Grzechem byłoby nie wypróbowanie tego cuda. Blaszka w której piekłam miała wymiary 29x24cm. Składniki na sernik: 1 kg białego sera z wiaderka 2 budynie waniliowe szklanka cukru pudru herbatniki 8 jajek Przygotowanie sernika: Żółtka oddzielamy od białek i miksujemy z cukrem pudrem na białą, puszystą masę. Stopniowo do utartych żółtek dodajemy budynie, ciągle miksując, a następnie po łyżce sera(...)masy serowej i bardzo delikatnie mieszamy całość, najlepiej drewnianą łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy herbatniki ( mi weszło 15 sztuk ) i wylewamy na nie masę serową. Wygładzamy łyżką, sernik wkładamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika. Po włożeniu ciasta, zwiększamy temperaturę pieczenia do 180 stopni. Nie otwieramy piekarnika w trakcie pieczenia! Sernik pieczemy 50 minut, wyłączamy piekarnik
NiePieprz.plZapraszam Was dziś na świetne kruche ciasto z serem i owocami. Zrobiłam go według przepisu Aniki. Jest bardzo szybkie do przygotowania. Wszystkim bardzo posmakowało. Można nazwać
Kuchnia domowa Aniprzygotowaniu spodu. Nic tylko jeść. A i przygotowanie takiego sernika nie sprawia problemów. Pamiętajcie, że smak i konsystencja sernika zależy przede wszystkim od użytego sera. Ja stawiam i serdecznie Wam polecam produkt Wieluń „Mój ulubiony” Twarożek kanapkowo-sernikowy . Ser jest gęsty, nie jest wodnisty, doskonale nadaje się do serników (i nie tylko). Składniki: (tortownica(...)miękkiego masła Ekstra z Wielunia 1 szklanka cukru skórka starta z 1 i 1/2 pomarańczy 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy 4 jajka 1 łyżeczka budyniu waniliowego (proszek) Na spód: 200 g markizów chałwowych* 100 g masła Dodatkowo: cukier puder do oprószenia sernika dowolne ozdoby *u mnie czekoladowo-waniliowe z masą chałwową Przygotowanie: Zaczynamy od spodu. Markizy wkładamy
Słodkie okruszkioprze :) Spód: 210 g ciasteczek owsianych lub herbatników 1/2 szkl drobno posiekanych orzechów 70g masła Sernik: 1kg sera na serniki z wiaderka 1/2 szkl cukru 5 jaj 5 łyżek mąki pszennej łyżeczka ekstraktu waniliowego puszka masy kajmakowej orzechy do dekoracji np. pekan Spód: ciasteczka bardzo dokładnie pokruszyć. Masło rozpuścić, wlać do ciasteczek, dodać orzechy i wymieszać. Spód(...)ciasteczka i wyrównać powierzchnię dociskając np. dnem szklanki. Spód schłodzić. Na spód piekarnika wstawić naczynie żaroodporne z wodą. Nagrzać piekarnik do 160 stopni. Sernik: składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Ser, jajka, mąkę, cukier, ekstrakt waniliowy i połowę masy kajmakowej zmiksować krótko, tylko do połączenia składników. Masę serową wylać na schłodzony spód. Sernik wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec
Smakołyki AsiKlasyczny sernik z rosą (lub sernik rosa) przypadnie do gustu wielbicielom ciast o konsystencji lekkiej, piankowej. Jest to kremowy sernik o wyczuwalnym smaku budyniu waniliowego. Jak pewnie już wiecie, w kuchni cenię prostotę. Zwykle omijam więc szerokim łukiem przepisy, które wydają się czasochłonne, wybieram te prostsze. Dlatego dopiero niedawno zmierzyłam się z klasyką sernikową, jaką […] Artykuł
WiszniówkaWitajcie :) Ostatnio jest bardzo gorąco więc na ochłodę polecam pyszny sernik z jogurtami, biszkoptami i galaretką.Prosty i szybki w wykonaniu. Zapraszam :) Składniki: 1 kg dobrego sera z wiaderka 450 g jogurtu o smaku truskawkowym 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 3 galaretki o smaku truskawkowym +500 ml przegotowanej wody 1 opakowanie podłużnych biszkoptów 3 galaretki(...)Winiary o smaku lemoniady + 800 ml przegotowanej wody Blaszka o wymiarach 24/30 cm Wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w przegotowanej wodzie i odstawiamy do delikatnego stężenia. Sernik mieszamy mikserem z jogurtami, cukrem i cukrem waniliowym, wlewamy galaretkę. Blaszkę wykładamy biszkoptami, wylewamy ser, biszkopty powinny namoknąć serem i delikatnie unieść się do góry, jak na zdjęciu. Sernik odstawiamy do zastygnięcia
Sama słodycz i szczypta chiliŁatwy Mega Sernik Jagodowy – Dzisiaj kolejny, pyszny sernik w Małej Cukierence. Jest bardzo kremowy, delikatnie cytrynowy i waniliowy, z dużą ilością jagód. Wygląda fantastycznie i nie można mu się oprzeć. W przygotowaniu jest prosty i szybki. Sernik mało rośnie i jest dosyć wilgotny. Z przepisu uzyskamy sporą blaszkę. Mnie osobiście sernik bardzo smakował. Polecam! Korzystajmy(...)adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Łatwy Mega Sernik Jagodowy Składniki: Spód: 220g herbatników 100g masła – roztopionego, ostygniętego Masa serowa: 1kg gotowego sera na sernik (użyłam z wiaderka) 250g serka mascarpone 200g naturalnego jogurtu 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 12g 200-210g cukru skórka otarta z 1/2 cytryny 3 duże jajka 200g
Mała Cukierenkawyraźnie chałwowy. Wyjątkowo udany sernik, który bardzo smakował całej rodzinie, bo poprzedni z marcepanem mniej przypadł im do gustu. Do sernika użyłam polskiej chałwy wedlowskiej o smaku waniliowym. Ser jak zwykle z Piątnicy, bo jest bez żadnych dodatków i uważam go za najlepszy z mielonych serów. Sernik nie jest(...)zbyt słodki, nam to wystarczało, ale można oczywiście dosłodzić według uznania. Składniki: • 1 kg białego sera mielonego • 5 jajek • 1 puszka mleka słodzonego skondensowanego • 300 g chałwy waniliowej • 3 łyżki mąki ziemniaczanej Polewa • 1 gorzka czekolada • 1/2 szklanki śmietanki 30% • kawałki chałwy do ozdoby Wykonanie: • Mleko skondensowane zagotować z pokruszoną chałwą. Należy cały czas mieszać
To co kochamłyżeczka proszku do pieczenia, Sernik: 500g sera białego półtłustego, 100g masła, ½ szklanki cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 4 jajka, 2 łyżki budyniu waniliowego, 50 ml śmietany 30%, Masa budyniowa: 2 opakowania budyniu waniliowego, 500 ml mleka, 1 opakowanie cukru waniliowego, 5 łyżek cukru pudru, 200g masła, Dodatkowo: 1 tabliczka gorzkiej czekolady. PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto orzechowe: Białka ubijam na sztywną(...)wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 40 minut w temperaturze 170 stopni (do suchego patyczka). Po przestudzeniu ciasto przekrawam na dwa równe blaty. 2. Sernik: Żółtka ucieram razem z masłem, cukrem i cukrem waniliowym. Dodaję zmielony ser biały. Ucieram. Następnie dodaję budyń i śmietanę. Na końcu do masy serowej dodaję ubitą na sztywno pianę z białek. Delikatnie mieszam. Masę
Tradycyjna kuchnia Kasicytrynowej nucie. Mnie i moim znajomym smakował, więc może i Wy w tym serniczku zasmakujecie?:) Spód ciasta: cieniutki biszkopt waniliowy wg własnego przepisu; Składniki na masę serową: 1 kg sera waniliowego*; 300 g cukru pudru; sok z 1 cytryny; 1 cukier waniliowy; skórka otarta z 1 cytryny; 40 g żelatyny; 150 ml gorącej wody; 350 g jogurtu naturalnego; 500 ml śmietany(...) wstawić do lodówki, aby masa co nie co stężała. Na wierzch sernika wyłożyć owoce (u mnie maliny) i zalać rozpuszczoną tężejącą lekko galaretką. Gotowy sernik należy dobrze schłodzić. * kupiłam serek waniliowy "Vitello" (w wiadereczku) w "Biedronce
In my kitchenznalazłam na blogu "Ania gotuje". Oczywiście pozmieniałam w nim co nieco i dodałam polewę jogurtową. Wyszedł wspaniały :) Sernik: 1 kg sera na serniki z wiadereczka 200 g masła szkl. domowego cukru waniliowego 1/3 szkl mąki ziemniaczanej Polewa: 400 g jogurtu naturalnego ok 2-3 łyżki cukru pudru Sernik: Masło rozpuścić w garnuszku z cukrem. Przestudzić(...)pudrem, wylać na gorący sernik i wstawić do piekarnika na 10 minut. Wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i zostawić sernik na ok 30 minut. Po tym czasie wyjąć, ostudzić a następnie schłodzić w lodówce przez noc. Zamiast cukru waniliowego można dodać ziarenka z połowy laski wanilii i zwykły cukier
Smakołyki Asizimno. Najlepsze są te z owocami sezonowymi, u nas tym razem prosty sernik na zimno z galaretką z truskawek . Nie ma nic przyjemniejszego po powrocie z pracy jak porcja pysznego sernika na zimno z serków homogenizowanych z truskawkową galaretką z kubkiem zimnej kawy z porcją lodów waniliowych. Podwójne jedzeniowe smaczne chłodzenie zapewnione. Udostępnij Składniki na sernik na zimno(...)galaretką z truskawek Herbatnikowy spód: 150 g herbatników maślanych 75 g masła Masa z serków homogenizowanych: 4 waniliowe serki homogenizowane (500 g) 250 ml schłodzonej śmietanki kremówki (30%) 6 płaskich łyżeczek żelatyny 1 / 2 szklanki gorącej wody 200 g truskawek Galaretka z truskawek: 500 g truskawek 1 galaretka truskawkowa 1 łyżka żelatyny 1-2 łyżki cukru (do smaku) (adsbygoogle = window.adsbygoogle
niecodziennikparySernik z wiśniami - składniki na kruchy spód Składniki na masę serową: 5 jajek 1 i 1/2 szklanki cukru pudru 1 kg twarogu gotowego na sernik 100 ml śmietanki kremówki 1 zapach waniliowy lub laska wanilii 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej wydrylowane wiśnie świeże lub z syropu Sernik z wiśniami - składniki na masę serową Wykonanie(...)śmietankę, zapach waniliowy (lub pestki z jednej laski wanilii), mąkę pszenną i ziemniaczaną. Mieszamy mikserem ale krótko. Tak żeby składniki się połączyły ale żeby nie napowietrzyć masy. Masę serową wylewamy na podpieczony spód. Na wierzchu układamy wiśnię. Jeżeli mamy kwaśne wiśnie to lepiej nie przesadzać z ich ilością. Ułożone w ok. 1 cm odstępach w zupełności wystarczą. Sernik
Pyza i Surówkazakrzepnięciu wsunąć z bitą śmietaną;)). Jeszcze słówko na temat masy. Nie za bardzo wiedzialam, na co mam większą ochotę - na połączenie winogron z budyniem waniliowym czy ciasto a'la sernik na zimno. Więc zdecydowałam się połączyć oba skladniki i tak oto powstała - moim skromnym zdaniem - bardzo udana masa w smaku przypominająca sernik, ale nieco delikatniejsza i kremowa :) Już(...)przyszłości jeszcze niejednokrotnie ją wykorzystam :) Tortownica o średnicy 26 cm Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki 1,5 lyżeczki proszku do pieczenia Masa: 1 budyń waniliowy 500 ml mleka 2 łyżki cukru 3 łyżki cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny 500 g serka twarogowego dobrze zmielonego Dodatkowo: winogrona 2 galaretki agrestowe Biszkopt: Żółtka oddzielamy od białek
My simple kitchenCiasto: ************************** 1.5 szkl.mąki 1.5 szkl.cukru 3 łyżki kakao 1 kostka margaryny 3 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 5 łyżek wody 1 op.cukru waniliowego Masa Serowa: ************************** 50 - 70 dag.sera na Sernik 0.5 kostki margaryny 4 jaja 1 szkl.cukru wiórki kokosowe ***********************"*********** Robimy ciasto- margarynę miękką , cukier , cukier waniliowy , kakao i 5 łyżek zimnej wody , gotujemy ( licząc
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki