Dziś dzień dziecka, więc nie może się obejść bez słodyczy. Ja proponuję świetny sernik na zimno. Mogą go zrobić nawet Ci którzy nie mają piekarnika. Nie jest za słodki, więc uwaga: można go zjeść dużo, trzeba uważać, bo jest wciągający. spód : 200 g ciasteczek 50 g masła masa serowa : 400 g serek
Polska ZupaUlubiony sernik w mojej rodzinie. Lekki, bez spodu, rozpływający się w ustach, jednym słowem: puszysty. Uwaga: ciasta jest dosyć dużo więc wyrabiać w wielkiej misce. Najlepiej aby wszystkie składniki miały temperaturę pokojową
Milion SmakówMini pascha z migdałami i morelami to taka wielkanocna odsłona innej wersji sernika na zimno, tylko że bez dodatku żelatyny. Moja mini pascha to uproszczona wersja tradycyjnej paschy, po pierwsze każdy dostaje dla siebie porcję, gdyż przygotowałam paschy w małych, ozdobnych foremkach. Po drugie pascha jest przygotowana bez masła, bez mleka i śmietany. Można powiedzieć, że jest to pascha
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięCiasteczka orzechowe Śledzie po Żydowsku Ryba po grecku Sałatka wielowarstwowa filet z indyka Szynka drobiowa Nalewka świąteczna Pieczona karkówka Roladki z łososia Roladki wieprzowe Pasztet domowy Sernik z malinami Rafaello ciasto bez pieczenia Pierogi z kapustą i grzybami Ciasto makowe Szynka z szynkowara Ciasto z masą jabłkową makowiec makowo-owocowy SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady
W kuchennym oknie EwyJak zapowiedziałam poprzednio tym razem kolejny zaskakujący sernik. Mimo,że nie będzie już niespodzianki w środku, zaskoczy Was smakiem - oczywiście jeśli tylko spróbujecie. Teraz
Bon appetit mon amieRewelacyjny sernik na zimno dla fanów czekolady w każdym wydaniu. Gorzka czekolada, mleczna czekolada i biała czekolada, czyli dużo, dużo CZEKOLADY! Potrójnie Czekoladowy Sernik
Słodka Stronabogato, do jego wykonania użyłam 1 kg sera i 8 jajek i kilka innych składników. Może przerazić was ilość jajek i całej reszty płynów, ale bez obaw po upieczeniu i wystudzeniu sernik jest idealnie gładki, delikatnie śmietankowy,puszysty niczym chmurka. Lekkości dodaje również wiśniowo-różana pianka na białkach. Całość skomponowana jest w cynamonowym kruchym cieście, które wzbogaca doznania smakowe
vaniliowoczekoladowakiedykolwiek jadłam. Przepis znalazłam na stronie Moje Wypieki . Zapraszam do pieczenia! CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI Składniki na spód: 200 g ciastek Oreo (bez nadzienia) 70 g roztopionego masła Składniki na sernik: nadzienie ze wszystkich Oreo 700 g twarogu z wiaderka 300 g kwaśnej śmietany 18% 2 1/2 łyżki skrobi ziemniaczanej 1 szkl. cukru do wypieków(...)łyżeczka ekstraktu z wanilii 3 jajka Dodatkowo: 100 g ciastek Oreo (bez nadzienia) truskawki (opcjonalnie) 1. Składniki na spód wrzucamy do blendera i miksujemy na masę przypominającą mokry piasek. Jeżeli nie macie takiego blendera, włóżcie ciastka do woreczka i delikatnie tłuczemy je tłuczkiem do mięsa na proszek, a następnie mieszamy dokładnie z masłem. Masą ciasteczkową wyklejamy dokładnie dno tortownicy
My Culinary ArtSernik wiedeński można przygotować na kilka sposobów bez spodu lub z bakaliami czy po prostu bez. Mój jest wyjątowo smaczny, upiekłam go na spodzie z ciastek, z dodatkiem wanilii i bakali. Smaczny, niecodzienny sernik wszystkim bardzo smakował. Polecam przepis. SKŁADNIKI : 1 kg sera półtłustego lub tłustego w kostce 1 szklanka cukru 2 cukry waniliowe
Kulinarne Fantazje Marioliwybierz coś sobie”. To właśnie jej – mojej Babci zawdzięczam pieczenie serników. I choć Ona zawsze piekła jeden i ten sam, tradycyjny, bez wprowadzania nowych składników, to właśnie jego smak, tego jedynego sprawił, że sernik podbił moje serce już chyba na całe życie. Dziękuję Ci Babciu za tę wielką inspirację! Dziś sernik właśnie dla Ciebie
Raj dla Podniebienialubię J Jeśli chodzi o mnie, to bez wątpienia jestem smakoszem wszelkiego rodzaju serników. Miłość do nich rozkwitła 10 lat temu, kiedy przebywałam w Wielkiej Brytanii i pracowałam w jednej z prestiżowych i jednocześnie historycznych restauracji nad Tamizą. Tam też miałam możliwość wypróbowania mnóstwa angielskich – i nie tylko – smakołyków. Sernik był hitem ówczesnej restauracji. Od tego czasu
Calzonella.comPołączenie bananów, karmelu i orzechów – uwielbiam! I już na samą myśl o takich deserach cieknie mi ślinka! Dziś mam dla Was przepis na przepyszne ciasto
Ostra na Słodkotruskawkami / 2. Pączki z ciasta parzonego / 3. Brownie z malinami (bez glutenu i tłuszczu) / 4. Makaron boloński / 5. Czekoladowa babka bez jajek / 6. Fish & chips / 7. Sernik z kaszą manną i truskawkami Moje ulubione zdjęcia z 2014 roku : Tartaletki z domowym twarogiem i malinami / 2. Szyszki z żurawina(...)Tarta ptysiowa z kremem patissiere / 4. Truskawkowo-czeresniowe ciasto z bezą / 5. Krem z koglu-moglu z truskawkami / 6. Lodowy tort z owocow leśnych / 7. Beziki z truskawkami / 8. Truskawkowy tort bezowy / 9. Czekoladowo-malinowe ciasto / 10. Krem truskawkowy z czereśniami i białą czekoladą Propozycje sylwestrowe na 2014 rok : 1. Tatar ze śledzia
Słodkie Przyjemnościwersjach smakowych. Ale latem preferuję serniki na zimno. Chłodne, rozpływające się w ustach ciasto, ulubiona galaretka i owocowy akcent. Jak dla mnie ideał smaku. Bez zbędnych słów zapraszam Was na mój sernik na zimno z galaretką i jagodami. Idealne ciasto na letnie dni. Jeśli nie macie akurat jagód możecie użyć dowolnych małych owoców. Sernik na zimno
Słodkie okruszkiużyć dobrej jakości sera i drobnej mąki tortowej – ja użyłam Basi tortowej extra, którą często wykorzystuję do wypieków lekkich ciast i biszkoptów. Nie wyobrażam sobie tego serowego murzynka bez kakaowej polewy – to mój smak dzieciństwa. Wszystkie składniki są łatwo dostępne – zaopatrzymy się w nie w niemal w każdym sklepie. Murzynek z serem – masa kakaowa: 2 szklanki(...)przygotowania świątecznych wypieków Zobacz także: Ekspresowe puddingi z nutellą Ten kto stale odwiedza bloga wie, że mam słabość do ciastek ... Ciasto drożdżowe bez wyrabiania Tak jak istnieje i w magiczny sposób działa szarlotka sypana... Sernik na zimno z mascarpone Malinowy sernik na zimno z mascarpone to deser wyjątkowo pro... Lody truskawkowe bez maszynki Uwielbiam domowe lody! Niestety
Poezja smaku