zostawiam z przepisem na mój prawie FIT sernik z maleńkimi grzeszkami, ale bezwątpienia grzechu wart. Sami spróbujcie Print Kremowy sernik na orzechowym spodzie Delikatny, kremowy sernik z naturalnym waniliowym aromatem i orzechowym akcentem. Idealny na każda okazję jak i bez okazji. Course Deser Keyword kajmak, ksylitol, orzeszki ziemne, sernik, twaróg Prep Time 20 minutes Czas pieczenia
Fitsweet.mewafle do lodów, sernik na zimno z paczki i ~500 ml zimnego mleka, a na polewę dobry olej, cukier puder i kakao... opcjonalnie aromat smakowy ...waniliowy lub pomarańczowy... Sernik przygotowujemy wg zaleceń producenta i nakładamy łyżką do wafli na lody... Polewę przygotowujemy w szklance z 1/3 szkl. oleju, 5 łyżeczek cukru pudru
chleba naszegolekki, taki piernikowy. Polecam upiec. Uda się każdemu. I zapewniam, że się od niego nie oderwiecie. Do takiego sernika obowiązkowo filiżanka kawy i miłe towarzystwo. Koniecznie spiszcie recepturę. Smacznego życzę :) Potrzebujemy: Na ciasto: 3 jajka 1 szklanka cukru pudru 1 cukier waniliowy 5 łyżek gęstej kwaśnej śmietany 18 % półtorej szklanki mąki tortowej 15 dag masła lub margaryny 1 płaska łyżeczka(...)sera na sernik ( u mnie taki z wiadereczka ) 5 jajek 15 dag masła lub margaryny 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżki przyprawy do piernika Wykonanie sernika o smaku piernika: 1. Ciasto: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wbijamy
IzabelawkuchniPrzy sobocie zachęcam do zrobienia Sernika na zimno z mascarpone i serków waniliowych , na wierzch mrożone poziomki zalane galaretką. Sernik wyszedł bardzo smaczny. masa serowa 500 g mascarpone czteropak serka homogenizowanego waniliowego (4 x 140 g) 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki żelatyny rozpuszczone w 1/3 szklanki gorącej wody Dodatkowo: poziomki mrożone
Różowa kuchniaśrednicy 28 cm: Spód • 3 szklanki płatków kukurydzianych zwykłych • 1 szklanka płatków migdałowych • 1 łyżka miodu • 125 g masła Sernik • 2 litry mleka 3,2 % • 0,5 litra kwaśnej, gęstej śmietany 18% • 5 jajek • 1 cukier waniliowy • 3/4 szklanki cukru pudru • 250 g masła Dekoracja • ok. 500 g truskawek • 2 szklanki wina białego słodkiego • 2 łyżki żelatyny Wykonanie: Spód(...)migdałowymi, miodem i roztopionym masłem. • Tę mieszankę przełozyć do tortownicy wyłożonej folią aluminiową i dokładnie ugnieść ręką, następnie odstawić do lodówki. Sernik • Mleko, śmietanę, cukier waniliowy i jajka roztrzepać i zagotować, od czasu do czasu mieszając. Po zagotowaniu nie mieszać po spodzie garnka, aby nie wmieszać do masy
To co kochamsernika, oczywiście przepis jest na tyle elastyczny, że można dodać dowolne owoce, ważne żeby nie były zbyt ciężkie. Ale starczy tego pisania, zapraszamy do wypróbowania, a na pewno się nie zawiedziecie. Przepis Składniki: Spód: 200 g mąki 50 g cukru 125 g zimnego masła Masa serowa: 3 jajka 150 g cukru 700 g sera do serników 1 budyń waniliowy(...)celu często ją mieszamy. W między czasie ubijamy śmietanę na sztywną pianę. Mieszamy ubitą śmietanę z czekoladą i pozostałym serem, aż całość osiągnie jednolitą konsystencję. Smarujemy śmietaną sernik i odstawiamy na pewien czas do lodówki. …Smacznego
KasiaiKrzysiu.plrozpuszczonego masła ½ szklanki maki migdałowej 5-6 łyżek cukru ½ szklanki płatków owsianych 1 opakowanie cukru waniliowego Dodatkowo: 1 słoik powideł śliwkowych Masa serowa: 1 kg sera na serniki 1 opakowanie budyniu waniliowego ½ szklanki mleka skondensowanego słodzonego 1/2 szklanki cukru (można dodać więcej ale mleko również dodaje sporo słodkości) 5 białek 5 żółtek aromat waniliowy lub ekstrakt waniliowy Przygotowanie: Masło(...)minut. W tym czasie łączymy wszystkie składniki na kruszonkę. Jeśli kruszonka będzie zbyt zbita możecie dodać nieco więcej płatków owsianych. Zmniejszamy temperaturę pieczenia do 120 stopni. Sernik posypujemy kruszonką. Pieczemy około 80 minut. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku, następnie wkładamy na kilka godzin do lodówki
Mania GotowaniaMiał być sernik. Klasyczny pieczony, mocno waniliowy. Potem, że może jednak na zimno. Ostatecznie wyszedł sernik, ale w szklance. Nie szkodzi. Smakował wybitnie malinowo. I można jeść bez grzechu, gdy nie ma w nim ani grama cukru <3 4 porcje: 1 kg twarogu sernikowego 500 g mrożonych malin 1/2 szklanki erytrolu 25 g agaru (lub żelatyny) Twaróg
Kucharzycasernik z czerwonymi porzeczkami. Porzeczki właśnie dojrzały i trzeba się mini zająć więc w najbliższym czasie będzie u mnie porzeczkowo. Masa serowa: 1 op. sernika na zimno (użyłam Oetkera) 400 g serka waniliowego 500 ml mleka 2 łyżeczki żelatyny ponadto: 3 szklanki obranych czerwonych porzeczek 200g podłużnych biszkoptów Tortownicę o śred. 25 cm wyścielić folią aluminiową i dno wyłożyć(...)biszkoptami. Zawartość opakowania z sernikiem zmiksować z mlekiem,dodać serek waniliowy i żelatynę rozpuszczoną w 2 łyżkach wody.Całość wymieszać z połową porzeczek i wylać na przygotowany spód. Wstawić do lodówki do stężenia. Górę posypać resztą porzeczek. Sernik pozostawić na 2-3 godziny w lodówce,potem można się nim delektować
Kolorowa kuchnia ElkiPomysł powstał spontanicznie. Moja mama uwielbia pierniki, orzechy i wszelkie serniki. Więc dlaczego tego nie połączyć? Życzę wszystkim mamom cudownych chwil w tym wyjątkowym dla nas dniu! Spód: 75g masła 75g deserowej czekolady 50g miodu 1 jajo 60g mąki pszennej 1/4 drobno zmielonych orzechów ziemnych Składniki na waniliową masę serową: 500g zmielonego twarogu (może być z wiaderka) 300g(...)czekoladowy. Całość mieszamy mikserem na najmniejszych obrotach. Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek i bardzo delikatnie mieszamy, tak aby nie napowietrzyć masy. Masę wykładamy na masę waniliową i pierniczki. Sernik wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 160 st C na godzinę. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Polewa: Czekoladę, masło oraz mleko umieszczamy w małym garnuszku. Całość podgrzewamy do uzyskania
Słodki Zakątekstarta z cytryny 160 g cukru 10 g cukru waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej budyń waniliowy 3 jajka esencja cytrynowa Chleb drobno pokroić. Herbatniki rozkruszyć. W rondelku roztopić masło. Zdjąć z palnika i wrzucić do masła pumpernikiel i herbatniki. Wymieszać dokładnie. Formę na sernik wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie na dnie rozprowadzić chleb z herbatnikami. Dynię zmiksować ręcznym(...)wyszorowanej cytryny, mascarpone i zmielony ser. Do masy serowej dodać cukier, cukier waniliowy, mąkę ziemniaczaną, budyń, jajka i kilka kropel esencji cytrynowej. Zmiksować. Masę wyłożyć do formy. Równo rozprowadzić. Piec w nagrzanym piekarniku na programie góra/dół przez 60 minut. Zaraz po upieczeniu wyjąć sernik z piekarnika i nożem oddzielić jego brzegi od papieru do pieczenia - ten manewr
Weekendy w domu i ogrodziezimno przygotowany w tortownicy, z dodatkiem serka, cukru, słodkiej śmietanki oraz masy krówkowej (kajmakowej). Całość nie jest mocno słodka, gdyż poza masą krówkową, do sernika dodałam tylko niewielką ilość cukru waniliowego. Przepis można wykorzystać w tortownicy o średnicy 21cm . Sernik krówkowy bez pieczenia Składniki: 800g serka do sernika (z wiaderka, niezbyt gęstego) 350-400g masy krówkowej (kajmakowej(...)zahartowaną żelatynę wlać do masy serowej, zmiksować - śmietankę i cukier waniliowy przełożyć do naczynia, ubić na sztywno - ubitą śmietanę wmieszać do masy serowej - masę przełożyć na przygotowane biszkopty (delikatnie, żeby biszkopty się nie poprzesuwały), wyrównać, schłodzić w lodówce przez kilka godzin do zastygnięcia (najlepiej przez całą noc) - ścięty sernik wyjąć z formy, udekorować - masę krówkową i masło podgrzać
Smakołyki Berenikibłyskawicznej (ew. można zastąpić zwykłą) 3/4 szklanki cukru opakowanie cukru wanilinowego (15 g) 10 jajek 3/4 szklanki mleka 100 g miękkiego masła 100 g białej czekolady fix do sernika lub budyń waniliowy Dodatkowo: cukier puder do posypania Wymiary formy 30 cm x 25 cm. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej i studzimy. Na początku(...)żółtek, miękkie masło, mleko i fix do sernika/budyń waniliowy. Całość dokładnie ucieramy. Później dodajemy kaszę mannę i dokładnie mieszamy. Następnie w drugiej misce ubijamy na sztywno 5 białek z drugą połową cukru. Białka dodajemy partiami do serowej masy i za każdym razem delikatnie mieszamy łącząc z serem. Sernik przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Wkładamy do dobrze
PatiGotuje