szklanki cukru* 1/2 szklanki oleju* 1/2 szklanki wody* 2 szklanki mąki pszennej* 2 i 1/2 łyżki kakao* 1 łyżeczka proszku do pieczeniamasa serowa* 500 g sera na serniki (president)* 1 budyń waniliowy* 1/2 szklanki cukru* olejek waniliowySposób wykonaniamasa serowaSer, cukier, budyń i olejek zmiksować na gładką masę.ciastoOddzielić białka od żółtek.Białka ubić z połową cukru na sztywną pianę
Mix smakuBył sernik z masą makową..zostało masy makowej..i postanowiłam zrobić rogaty makowiec..przepis znalazłam w książce Słodki Świat Kasi..no i...zaczęłam poszczególne składniki na ciasto dodawać do pojemnika w automacie do chleba..i ...zamiast cukru waniliowego wsypałam ...proszek do pieczenia...no i co teraz? robić dalej? wyrzucić? ..troszkę udało mi się wybrać tego proszku ..ale wiadomo
Moje domowe kucharzenieciastek czekoladowych np. Oreo 50 g roztopionego masła Frużelina: 1 szklanka jagód 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki cukru Masa serowa: 750 g sera na serniki 1/2 opakowania budyniu waniliowego 3/4 szklanki cukru (można dodać mniej) 4 białka 4 żółtka aromat waniliowy lub ekstrakt waniliowy Przygotowanie: Masło roztapiamy. Ciasteczka mielimy w blenderze. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni
Mania Gotowanianadzieję, że taka rekomendacja przekona Was, aby wypróbować ten przepis :-))) Polecam, bo sernik jest pyszny! Składniki: 1 kg serka homogenizowanego waniliowego (u mnie 2x po 500g waniliowego serka Zott Jogobella, który nadaje się idealnie do serników na zimno) 1 cukier wanilinowy (16g) 6 łyżek cukru pudru (możemy zwiększyć ilość jeśli lubimy bardzo słodkie ciasta) 1 op. żelatyny spożywczej(...)wadze 50g 400g jagód Dodatkowo na wierzch sernika: 2 galaretki jagodowe 2 łyżki jagód Wykonanie: 2 galaretki jagodowe rozpuścić w połowie wody przewidzianej na opakowaniu. 4 łyżki żelatyny wsypać do szklanki i zalać przegotowaną, zimną wodą do 3/4 wysokości szklanki. Dokładnie wymieszać i odstawić do napęcznienia na ok. 15 minut. Napęczniałą żelatynę przełożyć do większej miseczki, dodać 1/2 szklanki
Walijskie Pichceniesernika. Sernik pieczony w tortownicy w kąpieli wodnej należy zabezpieczyć z zewnątrz przed przeciekaniem za pomocą foli aluminiowej. Aby ochronić wierzch sernika przed nadmiernym przypieczeniem można w trakcie pieczenia sernik przykryć folią aluminiową w ten sposób, aby folia nie dotykała masy serowej, powinna opierać się na formie. Dzięki temu trikowi sernik nasz pozostanie biały. Sernik(...)Sekrety sukcesu udanego sernika: jeśli chcesz aby sernik był wilgotny i bardziej puszysty domieszaj do masy serowej trochę bitej śmietany ; nawet najsłodszy sernik z bakaliami będzie smaczniejszy jeśli w trakcie ucierania składników dodasz szczyptę soli ; przygotowują sernik na zimno, spróbuj zastąpić zwykły cukier cukrem żelującym. Dzięki temu sernik będzie bardziej puszysty ; aby sernik miał bardziej
Ciastka - domowe słodkościmniej składników, tym bardziej mogę cieszyć się głębią smaku głównej bohaterki. I serniki bardzo lubię. Postanowiłam połączyć... smak sernika z sezonową euforiąna truskawki. Kwintesencja przyjemności. Sernik jest niezwykły w smaku. Delikatny, waniliowy, a świeże truskawki dodają muprzewrotności.Zjadłam kawałek na ciepło - nie mogłam się opanować. Lekki, luźny, gorący... Polecam każdemu takie doświadczenie. SERNIK NA HERBATNIKACH Z TRUSKAWKAMI(...)przepis na sernik z... nie pamiętam, truskawki są pomysłem autorskim) 1 kg białego sera (u mnie jak zawsze, nie mielony) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 kostki masła 6 jajek aromat waniliowy szklanka cukru herbatniki na wyłożenie formy Żółtka oddzieliłam od białek., utarłam je najpierw z cukrem, potem z miękkim masłem na jednolitą masę. Połączyłam z serem, dokładnie wymieszałam. Białka
W kuchni Karmel-itkiProsty przepis na najbardziej puszysty tradycyjny sernik bez spodu. Jest przepyszny, lekki o waniliowym smaku. W dodatku poprzez zastosowanie odpowiedniego sposobu pieczenia nie opada i nie pęka. Sernik jest bez spodu, do tej wersji bardzo to pasuje, bo sprawia że ciasto jest jeszcze bardziej delikatne. Oczywiście możecie zrobić kruche ciasto lub spód z herbatników taki jak tutaj . Czas(...)tutaj znajdziesz przelicznik na inne foremki) 2 jajka 110 g cukru pudru (3/4 szklanki) 1 łyżeczka cukru waniliowego szczypta soli 500 g sera (trzykrotnie zmielony lub z wiaderka) 150 g kwaśnej śmietany 18 % 50 g rozpuszczonego masła 1 łyżeczka naturalnej esencji waniliowej 2 łyżki mąki pszennej Przygotowanie: Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, zarówno dno jak i boki, papier powinien wystawać
Słodki Blogtłustego 1/2 kostki masła 6 jajek 1 cukier waniliowy 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1.5 szklanki cukru Składniki na ciasto makowe : 250 g maku 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 6 jajek 4 łyżki maki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie sernika : Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem
Sama słodycz i szczypta chiliserowa: 1 kg sera białego 22 dkg cukru pudru 15 dkg masła bez soli 4 jajka 2 łyżki budyniu waniliowego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub cukier waniliowy szczypta soli Jak przygotować sernik na kakaowym spodzie . Kruche ciasto kakaowe: na stolnicę przesiać mąkę, dodać cukier kryształ oraz pokrojoną w kostkę margarynę. Siekać składniki nożem, aż zaczną łączyć się w jedną(...)ciasto podzielić na sześć kulek. Kulki ciasta włożyć do lodówki na 30 minut. Masa serowa : do miski włożyć pokrojone masło (powinno mieć temperaturę pokojową), dodać cukier puder oraz ekstrakt waniliowy. Ucierać składniki do momentu, w którym mają konsystencję kwaśnej śmietany. Możemy użyć robota ręczego lub kuchennego. Do utartego masła z cukrem dodawać po jednym żółtku, cały czas ucierając. Kiedy żółtka
mecooksfrużeliną borówkową. Bardzo kremowy, kwaskowaty od owoców, delikatnie waniliowy. Wygląda fantastycznie z borówkową, błyszczącą masą . Do przygotowania sernika radzę użyć składników w temperaturze pokojowej, wtedy będzie się równiej piekł. Zamiast borówek możemy użyć malin lub jagód. Polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik cytrynowy z borówkami i frużeliną borówkową Składniki: Spód(...)220g herbatników (lub innych ciastek, najlepiej pełnoziarnistych) 50g masła – roztopionego Masa serowa: 450-500g gotowego sera na sernik 250g serka mascarpone 300g kwaśnej śmietany 12% lub 18% 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 1 budyń waniliowy lub cytrynowy bez cukru 2 płaskie łyżki mąki pszennej skórka starta z 1 cytryny sok wyciśnięty z 2 cytryn
Mała Cukierenkasernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 15 dag masła lub margaryny 5 jajek 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) Dodatkowo: maka pszenna do posypania stolnicy dowolna cukrowa posypka ( opakowanie 5 g ) Wykonanie pysznego sernika: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto, na koniec dodajemy płatki kukurydziane i zagniatamy(...)Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy, następnie wsypujemy budynie w proszku i dodajemy ser, dokładnie ucieramy. 4. Do pieczenia: Na wcześniej przygotowane ciasto wykładamy równomiernie masę serową i posypujemy posypką cukrową. 5. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 170 stopni do ładnego zrumienienia się przez
Izabelawkuchnistronę i smaż już bez przykrycia podobną ilość czasu. Gotowego omleta posmaruj twarożkiem (chudy twaróg wymieszany z jogurtem i słodzikiem) i dorzuć ulubione dodatki 😉 一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一 FIT SERNICZEK waniliowo-kakaowy Kolejna wersja niezastąpionego sernika 😄 I muszę przyznać, że za każdym razem wychodzi tak samo przepyszny 😂 W końcu to najlepsze ciacho na świecie 😁 W tym wydaniu występują dwie wersje - waniliowa i kakaowa
Zdrowie na języku :Paromatycznej kawy. Łatwy i szybki w przygotowaniu, 20 minut miksowania i około godzinka pieczenia. Upieczcie koniecznie. Zapraszam :) Składniki: Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku o smaku waniliowym) 5 dużych jajek 1 szklanka cukru 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 15 dag masła lub margaryny 25 dag masła(...)Rady: Zamiast sera w wiadereczku można użyć inny ser, ale należy go zmielić co najmniej trzy razy i dodać 1 opakowanie cukru waniliowego. Masło orzechowe najlepiej bez kawałków orzechów. Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Sernik można pokroić na około 30 kawałków. Blaszka o wymiarach
Izabelawkuchniużytych serków i galaretek mogą cieszyć oko kolorowym, fantazyjnym wyglądem. Dziś wersja sernika z kolorowymi galaretkami w środku i pysznym brzoskwiniowym musem. Składniki: Na sernik: 4 serki homogenizow ane waniliowe po 150g każdy 2 galaretki cytrynowe 1 galaretka zielona 1 galaretka pomarańczowa 3 połówki brzoskwiń z puszki Na mus: 2 puszki brzoskwiń (- 3 szt pokrojone do sernika
Walijskie PichcenieGrzechem byłoby nie wypróbowanie tego cuda. Blaszka w której piekłam miała wymiary 29x24cm. Składniki na sernik: 1 kg białego sera z wiaderka 2 budynie waniliowe szklanka cukru pudru herbatniki 8 jajek Przygotowanie sernika: Żółtka oddzielamy od białek i miksujemy z cukrem pudrem na białą, puszystą masę. Stopniowo do utartych żółtek dodajemy budynie, ciągle miksując, a następnie po łyżce sera(...)masy serowej i bardzo delikatnie mieszamy całość, najlepiej drewnianą łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy herbatniki ( mi weszło 15 sztuk ) i wylewamy na nie masę serową. Wygładzamy łyżką, sernik wkładamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika. Po włożeniu ciasta, zwiększamy temperaturę pieczenia do 180 stopni. Nie otwieramy piekarnika w trakcie pieczenia! Sernik pieczemy 50 minut, wyłączamy piekarnik
NiePieprz.pl