klimat chcę przenieść do mojej blogowej kuchni. A więc zaczynamy świąteczną, kulinarną przygodę. Na początek proponuję Wam śnieżny sernik z mlekiem skondensowanym inspirowany przepisem z Kwestii smaku . Sernik jest pyszny, delikatny, kremowy i bardzo ciekawy w smaku. Ja podałam go z brzoskwinią, ale można serwować go z musem śliwkowym, makowym lub czekoladą. Polecam. Składniki: Spód: • 1 paczka (około(...)waniliowym. 7. Masę serową wylać na spód z ciasteczek, wyrównać powierzchnię. 8. Wstawić do piekarnika i piec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni C. Po tym czasie od razu zmniejszyć temperaturę do 120 stopni C i piec jeszcze przez 90 minut. 9. Przygotować wierzch: w misce wymieszać śmietanę z cukrem pudrem. Po 90 minutach pieczenia sernik
W mojej kuchniZobaczcie efekt. A oto przepis. Składniki Spód: - około 200 g biszkoptów Masa serowa: -500 g gęstego jogurtu naturalnego lub serka homogenizowanego o smaku waniliowym -250 ml śmietanki kremówki 36% schłodzonej -4 łyżki cukru lub cukru waniliowego -2,5 łyżki żelatyny lub inny środek żelujący w proporcjach wg przepisu na opakowaniu Wierzch: - 2 opakowania galaretki brzoskwiniowej - 5 połówek brzoskwiń z puszki(...)wystudzenia. W tym czasie kroimy brzoskwinie w kawałki i układamy w dekoracyjne kawałki. Gdy galaretka będzie już tężejąca wylewamy ją na wierzch sernika i czekamy aż całkowicie zastygnie. Ja tak przyozdobiłam brzoskwiniami swój sernik A tak już wyglądał kawałek na talerzu przygotowany do zjedzenia: Polecam i smacznego: function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined
dom-agi.pltych którzy twierdzą że nie potrafią piec, do jego przygotowania. Sernik kawowy ze złotą karmelową nitką SKŁADNIKI : Na spód: 100 g herbatników 100 g płatków owsianych 1 łyżka bułki tartej 2 łyżki cukru 120 g masła 50 g gorzkiej czekolady Na środek: 550 g serka o smaku waniliowym z dodatkiem laski wanilii 1/2 szklanki cukru 1/4 szklanki cukru trzcinowego(...)mąkę i ostudzoną kawę. Tak przygotowaną masę przelewamy na przygotowaną podstawę z herbatników. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 50 minut w 180 stopniach. Sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i serkiem mascarpone. Ubitą śmietaną przekładamy na ostudzony sernik i smarujemy równomiernie
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiweekend musi być coś słodkiego. Dostałam sporo brzoskwinek więc zrobiłam sernik brzoskwiniowy. Serniczek mocno brzoskwiniowy bo brzoskwinek w nim sporo. składniki: brzoskwiniowy mus 300 g obranych ze skórki i pokrojonych brzoskwiń 1 galaretka brzoskwiniowa + 250 ml wody masa serowo-brzoskwiniowa 1 kg sera z wiaderka 4 łyżki cukru waniliowego 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny 300 g obranych(...)odstawić. Ser przygotować wcześniej aby był w temperaturze pokojowej. Żelatynę namoczyć w mleku a następnie podgrzać i dokładnie rozpuścić. Odstawić do wystudzenia. Ser przełożyć do miski. Dodać cukier waniliowy i zmiksować. Miksować chwilę aż cukier się rozpuści. Nadal miksować i stróżką wlewać rozpuszczoną żelatynę. Masę serową podzielić na dwie części. Jedną część odstawić. Do drugiej części dodać pokrojone brzoskwinie
Monia miesza i gotujeWitam w Nowym Roku i zapraszam na pyszny sernik wiedeński po mojemu tzn na kruchym spodzie, bo moi domownicy nie mogą się przekonać do serników bez spodu, a to delikatne kruche ciasto idealnie do sernika pasuje. A sam sernik jest idealnie kremowy, delikatny, aksamitny, po prostu poezja. Kruchy spód: 250 g. mąki pszennej 100 g. cukru(...)łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego Zaczynamy od roztopienia i wystudzenia masła. Następnie ubijamy jaja z cukrem na najwyższych obrotach miksera, na puszystą, niemal białą masę. Ser mieszamy z mąkami, masłem i cukrem waniliowym. Na koniec dodajemy stopniowo ubite jaja i mieszamy delikatnie do połączenia składników. Masę serową wykładamy na podpieczony spód
Cynamonowe szczęściesmaku rewelacja! Składniki : Ciasto : * 1,5 szklanki mąki pszennej * 2 jajka * 2 jabłka * pół szklanki cukru * pół szklanki mleka * pół szklanki oleju * cukier waniliowy * pół łyżeczki sody * łyżka cynamonu * 2łyżki kakao Masa serowa : * 200 ml śmietany kremówki * 2 galaretki cytyrnowe * 400g serka twarogowego * łyżka cukru pudru dodatkowo : puszka brzoskwiń, 2 galaretki(...)Wystudzić. Połączyć z serkiem i śmietanką. Masę dokładnie ubić i wylać na ciasto. Brzoskwinie zmiksować. Galaretki rozpuścić w 500ml wrzątku i wymieszać z brzoskwiniami. Wylać na stężałą masę serową. Sernik schłodzić przez
Magiczne Życie Martyszkl oleju 3 jajka 1 budyń śmietankowy 1 szkl cukru 1 cukier waniliowy BEZA 3 białka 1/2 szkl cukru Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać zimną margaryną lub masło i posiekać nożem. Dodać resztę składników i szybko zagnieść ciasto. Do twarogu dodać cukier, cukier waniliowy, jajka i wszystko zmiksować na gładką masę. Następnie dodać budyń, olej i ponownie zmiksować(...)włączyć dodatkowo dolną grzałkę, żeby podpiec spód i piec 15 minut. W międzyczasie ubić pianę z białek, dodać cukier i ubijać, aż beza będzie błyszcząca. Po 45 minutach pieczenia sernik wyjąć z piekarnika, wyłożyć na niego bezę i piec jeszcze przez 15 minut. Razem ciasto powinno piec się przez 1 godzinę. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i zostawić
Pieguskowa KuchniaChocolate cheesecake coldSkładniki.Spód.20 dag pierników korzennych2 łyżki powideł śliwkowych1 łyżka spirytusuMasa serowa.20 dag czekolady gorzkiej25 dag serka homogenizowanego waniliowego200 ml śmietany kremówki1 opakowanie Śmietan
Kulinarny karnet ChristopheraPrzepyszny, delikatny sernik na serkach homogenizowanych, z dodatkiem biszkoptów bezglutenowych Nutrifree, z truskawkami i galaretkę. Prosty do wykonania i co najważniejsze przy aurze na zewnątrz - bez konieczności użycia piekarnika :) Inspiracja z bloga Moje Wypieki. Składniki: 1/2 opakowania biszkoptów Savoiardi Nutrifree 700 g waniliowego serka homogenizowanego (u mnie 'Danio') 250 ml śmietanki 30% schłodzonej 4 łyżki(...)wcześniej rozrobioną z 3 - 4 łyżkami masy serowej), dokładnie zmiksuj. Na biszkopty wylej masę serową i włóż do lodówki do stężenia. Truskawki pokrojone w plasterki ułóż na stężałym serniku. Wystudzoną galaretkę wylej na ciasto i wstaw ponownie do lodówki do stężenia galaretki. Smacznego
Kuchnia bezglutenowaLekki i puszysty sernik z truskawkami na zimno na bezglutenowym orzechowo-czekoladowym spodzie. Delikatny i bardzo truskawkowy. Pyszny! SKŁADNIKI: spód: 200 g ciastek bezglutenowych pełnoziarnistych (np. Nutri free Multicereale klik) 70 g orzechów włoskich 60 g masła masa: 400 g serka waniliowego (np. Danio) 220 g serka truskawkowego (np. Danio) 500 ml śmietanki kremowej 30% 1/2 szklanki cukru(...)dosłodź – ja miałam słodkie truskawki i ta ilość w zupełności wystarczyła. Wlej letnią żelatynę, wymieszaj i wlej na ciasteczkowy spód. Wsadź do lodówki do stężenia na kilka godzin. Gdy sernik stężeje ubij 250 ml śmietanki z cukrem pudrem i rozsmaruj równo na powierzchni sernika i udekoruj truskawkami i listkami mięty
Kuchnia bezglutenowaKolejny wielkanocny wypiek,sernik na kruchym spodzie z brzoskwiniami i bezą. kruche ciasto: 3 szklanki mąki tortowej 250 g masła 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego trzykrotnie mielonego 2 budynie waniliowe (2x po 40g) 125 g roztopionego masła lub margaryny 3 jajka 3/4 szklanki cukru(...)tarce o dużych oczkach większą część zamrożonego ciasta. Równomiernie rozprowadzić i lekko docisnąć. Piec w temp. 180 C przez ok. 10 min, aby się lekko zapiekło. Ser na sernik przełożyć do miski, chwilę miksować. Następnie dodać cukier oraz jajka, miksować do połączenia. Proszek budyniowy przesiać przez sitko do masy i ponownie miksować. Na koniec dodać roztopione masło
Kolorowa kuchnia Elkisprawił , że sernik wyglądał iście królewsko! Są jeszcze wiśnie na targach , więc może Ktoś z Was się skusi? SKŁADNIKI: ( tortownica 24 cm ) SPÓD : * herbatniki – 200 g * masło – 100 g MASA SEROWA : * mielony twaróg – 1 kg * jajka – 5 szt * masło – 50 g * śmietana 30% – 125 ml * cukier – 1 szkl *budyń waniliowy(...)Wylewamy do tortownicy wyłożone ciasteczkami. Wstawiamy do nagrzanego na 165C piekarnika na 90 minut. Zostawiamy do całkowitego ostudzenia. CAŁOŚĆ : Galaretkę rozpuszczamy wg. przepisu na opakowaniu. Wiśnie układamy na górze sernika. Zalewamy galaretką. Wstawiamy do lodówki na 3 godziny. Zajadamy udekorowany np. bitą śmietaną. Gotowe
Ostra na Słodkowytwór mojej wyobraźni, jest bardzo kremowy z obłędnym pomarańczowym karmelem. Sernik jest dość prosty w wykonaniu, i nie wymaga dużych kosztów. Smak jest bardzo wyjątkowy. Polecam każdemu! SKŁADNIKI: - 1 kg sera z wiadereczka - 250 g białego twarogu tłustego - 4 jajka - 150 g cukru pudru - 1 szt cukru waniliowego -100 ml soku z pomarańczy - zapach cytrynowy - 5 łyżek mąki ziemniaczanej(...)dodaj lemon curd i śmietanę, mieszaj ciągle aby masa odparowywała. Dodaj zmiksowaną pomarańczę, gotuj około 5-8 minut, ciągle mieszając. Masę wystudź i schłodź. Polej masą upieczony i wystudzony sernik. Wstaw do lodówki na minimum 3 godziny. Gotowe! SMACZNEGO! Zapraszam na mojego FB SmykWKuchni
SMYKWKUCHNI