostu przepyszny ;-) SMACZNEGO! :-) * * * Jeśli jeszcze nie lubicie, to polecam zalajkować Wielopokoleniowo na facebook'u - będziecie ze wszystkim na bieżąco
Wielopokoleniowopracę, i brak czasu spowodował, że poszłam na łatwiznę i postanowiłam: będzie sernik na zimno. W sumie nie żałuję, bo wyszedł bardzo smaczny, nie mocno słodki, orzeźwiający od zimnej galaretki i truskawek (polskich! - zdobycie graniczyło z ... cudem) Serniczek można przygotować na biszkopcie, na herbatnikach, albo bez spodu - jeśli tak lubimy Składniki: 1kg białego sera 3 galaretki
Walijskie PichcenieZnów kolejna odsłona ciasta al'a batonik. Takie ciasta są teraz bardzo popularne, a zwłaszcza, że nie trzeba ich piec. Jest to dla Nas wygoda. Co
Kuchnia PaulettesObłędnie smaczny serniczek… oczywiście jeśli ktoś lubi serniczki na zimno. Ja zdecydowanie lubie takie smaki. Pomarańczy (z racji uczulenia) musiałam sobie niestety odmówić, ale tak
Smaki Na TalerzuSkładniki na spód ciasta: 160 g ciastek digestive w czekoladzie 70 g roztopionej margaryny Składniki na masę serową: 250 g serka kremowego (np. philadelphia) 330 ml
Świat Ciasta