dodajemy pokrojone zimne masło oraz żółtka, zagniatamy szybko kruche ciasto. Wylepiamy – samo dno wyłożoną pergaminem blaszkę o wym 24/39 cm . 2. MASA; Mielony twaróg miksujemy z jajkami cukrem, cukrem waniliowym oraz budyniem i mlekiem, czekoladę białą rozpuszczamy w kąpieli wodnej dodajemy do masy serowej, miksujemy całość krótko aby nie napowietrzać specjalnie masy. Wylać na kruchy spód. Włożyć do piekarnika piec(...)Białka ubijamy na sztywno nie przerywając ucierania dodać cukier miksować do utrzymania gładkiej lśniącej masy ,wsypać zmielone orzechy, wymieszać. Na 15 minut przed końcem pieczenia wyłożyć bezę na podpieczony sernik rozsmarować delikatnie wsunąć ponownie ciasto do piekarnika aż beza będzie złocisto brązowa. Studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach
Wanilia i Kardamonsernika. To po prostu istny raj dla podniebienia :) Polecam wypróbować, z całą pewnością to jeden z lepszych serników jaki kiedykolwiek jadłam :) SKŁADNIKI NA TORTOWNICĘ O ŚREDNICY 22 CM SPÓD: 20 dag maślanych herbatników 10 dag roztopionego masła SER: 1 kg sera białego 1 szklanka cukru 25 dag masła lub margaryny 2 całe jajka 1 budyń śmietankowy lub waniliowy otarta(...)krótko miksujemy, na końcu wlewamy tłuszcz. Masę serową wylewamy na podpieczony spód i pieczemy ok. 50-60 minut w temperaturze 170-180 stopni C ustawienie góra dół. Sernik po upieczeniu studzimy w piekarniku. Następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia (zimny schowałam na noc do lodówki) PIANKA: Kawę rozpuszczamy w niewielkiej ilości ciepłej wody. Wlewamy mleko i wsypujemy żelatynę
Pani na desersernika z dodatkiem czekolady. Całości dopełnia delikatny sos śmietankowy... Mówię Wam, pycha! Spód: 150g herbatników, 85g masła. Masło stopić, herbatniki zmielić blenderze na pył. Dodać masło, krótko zmiksować, do połączenia się składników. Masą wylepić dno tortownicy o śr. 21cm. Schłodzić.Masa serowa: 500g białego półtłustego sera, 125g dyni, 2 jajka, 100g cukru, łyżka cukru waniliowego(...)kremowego naturalnego Apetina, 125g jogurtu naturalnego, 100g śmietany 18%, 50g cukru, cukier puder. Serek utrzeć ze śmietaną i jogurtem oraz cukrem na gładką masę. Sernik oprószyć cukrem pudrem, podawać z sosem
Z miłości do słodkościgościom bardzo smakował, więc nie bazuję tylko na mojej opinii jakby co :D Składniki: * 1 kg mielonego białego sera * 40 dkg chałwy waniliowej * 200 ml śmietanki 30 % * 3/4 szklanki cukru * 5 dużych jajek * 1 opakowanie budyniu waniliowego * 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Na spód: * 20 dkg pokruszonych herbatników * 1/4 kostki masła Na polewę: * tabliczka czekolady mlecznej * 1/5 kostki masła(...)podpieczony i wystudzony spód. Piekłam 1 godzinkę w 180 stopniach na środkowej wysokości piekarnika. Na najniższej postawiłam naczynie żaroodporne z gorącą wodą. W takiej kąpieli parowej piekł się mój sernik chałwowy. Po wystudzeniu polałam polewą czekoladową. Masło dodałam do gorącej wody i wkruszyłam czekoladę. Mieszałam do rozpuszczenia się czekolady, ale nie gotowałam. Jeszcze ciepłą polewą polałam sernik. Wstawiłam
Pieprzyć z Fantazjąktóra łączy się tutaj znakomicie. Zapraszam... Stopień trudności prosty, serniki często opadają i pękają mimo starania mój również popękał jednak w smaku nic to nie ujmuje:) Skala smaku 10/10 ja osobiście używam do spodu herbatników maślanych i dodaje masło śmietankowe te dwa połączenia są bardzo wyczuwalne w serniku co potęguje doskonały jego smak. Spód ciasteczkowy 300g herbatników(...)masła roztopionego Masa serowa: 1,2 kg białego sera w kiełbaskach - trzykrotniemielony 12 jajek 1/2 litra śmietany kremówki 30% lub 36% 2 szklanki cukru pudru 2 budynie waniliowe 2 łyżeczki cukru waniliowego kilka kropel olejku waniliowego Polewa 100g.białej czekolady 4 łyżki śmietanki kremówki 30% Spód ciasteczkowy Herbatniki pokruszyć lub zmiksować w blenderze i zmieszać z roztopionym masłem
Kubki smakuUpiecz ! Na dużą blachę - 1 kilo twarogu 3 razy mielonego - 10 świeżych jaj - szklanka cukru pudru - 1 budyń waniliowy - pół szklanki kaszy manny - pół szklanki jogurtu
Pasje JolkiSKŁADNIKI.. . . 1 szkl.mleka, 2 łyżki żelatyny , 60dkg sera-u mnie President ser twarogowy z wiaderka, pół margaryny, 1 szklanka cukru -dałam ciut mniej , 2
w mojej kuchniciasto, jest tylko marnym zamiennikiem, który dobrego sernika Wam nie zrobi. Ser wiejski znajdziecie na rynkach maślanych, tylko próbujcie przy zakupie żeby nie kupić bardzo kwaśnego czy gorzkiego. Forma do pieczenia 25x25 cm. Ciasto kruche: - 20 dag mąki pszennej - 10 dag masła - 2 żółtka - 5 dag cukru pudru - mielona wanilia lub ekstrakt waniliowy, ewentualnie cukier waniliowy - szczypta soli Masa serowa(...)zrobienie kratki na wierzchu sernika. Formę wstawić do nagrzanego piekarnika do 175 C na ok. 15-20 minut żeby ciasto się zrumieniło. 4. Białka ubić na sztywno. Do masy serowej dodać rodzynki i piankę, wymieszać delikatnie łyżką do połączenia składników, a następnie przelać na podpieczony spód, na wierzchu ułożyć kratkę z reszty ciasta. Sernik wstawiamy do piekarnika
Apetyczna babeczkachałwy, białej czekolady, pistacji... Słodki, ale nie za słodki jak na kraje arabskie:) Przepis znalazłam tutaj , ale swego czasu był też pieczony przez nasze polskie blogowiczki:) Składniki na spód sernika: 120g herbatników "Digestive"; 80g obranych pistacji; 30g obranych migdałów; 30g orzechów laskowych lub włoskich; 50g jasnobrązowego cukru Demerara; 140g roztopionego masła; Składniki na masę(...)100g białej czekolady; 680g śmietankowego sera białego w temperaturze pokojowej; 250g cukru białego; 3 duże jaja; 1 łyżka soku cytrynowego; 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego; 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego lub amaretto; 2 łyżki mielonych migdałów; 150g chałwy, grubo rozdrobnionej (można dać więcej); Składniki na polewę miodową: 3 łyżki gęstej, tłustej śmietany (np.22
In my kitchenbita śmietana na wierzchu sprawia, że jest wyjątkowo elegancki. Polecam wypróbować.Sernik cappuccino na orzechowym spodzieSkładniki:(na tortownicę o średnicy 26 cm)spód:65 g ciastek digestive175 g orzechów laskowych50 g masłamasa serowa:1 kg twarogu 3krotnie zmielonego250 śmietany kremówki (38%)200 g cukru35 g budyniu waniliowego (proszek)5 jajek200 ml mocnej, ostudzonej kawydodatkowo:150 ml śmietany kremówki(...)temperaturę do 120 st. C. i piec 45-60 minut.Ciasto wystudzić w uchylonym piekarniku, a następnie schłodzić przez noc w lodówce.Kremówkę ubić, za pomocą szprycy wycisnąć wzorki na serniku. Udekorować ziarenkami.Smacznego!W radiu piosenka, w której jestem zakochana, odkąd usłyszałam ją po raz pierwszy. Lana Del Ray i jej Video Games sprawiają, że choć na chwilę potrafię
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSernik cappuccino to ciasto które nie wymaga pieczenia tylko chłodzenia a przygotowuje się je bardzo szybko. Ciasto idealne na ciepłe dni i nie tylko, świetnie zaspokaja ochotę na kawę lub coś słodkiego. Przygotowałam go w formie okrągłej(...)układamy namoczone w kawie biszkopty, tak aby zakryły cale dno tortownicy. Śmietanę ubijamy mikserem z 1 cukrem waniliowym i 2 łyżkami cukru. Ubijamy na sztywno. Po ubiciu odkładamy ją do lodówki. Do misy miksera przekładamy ser, 3-4 łyżki cukru, cukier waniliowy i miksujemy aż składniki się połączą. Następnie do sera dodajemy całą bitą śmietanę i rozpuszczoną, ostudzoną żelatynę. Wszystko
Kulinarne Fantazje Mariolizawartości 70% kakao), pokrojonej na kawałki 100 g masła, pokrojonego na kawałki, 1 duże jajko 50 g ksylitolu 75 g mąki jasnej (użyłam orkiszowej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Sernik: 350 g dyni, Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki 500 g chudego twarogu 1 łyżka ekstraktu z wanilii, naturalnego 50 g ksylitolu 4 jajka W kąpieli wodnej(...)zmiksować razem dodając cukier, jajka i ekstrakt waniliowy. Przygotowaną masę wyłożyć na podpieczony spód. Temperaturę piekarnika zwiększyć do 180 st. C, piec ciasto przez ok. 15 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 120 st. C i piec kolejne 90 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączyć i pozostawić uchylone drzwiczki. Ostudzony sernik przełożyć do lodówki i zostawić na kilka godzin, najlepiej
Kucharzycadyniowy! Jest miękki, kremowy, puszysty, czyli jednym słowem - przepyszny. Dyniowa masa świetnie komponuje się z orzechowym spodem, polewą toffi i delikatnymi nutami cynamonu. To też jeden z dietetycznych serników, gdyż nie zawiera tłuszczu, a cukier można zastąpić dowolnym słodzidłem. Pyszności! Polecam. (Tortownica o średnicy 26 cm) Spód: 200g herbatników 100g masła 50g orzechów włoskich 1/4 łyżeczki cynamonu Masa serowa(...)wiaderka; nie powinien być rzadki!) 4 jajka 400g puree z pieczonej dyni (przepis tu - klik ) 1 szklanka cukru (1 szklanka = 250 ml; u mnie ksylitol) 1 budyń waniliowy 1/2 łyżeczki cynamonu Wierzch: około 100g masy krówkowej/kremu toffi Przygotować spód. Pokruszone ciastka, orzechy oraz miękkie masło dokładnie zmiksować w malakserze, a następnie wklepać w dno tortownicy wysłanej papierem
Di gotujemusiałam coś wykombinować.Padło na pyszny, lekki sernik na migdałowym spodzie z dodatkiem musu z borówek.Jest pyszny. Składniki: Spód 300 g migdałów mielonych 150 g masła Masa serowa 1 kg twaróg półtłusty 1,5 szk oleju 1 szk cukru 1 szk mleka 2 całe jajka 4 żółtka 2 budynie waniliowe 200 g borówki amerykańskiej 2 łyżeczki mąki pszennej(...)obłożyć folią aluminiową (może w czasie pieczenia skraplać się masło i przypalać w piekarniku) i włożyć do nagrzanego piekarnika na 170 st na 60 min. Wyłączyć piekarnik i pozostawić sernik do wystudzenia. Mus: do borówek dodać konfitur fix cukier i doprowadzić do wrzenia. Gotować około 5 min, zdjąć i wystudzić. Mus wylać na zimny sernik. Tortownica o średnicy
Ala piecze i gotujezimno" . Wykonanie jest równie proste, a do tego sernik zachwyca mnóstwem soczystych owoców. Spróbujcie - idealny na deser lub przyjęcie. Zostawiam Was z dwoma przepisami. Smacznego. Składniki: (na blachę o średnicy 24 lub mniejsza) 500 g jogurtu naturalnego typu greckiego lub innego bardzo gęstego (opcjonalnie 500 g serka homogenizowanego np. waniliowego) 3 łyżki cukru 3/4 łyżki cukru wanilinowego(...)dodajemy powoli jogurty i przygotowaną wcześniej żelatynę. Łączymy wszytko dokładnie, ale delikatnie drewnianą łyżką (nie mikserem!). Masę wylewamy delikatnie i powoli na przygotowany wcześniej spód z biszkoptów. Tak przygotowany sernik wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie sprawdzamy czy nasz sernik odpowiednio stężał.Jeśli tak na wierzch układamy dowolnie wybrane owoce (u mnie
Słodkie okruszki